iPhone 6s vs Note 5 vs Nešto drugo

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: iPhone 6s

Post od Joxy »

Niko ne spori da je iPhone (u ovom slučaju 6 i 6S) sjajan uređaj, ali prosto nije savršen kako ga većina korisnika doživljava. Za mene recimo je bolji i lepši Note 5/S6 ali daleko od toga da su i oni savršeni. Prosto sve je stvar ukusa, svako kupuje ono što mu više odgovara u tom trenutku. Interesantno je to da je Samsung trenutno (po meni) najbliži konceptu savršenog smartfona iako godišnje izbaci milion modela, mogu misliti šta bi bilo da godišnje izbacuju samo S i Note seriju...
Toliko, mislim da ne treba da se nastavlja polemika jer i ova tema kao i većina drugih ide u smeru Samsung vs Apple vs ostali Androidi. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Joxy, naveo si S6, on ima dobar zvuk na sluškama kao iP? Ni blizu. Koliko vidim problem je ram menadžemnt... I šta je tu lepo uklopljeno? Ne znam ko je prvi ubacio ddr4, šta vredi kada S6 ne radi ni blizu kao iP? Note 5 i Z5 kakav zvuk imaju? Vidi, svakom modelu nešto fali. Pogledaj G4 koji si naveo, poražavajuća stavka prodatih mobilnih jedinica. Ni zvuk ni izrada, ima dobru kameru... to je ono što pričam, niko to sve nije uklopio lepo kao apple. Nema takav zaokružen model u android vodama, da ima pazario bih isti, ali nema. O podršci da ne govorim, pa iP4s je dobio iOS9, koji model star kao 4s dobija v6 android?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Baraba napisao:Joxy, naveo si S6, on ima dobar zvuk na sluškama kao iP? Ni blizu.
Nije tačno, testirao sam svoj iPhone 6 plus i S6 edge, zvuk jeste bolji na iP6 plus, jasniji, bas je jači, ali ništa preterano drastično, zvuk na S6 edge je jako dobar, sa Viper-om verovatno može i još bolje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

danil80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 15. Sep 2014. 17:30
Kontakt:

Post od danil80 »

@baraba је у праву, потврђујем за звук, заиста се чује као са квалитетног звучника , басови поготово. Још сам под утиском па сам пола ствари и заборавио да напишем. Додао бих да сам до сада увек гледао хардверске спецификације и Ајфон ми је увек био за подсмех. Али као што неко рече џабе ти 4Гб рама кад софтвер то не може да ти протера и онда Ајфон са 2Гб покида. Кад сам на Ноут 4 играо НФС и остале графички захтевне игре грејао се као луд а батерију спаљивао. На Ајфону то није случај , мало се загреје а батерија јако добро подноси то оптерећење. Пошто батерију пуним кад спадне на 20% а скидам са пуњача на 95, хтео сам да га спржим и напуним до краја како то иде периодично. Телефон је био на 2% и требао сам да му убијем и тај последљи атом снаге. Знајући да кад пустим Јутјуб Самсунг изгура мах пар минута кад је на 2% урадим то и са овим Ајфоном. 23 минута филма брале мој... Толико му је трајало 2%...

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ma da, baterija traje 8-9h sot :) Iz koje priče si druže ispao, svega ti? :) Pa to ne može ni u snovima, ne znam kako da je optimizovan softver.
Na ovom forumu je sve više ljudi koji lupaju neviđene gluposti, sve mi je teže da dolazim ovde i čitam ovakve bajke.

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2009. 22:02

Post od Zemun »

Zasto mislis da ne moze, zbog cega lupa gluposti, sta ces reci sada kada izadje sony Z5 za koji kazu da izgura dva dana ali ajde videcemo i to.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Zato što teoretski nije moguće da fizički tako mala baterija izdrži 8-9 h upaljenog ekrana. Iphone 6 može da izgura 4h neprekidnog surfa, testirao je benchmark pa pogledajte ko ne veruje.
A zamisli kad još ubaciš i standby u računicu, onda je rezultat upaljenog ekrana još manji.
Pustite ove bajke što se ovde pišu. . .

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Chobby88 napisao:Ma da, baterija traje 8-9h sot :)
Realno, da l' na iOS-u moze da vidi SoT? :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Pa ni ne može, nego ovaj glupavi usage koji realno ništa ne pokazuje :)

danil80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 15. Sep 2014. 17:30
Kontakt:

Post od danil80 »

Ја заиста немам потребе да лажем, телефон држим у руци и довољно се разумем у њега да знам шта причам а такође и у време. То што се неко налази увређен није мој проблем... Као што рекох до јуче сам био смртни непријатељ Епла а велики поборник Самсунга али овде је Епл одрао. Свидело се то неком или не. Управо сам напунио женин 6ѕ до 100%, кад сам га скинуо са пуњача тајмери су се ресетовали на нулу, послаћу вам скрин за дан два. Врло просто.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Sacekacu benchmark-ov test za iphone 6s :)... 3h i 41min za iphone 6 je bas malo.
danil80 napisao:послаћу вам скрин за дан два. Врло просто.
Skrin cega :D ?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

iPhone 6s

Post od Azimuth »

Vas dvojica ocigledno ne znate da od iOS-a 9 moze da se vidi sot. Doduse, ne vidi se kao na Androidu zbirno, ali se vidi za svaku aplikaciju koliko je koriscena i koliko je radila u pozadini. Pored toga postoji i ono od ranije, usage i stand by time.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Znam da može, zato i pišem ovo, jer sam negde skoro video da je čovek imao oko 1h sot a ostalo mu 50% baterije.
Još kaže kako mu dobro drži.
Jedino nisam siguran da li je 6 ili 6s.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Baraba napisao:Joxy, naveo si S6, on ima dobar zvuk na sluškama kao iP? Ni blizu. Koliko vidim problem je ram menadžemnt... I šta je tu lepo uklopljeno? Ne znam ko je prvi ubacio ddr4, šta vredi kada S6 ne radi ni blizu kao iP? Note 5 i Z5 kakav zvuk imaju? Vidi, svakom modelu nešto fali. Pogledaj G4 koji si naveo, poražavajuća stavka prodatih mobilnih jedinica. Ni zvuk ni izrada, ima dobru kameru... to je ono što pričam, niko to sve nije uklopio lepo kao apple. Nema takav zaokružen model u android vodama, da ima pazario bih isti, ali nema. O podršci da ne govorim, pa iP4s je dobio iOS9, koji model star kao 4s dobija v6 android?

Nemam više šta da napišem posle komentara koji je ostavio danil80. Objasnio je.
Nisam audiofil. Razliku u zvuku sa slušalica nisam primetio, možda je zvuk na zvučniku jači ali nijanse su u pitanju. Zvuk u toku razgovora - Samsungu niko da priđe, konkretno govorim S6 vs iP6.
S6 ne radi ni blizu kao iP? Jesi li ih poredio zajedno pa si zaključio? Otvarao si razne aplikacije pa je iP bio brži? Ram menadžment na S6 lako može da se reši softverom, nije to hardverski problem e to što oni neće još uvek to da reše njihov je problem, meni lično ne smeta ali siguran sam da će to da se sredi sa v6.
Šta si zapeo zvuk pa zvuk, ako ti je to primarna stavka za odabir telefona onda batali sve i uzmi Meizu.
Što se tiče Danilovog posta, znaš i sam da su svi utisci pozitivni jer čovek ima telefon tek par dana, takva situacija bi bila da je uzeo bilo koji drugi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Poredio sam, brže pokrene viber, brzi skok sa app na app... Od G2 pišem da ne želim da popravljam nov telefon, pogotovo ovog cenovnog ranga, to ću reći za ram menadžment. Vidiš, nije lepo uklopljeno kao kod iP.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Joxy.....Interesantno je kako vam to odjednom ne smeta nedostatak ram menadzmenta kod samsunga, do juce su vam upravo to bili glavni argumenti protiv iphona

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sto samo dokazuje sve ono sto sam ja jos pre 6 godina pricao, da Apple kida, a Android nista ne valja. Kao i uvek bio sam u pravu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Chobby88 napisao:Znam da može, zato i pišem ovo, jer sam negde skoro video da je čovek imao oko 1h sot a ostalo mu 50% baterije.
To je nemoguce. Imam ip6, ne znam sta da radim sa njim do 50% imam da se naigram dobrano. Taj ili ima neki problem sa telefonom ili je neki vanserijski. Ukoliko je telefon ispravan, baterija mora daleko bolje da drzi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Meni se nije desilo da iscedim iP6, ni jednom me nije ostavio na cedilu, baterija odlična i konačno prvi iP sa kojim sam zadovoljan sa baterijom, uvek sve popaljeno, od 3G, gps, automatsko svetlo... ništa štedeo.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:Sto samo dokazuje sve ono sto sam ja jos pre 6 godina pricao,.....
Samo se TI ne pozivaj na ono što si ovde pričao i pisao,... prepun je forum tvojih promašenih procena i predviđanja. :lol: :lol: :lol:

Odgovori