LG G4, Note 4 ili MX 4 Pro

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: LG G4, Note 4 ili MX 4 Pro

Post od pero0000 »

znemanja napisao:Dobar je to uređaj, pogotvo sada kada mu je cena spala. Moj lični izbor bi ipak bio Note 4, ali nećeš pogrešiti ni sa G4.
Nije G4 za mene, prijatelj ga kupuje(odnosno već ga je naručio, sutra mu stiže).

Pošto sam prodao P8000(nisam mogao da odolim dobroj ponudi ;)), reših da kupim neki polovni telefon do 300 evra.

Da ne bih otvarao novu temu, predlažem da ovde nastavimo...

Imam dva favorita: Sony Z2 za 250 evra ful, plus dock station, kaljeno staklo i silikon bez garancije i G3 32GB za 300 evra par meseci star, kaljeno staklo i silikon sa Telenor garancijom.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Za 250e su ljudi prodavali Z2 sa garancijom.

A G3 nemoj nikako bez garancije. Falican je malo, a ne znas kad ce lepak da popusti, lajsna pukne itd.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Z2 definitivno, odlično izbalansiran telefon.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Hvala na savetima. I bliži sam kupovini Z2(jeftiniji je... novci su kao i uvek u pitanju). Da li Z2 ima neko uočene mane za ovo vrema kako je na tržištu?

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Moj glas ide za G3 definitivno!U svemu sam bio prezadovoljan sa njim,a imas lepu recenziju na jednom hrvatskom sajtu o tom modelu kakvi su utisci posle godinu dana koriscenja.Dovoljno je da vidis samo da su svi testovi snimljeni kamerom od G3.To sto oni nazivaju pucanje lajsne je cisto estetske prirode,izgleda kao mala sarica koja uopste nikako ne utice na funkcionisanje telefona.Nosio sam ga sest meseci u Nillkin scrub futroli gde su otvorene gornja i donja ivica i meni se nije javilo.Ta cudna ponasanja sa pregrevanjem,smanjivanjem osvetljenja iako je ovo leto bilo zarko,nisam iskusio.Takodje ni one famozne camera deamon situacije kao na S5.LG je lepo optimizovao softver,nijedan restart,usporenje,blokiranje za svo to vreme koriscenja.Pogledaj malo oglase,sigurno mozes naci u tom cenovnom rangu kao nove sa garancijom.I kamera naravno sije Z2 i uzduz i popreko :)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Hvala kovach81. Daj mi link od to sajta sa recenzijom za G3, ako je ovde zabranjeno, može i na PM.

Malo pre sam na B.... forumu pročitao da se spikerfon na Z2 jako slabo čuje, a verovatno i ringtone. A pošto slabo čujem, meni je to velika mana, preko koje ne mogu preći.

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

Mislim da zavisi od sagovornika,nekad se borim da cujem kad je pojacano do kraja a sa drugim sagovornikom smanjim za 2 ona podeoka...spikerfon nisam koristio a rington sam do sada cuo uvek (ako ne zaboravim da ga vratim sa necujnog rezima :D )

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Na vrućini će se svaki telefon zagrejati. Sad, neki imaju veću neki manju toleranciju na vrućinu, pa obaraju radni takt procesora, osvetljenje, gase kamere, itd.

A što se tiče pregrevanja tokom rada, ništa neobično nisam primetio na G3. Igrice igram slabo, i to Angry Birds. Telefon se ugreje manje-više kao i drugi modeli. Pri jakom multitaskingu, dual-modu itd, slabo. Tako da onaj ko je radom uspeo da dovede G3 u tu situaciju da se gasi, obara osvetljenje itd, ili je igrao satima najzahtevnije igrice ili ima fabrički feleričan primerak. Pri normalnom igranju igrica i multitaskingu, ni približno se ne javljaju takvi problemi. Opet napominjem, ovaj drugi deo posta je za korišćenje u normalnim uslovima. A oni koji idu na Adu da igraju igrice i čačkaju telefon, neka kupe mini frižider.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

El Laki, apsolutno se sa tobom slazem.LG je stvarno renomirani proizvodjac koji nudi najvise za ulozeni novac i srecom postoje ljudi koji to umeju prepoznati.Dodao bih i to da se sagovornik kristalno jasno cuo,kao i da su mene jasno i razgovetno culi.Pogotovo dosta pricam preko vibera,i nije mi se desilo kao kod S4 ili S5 da se culo blago zujanje,pucketanje.To je kod Samsung modela nize klase rak rana.Na trend plusu je narocito izrazeno.Za Z2 konkretno ne znam,ali svakako treba uvek obratiti paznju i na te stavke.Takodje prijem signala je na strani G3.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Za tako neke stvari, zvuk i signal ne mogu ništa da kažem, jer ni na jednom telefonu u zadnjih par godina nisam imao problem sa signalom, a što se tiče zvuka, razlike su minimalne i meni lično nevažne jer se ni ne razumem previše u to.

Hteo sam samo da kažem dečku pravo stanje po pitanju pregrevanja i sl, da bezveze ne stvara pogrešnu sliku o modelu. Pucanje lajsne je kao i fleka od lepka. Može kod svakog modela da se javi ali pri nenormalnom korišćenju ili fabrički feleričnog modela. Ali pucanje i pregrevanja, topljenje lepka ispod displeja, itd pri normalnom i jačem korišćenju je apsolutno van svake pameti i nikako nije normalna pojava ili "boljka" nekog modela. To je posledica korišćenja koje nije predviđeno za telefone. Igraj igrice ali se zna koliko može. Ko normalan može 2-3h da provede na telefonu igrajući igricu bez prestanka?! Mislim stvarno... Za šta je onda PS ili PC? Pri takvom korišćenju se i PC restsrtuje, pregreje, itd.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Pravo stanje je takvo da treba da uzme G3, ali obavezno sa garancijom. Ne bih se igrao...

Laki onda proizvodjac mora da napise u uputstvu tako nesto, u fazonu "zna se koliko sta mozes da forsiras". Koristicu ga kako hocu, nema pravila, ako ga cuvam, stitim od padova, mora fon da sluzi bez gresaka, a ne da se topi lepak i puca lajsna zbog pregrevanja. Hocu hardcore koriscenje, dovoljno mi je sto ga fizicki pazim, necu da mislim koliko sam sta igrao i koristio. Pricas kao da je sve to toliko veliko maltretiranje. Galaxy modeli nemaju takve probleme, ali mogu da pate od drugih.

Uostalom G3 vs Z2... Z2 je u velikoj prednosti sto se tice fluidnosti(nexus-oliki ui), 1080p display(to je po mom misljenju prednost) sa precizno kalibrisanim bojama, dosta bolja baterija, bolja izrada.

G3 bolja kamera i? Brzi je sigurno sa 2K ekranom :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Veruj mi da ja koristim hardcore i nemam tih problema. Ali 3h igrica bez prestanka nije hardcore već apsurdno. Uzmi kao reper, da mi se na GP2 javio problem sa lepkom, a isto korišćenje. Sve je to fabrički propust do pojedinačnog prinerka baš kao i lajsna. Hoću da kažem da sve dok je korišćenje u granicama normalnog hardcore korišćenja (ne znam zaista kako drugačije da definišem) neće biti tih problema.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

El Laki napisao:Hteo sam samo da kažem dečku pravo stanje po pitanju pregrevanja i sl, da bezveze ne stvara pogrešnu sliku o modelu. P.
Hvala Laki na ovom "opisnom pridevu" dečko :D Verovatno sam duplo stariji od tebe, ali nema veze, lepo je kad ti neko tako nešto kaže... ;)

Da se vratimo na temu. "Alea iacta est" što bi rekli Latini... 8) G3 je konačan izbor. Samo se još malko dvoumim, da li od 16 ili od 32Gb? Ne zbog količine memorije, već da li sa 2 ili 3Gb Ram memorije? Meni je dovoljno i 16, ne slušam muziku, ne gledam filmove, instaliram 50 aplikacija, od toga jednu ili dve navigacije(iGo ili/i Sygic) i to je to. Dvoumim se zbog rada Androida M na 2 Gb Rama, da li će mu biti dovoljno da "diše"?

Toliko za sada, gledam utakmicu, pa mi je koncentracija malko popustila... :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nadam se da se nisi uvredio. Svi smo mi mladi u duši ako ne po godinama. ;)

Što se tiče 2 vs 3gb rama, nema veće razlike. kutijagreha je imao verziju sa 2gb, moja je od 3gb i isti su nam utisci, zapažanja itd. Bar kad su u pitanju LP i romovi. Za Android M zaista ne bih da prognoziram, ali imajući u vidu da je "nosioc" te verzije OS-a sa 2gb rama (Nexus 5x) , treba da je dovoljno. Opet, sve je to do optimizacije i kako će to LG prilagoditi svojim modelima. Ako ništa, "kuvani" Android M romovi će sigurno šljakati bez problema.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ok, postujem misljenje. Nego mnogo njih na drugom forumu, a i par likova ovde spominju slicne probleme(grejanje/fleke/lajsna), a njihovo koriscenje nije preterano zahtevo, pa mi je cudno.

Ne bih se zezao sa g3, samo garancija, ali pored svega toga bih pre uzeo Z2.

A ovaj G3 ne bi ni izdrzao 3h gameinga :D

Izvinite za off :)

Moderatori prebacite postove ovde -> http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 90#p524390 ako smo smorili

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ovde niko nije imao problema na G3 tog tipa. Za druge forume neću da komentarišem, jer nisam pratio toliko. Viđao sam po oglasima primerke sa crticom na lajsni, ne previše često ali što jeste jeste. Ako je neka uteha, nije vizuelno upadljivo i ne utiče na funkcionalnost.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Sa pucanjem lajsne ovde jeste. Na drugom forumu kucaj lepak ili mrlja, search-uj kroz Tapatalk.

G3 je tek sada dobio 5.1.1, a uveliko 6.0 izasao. Sto im je toliko trebalo? Neozbiljni su. Sony je azurniji. Moj glas ide Sony-u, pa nek razmisli covek :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Za softver se slažem, kao i za fluidnost i izradu. Samo kažem, prošlo je 15ak vlasnika G3 na ovom forumu, problem daj Bože da je imalo dvoje. Ja iskreno nisam video ni jedan, sem što je Baraba pisao da je video kod nekog druga, a to ne priznajem jer bez više informacija o načinu korišćenja i svega šta se dešavalo, ne možemo iznositi zaključke.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Jel vi gledate utakmicu? 8) Zille005 već sam razmislio i obrazložio zašto sam izabrao G3.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Kod somi92 pukla lajsna, ali dobro. Kod g3 je problem oko ekrana manje prisutan, kod g2 je bas izrazeno.

Odgovori