Potraga za NOVIM telefonom
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Re: Potraga za NOVIM telefonom
Da osvežim temu, pošto sam konačno prodao 808, sve više vučem na Nexus... Razmatrao sam Moto X pure edition, ali on se neće kod nas pojaviti još neko vreme, ako se uopšte i pojavi a i lutrija je koja će mu biti početna cena. Smatram da bi mi on bolje legao od Nexusa, ali ne čeka mi se da se ovi naši šverceri aktiviraju...
El Laki mi je predložio Moto X2, ali o njemu ne bih razmišljao previše jer Nexus ima bolji SoC, veći displej i bolje zvučnike...
Što se Huaweia tiče, verujem da su spori sa apdejtovima, pa ne bih da se zezam sa njima...
E sada, razmišljao sam i o G4 i S6, to je tu neki cenovni rang, ali nekako me ti UI odvraćaju strašno, pogotovo što znam da će da zezaju sa apdejtima inače smatram da su vrhunski uređaji..
Sony više ne zna na čemu je, kruže glasine da ako Z5 ne uspe da će da se prodaju, pa mislim da će biti komplikacija...
Nekako srce mi vuče Nexusu, imao sam želju da kupim Nexus 5 kad je izašao, ali nisam bio u mogućnosti, sada je već 2 godine star i verovatno neće dobiti sledeću (7.0) verziju Androida pa ne bih da se kockam s njim. Inače sam miimalista, ne volim nabudžene stvari i bespotrebne opcije (senzor za puls npr.)... Želim telefon da radi kao zmaj i da može da se uživa u mediskom sadržaju na njemu...
El Laki mi je predložio Moto X2, ali o njemu ne bih razmišljao previše jer Nexus ima bolji SoC, veći displej i bolje zvučnike...
Što se Huaweia tiče, verujem da su spori sa apdejtovima, pa ne bih da se zezam sa njima...
E sada, razmišljao sam i o G4 i S6, to je tu neki cenovni rang, ali nekako me ti UI odvraćaju strašno, pogotovo što znam da će da zezaju sa apdejtima inače smatram da su vrhunski uređaji..
Sony više ne zna na čemu je, kruže glasine da ako Z5 ne uspe da će da se prodaju, pa mislim da će biti komplikacija...
Nekako srce mi vuče Nexusu, imao sam želju da kupim Nexus 5 kad je izašao, ali nisam bio u mogućnosti, sada je već 2 godine star i verovatno neće dobiti sledeću (7.0) verziju Androida pa ne bih da se kockam s njim. Inače sam miimalista, ne volim nabudžene stvari i bespotrebne opcije (senzor za puls npr.)... Želim telefon da radi kao zmaj i da može da se uživa u mediskom sadržaju na njemu...
Minimalista si, ne volis nabudzene stvari i bespotrebne opcije... Nexus 5X 

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Što neko reče, ove godine sa zmajom 810 je sve promašaj i treba preskočiti.
- pero0000
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
- :: Samsung S10
- :: Nokia 6210
Imam G3 i odlično radi, baterija oko 5 sati(Sot). Moj ti je predlog G4, radi na 5.1.1, a dobiće i Android 6(Marshmallow). Može da se kupi za 400€ na KP sa 2 godine garancije.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 17. Dec 2011. 15:41
- :: Mate 7
I ja mislim da je g4 best buy. Potpuno zaokruzen uredjaj i imace podrsku 2 god. Jedino ako ti je bas merak da uzmes nexus. Onda je to nesto drugo. A i mislim da ga nema niko trenutno na forumu pa bi smo iz prve ruke mogli da cujemo sve. 

S6 lijepo izgleda. Odlicno ukomponovana baterija-ekran-kamera. UI je meni isto lijep, a eto kazu da je i rasterecen. Jedina zamjerka ide na izradu koja mi se ne dopada, u ruci mi je prelagan.
Da me zanima android ja bih uzeo S6
Da me zanima android ja bih uzeo S6
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Moj glas za Nexus 6.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Nexus 6 ako želiš veliki ekran i nešto za nijansu egzotičnije, u suprotnom S6.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Ako ljubitelj flesovanja,igranja softverom, ne vidim niti jedan razlog da ne uzmes Nexus
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Da se nadovezem kratko... S5 ili Alpha? Kamera prioritet, fluidnost i GPS.
Festina lente.
- El Laki
- Prijatelj foruma
S5 je imao jako dobru kameru na KK, a onda su prve verzije LP to dobrano pokvarile, kao i bateriju. To je bilo proletos, ne znam kakva je sada situacija i šta je rađeno. Sa druge strane, Alpha ima prosečnu kameru ali je naglasak na izradi i performansama, zato između ostalog i ima 720p displej. Na strani S5 je i mogućnost menjanja baterije, slot za sd karticu, ip67, remote controler, veći i bolji displej... Pa čak mnogi testovi (ne sintetički već real-life) ukazuju da nema bitnije razlike u performansama a ni u bateriji. Sve u svemu, alpha sem dizajna i izrade gotovo da nema ništa znatno bolje da ponudi u odnosu na S5. Zato bih ja išao na S5.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Cooomi, lepo se odlucis za S6 i pravimo dogovor oko prodaje

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
A inače je neophodno da ekran od 4,7 inča ima full hd rezoluciju (1920x1080), jer svi uređaji sa ovolikim ekranom to imaju, samo je ovde izuzetak.... (kad bi se zezali).El Laki napisao:.....Sa druge strane, Alpha ima prosečnu kameru ali je naglasak na izradi i performansama, zato između ostalog i ima 720p displej.

- El Laki
- Prijatelj foruma
Ako ti misliš da je 720p displej samo zato jer nema potrebe za većom rezolucijom, a ne zbog performansi i baterije, onda nemamo šta da pričamo dalje. S4 je godinu i po dana ranije imao 1080p, a s obzirom da su krajem prošle godine već počeli da se ubacuju i QHD, ne znam sta te buni. Ali dobro, S4 zaista imao dosta veći displej od Alphe.
- 1808
- Expert
El Laki, ako je već tako kako tvrdiš, nabroj mi koji to telefoni (osim HTC One) sa ekranom do 4,7 inča imaju 1080p rezoluciju. Ajde, daj bar 7-8 takvih modela, kad je to već postao standard na dijagonali od 4.7" po tvom mišljenju.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Navedi ti meni 7-8 highend modela u zadnjih godinu dana od 4.7". Naravno da 1080p neće biti u midrange i budget modelima sa 4.7".
- 1808
- Expert
^ Aha,.... znači toga ipak nema. To sam i hteo da čujem. 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Danas su modeli ispod 5" srednja i niža klasa, gotovo da nema high-end modela. A u te jeftinije modele se ne ugrađuje najbolji hardver. Galaxy Alpha ima cenu kao S5, dakle high-end telefon i trebao je da bude sa 1080p. Rezoluciju ne diktira dijagonala i potreba, već trend i standard. Da je po potrebi, ne bi nikada zaživeli QHD ekrani na smartfonu. Danas je 1080p slab za high-end modele prevaziđen. A ja ti opet kažem, nabroj mi 5 high-end modela u zadnjih 12 meseci koji su ispod 5" i super.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ja ne kapiram što se svi proizvođači utrkuju da ubace ekran sa što većom rezolucijom, umesto da stave JAČU bateriju ili optimizuju softver. Sve otišlo u tri lepe....
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
Marketing je tu kljucni. Masa pusi vece brojke procesora, ekrana, rama. Baterija vise nije toliko bitna. Svi su manje vise spremni da im baterija moze izdrzati do 8-9 navece i to ti je postali normalno.