savet u vezi kupovine mobilnog

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Avg 2005. 16:19

Post od imaginos »

da li sis siguran da su sva podesenja ispravna?
valjda jesam. sva podesavanja sam radio prema sajtu telekoma, a kad to nije htelo, onda sam zvao korisnicki servis da mi korak po korak kazu gde treba da kliknem :). nema tu mnogo toga, 7-8 parametara i trebalo bi da radi. ali ipak, meni nece.
sto se tice flesovanja,preporucujem da prvo probas da skines novu verziju softvera sa simensovog sjata i da je ubacis u fon,jer bi to trebalo da obrise prethodnu,tojest da je pregazi,pa ce onda mozda i gprs da proradi
da, to je i meni prvo palo na pamet, ali na simensovom zvanicnom sajtu treba da unesem sw verziju i variant i da na osnovu toga skinem update. medjutim, kad ukucam *#o6#, pritisnom "more", evo sta mi izadje:
sw version: 16
variant: B 409
e sad, variant B409 nigde nije ponudjen na simensovom sajtu (ima B408 i B411), tako da je zapravo ne znam sta da skinem sa sajta. :( :(
inace ubacivanje softvera na simnsu je jednostavno ko 1+1=2!prikacis kabl,pustis program na kompu,pratis uputstvo i za oko 10 minuta je gotovo!ja sam to nebrojeno puta radio na m55 i jednom na 65 i nije bilo frke
jedan covek mi nudi usb kabl i kaze da je njime moguce uraditi cak i full flash ako treba (i update, naravno). ja sam cuo iz price da se to radi samo rs232 kablom, ali ne mogu da se pouzdam u to dok ne proverim. da li si ti radio usb-om ili sa rs232?
doduse trenutno ne korisitimo gprs na m65 jer glupi izraelski operateri nemaju podesavanja za taj fon,ustvari oni ovde uopste nemaju siemens telefone!bio je m55 pre 2 godine ali to je sve!
nekoliko ljudi mi je reklo da "operateri nemaju podesavanja/parametre za 'taj i taj' telefon", a to je meni cudno. valjda su svi protokoli na relaciji mobilni-operater standardizovani i taman posla kad bi operater morao da se prilagodjava svakom telefonu koji izadje. meni to ne deluje normalno (sto ne znaci da nije tako :) ). sa druge strane, koliko sam ja video, svi parametri (koje korisnik treba da uknese u mobilni) su uvek isti za 064, na primer. tu je ono APN:grpswap, username: mts, sifra: 064, i tako dalje...
iskreno receno, nije mi jasno. :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pa trip je u tome da ovde nema siemens telefona,bio je m55 mrdjutim probao sam sa podeshavanjima za m55 i jednostavno neradi!m65 trazi josh par parametara za koje oni prosto neznaju sta su!? :o Probao sam i da prosto prepisujem sta je ukucano u moju V3 ali nece pa nece!sto se tice kablova,ja sam sa najobicnijim usb radio upgrade softwarea i islo je sasvim normalno,mada imam i rs 232 ali komp nece da mi prepozna m65 kad je spojen preko njega!samo usb!sad sto se tice tog problema sa variantom,mogu da proverim sta sam ja skinuo,pa bi to valjda trebalo da radi i kod tebe....cim mi se zena vrati s posla procackacu njen fon pa cu ti reci koji je variant....a mozes i da pojuris po forumima,recimo mozes da bacis oko i na www.siemensplanet.com i tako nesto...ima dosta korisnih informacija i besplatnih downloada!

imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Avg 2005. 16:19

Post od imaginos »

Pa trip je u tome da ovde nema siemens telefona,bio je m55 mrdjutim probao sam sa podeshavanjima za m55 i jednostavno neradi!m65 trazi josh par parametara za koje oni prosto neznaju sta su!?
hmmm... nesto slicno su rekli i meni u radnji, da fale neki parametri od operatera. ali sad vidim da si ti normalno isao na gprs samo sa njihovim (telekomovim 064) parametrima. izgleda da operater ipak igra neku ulogu u celoj prici i da nisu podesavanja za svaki telefon ista.
sto se tice kablova,ja sam sa najobicnijim usb radio upgrade softwarea i islo je sasvim normalno,mada imam i rs 232 ali komp nece da mi prepozna m65 kad je spojen preko njega!samo usb!
e, hvala! ovo je informacija koja mi je trebala, posto sam cuo da usb pravi probleme, a da rs232 jedini radi dobro. u svakom slucaju, sad znam da mogu da uzmem i USB. :)
sad sto se tice tog problema sa variantom,mogu da proverim sta sam ja skinuo,pa bi to valjda trebalo da radi i kod tebe....cim mi se zena vrati s posla procackacu njen fon pa cu ti reci koji je variant....a mozes i da pojuris po forumima,recimo mozes da bacis oko i na www.siemensplanet.com i tako nesto...ima dosta korisnih informacija i besplatnih downloada!
hvala!
bio sam na siemens planet i to je fantastican forum. tamo sam saznao da variant samo odredjuje jezike koji se mogu namestiti u meniju (variant nema veze sa t9), tako da je zapravo svejedno koji variant uzmem, jer sam ionako navikao na engleski (cak mi je meni na srpskom "cudan" :)).

i dalje trazim tutorijal za "full flashovanje" telefona, to je tesko iskopati, jer se svi uglavnom bave "upgrade-om".

hvala, jos jednom i pozdrav!

Odgovori