Nokia 6230 vs Motorola v635

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Nokia 6230 vs Motorola v635

Glasanje se završava Pet, 03. Feb 2006. 15:15

Nokia 6230
8
80%
Motorola v635
2
20%

Ukupno glasova: 10

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

T mobile varijanta ima i preradjen meni koji je ruzniji i ima nekakve dodatne ikonice...plus to jedno dugme,i dugme za browser koje je verovatno programirano za t mobile internet,pa kad god ga sluchajno stisnesh,a ono ode kredit jer ti fon fura po shvapskim ili ko zna kojim sajtovim.(ovo znam iz lichnog iskustva).Po meni je bolje uzeti chistu varijantu,pa makar i sa manje memorije!

A shto ne pitash coveka za koliko bi ti prodao chistu 398,al da ti u nju stavi tu 128Mb krticu?To bi ti bilo naj reshenje!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Pa to sam i ja razmisljao pre nego sto sam postavio pitanje al u slucaju da nece da mi proda tako da znam sta da radim, zato sam trazio pomoc.

Nego sada josh novija varijanta. Nasao sam polovnu TF karticu od 256 za 22 evra. Da li moze zato sto je polovna nesto da joj "fali" ili sta ja znam. Samo josh to me interesuje i to je to jer sam odlucio ovako. Ako mi da 128 karticu sa crnim telefonom (koji nije t mobile) onda je ok, ako ne onda cu da uzmem ipak crni sa 64 i kupicu tu 256 tf karticu, a od 64 cu probati nekako da prodam ili zadrcicu je.

Da li radim pravu stvar, sta vi mislite ??? (obavezno odgovorite sta moze da "fali" polovnoj tf kartici, el moze ona nekako da se "formatira" ili sta ja znam)

Pozdrav i puno hvala. 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Naravno da moze i jedno i drugo!U principu mozes da vidis i sam ako joj nesto fali dok je cackas,slikas... pa da vidis da li ima problema a ako hoces da je skroz ocistis od podataka prethodnog vlasnika samo je formatiras!Ovo moze pomoci i u nekim slucajevima ako kartica zeza zbog toga sto su joj se ostetili neki podaci pa lupis format i sve bude ok ali ipak ako primetis da kartica zeza (blokira telefon,izbacuje error-e,nece da sacuva slike,itd...) bolje ne kupuj!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Dario, samo je formatiraj...i posle bilo koji fajl prebaci na karticu, i znaćeš da se sve ok... :wink: :)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Pa, sada samo josh ostaje da uzmem fon u ruke i da zapocnem "transfer" :)

To bi bilo to mislim, Thx everyone, nadam se da necu imati problema sa njim :)
Lomnica_city napisao:Meni je bolji dizajn prvenstveno zbog aluminijumske maske koja se u mom slucaju i posle 9 meseci pokazala neunistivom!"Meni"je mnogo lepsi i bogatiji,baterija mi je duze trajala na K700,ima i bluetooth i infrared (sto ce jos dugo biti korisno za razmenu sa drugim telefonima jer vecina nema bluetooth),bolja polifonija,radio (odlican),a tek razlike u kameri...
K700,za razliku od E398,ima digitalni zum i snima video klipove (sto E398 nemoze bez nekog flesh-a) kvalitet slike je bolji,rezolucija od 1,3MPx preko interpolacije koja sa odgovarajucim svetlom zna da bude korisna!Mislim da E398 ne cita 3gp i mpeg4,znaci nista od videa,mozda uz vec pominjani flesh ali nisam siguran!
Zbog svega navedenog meni je K700 jedan od najboljih (jos uvek) telefona ali ako ti je bas kriza za muziku pa ti treba nesto sa memorijskom... moraces se zadovoljiti sa E398!
Pozdrav 8)
Uzeo sam da citam od pocetka ceo thread da vidim sta se pise i ovu poruku sam tek sada video pa bih zeleo da ti kazem neke stvari o tome sto pise u poruci.
Idemo redom:
1. Meni se iskreno vise svidja dizajn e398 nego k700
2. Motorola ima takodje jako dobre baterije (iz iskustva pricam)
3. Bluetooth ima i e398, infrared (stara tehnologija, nepotrebano)
4. Polifonia ? koj ce mi to, imam MP3 :)
5. Radio i da imam ne bih ga ukljucio uopste, takodje nepotrebno
6. Zadovoljan sam sa motorolinom VGA kamerom
7. E398 ima takodje 4x digitalni zum (koji je nepotreban na ovakvim kamerama) a video mi ne treba jer i da ima kvalitet bi bio vise nego ocajan tako da...
8. Uvecavanje na 1.3 mpix ojdjuje sliku (moze da bude koristno al nije velika mana ako nema).
9. >>E398 cita i 3gp i mpeg4 (nisu retardi oni iz motorole da u takvom telefonu ne stave podrsku za video) <<
10. Ne kupujem ja telefon samo zbog muzike i nisam se samo iz tog razloga odlucio za e398.

Taman sam citao i kad pogledash nabrajao si toliko stvari a vecina su moze se reci nepotrebne. Znam da si rekao da je k700 po mnogim stvarima bolji od e398 pa sam morao sam ovo da ti napisem. E398 je malo iznad k700 samo zato sto je motorola, ali i e398 ima takodje osobine po kojima se skace iznad k700. Ja sam zadovoljan i vise mi se svidja e398 pa sam zvanicno odlucio njega da kupim :)
U svakom slucaju hvala ti puno.

Pozdrav 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nisi u pravu!Prvo kakvo je to razmisljanje bolja je samo zato sto je Motorola!?Koliko je tesko Motoroli da bude na drugom mestu kad od 300 miliona Amera 250 miliona kupuje Motorolu iz patriotizma!
A sem memorijske kartice ne vidim sta to ima bolje od K700!?
Znam da baterije nisu lose ali sa slicnim koriscenjem mi je na Motoroli trajala dan krace nego na SE!
Infrared jeste zastareo ali pomenuo sam da je jos uvek koristan jer mnogi telefoni nemaju bluetooth!
Za kameru sam rekao da nisam siguran,ne secam se,niti sam nasao u podacima,da ima zum ali ako si ti nasao da ima onda ok,ionako sam rekao da nisam siguran!
Sve u svemu ti si odlucio ali ipak sam hteo da istaknem gde gresis zbog ostalih koji citaju ovaj thread!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Nisam rekao da je e398 bolji od k700, nisi me razumeo. Znaci e398 ima veliku prednost zbog TF kartice, stereo zvucnika...itd a losiji je po oko 5-6 osobina koje si nabrao. Hteo sam da kazem da su te osobine koje si nabrao su nebitne (kvalitet polifonije , radio, infrared). Te stvari su jako retko u upotrebi i sa druge strane josh bolje sto ih nema jer je tako telefon jeftiniji za neku paru :)

Sto se tice motorole, recimo da vise verujem u SE. To bi bilo kao kad dvoumish se izmedju Mercedesa i sta ja znam nekog "Daewoo", jer Daewoo kao brze ide a mercedes je mercedes. E o tome pricam SE je SE. K700i ima na svakom cosku i provereno valja telefon. Dok e398 po meni vece su sanse da se "pokvari" ili slicno. Nesto na tu foru sam mislio, ne znam kako da objasnim.

Nego kao si primetio vec pricam u prezentu kao da imam teleon :)) (to je zato sto ga danas narucujem i ja kontam kao da ga vec imam :wink: ) hehe

Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Procitaj moju drugu poruku u ovom threadu. Kao sto rekoh ne zelim taj fon zato sto je EXTRA SPOR kada se browsuju velike slike u galeriji jer su retardirano napravili taj thumbnail view (da ne objasnjavam sada). A ako bih sakupio toliko para za 6230i vise mi se isplati da qpim 6630 za iste pare.

Odgovori