6630 dilema

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ne znam zasto se uopste dvoumis izmedju ovih 5 telefona,da sam na tvom mestu bez razmisljanja bih uzeo P910i,a mozes slobodno da ga uporedis sa 6630 pa ces sam zakljuciti koji je bolji (P910i naravno)! :wink:
Jedina mana po meni je ta sto ima VGA kameru,al dobro niko nije savrsen,pa ni P910! :D ;)
Poslednja izmena od McLaren F1 u Pet, 11. Avg 2006. 17:50, izmenjeno 1 put ukupno.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dario (asdf) napisao: 3.p910 nije UOPSTE cigla.
:? Ne treba o tome da se raspravlja, onom kome je bitna velicina fona, sigurno nece uzeti taj telefon. Jeste da on ima debljinu kao N80, recimo, ali ta P serija bas izgleda tako, kao cigla...
Ja bih uzeo P910, ali jedino ako ti treba touch screen, u suprotnom moze da se desi da te nervira da stalno vadis olovcicu (neki korisnici ne vole telefone na preklop i slide jer moraju stalno da ga otvaraju, a zamisli na sve to jos i olovcica :ohmy: :) )
Sto se tice kvaliteta P910, to ne treba da se spori...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, 6630 vise lici na obican telefon, tako da ima i siri krug potencijalnih korisnika, a znacajno je jeftiniji ....... koja je prednost UIQ-a? .... Touch Screen? .... pa da, za office, gps, itd ..... meni licno to ne treba i zato sam napisao ono gore (neka neko kaze da 6630 nije telefon sa velikim brojem mogucnosti) .... filmovi?! ... hahaha .... zasto bi iko gledao film na tako malom ekranu .... pa neki filmovi izgledaju smesno i na TV-u :D ...... zvuk? .... ako navodis zvuk kao prednost p910, onda zasto je cudno ako neko navede kameru kao prednost 6630? ..... ni jedan ni drugi nisu mp3 plejer...... ni fotoaparat .... a ono sa procesorima i nije bas sjajno poredjenje .... pre bih rekao: Celeron za svaki dan, P4 za 3d i druge zahtevne stvari ...

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Zato sto nije realno tako nesto reci,da je 6630 za sve,a P910 samo za par stvari,kako je to moguce kad je i on smartphone!?!?A sigurno ima vise mogucnosti od 6630,samo je zbog cene ipak za uzi krug korisnika!Filmovi na malom ekranu,mislim da ono uopste nije mali ekran,pa imamo lepljivu temu o tome kako da prebacujemo filmove na Symbian smartphonove (90% vas ih prebacuje na 6630,6680,N70...) a sad se podsmevate kako se mogu gledati filmovi na P910 sa mnoooogo vecim ekranom od doticnih!?
A mislim da bi,kad bi se pravila anketa da li vam je vaznije da telefon ima vise MPx ili sto bolji zvuk,siguran sam da bi vecina bila za to da ima sto bolji zvuk na telefonu,a razlike izmedju 2 kamere,koje nisu dovoljno dobre da bi se sa njih mogle izradjivati kvalitetne slike,su sigurno manje vazne (sem ako se ne porede na novijim modelima od ovih,odnosno N70 i P990,koji vec imaju znacajno primenljivije rezolucije)!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

"Zato sto nije realno tako nesto reci,da je 6630 za sve,a P910 samo za par stvari"

ne, nisam to rekao ..... samo kazem da nema potrebe uzimati p910i, ukoliko ga neces koristiti za ono u cemu je stvarno bolji...

sto se filmova tice: stavio sam jedan na telefon i nisam imao zivaca da ga odgledam do kraja .... nije u pitanju samo mali ekran, vec je jednostavno nezgodno..... dobro je za zezanje...

ti sada govoris kao da je zvuk na 6630 los ...... zvuk je solidan, pogotovo sa boljim slusalicama...

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Da,ali ne mozete tako pisati (a pisali ste) da je dobar za office i gprs,cekaj,a sto ne bi bio dobar za slusanje muzike,za igranje poneke igrice,za gledanje filmova... A sad da li je bas tebi to nezgodno gledati film na malom ekranu (gledao si na P910 kad kazes da je mali,ili pricas za 6630?) ne moze biti objektivno,jer i sam kazes"meni izgleda nezgodno"!
Nego,to je sad nevazno,vazno je da se P910 moze koristiti za SVE cak i za ponesto vise nego 6630 (a nisam rekao da ima los zvuk,samo da P910 ima bolji sa fabrickim slusalicama),samo je cena problem,ali to ce se drasticno promeniti mozda za mesec dana kad izadje P990 a dotad ce P910 ostati ODLICAN izbor!!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ljudi p910 nema u prodaji, a ono sto se polovno prodaje tome je dusa izvadjena....p910 ima losiju kameru ali ima touchscreen, pa kome to treba....nek izvoli...ja sam od te ideje odustao, nekako mi je nezgodno, a ekra se uvek lako izmasti...pa krpica za brisanje....nekako mi to sve previse osetljivo.... na 6630 mozes uvek rukavom da obrises ekran bez bojazni da ces nesto izguliti....
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A ko te tera da prstima koristis toucscreen pa da se ekran stalno masti!?A ona olovka koja dolazi uz njega sigurno nije takva,prvo je vidi pa onda prosudi,a isto vazi i za ekran,OTKUD ti to da na 6630 mozes slobodno ekran da obrises rukavom a na P910 ne smes jer ce se izgrebati!?!?!?Jel mogu oni koji nikad nisu ni videli P910 da se suzdrze od besmislenih i neistinitih kritika,OK? :roll: :wink:
Pozdrav 8)

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Slazem se,na P910 moze da se ispika neka igra ali je telefon mnogo ozbiljniji od 6630 i nisu za poredjenje,P910 je klasa iznad od same izdrade telefona do funkcionalnosti a koliko je nekom upotrebljiv to .....
Sto se tice filmova ako uporedim P910 sa 6630 isto je i sa Bioskopom i Tv-om.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lomnica_city, da se razumemo: p910i je odlican telefon sa odlicnim mogucnostim i bolji je od 6630, ali je skuplji (ukoliko uopste uspes da ga nadjes novog) i sve sto sam rekao je da nema potrebe uzimati ga ukoliko ga neces iskoristiti u potpunosti (i za ono u cemu izrazito dominira) jer je za osnovne stvari 6630 dovoljan ...... druga stvar koja mi se cini da je ipak osetljiviji od 6630 zbog ekrana i tastature ......

"A ko te tera da prstima koristis toucscreen pa da se ekran stalno masti!?"

pa ako koristis telefon za razgovor prislonices ga na lice, a ukoliko nemas ekstremno suvu kozu, ekran ce se mozda zamastiti :D

film sam gledao na 6630, na p910 nisam ..... ali ok, nekome se to svidja tako da to necu vise komentarisati...

.... i mislim da smo sad ipak otisli predaleko ..... covek je samo pitao za savet ;)

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

OK,samo sam hteo da ipak dobije ISTINIT odgovor pa da moze da napravi fer odluku zasnovanu na cinjenicama!A sto se tice filmova i ekrana,ipak si trebao da pogledas kakva je razlika,stvarno se oseti kad gledas neki filmic,seriju... sa pola metra daljine na ekranu one dijagonale (mislim da je oko 50% veca nego kod 6630) dok se na primer vozis u busu!A ni ne masti se tako lako jer je isto (ustvari VISE) uvucen unutra,moze se telefonirati sa sklopljenom tastaturom tako da je jos manja sansa za mascenje (ako stvarno imate takvu kozu) i brisanje je lako bilo cime!!
Pozdrav 8)

vlada62
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 03. Jul 2006. 00:34

Post od vlada62 »

Evo uzeo sam i ja 6630.Telefon je strava .Jedino me buni da li je normalno da malo koci i secka kada se snima nesto u brzem pokretu(trcanje ,voznja rolera)?Ako nekog interesuje citac kartica marke Canyon sam nasao u Romingu po ceni od 900 din i cita 29 kartica.Nije neki lepotan ali to mi nije toliko bitno.Preostalo mije jos da telefon podesim za e-mail i mms (to je nesto islo pa sam ga z...) .I molio bih da mi Ninolina odgovori kako je uspela da sredi Sezam (ima li nesto sto ta cura ne zna?Odusevljava me).Unapredan zahvalan.Vlada 62.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

vlada62, da te sluzi dugo ,a to sto secka je to mislis za video,meni isto malo koci kad snimam video i kad su malo brzi pokreti.Za e-mail i mms pogledaj na nokijinom sajtu,evo link:
http://www.nokia.com.hr/id71993.html sve ti tu lepo pise,imas mobtel(telenor) i mts,monet i pro monte.A podesavanje za sezam su laka,probaj da namestis u meni,pa poruke pa email,sve ti lepo pise evo ja cu da ti kazem kako:
ides mailbox settings
pa ima mail box name:stavi sezam
access point in use:stavi MTS internet(ili kako ti se vec zove)
my email adress:stavis tvoju email adresu
outgoing mail server:smtp.sezampro.yu
send message:to ostavi kako jeste
user name:stavi tvoj user name bez @sezampro.yu
password:koji ti je password
incoming mail server:tu stavi pop3.sezampro.yu
mailbox type:pop3
security ports:meni tu stoji off
apop secure login: i tu mi stoji off
I to je to meni je tako podeseno i radi mi,sad mozda ima drugi naci ali ja ne znam
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

milan91, mozes da koristis Sezamov SMTP iako ne ides preko njih vec preko MTS-a?!?!?! Auuu, ala imaju rupu :) ...

Odgovori