Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od miodrage »

Moja iskrena sucut :D Sta drugo reci... pokusao sam da te izvedem na pravi zivotni put, ali jednostavno si previse zabrazdio na Mracnu stranu :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

tata miodrag je razocaran, ali ja nisam :wink:
note 2 je odlican uredjaj, all-in-one :wink:
veliki skoro kao tablet, jos dugo ce biti top-model hardverski, softverski ne znam, mada se nadam jos jednom upgrade-u na 5.0 :)
glasam za beli, iako nisam pristalica belih telefona, stvarno je lepsi od sivog koji sa onim brazdama pozadi bas izgleda jeftino... :wink:
jedino sto bih mogao da zamislim u ovom trenutku kao nesto bolje, to je note 8.0 ili ipad mini sa call opcijom ali to je buducnost za nas :wink:

malo ti ''zavidim'', ali pozitivno :wink:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

araphel, Napravio si pravi izbor, Note 2 je odličan telefon, sada kada ekrani od 5' inača postaju standard Note2 i nije tako veliki.Imaš sve što ti treba u jednom uređaju, inče prednost dajem sivom modelu, ne znam zašto on drugima deluje jeftino kada baš ta boja mu daje poseban šemk i deluje skuplje i kvalitenije od belog.
U svakom slučaju koju god boju da izabereš, čestitam na kupovini !
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

E pa, ne mogu svi da budu zadovoljni, ili miodrage, ili ostatak foruma. Ja sam mislio da ćeš se odlučiti za Nexus, ali dobar izbor u svakom slučaju, da te lepo i dugo služi!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

araphel, nećeš se pokajati. Nikad note 2 ne bih prodao da mi se sa veličinom uklopio. Jeste plastika, ali se ne greje (da ponovim ponovo po ko zna koji put, plastika se manje greje od aluminijuma itd. htc se ugreje da ga jedva držiš u ruci). Ono što mi se sviđa kod samsunga je što sve uradi veoma veoma dobro. Nije kao htc, nešto uradi odlično a masu stvari zezne, ili kao apple, ovo je odlično ali boja spada ili se guli. Šta da kažem o note 2, wifi signal iz mog stana hvata 7 spratova ispod, tačnije izađem ispred zgrade. Ceo fon je tako kvalitetno odrađen.

luca, nema brige za update, pa S2 i dalje ima update, nije ti to LG ili Moto :D

miodrage, nije moguće da svi greše a samo si ti u pravu, tvoj mračni saputnik previše te mrači. Ja ti sve praštam kad pređeš na droid (doćiće taj dan kad tad, nikad ne reci nikad), naravno da ću te zezati dok ti dupe ne pomerim, mora jbg, al bićeš slobodan i moći ćeš konačno sa telefonom da radiš šta poželiš, i da prčkaš po sistemu, da imaš sve aplikacije koje su ti potrebne... ma samo kad m$ izbaci svoj WP fon pa se nokia naljuti jer se zapostavljaju ostali i pređe na droid, prećićeš i ti :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

@baraba - mislim da je 4.1.1 iliti jelly bean poslednji za mnoge modele koji trenutno ''posluju'' kod nas :dry:

kad se pojavi KLP bice mnogo novih uredjaja koje cemo morati da kupujemo da bi imali novi android, mora industrija da ide dalje 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Mislim da sa tim hardverom, Note 2 neće imati problem da potera i KLP kada dođe, makar u nekoj XDA varijanti, ako oficijalne ne bude. Može se desiti da već sutra odem posle posla, pa se javljam da iznesem utiske.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dream on dreamers!!! Samo toliko mogu da kazem.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ove si napustio na vreme, Nova studija tvrdi da su Android aplikacije bezbednije od iOS:
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti ... ije_od_ios

I prešao: Čelnik Samsunga izjavio da je Windows 8 gori od Viste
http://software.benchmark.rs/softver_in ... i_od_viste
:lol:

A sad bez zezanja, primetio sam da se veoma slabo pominju WP telefoni i ovde i na drugim mestima. Da li je razlog samo manjak app? Jer definitivno nije do sistema, on odlično radi. Rado bih uzeo 920 (baš sam na pp pisao luci, ali me koči manjak app). Šta ostali misle o WP?

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ja sam 3-4 puta cackao u Telenoru HTCov 8X i moje misljenje i utisak je da izgleda bas nekako futuristicki, ne umem da objasnim, plus sto sve lepo klizi.... Generalno ja cekam Nokia WP8 telefon sa kamerom kao na 808 i to je to.
Ali u svakom slucaju ne bih menjao iPad 2 za neki WP tablet, samo mi je bitna dobra dropbox sinhronizacija a to sasvim solidmo imam i na 808 preko cutebox aplikacije.
Nokia Lumia 1520

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Adams, taj fon neće doći (bar ne skoro), koči ih WP (ne znam kako su sve upakovali na symbianu da radi perfektno ali na WP ne može), jedva su stavili i ovo u 920, kamera 920 po danu ništa bolja od S3, ali u noćnim fotkama jeste mnogo bolja.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Baraba, pa kazem da cekam, ionako sam 808 uzeo tek pre mesec dana. Mislim da Nokia moze da izbaci takav telefon na sledecoj Barseloni. Mislim da 920 nije bolja ni od N8 ali dobro, to je sad druga prica. :)
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ta Lumia izlazi negde sredinom jeseni, taman za novogodisnje praznike da ljudi sopinguju.
Baraba, a sto ne uzmes preko oglasa neku Lumiu920, ako ti ne odgovara, lako ces da prodas bez nekog gubitka novca. Bojis se necega? :D
E da, ako zelis da vidis da se govori o Lumiji920 ili bilo kojem WP telefonu, poseti WPCentral.com :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ne pominje na masovnim forumima ovakvog tipa kao MS, gde su široke narodne mase, gde danas neko koristi android a suta promeni u WP jer je kod drugog forumaša video nešto što ga je privuklo na drugi OS (kao što je mene privuklo da probam iOS). Uopšte, WP slabo ko razmatra da kupi. Trebao bi M$ više da se angažuje.
Ono što mi je za sada velika mana kod 920 je vibracija, koliko sam video ljudi se žale da ne može da zvoni i vibrira, već zavibrira 2-3 puta pa zvoni, nema istovremeno i vibro i zvono?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ja sam malo razmatrao mogucnost WPa i, koliko vidim, bice zanimljivih modela, ali sada me druga stvar sprecava da uzmem neki WP - once you go dual-SIM, you never go back! :D
Ako bude neki WP dual-SIM mozda ga i uzmem, ali se bojim da ce mi biti veliki pomak u rikverc posle Androida...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, pa i to sam ti rekao onomad kad smo se videli, da je i meni to jedan od nedostataka, ne stravicnih, ali ipak nedostataka.
Masovan forum je upravo wpcentral, ili ako bas hoces, XDA-developers, nas ovde ima koliko ih tamo pisu samo u sekciji o lumiji 920. Ali svako odlucuje sam o onome sto zeli ili ne zeli. JA sam pozeleo WP8, uzeo sam isti i ne mogu reci da nisam zadovoljan, da nisam isao bi odavno na dobos. Ima sitnih stvari koje mi smetaju, i ponesto sto bih menjao, ceka se novi veliki update verovatno sredinom aprila, pa cu da vidim. Najmanji je problem da prodam Lumiu i vrnem se na iPhone :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Očekivao si više sa Portico Update?
Ako odem još jednom na wpcentral kupiću definitivno 808. Kuliram se da ne idem. Kada vidim slike 808 koje okači onaj @vlad0 :o
http://www.esato.com/phonephotos/cam/no ... ED6tLW.jpg
http://www.esato.com/phonephotos/cam/no ... KpgDRX.jpg

Šta reći sem "perverzija od kamere" :)
Ne znam šta sada da uzmem u ovom prelaznom periodu, nisam pametan, za sve je kriv araphel i njegova tema :lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

@baraba, dodji do mene da pogledas telefon koji ce biti hit ove godine i to za ispod 500eur! Pa gde to ima! Hahahha da li bi se malo smirio tada?!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Svi ste vi redom barabe :D

Elem, jedno pitanje: šta mislite, ima li smisla uzimati onaj Samsung flip cover za telefon? Razmišljam sledećom logikom- ekran je svakako goriloa glass, pa mu nije neophodno mnogo zaštite, posebno što pazim svoje uređaje, ali onaj hrom po obodu ima da ode čim jednom ispadne telefon, pa se čini logičnije neka silikonska leđa ili tako nešto. Plus, malo je bezveze sa poklopcem kad se fotka......

Odoh za nekih pola sata u razgledanje i kupovinu....wish me luck :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

luca, ako misliš na LG Optimus G Pro ne posećujem više temu, telefon je brutalan, kada sam video poslednji klip u njegovoj temi sa multitaskingom bilo je :o Isto je 5,5" i mogao bi araphel, da ga pogleda jer je konkurencija note 2, samo što je počistio sve na tržištu, ali realno sve je počistio :) Planiram neki S3 kao prelazno rešenje, vidim da sa 4.2.1 radi lepo, jedino što ne mogu da prestanem da mislim o beloj nokia 808 PV :(

araphel, meni se mnogo flip sviđa i elegantno izgleda, ali za snimanje kamerom je truba, zbog toga bih ga preskočio. Da sam na tvom mestu obukao bih ga u full bodyguardz (ali one providne, ne karbon). Meni je bodyguardz najbolja zaštita, telefon ne gubi na dimenzijama i zaštićen je sa svih strana. Nema ništa gore kad stavim silikon i udeblja mi fon, a ja ga kupio jer je tanak i to mi se sviđa.

Odgovori