valjda jesam. sva podesavanja sam radio prema sajtu telekoma, a kad to nije htelo, onda sam zvao korisnicki servis da mi korak po korak kazu gde treba da kliknemda li sis siguran da su sva podesenja ispravna?

da, to je i meni prvo palo na pamet, ali na simensovom zvanicnom sajtu treba da unesem sw verziju i variant i da na osnovu toga skinem update. medjutim, kad ukucam *#o6#, pritisnom "more", evo sta mi izadje:sto se tice flesovanja,preporucujem da prvo probas da skines novu verziju softvera sa simensovog sjata i da je ubacis u fon,jer bi to trebalo da obrise prethodnu,tojest da je pregazi,pa ce onda mozda i gprs da proradi
sw version: 16
variant: B 409
e sad, variant B409 nigde nije ponudjen na simensovom sajtu (ima B408 i B411), tako da je zapravo ne znam sta da skinem sa sajta.

jedan covek mi nudi usb kabl i kaze da je njime moguce uraditi cak i full flash ako treba (i update, naravno). ja sam cuo iz price da se to radi samo rs232 kablom, ali ne mogu da se pouzdam u to dok ne proverim. da li si ti radio usb-om ili sa rs232?inace ubacivanje softvera na simnsu je jednostavno ko 1+1=2!prikacis kabl,pustis program na kompu,pratis uputstvo i za oko 10 minuta je gotovo!ja sam to nebrojeno puta radio na m55 i jednom na 65 i nije bilo frke
nekoliko ljudi mi je reklo da "operateri nemaju podesavanja/parametre za 'taj i taj' telefon", a to je meni cudno. valjda su svi protokoli na relaciji mobilni-operater standardizovani i taman posla kad bi operater morao da se prilagodjava svakom telefonu koji izadje. meni to ne deluje normalno (sto ne znaci da nije takododuse trenutno ne korisitimo gprs na m65 jer glupi izraelski operateri nemaju podesavanja za taj fon,ustvari oni ovde uopste nemaju siemens telefone!bio je m55 pre 2 godine ali to je sve!

iskreno receno, nije mi jasno.