Pa to je klasican sindrom nekoga ko robuje jednoj stvari, mada i ja mogu delimicno u to da se uklopim

.Znas i sam da sam imao poznati E61 - moj jedini Symbian. Mislim da mogu na prste da prebrojim koliko sam puta na njemu ukljucio BT file transfer (ali opet nekome to mozda zaista treba - prebacivanje raznih debilnih video klipova i sl.). Mene je na tom telefonu odusevljavala baterija, prikaz na ekranu, i njegova cvrstina, kao i kvalitet izrade.
Kao vlasnik iPhone-a 3G i i4, ja nisam naisao ni na jedan problem koji si ti naveo. Alarm me je uvek budio u sekundu, nikad nije zakazao, cak i na i4 koji ima problem sa tim auto premestanjem vremena, sve je ferceralo besprekorno. Prakticno nisam jos cestito ni uzeo telefon u ruke, imao sam odmah svojih nekoliko ringtonova, a sada imam oko 300 komada, i imam sjajnu aplikaciju ToneFX koja radi shuffle - pa mi je uvek zanimljivo da cujem kako ce sada telefon da mi zvoni

Sta ti znaci da nema klasicnog menija? Pa ja ne znam sta je klasicnije od toga da udjes u settings? Uzeo sam pre par dana kolegin E71, i imao sam malo muke da se snadjem gde je sta.
Nadalje, iako nisam koristio Symbian^3, ne slazem se da je na pomenutom sistemu (govorim o S60v3) sve moguce customizovati. Naprotiv, oko pojedinih stvari je bilo zestokog mucenja da nateram telefon da radi kako ja zelim. Sa iOS-om tacno znam na cemu sam.
A teme i razne customizacije, prave drugi korisnici, i postavljaju na net da se skine. Secam se recimo koliko mi je SPB Shell olaksao zivot na E61. Isto tako koliko mi se svidjala LCARS tema za iPhone. Gomila opcija, i stvarcica za tweakovanje postoji, samo treba pratiti i naci sta ti se svidja, i sta ce da ti radi posao. A slozices se da ima bezbroj gluposti koje ne trebaju nikome. Pa ja sam samo skinuo oko 20000 aplikacija za Symbian, instalirao mozda oko 2000, a zadrzao oko 140.
Na iPhone sam skinuo oko 3000 komada, a zadrzao 42. Doduse, imao sam i momenat kad sam imao 160, od toga 120 igrica

Lepo si rekao, svako uzima sebi uredjaj po meri. Ja jos uvek nisam nasao nesto da mi zameni iPhone, a gledam svaki dan, i jednostavno nista ne nalazim da mi privuce paznju.