nokia 6600 ili nokia 6230

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Shark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 14:03

Post od Shark »

Nokia 6230 je daleko bolja...Ima mnoge funkcije koje 6600 nema,a i mnogo je brža i jednostavnija za rukovanje.Inače to za 6650 je prava glupost.I nokia i svi časopisi proglašavaju 6230 najbržim telefonom na svetu...
Poslednja izmena od Shark u Pet, 08. Okt 2004. 17:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Shark

Shark
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 14:03

Post od Shark »

Nokia 6600 je super telefon,samo je prava cigla...Dobar je ako dobiješ u njegovom paketu kesu u kojoj ćeš ga nositi...
Shark

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Pošto vidim da mnogi ne kapiraju baš šta je Szmbian, a mnogi gledaju veličinu i izgled, ja sam odlučio da svima udovoljim.

1. Symbian telefon treba samo onome koji zna šta je to, dakle 6600 je za ljude koji žele da se zabavljaju sa programima, igricama... Ako ne znaš kako i šta sa Symbianom i nećeš ništa da eksperimentišeš uzmi 6230.

2. 6230 je, ako izuzmemo nedostatak Symbiana, daleko bolji i jednostavniji, pa će biti mnogo kvalitetnije rešenje za prosečne korisnike.

ETO! :D
U susret novim izazovima...

cvrcak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2004. 16:11

Post od cvrcak »

Bez dileme 6230 po mom misljenju najkvalitetniji telefon koji je nokia ikad izbacila.Ja ga imam i mogu reci da sam prezadovoljna uopste se ne kajem sto sam se odlucila bas za ovaj model.

BokyPP
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Okt 2004. 15:33
Kontakt:

Post od BokyPP »

Jedno pitanje u vezi sa 6600...Na review -u pise da su melodije Polifone, medjutim cuo sam negde da on ustvari ima Hi-Fi melodije...Da li je to tacno :?:

I citao sam jos na par Post-ova oko MP3 -a...Neki kazu da je kvalitet Mp3-a dobar neki da je los...Pa me zanima kog kvaliteta je stvarno ta reprodukcija??? Da li je bas toliko ocajna??? Detaljnije objasnjenje...

nameravam ovih dana da ga uzmem, ali zanima me da li mozda imate neki bolji predlog naravno cena do 300 Eura...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ne, nema boljeg telefona do 300e. Mp3 nije ugradjen u 6600, tj moras da ubacas neki mp3 program naknadno. Zvuk jeste los, jer ima mono izlaz. S tim sto neki programi npr UltraMp3 daju mnogo bolji zvuk od pojedinih. Sto se tice melodija, mozes i wav da koristis, ja mislim.

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Kao sto rece Ludak, ko zeli high tech telefon pun naprednih opcija a nije vican racunarima (samim tim i instaliranju kojecega, bilo na racunaru ili na fonu) i to ga bas mnogo ne interesuje, a ima para da je sebi priusti - najbolji izbor je 6230...
Za one koji vole da stalno nesto "prckaju" - definitivno 6600

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ljudi ne lupajte, 6230 ne moze da bude bolji od 6600, nema symbian, a samim tim je i mnogo gori! Mada 6600 zna da bude dosta spor... Ali mislim da se to rjesava updateovanjem softvera. A i kao ste rece Ludak, ko ne zna sta je symbian, i shta da radi s njim, neka uzme 6230 ili neki drugi s40 fon...

BokyPP
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Okt 2004. 15:33
Kontakt:

Post od BokyPP »

stefank napisao:Sto se tice melodija, mozes i wav da koristis, ja mislim.
Sto znaci da su melodije Hi - Fi ili ne...

boka
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Avg 2004. 09:23
Kontakt:

Post od boka »

viewtopic.php?t=50 pogledaj tu,a hi-fi melodije imaju samo neki alcatel i sagem modeli.A odgovor na tvoje pitanje je NE.
3220

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Nisam siguran da li su to tzv. Hi-Fi melodije, uopste nisam siguran shta su te Hi-Fi melodije... Mada mislim da su to kao sto imaju neki Samsunzi, onaj .mmr format ili tako nesto, tj melodije koje u pojedinim djelovima imaju par rijeci ili neko vristanje ili tako nesto, kao oni glasovi u tehno muzici. :mrgreen: Bar tako mislim, ponavljam opet da nisam siguran... A u wav melodije mos da natrpas i pjesmu i neki snimak, bilo sto, mada je zvuk uzasno los...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Termin Hi-Fi (to valjda već svako zna) se koristi kao referenca za kvalitetnu audio opremu. Od formata koji se koriste na mobilnim spravicama, samo PCM WAV 44.1KHz 16bit stereo i MP3 192Kbit i više, spadaju u Hi-Fi katergoriju. Naravno, kvalitet reprodukcije istih dobar je samo na stereo telefonima, preko slušalica ili eksternih aktivnih zvučnika, jer zvučnik u samom telefonu, ma koliko bio kvalitetan, nije Hi-Fi, niti će ikad biti (možda 2030. god. ili kasnije, ko zna :wink: ).

MIDI (Musical Instruments Digital Interface) nema u sebi nikakav audio zapis, već samo informacije koje Audio Synth čip u telefonu treba da reprodukuje (tip instrumenta, note, efekte, dinamiku, trajanje, itd.). Raspored instrumenata je definisan GM (General MIDI) standardom, koji se odavno koristi na sintisajzerima. U osnovnoj varijanti, GM podrazumeva 16 MIDI kanala (ovo nema veze sa plifonijom), a ritam je na 10. MIDI kanalu. Znači, MIDI zvuči onoliko dobro, koliko je kvalitetan Synth čip u telefonu. Melodija koja na mom Rolandu JV-1080 (profi synth modul) zvuči fenomenalno, na telefonu zvuči vrlo jadno, što je i normalno.

Ostali formati AMR, MMR, itd., su loša kompresija audio zapisa i daleko su od Hi-Fi-ja. Monofone melodije neću ni pominjati. Eto, tako stoje stvari, a to što proizvođači telefona piskaraju svašta kako bi nahvalili svoj uređaj, neću komentarisati... :mrgreen:
Poslednja izmena od Miškoni u Sub, 23. Okt 2004. 01:05, izmenjeno 1 put ukupno.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

sharki malo nauci sta je symbian telefon pa onda tako komentarise, covek je pitao koji je tel bolji a ne lepsi manji itd.., znaci 6600 je bolji i u njega mozes da ubacis sve funkcije kao na 6230, a ne kao sto ti kazes 6230 ima bolje funkcije od 6600. :evil:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Suludo je uopste porediti ta dva telefona! Zna se sta je smartfon a sta obican telefon i koliko je smartfon bolji od obicnog po funkcijama! Ne vidim poentu raspravljanja oko ovog!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Gallardo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 22. Okt 2004. 09:59

Post od Gallardo »

Stvari stoje ovako:
6600 je bolji telefon,ima OS,kao i bolji ekran,usavršenije opcije...
6230 je telefon za mlađu populaciju sa podržanim FM Radiom i MP3 Playerom.
Edge brzine 236.8 kbit/s je najbrži na svetu,ali tu prednosti nestaju.

6600 je pravi mali kopijuter.Ako ti dimenzije nisu bitne uzmi 6600.

Na tebi je da odlučiš.Veruj mi šta god da odlučiš,nećeš pogrešiti.Ako te nešto više interesuje,pitaj... :?:
Gallardo

Ferrari F430
Banned
Pridružio se: Sub, 23. Okt 2004. 09:08

Post od Ferrari F430 »

Ja sam za 6600.To je ipak smartphone.Telefon je mnogo fobar,dimenzije nisu loše,a cena je povoljna.6230 mi se nešto i nesviđa....

jevrem
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Jun 2004. 00:49

Post od jevrem »

E sad ja da reknem koju na ovu temu...
Odgovor na pitanje je cisto subjektivne prirode, tako da sa svim duznim postovanjem prema Symb. fonovima ja se odlucujem za 6230, iako sam bio zaludjen prvo za 3660 pa za 6600 (koji su bez ikakve rasprave extra telefoni).Presudno u mojoj odluci je to sto se svi odluciju za 6600 (90% od njih nema pojma sta znaci smartphone, cemu sluzi Symbian i programi za njega, 85% ga kupuje da bi na njega stavilo severimu i sepurilo se ostatku ljudi... E necu da budem medju njima!!!). Kome je sve navedeno potrebno i ko ima potrebe za filmovima na telefonu izbor je 6600, a ko hoce malo razonode uz FM radio i kvalitetan MP3 eto mu 6230!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

EDGE kod nas nije uopste bitan. (bar jos jedno godinu?) Nego, je li se ovaj gost koji je postavio pitanje odlucio? Mi se iskucasmo... :roll:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

E ovaj ga pretjera. Molim administratora/moderatora da obrise ove poruke. Ovo je cista reklama i treba da se obrise, ako se ne varam... :roll:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Leek je stvarno ugushio do kraja, zar mu nije dosta banner u headeru :?: :roll: 8O Strashno... :evil:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori