SG Note I ili Note II

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Re: SG Note I ili Note II

Post od Chobby88 »

Ja sam bas suprotno jedino stock-om bio zadovoljan na gnex,ostalo sam morao da budzim zbog crap ui koji stavljaju proizvodjaci.
Na note 1 stock je maltene neupotrebljiv,ulazak u dialer i messaging traje vecnost,a o drugim stvarima da ne pricam.
Sad furam aosp desetak dana i sve 5.
Radi skoro brzo kao i gnex,plus ima mnostvo podesavanja,a baterija traje kao i na stock.
Verujem da note 2 radi lepo,ali bilo bi cudno da ne radi jer ima hardver kao pristojan racunar:)
Bio sam zakleti anti apple-ovac,ali sve vise razmisljam da note menjam za 4s i da me boli cosak.
To aplikacija sto koristim uvek cu moci da platim a za zezanje i veci ekran tu je nexus 7,iovako sa note ne mogu nigde da sednem,non stop vucem ciglu u dzepu:)
Ima note svoje prednosti naravno,zaista je jedinstven uredjaj,ali uvideo sam da mi nije potreban.
Toliko od mene:)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Chobby88, na istoj smo strani sto se romova tice..
mada ne bih se slozio sto se tice stock roma na Note-u, dobar je, ne fali mu nista, i brz je.. ali aosp ga pokida u svakom pogledu...

Layne_Staley, ne znam, iskustva su nam drugacija, al sto bi se reklo, ukusi su razliciti, meni licno su uvek vise odgovarali custom romovi bas zbog baterije i performansi.. a + gomilu castomizacije... sta znam, a i svaki uredjaj i rom je drugaciji pa i ne moze bas da se generalizuje u potpunosti...

znam da mozes stock rom da podesis maltene kao da je aosp, al po meni je to preeeevisee cimanja, evo danas sam za 10 min odradio root + flash roma, sa sve googlovanjem i skidanjem rom-a.
Samo nek se rolaju....sarme.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Nije radio ne znam kako lose sa stock,ali posle gnex mi je bilo tuzno,zato sam morao turiti aosp:)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Dobio sam i povoljnu ponudu za Note I koji je rutovan. Na njemu je ICS 4.0.4 CM9 stable. Da li neko ima iskustva sa ovim custom romom? Da li mu sve opcije rade, uključujući i onu sa S peno-om? Da li postoji stock jb 4.1.1 rom. Pročitao sam negde da Note I najbolje radi sa GB 2.3.6 (mislim da je ta verzija) i da ICS ima neki bug koji može brikovati telefon. Molim vas za odgovore. I ako neko ima još nešto da doda, slobodno nek kaže...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

To onaj iz kikinde za 320e? :D
Ako ti se ne svidi CM9 lako ćeš ga promeniti u GB ili ICS ili JB, a možeš i njemu da kažeš da ti vrati sve na stoc ako nećeš taj custom CM pa ćeš se ti igrati.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Oficijelni ics ima brick bug,taj cm9 nema.
Imas leaked 4.1.2 s svim s pen opcijama sa note 2.
A na cm i aosp romovima nemas te s pen zezalice,za to je potreban toucwiz framework.
Ako je telefon ispravan,ocuvan i naravno povoljan ne vidim razlog da ga ne uzmes:)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

@Baraba, e baš neću da da ti kažem da je iz Kikinde :roll: :wink: . Dečko je član Bencha, kao i ja. Telefon je kao nov bukvalno, ful oprema i kutija, plus silikonska obloga. Obećao sam mu da ću ga kupiti ako mi do večeras stignu neke pare, a one su na putu ka meni, tako da je red da ispunim obećanje. Videćemo kako radi, pa ako mi se ne svidi (mislim na rad, a ne na izgled-to me ne zanima, mada ne volem tw), mogu li da računam na vas da mi pomognete da ga dovedem u red (ponavljam ako ne rade sve s pen funkcije i ostalo? Ako je sve u redu, zašto menjati?

PS: kakav je taj leaked 4.1.2 s svim s pen opcijama sa note 2? Ima li on nekih nedostataka?

Baraba, stvarno si "baraba" :wink: , mora da si i ti član Bencha? 8)

@ Chobby88, znači s-pen funkcije uopšte ne rade na CM9, neupotrebljivo?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Pa pazi olovka radi,ali ne radi ona opcija da zadrsis dugme i da uradis screenshot,i nemas s memo aplikaciju.
Na ovom 4.1.2 leaked radi sve,ja sam ga koristio para dana ali sam stekao utisak da se ceo rom usporio prilicno pa sam flesovao aosp.
probaj taj leaked,mnogo dobro izgleda pa ako ti se ne svidi flesuj neki aosp rom.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

pero0000, jesam baraba priznajem :D Ja bih uzeo taj fon da me note interesuje, odlično je očuvan tj. kao nov.

Chobby88, je u srcu aosp još od gnex, vidiš da ni avatar ne menja a zamenio gnex u note, ništa ne radi kao gnex :D

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

@Baraba, zato ću ja ako ne zaboravim (godine stigle momci) staviti Note I kao avatar. Uzeo sam ga, utorak bi Bex-om trebao da stigne.

@Chobby88, ajde ako te ne mrzi (da ne tražim po xda forumu) 4.1.2 leaked rom, uardi copy/paste linka(može i na pm, ako je zabranjeno ovde)? Pa da ga još danas skinem. Ništa drugo ne treba menjati osim rom-a? Treba li toucwiz framework? Ili nešto drugo?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Evo ti ovde citavo uputstvo pa skini i flesuj.
http://www.teamandroid.com/2012/12/01/n ... -download/
@Baraba-Posle lutanja sa raznim modelima i raznim romovima gnex je za mene bio ono pravo,sve je radilo kako treba out of the box,ali nemam ja mira,moram da menjam telefone svakih 2-3 meseca:-)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Chobby88 hvala na linku. Skinuo sam ga, upustvo sam pročitao iako mi je poznato od ranije, gradivo ipak se mora utvrditi. :) Opiši mi samo malo detaljnije taj utisak da se ovaj 4.1.2 rom usporio? Da li si mislio da se usporio odmah posle instalacije u odnosu na druge romove, ili posle nekog vremna korišćenja ti se usporio?

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Note 1 je izasao u januaru, a dvojka u avgustu 2012-te?
Ako je tako, kao sto pise na gsm areni, onda bi preko leta trebalo da ocekujemo note 3?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

@pero0000-Usporio se nakon 2 nedelje,sto ne mora da znaci da ce se i tebi to desiti.Probaj pa ako ne valja menjaj:)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Koliko vama koji imate Note I traje baterija sa nekim normalnim korišćenjem (relativna stvar, al ajd da pitam)? Da li neko ima iskustva sa externim punjačem sa linka, ili nekim drugim modelom externog punjača, ne bitno koji telefon koristi? Vredi li ga kupiti?

Nadam se da ne kršim pravila foruma, postavljanjem linka?

http://www.supermarketic.com/Hyper-Powe ... a-telefone

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Meni traje 2 dana,uz umereno koriscenje,malo surf,malo tapatalk,igrice minimalno igram i 30 min. poziva i 10-15 poruka.
Otprilike 4h screen on naguram,osvetljenje je na auto.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Onda bi i meni trebalo približno isto da traje (naravno da zavisi i od roma na telefonu), pošto slično koristim telefon, s tim da ne igram igrice, osim ponekad šah.

Šta misliš o tim externim pujnačima, isplatili se uzeti ih, odnosno da li stvarno rade kao što se reklamiraju? Pošto u svakoj reklami ima manje-više preterivanja.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Ne deluje lose.
E sad ne znam koliko je potrebno uzimati to.
Jedino ako se kreces po mestima gde nema uticnice pa da punis na to,ali ako imas gde da punis onda je bacanje para.
Ti najbolje znas da li ti je potrebno ili ne,a cena mislim da je ok.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Potrebno mi je tako nešto. Samo mi je bitno da to radi kako treba da radi, da ne bude neki falš? Viđao sam slične punjače na e-bay, pa sam planirao da kupim. Sad pošto toga ima i kod nas, bolje ovde kupiti (neka i naši ljudi zarade koji dinar). Takođe mislim da je cena ok, mada mi ona nije bitna, koliko funkcionalnost i upotrebljivost punjača.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ja imam eksterni powerbank od 12000 mah... moze da napuni bateriju mog note 2 cak 3 i po puta.. onda treba da se puni celu noc, preko kompa.. Drugar mi kupio u Singapuru. 60 eura, odlicna stvar.. ima 2 izlaza, 1 A, i 2,1A (za tel koji podrzavaju ). Odlicno i brzo puni. Dobija se kabl sa ekstenzijama za microusb, iphone, tablete i starije telefone..

Probaj na deal extreme da nadjes tako nesto.. Jer ovde kod nas oko 50+ eura kosta 4000 mah, sto je mnogo malo
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Odgovori