6630 against k750.. [slika]

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

E pa nije bas tako!Mozda i jeste Symbian predstavnik grupe ozbiljnih telefona,ali samo na ovom forumu ima 80% ljudi koji nisu ozbiljni poslovni ljudi i Symbian im sluzi za zezanje!A SE nikako nemozete stavljati u grupu sa recimo Samsung-om jer onda sad pravite istu gresku kao kad poredite 6630-K750,babe i zabe odnosno firmu koja pravi najfunkcionalnije telefone (SE-cik nek se neko ne slozi sa tim) :wink: i firmom koja pravi uglavnom fancy telefone (Samsung naravno)!
Kad sam pitao ljude zasto da dam debele pare za ciglu sa velikom tezinom,slabom baterijom,prosecnom kamerom... samo zato sto ima taj Symbian komentari su bili otprilike tipa:"Ima na stotine programa pa mozes da podesis telefon kako hoces i igras se koliko hoces"!?
I sta sam uvideo za ova 3 meseca,goooomila tih programa sluze da ustvari ucine jako siromasni Symbian funkcionalnim a igrice... :roll: Mislim mator sam ja za te igrice C64 ili Sega tipa (sa izuzetkom saha)!
Nebih da zapocnem sad neku veliku raspravku ali ako pogledate spiskove programa koji su neki ljudi postavljali videli bi da 99% vas ima programe tipa Caller ID,Camcorder,Ultra MP3... a zasto?Zato sto Symbian ima glupa ogranicena,bedan mp3 pleyer (ili uopste nema - npr. 6600),ili uopste nema funkcije koje,ajd da se opet dohvatimo teme,K750 ima!?
Od programa koji su mi korisni koristio sam Black list kao odbranu od cimaca i SlovoEd a ostalo me stvarno iznerviralo tako da sam slatko pobrisao jer em izgleda neozbiljno em sluzi za nesto sto bi jedna Nokia morala da ima po defaultu!Zato mi je dosta Symbian-a i njegovih nekoliko stvarno korisnih programa zbog kojih treba izgubiti silno vreme i zivce pretrazujuci more beskorisnih programa!
Pozdrav 8)

Drobnjak81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15

Post od Drobnjak81 »

Jos malo da se podsetimo kad je izasao 6630 a kad 750 neko rece nisu u istoj klasi pa i nisu 750 je noviji.....drzao sam ga u ruci par puta i cini mi se da je fizicki ekran manji nego kod 6630, i ima ima vise boja sto se u opste ne primecuje! :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Vulle_NS napisao:Mozda se znanje o mobilnim telefonima moze steci i van ovog foruma!?
Zar je bitno kiliko je ko dugo na sajtu???
:x :lol:
Apsolutno se slažem. "Staž" na ovom sajtu uopšte nije nikakvo merilo...

popste napisao:Ljudi, menjam telefone svaki mesec bukvalno

Symiban je bio stvarno zanimljiv u pocetku kada su svaki dan izlazili novi programi, igre....... ali sada to je bre vec smorilo
Pa sta je to toliko extra na symbianu?
Ekstra je i dalje ona fina nota (mogućnost) personalizacije, koju obični telefoni još uvek nemaju. Kod njih je i dalje šta dobiješ - dobio si (a dobija se sve više, priznajem), i to je to.

Dakle, primetno je da kako vreme prolazi, i "obični" telefoni postaju sve bolji i nabijeniji specifikacijama. Većina nas koji preferiraju Symbian OS i to mišljenje ima još od Nokia prvenca - modela 7650. Kada se on pojavio na tržištu, bio je kao svemirski brod u poređenju sa bilo kojim drugim telefonom... Taj primat su zadržali i sledeći smartphoni, recimo sve do modela 6600 odnosno 7610, kada su proizvođači običnih telefona (čitaj prvenstveno SE) "ubacili u petu" i počeli praviti sve bolje i bolje telefone...
Sada su odlični i jedni i drugi, a kako "neko voli popa, a neko popadiju", može da bira šta mu najviše odgovara.

Samo ne treba biti jednostran i držati se takvog mišljenja i načina razmišljanja kao "pijan plota"...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

sasa-SE napisao:ja mislim da bi trebalo da bude obrnuto jer je k750 bolji po svemu!
sem symbiana,mada kome treba symbian imam komp!
...mada kome treba kamera ima digitalac, a kome bolji mp3 mp3 player... ako cemo tako... :dry:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

popste napisao: 1. Pa sta je to toliko extra na symbianu?
2. Jel je dobro to sto ima milijardu potpuno nepotrebnih i ne funkcionalnih programa?
3. Jel je dobro to sto su svi symbian telefoni cigle?
4. Jel je dobro to sto svim symbian telefonima traje manje baterija nego ,,obicnim''?
...
Ja se inace bavim prodajom programa za symbian (mozda je neko video moj site, ali necu da napisem koji je jer je zabranjeno reklamiranje),5. i sve programe sam detaljno isprobao, i niko me ne moze ubediti da su ti programi korsni
Ima izuzetaka, ali su uglavnom gluposti

Sve ovo gore sto sam napisao vazilo je za s60, ali to NE vazi za s90 i platformu koju koristi SE P serija...
E ovako:

1. Mali kompjuter.
2. Uopste nisu nepotrebni i nefunkcionalni, evo npr. chat programi, razni, MSN, IRC... To mnogi ljudi koriste. Prvi su mi pali na pamet ima jos dosta funkcionalnih programa... WWW citaci, dobijes stranice kao na kompu... Teletext... :dry:
3. Pa manji ne mogu da budu, imaju veliki ekran, a i procesor itd. mnogo su napredniji od "obicnih" ne mogu da budu iste tezine i velicine pobogu...
4. Kako na kojim...
5. Ako tebi nisu korisni... Ja ne znam... Onda tebi ne treba mob bez za razgovor... :dry:
A zasto ne vazi za SE P seriju? Zato sto su touch? Meni je bas to gore, touch mi je odvratan... Treba sve da ubadas onom olovcicom... Pfff... Zna da bude zanimljivo ali cesce iznervira.

Inace i meni je Symbian bio dosadio, al sad vec zalim sto nisam uzeo neki Symbianac... :smutny:
Zna sve da dosadi ali...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Sasa_NS napisao: Apsolutno se slažem. "Staž" na ovom sajtu uopšte nije nikakvo merilo...
naravno da moze. Ko je rekao da ne moze i da je bitno koliko je ko dugo na forumu?
ne citate pazljivo, dakle rekoh:
nego meni nije jasna 1 stvar, a to je, kako to da nekog ko je nedelju dana na sajtu, gde se pojavio sa pitanjem tipa: sta je symbian?
sto ni u kom slucaju ne znaci da je bitno koliko je ko na sajtu, vetj da je covek koji je dosao na sajt pre nedelju dana pitao sta je symbian( ili slicno pitanje) , sto znaci da nije uputjen u stvari! :D
i onda rekoh:
mozete da uzimate za ozbiljno toliko?
mislim da je sve jasno i da nisam rekao ni da je bitno koliko je covek na sajtu i da se ne moze nauciti nesto bilo gde drugde do na ovom forumu!
i naglasih:
Samo nemojte pricu o tome kako je naucio dosta za manje od nedelju dana.
jer je to prilicno malo vremena, sem ako nije proveo sve vreme proucavajutji telefone, sto je, slozitjete se, malo verovatno! ;)

i da o5 napomenem, ne mislim ni na koga licno, samo me je zanimalo, i zao mi je ako se neko nasao prozvanim! ;)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ma iskulirajte ljudi,Treo 650 je najbolji telefon!(naravno,ovo nisam mislio ozbiljno,nego chisto da skrenem raspravu sa vechitog nokia/se pitanja,koje vec pocinje pomalo da nervira!Evo ja imam vec neko vreme samsung i svidja mi se vishe od bilo koje nokie koju sam imao ili bilo kojeg se koji sam imao prilike da koristim.dodushe ja sam sucker za dizajn,a stalno se shetam naokolo sa mp3 diskmenom i nekoliko diskova u torbi,pa mi mp3 na fonu nije presudan,a symbian me je smorio....)

znachi-svako po svojim zeljama i potrebama i ukusima.i nemojte porediti babe i zabe vishe,niti se svadjati oko toga.....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Opet bezveze razmisljanje Nokia je Nokia! :uhuh:
Ajd da si rekao Symbian je Symbian pa da pomislim da si objektivan poznavalac mobilnih telefona ali posle ovakvog komentara... :?
Symbian telefon bez nekih funkcija dzabe ima Symbian (po vasoj logici bi i recimo 365/60,7650... i pojedini modeli od pre godinu-dve bili bolji od na primer K700/750... samo zato sto imaju Symbian)
Pozdrav 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

joj....jes bio dobar taj 3650,smorio posle nekog vremena,ali evo chistog primera;ja obichno menja telefone na 2 meseca jer me smore!3650 je potrajao 10 meseci(jeste da sam uz njega koristio i druge),to neshto govori o raznovrsnim mogucnostima symbiana!alik brate smori me to konstantno instaliranje i deinstaliranje necega i formatiranje i.......

3650 je bio najbolji kad sam ga prodao za vishe nego shto sam ga ja platio novog! :lol:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

araphel napisao:joj....jes bio dobar taj 3650,smorio posle nekog vremena,ali evo chistog primera;ja obichno menja telefone na 2 meseca jer me smore!3650 je potrajao 10 meseci(jeste da sam uz njega koristio i druge),to neshto govori o raznovrsnim mogucnostima symbiana!alik brate smori me to konstantno instaliranje i deinstaliranje necega i formatiranje i.......

3650 je bio najbolji kad sam ga prodao za vishe nego shto sam ga ja platio novog! :lol:
Eto. Šta sam vam rekao, odličan fon zaista. Ko je još od vas uspeo na kraju da prođe bolje nekim drugim telefonom? Niko. :D :D :D
Zato ga i ne menjam (ma lažem, nemam love :D).

Araphel, da ti kažem nešto u poverenju: nisi u obavezi stalno nešto instalirati/deinstalirati/formatirati, ako poseduješ Symbian fon... :lol: :lol: :lol:
A da je zarazno - zarazno je, ne kažem.... :D :D :D

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ovde ne pise ko je ozbiljan poslovan covek a ko se samo zeza sa telefonom,tako da ne znam da li je odnos 80% za zezanje ,takodje uopste nije bitno da li su simbian telefoni siromasni funkcijama kada mogu da se NADOGRADJUJU,a ko nema vremena,zivaca neka uzme telefon bez simban o.s-a,(samo takvi telefoni dosade za manje od 3 meseca).Na primer samo za mp3 mogu instalirati nekoliko programa,skinove i sl.a da ne govorimo o drugim aplikacijama.Takodje ako je neko mator i ne voli igrice,ima nas koji volimo.Ako je nesto dobro i napredno ne moze da me smori kako neki kazu,niko njih ne tera da tumaraju po netu ako ne zele.(Malo poredjenje:Jao sto me smori ovaj mercedes,veliki je,mnogo trosi,tesko naci mesta za parkiranje,pa beskrajno bezkorisnih stvari,abs,asr,klima,servo,cb.....zar nije bolje kupiti,manji,lepsi,prakticniji,manje trosi pezo 307)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije ti dobra logika!Imao sam K700 oko 9 meseci i nije me smorio i jedva sam se odvojio od njega da predjem na D500 i... gorko se pokajao! :smutny:
A sa 6680 me smorio Symbian za oko 3 meseca (a i ranije nego sam sad cvrsce resio)!
Ne kazem da sam pravio neku anketu pa da znam da je 80% ljudi ovde koji koriste Symbian za zezanje (mada nije losa ideja napraviti takvu anketu) a ne stoji ti komentar da nema veze sto je siromasan jer moze da se nadogradjuje (i opet da ne bude isto kao sto neki telefoni imaju po defaultu) jer da pitas ljude da li bi vise voleli da imaju radio i neki zesci mp3 plejer (recimo da kupi Nokia prava da ubacuje UltraMP3 plejer) u naprimer 6630 ili da skidaju neki program za radio gprs tipa i jure odgovarajuci mp3 plejer i verziju (NIJEDNA verzija UltraMP3 plejera mi ne radi lepo na 6680 a probao sam sve koje su izasle u zadnjih 6 meseci) :uhuh:
A sto se mecke tice mogu ti reci iz iskustva da je bolje manji,nakljukan svime,malopotrosacki auto nego veliki poznate marke kojim ces samo da se hvalis jer nam je takav standard kakav je da mi je devojka bila"prinudjena"da proda mecku i sad merka bas 307 ili Golf-a a ni ja nisam bolje prosao sa Audijem A4 sad kad je odjednom zatrebalo nesto popraviti a kako gorivo poskupljuje sve je teze izdrzati 10l/100km tako da iako malo offtopic ali ni taj primer bas ne stoji!!
Da se vratimo na telefone,po meni Symbian je dosta neozbiljan OS zbog,prvenstveno vecine igrica koje sacinjavaju to"podesavanje po zelji"a od onih programa koje ima mali je broj stvarno korisnih i vecina sluzi da ucini Symbian telefone bar malo funkcionalnijim,na svu srecu Nokia se konacno N serijom trgnula malo vise (pocela je sa"trzanjem"sa modelima 663/80,ovo je idealan i logican nastavak,dobro su se i sad setili da unaprede telefone)
Pozdrav 8)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Dakle ja stvarno ne znam sta je sa vama...

Stefank, necu ni da odogovaram na tvoj post jer necu da se raspravljam nisakim niti da ulazim u neke svadje
Meni telefon svakako nije samo za razgovor

I jos jednom mogu da potrvdim, tj na prste mogu da nabrojim korisne symbian programe
Ponavnavljam ti, bavim se prodajom tih programa, i cini mi se da znam mnogo bolje od tebe koji koristi Samsung d500 (bez uvrede). Ne znam samo kako je tebi symbian telefon mali komp, to je stvarno smesno

Trenutno koristim 6630 i k750
Mogu vam slobodno reci da je k750 mnogo prakticniji za svakodnevnu upotrebu (inace sam VEOMA zahtevan korisnik). Sto se cena tice, slazem se da je 6630 najbolji izbor za 230 (inace najjeftinije u gradu, skinuta sa mreze, i verovatno bez veceg dela opreme), ali ko ima jos 70e ne treba da razmislja

One price koje su do sada svi pricali u poredjenjima telefona, tipa ,,ukoliko ti treba symbian, kupi 6630, a ako ne k750'' vise ne prolaze

Priznajem, i ja sam to pricao cesto, mada sada i ne vidim toliku prednost symbiana, u odnosnu na ,,obican'' OS

Sto se tice SE P serije, pitaj akija koja je razlika u odnosu na s60 :wink: .... To su ala telefoni, tj, pravi PDA uredjaji sa stvarno korisnim programima

I za kraj da se razumemo...
Ja svojim postovima nemam nameru da pljujem po symbianu (iako mozda zvuci tako), ali samo necu da ljudi koji citaju ovaj forum verujuju ovim zagorelim ,,nokijasima'' da je 6600 ili 6630 najbolji
Pa znam gomilu ljudi koji su kupili 6600 jer im je neko tamo rekao da je odlican fon, a pritom ne znaju da instaliraju program
I samo jos jedna stvar
Ja nisam SE fan, iskreno, vise volim Nokiu, i tako je i pre bilo, ali kada se prica o direktom poredjenju k750 i 6630, k750 pobedjuje u svakom pogledu, i na papiru, i u praksi

P.S. Ja se moram sloziti sa Akijem da je ipak dosta cak i bitno koliko je neko na forumu, jer se na taj nacin jedino moze proceniti znanje. Nije cilj da se ljudi uclane i samo gomilaju postove da bi ima pisalo da imaju 400 postova :) , vec je cilj da pomognemo jedni drugima, i iskazemo svoje znanje

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ne volim prepirke,svadje,ni da pametujem i vec sam rekao da ovo pisanje nema nekog smisla,nije mi cilj da nekoga ubedjujem koji telefon je bolje kupiti,ni koji je bolji od ova dva pogotovo sto se ne mogu porediti,ali ne mogu svi misleti isto.Kad se vec pominje k-700,taj telefon me je razocarao vec posle 10 dana tako da nam ukusi nisu isti.Za 6680 i novije modele vec sam pisao da ne treba jos kupovati,bar dok padne malo cena i stignu nove aplikacije za njih.Ogromna je konkurencija pa proizvodjaci zure sa izbacivanjem novih modela,uglavnom nedovrsenog softvera pa kasnije izlaze sa novom verziom softvera(6600,poceo sa 2.13-sada 5...isto i sa ostalim modelima).Vise volim da imam izbor sta u telefon da stavim nego da proizvodjac izabere pa kad mi dosadi moram da menjam telefon.(pored fabrickog mp3 pleyera imam ultra sa skinovima.ogg sa skinovima,pleyer od N serije,od video pored fabrickog odlicni eti kamkorder 2,vise vrsta programa za kameru prakticnijih za rukovanje,jednostavniji digitron i jos mnogo toga..)Takodje novi programi svakodnevno izlaze,korisnik mobilnog telefona sa simbian o.s sam BIRA sta mu je korisno a sta nekorisno,sta zeli a sta ne zeli,jednom recju-nikad mu nije dosadno sa simban telefonom.
Ako vec pominjemo automobile,tvoj odgovor je pogresan jer pricas o ekonomskoj strani a to nije tema,vec kvalitet a kad smo kod ekonomske racunice Se k-750 je skuplji od 6630 i to ne malo za nase prilike.Znas kako se kaze:Mercedes pa ostali.Tako je i ovde,Nokia pa ostali(Nokia sama drzi trecinu svetskog trzista,cak tri puta vise od SE).Ne mislim da je bitno koliko je ko na forumu,jer ima nas koji nemamo toliko slobodnog vremena da bi stalno bili na netu.Nikada ne gledam koliko ko ima postova vec sta pise.(Da ne bi pomislili da sam pristrasan,veliki sam ljubitelj SE,i uvek sam mrzeo Nokiu,smatram da je razlika izmedju obicnih telefona ogromna u korist SE,a jos veca u korist Nokije kada su u pitanju pametni telefoni,a pri tom ne racunam P seriju jer je to van konkurencije,skupo i kabasto ,neprakticna olovka,bolje kupiti lap).Imao sam sve vaznije telefone od SE,pocev od t-610,k-500,700,iskreno nisam jos k-750,i to odmah po izlasku u prodaju,zadovoljan sam bio sa istim i tako bi bilo i sada da nisam sasvim slucajno naleteo na 6600.Simbian je proslavio Nokiju a vec je bila u velikoj krizi,pokusao je simens sa sx1 ali posle tri odlaganja vec je zastareo,sendo-promasaj,panasonik-promasaj,samsung se muci vise od godine dana.Nikada ne bih kupio nijednu Nokiju bez Simbiana,jer mnogo kasne za konkurencijom i misljenja sam da je SE u toj klasi najnapredniji mada se samsung opasno priblizava.Buducim kupcima-Simbian je najbolji ali morate imati pc i osnovnog znanja,bez toga su to prosecni telefoni,cak slabiji od prosecnih.Pozdrav

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

E a sad ja vas da pitam zbog cega se toliko favorizuje taj Symbian?Imao sam 6600 i u pocetku je stvarno bio zanimljiv,downloadovao sam na njega gomilu programcica(to je JEDINA bitnija prednost Symbiana),i znate li koliko sam od programa koristio redovno i svakodnevno kao pomoc u radu s telefonom???...NI JEDAN! :uhuh:
Razlog?Jednostavno nemas potrebu da ih koristis jer ti u stvari ne trebaju,skines ih samo zato sto to mozes i zato da bi se mogao pohvaliti kod druga koji ima ofucanu staru 35-icu ili 52-ojku!Opet ponavljam,u pocetku je sve interesantno,zezas se sa programima koji samo zauzmu memoriju.
Ovo nemojte shvatiti kao da sad imam nesto protiv svega napisanog,zbog toga sto sad licno imam K750i koji nije "smartphone" i pre bi ga trebalo porediti sa Nokiom 6230i(nema veze sto je bolji od nje).
Ne znam zasto ljudi jos ne vide razliku izmedju "pametnjakovica" i "obicnih" foncica. :dry:

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

potpuno se slazem s Green-om! vecina programa za symbianje napravljeno za sminku.

.............pozdrav.......................

Drobnjak81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15

Post od Drobnjak81 »

Ljudi aman pa i da zanemarimo simbian nokia telefoni imaju bar po meni mnogo lepsi meni od resimo smsunga, simbyan je samo dodatak telefonu, i bez symbiana smart telefoni bi se mogli porediti sa ostalim i u tome je njihova velicina kao sto slika kaze!!! :lol:

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

Drobnjak81 napisao:Ljudi aman pa i da zanemarimo simbian nokia telefoni imaju bar po meni mnogo lepsi meni od resimo smsunga, simbyan je samo dodatak telefonu, i bez symbiana smart telefoni bi se mogli porediti sa ostalim i u tome je njihova velicina kao sto slika kaze!!! :lol:
Taj fazon... 8)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Drobnjak81 napisao:Ljudi aman pa i da zanemarimo simbian nokia telefoni imaju bar po meni mnogo lepsi meni od resimo smsunga, simbyan je samo dodatak telefonu, i bez symbiana smart telefoni bi se mogli porediti sa ostalim i u tome je njihova velicina kao sto slika kaze!!! :lol:

Koji si ti lik :lol: :lol: :lol:
Pa da nemaju symbian nebi bili smart telefoni
Zar je meni presudan kod kupovine telefona???
Ovde se ne porede samsung i nokia, vec se i nokia...

Necu vise da odgovaram na poruke nekih novih likova koji zamisljaju da imaju svo znanje sveta i samo pamtuju (ne mislim na tebe Drobnjak :) ), jer ove prepirke stvarno nemaju kraja
Ja sam svoje mislinje izneo, i mislim da sam u pravu jer se bavim time (delicmicno) :P 8)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

popste, nije mi bila ni namjera da se svadjam i sl. ako si ti tako shvatio izvini. A sto ako ja koristim D500? Imam i N-gage koji je Symbian i stalno cackam mnogo Symbianaca kad npr. prebacam nesto drugovima itd.
Sto se tice programa mozda tebi nisu korisni, mada ne znam kako... :unsure:

Odgovori