iphone5 ili samsung galaxySIII
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Re: iphone5 ili samsung galaxySIII
zoreli, barem sačekaj brip jer sve manje od toga je loše za ovaj film.
I da na kraju dam svoje mišljenje. Ja sam bio jedan od najlućih protivnika Iphona. S njim sam imao kontakt ali ga nikad posedovao sve do sad. Do izlaska JB hteo sam da poludim i zamenim za 808-cu i uplatim polovinu letovanja, ali rekoh da sačekam. Posle JB stvar je sasvim drugačija i sada mogu da kažem da iOS šiša Android (tu mislim na SI,SII,SIII koje sam posedovao). Naime sve je to slično ali na Iphone sve radi trenutno, telefon mi nijednom nije zabagovao, a kamoli zakočio. O kvalitetu izrade neću ni da pričam.
Jedno duže vreme ću ostati na 5-ci, a posle ću kupiti i 808-cu i to će biti to za jedan dobar vremenski period.
I da na kraju dam svoje mišljenje. Ja sam bio jedan od najlućih protivnika Iphona. S njim sam imao kontakt ali ga nikad posedovao sve do sad. Do izlaska JB hteo sam da poludim i zamenim za 808-cu i uplatim polovinu letovanja, ali rekoh da sačekam. Posle JB stvar je sasvim drugačija i sada mogu da kažem da iOS šiša Android (tu mislim na SI,SII,SIII koje sam posedovao). Naime sve je to slično ali na Iphone sve radi trenutno, telefon mi nijednom nije zabagovao, a kamoli zakočio. O kvalitetu izrade neću ni da pričam.
Jedno duže vreme ću ostati na 5-ci, a posle ću kupiti i 808-cu i to će biti to za jedan dobar vremenski period.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
jerkann, čak ni miodrag ne spori da 808 radi brzo, miodrag je i radio test, radi brže i od iP5 smem da se kladim. Oduševiće te fon. Izrada, zvuk, kvalitet, sve je full na njemu.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Covek sve lepo objasnio.jerkann napisao:
Ja sam bio jedan od najlućih protivnika Iphona. S njim sam imao kontakt ali ga nikad posedovao sve do sad. Do izlaska JB hteo sam da poludim i zamenim za 808-cu i uplatim polovinu letovanja, ali rekoh da sačekam. Posle JB stvar je sasvim drugačija i sada mogu da kažem da iOS šiša Android (tu mislim na SI,SII,SIII koje sam posedovao). Naime sve je to slično ali na Iphone sve radi trenutno, telefon mi nijednom nije zabagovao, a kamoli zakočio. O kvalitetu izrade neću ni da pričam.
Idemo dalje
zoreli koji si uredjaj imao i kada? Kazes ikonice, pa zar Android nema ikonice pa ikonice? Mislim nemoj da si smesan. Slazem se da Android ima widgete i to je to. Iako sam Android kao sistem uopste nije los, njegova krajnja izvedba na uredjajima je OCAJ. Evo i zasto: sam kernel Androida je isti, core je isti za sve uredjaje. I za Huawei od 50 jura, i za Note2 od 600 jura. I to bi kao trebalo isto da radi. Zilion razlicitih rezolucija, kamera, procesora, memorije ovo ono, a sve u jednom sistemu... E netje da moze.
Zato iOS i WP rade savrseno, jer za svaki uredjaj postoji sistem pisan iskljucivo za njega. Zato Nexusi rade najbolje od svih Androida, jer imaju goli Android u sebi, ali opet taj sistem i u njima sadrzi gomile nepotrebnih informacija o drugim uredjajima, a sve sto je nepotrebno dodatno opterecuje uredjaj. A pisati od nule sve za svaki uredjaj, pa to je posao koji bi pre svega bio jako skup za odraditi. A dok se to ne promeni, Android nema sta da trazi po fluidnosti rada i svemu pored ova druga 2 sistema. A kad se promeni, pa onda vise ovi nece imati sta da traze pored Androida. S obzirom da se to nece desiti, imacemo ovu da kazemo pat-poziciju: oni koji cene brzinu, jednostavnost, glatkocu rada, i ne zele da se akaju i smaraju oko uredjaja, nego zele da im uredjaj radi kako je napisano da radi, uzece iPhone ili neki WP8 uredjaj, a oni koji pak vole da petljaju, kojima je vaznije sta mogu da ubudze u uredjaj od onoga kako taj uredjaj radi, uzece Android.
Sto se tice aplikacija, mrtva trka izmedju iOSa i Androida... za sada. Tu WP jos uvek nema sta da trazi, to stoji.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, Ne zele da se smaraju, samo da cekaju 9 meseci na JB
Inace ne postoji uredjaj koji nikad nece zabagovati, te price ostavite za iSrbija forum gde je ljudima apple popio mozak. Eto jerkann kaze da iOS sisa Android, ja kazem da se ne JB iOS ni ne moze nazvati smartphone-om jer ne pruza nikakvu fleksibilnost koju ja ocekujem od smartphon-a.

Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
telep napisao:... te price ostavite za iSrbija forum gde je ljudima apple popio mozak.

... ote mi misao , meni je stvarno zanimljivo slušati vlasnike iPhona kad kažu : " iPhone je najlepši , najbolji , nikad mi se nije zabagovao " ... Ja koji sam promenio trocifren broj telefona uopšte ne mogu da se setim kad mi je telefon "zabagovao" , valda je to psihoza kad papreno platiš telefon onda ne smeš da kažeš da ima bolji i drugačiji .
Kažu dobro radi iPhone , šta na primer to bolje radi ???
Primarno za telefon - pozivi i poruke ??? Pa to svaki telefon odrađuje , Nokia 1100 extra .
Surfanje ??? Dovoljno je što sam jutros sa drugarom u isto vreme surfao , on na 4S ja na S3 (pogodite gde je bolje)
Apps i za iOS i Android zilion aplikacija (naših više za Android)
Navigacija - takođe , na većem ekranu naravno lepše
Foto i video odlične na oba OS-a (Nokia tu šiša uzduž i popreko)
Muzika - odlična na oba OS-a (Beats Audio šiša Apple ohohoo)
Kastomizacija svega - Android kralj , tu zbora nema .
Mogli bi ovako do večnosti , ali kad mi neko kaže iPhon je najbolji samo zato što smatra da mu dobro odrađuje posao ili neki što ga kupe samo zato što je skup ili utripuje da je IN za držanje na stolu ... ma do jaja

P.S. Jutros mi se drugar ukenj*o od sreće jer mu na iPhone 4S posle apdejta piše mts (umesto YU MTS)

16 godina na forumu MOBILNISVET
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
telep, ajde nemoj da siris tendeciozne polu- i dezinformacije molim te. Ni na jedan JB se nije toliko cekalo.
Evo i mala ilustracija - u danima:

zoreli,
Primarnu funkciju jednako dobro obavljaju i iPhone5 i SGS3 o kojima je ovde rec, jedino nije svejedno kad stisnes ikonicu fon da li cekas delic sekunde, ili 2-3 sec sto si i sam priznao.
Surfanje - meni bilo sjajno na iPhonu, slozicu se da na vecem ekranu mora da bude bolji prikaz, i to je to. Mada opet, ako stranica nije prilagodjena za ekran mobilnog uredjaja, mozes da se slikas, ima da skrolujes, zumiras...
Za aplikacije nisi u pravu, za iOS jos uvek ima vise, nije velika prednost ali ima vise, informisi se pre nego odvalis nesto.
Navigacija - opet, slozicu se da se na vecem ekranu bolje vidi
Foto i Video - za SGS3 zaista ne znam, iPhone4 pravi fantasticne fotke i snimke, 4s jos bolje, iPhone5 ih ubija u pojam... Toliko o tome. Da slozicu se da ih Nokia 808 sve sisa, potom odmah Lumia920 i N8.
Mjuza - da ne poverujes sta sve razni JB tweakovi mogu, ali jeste, Beats Audio je sjajna stvar, ali avaj, toga za SGS3 nema, odnosno, ima da se instalira apk, ali na rootovan telefon. Ne bih ovo spominjao da se ovde ne spominje da je NeJB iPhone ne-Smartphone. Analogija je namerna!
Customizacija - opet, nisi svestan sta JB sve pruza.
Nego ja i dalje nisam dobio odgovor - kad si i koji iPhone imao? Sta bi sa onim ikonicama, ni na to nisam dobio odgovor...
Evo i mala ilustracija - u danima:

zoreli,
Primarnu funkciju jednako dobro obavljaju i iPhone5 i SGS3 o kojima je ovde rec, jedino nije svejedno kad stisnes ikonicu fon da li cekas delic sekunde, ili 2-3 sec sto si i sam priznao.
Surfanje - meni bilo sjajno na iPhonu, slozicu se da na vecem ekranu mora da bude bolji prikaz, i to je to. Mada opet, ako stranica nije prilagodjena za ekran mobilnog uredjaja, mozes da se slikas, ima da skrolujes, zumiras...
Za aplikacije nisi u pravu, za iOS jos uvek ima vise, nije velika prednost ali ima vise, informisi se pre nego odvalis nesto.
Navigacija - opet, slozicu se da se na vecem ekranu bolje vidi
Foto i Video - za SGS3 zaista ne znam, iPhone4 pravi fantasticne fotke i snimke, 4s jos bolje, iPhone5 ih ubija u pojam... Toliko o tome. Da slozicu se da ih Nokia 808 sve sisa, potom odmah Lumia920 i N8.
Mjuza - da ne poverujes sta sve razni JB tweakovi mogu, ali jeste, Beats Audio je sjajna stvar, ali avaj, toga za SGS3 nema, odnosno, ima da se instalira apk, ali na rootovan telefon. Ne bih ovo spominjao da se ovde ne spominje da je NeJB iPhone ne-Smartphone. Analogija je namerna!
Customizacija - opet, nisi svestan sta JB sve pruza.
Nego ja i dalje nisam dobio odgovor - kad si i koji iPhone imao? Sta bi sa onim ikonicama, ni na to nisam dobio odgovor...
- zoreli
- Moderator
zoreli napisao: Apps i za iOS i Android zilion aplikacija (naših više za Android)
miodrage napisao: Za aplikacije nisi u pravu, za iOS jos uvek ima vise, nije velika prednost ali ima vise, informisi se pre nego odvalis nesto.
.
Prvo pročitaj šta sam napisao , i bez uzbuđavanja

Elem : iOS 727.938 active apps , Android over 700.000 apps on Google Play
Da ponovim i 101 put da iPhone iz do sada (milion) navedenih razloga neću da kupim , a u zadnjih godinu dana uzimao sam od drugara na testiranje iPhone 4 i 4S , radio Jailbreak - instalirao aplikacije - koristio danima ... i vratio ih bezmiodrage napisao: Nego ja i dalje nisam dobio odgovor - kad si i koji iPhone imao? Sta bi sa onim ikonicama, ni na to nisam dobio odgovor...
trunke razmišljanja (apsolutno me ni sa čim nisu toliko impresionirali da bi keširao 400 i kusur evra ... za razliku od S3)
E da ikonice ... jedne te iste godinama , red manje - red više obrni okreni otključaš ekran i eto ikonica

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
zoreli, pa zar nije ista situacija sa tvojim ljubljenim SGS3? Ili on nema ikonice? Da nisam nesto propustio, da Android vise nema ikonice?
Nisam shvatio da se to nasih odnosi na domace aplikacije, u pravu si, ima nesto vise domacih aplikacija za Android - krivac za to je svakako to sto ovde osim Androida nijedan drugi sistem nije dostupan. Necu da ulazim u to zasto je to tako, to je jedna sasvim druga tema, rekao bih samo da su verovatno legle debele pare za agresivnu reklamu, i zaustavljanje drugih sistema u njihovom pokusaju prodora na jedno trziste.
Ja te nisam pitao zasto hoces ili neces da kupis iPhone, pitao sam koji si imao, sa kojim si se bavio. Ok, sad imam neki odgovor. Tebe nije impresionirao iPhone, mene nije Android, niti ce ikada uspeti kako stvari stoje.
Nego, kazes na iPhonu si instalirao aplikacije, koristio danima... Pa zar isto to ne radis na S3? Na njemu radis nesto sasvim deseto? Proracunavas put koji svetlost predje za 2 nedelje kroz Mlecni put, uzimajuci u obzir supermasivnu crnu rupu u sredistu galaksije? Pravis matematicki model sudara Mlecnog puta i Andromede za oko 2 milijarde godina?
Mislim ovo je izlupetavanje samo tako. i na iPhonu i na SGS3 mozes da stavljas aplikacije i otprilike to je to. Eventualno sa nekom od tih aplikacija nesto sitno da se uradi, tipa procitaju vesti, pogleda FB, Twitter, za naprednije korisnike mozda da skinu neki torrent, oni bas zaludjeni da nesto urade na svom kompu iz grada... Sve to moze na oba uredjaja, i nista od toga nije vredno pomena.
Sve u svemu, zakljucak i presuda u ovom sporu ne mogu da se donesu, svaki korisnik ce uzeti ono sto misli da mu najvise odgovara, a opet podneblje, svest ljudi, platezna moc, kao i neka zajednica, presudno ce uticati na izbor aparata.
Nisam shvatio da se to nasih odnosi na domace aplikacije, u pravu si, ima nesto vise domacih aplikacija za Android - krivac za to je svakako to sto ovde osim Androida nijedan drugi sistem nije dostupan. Necu da ulazim u to zasto je to tako, to je jedna sasvim druga tema, rekao bih samo da su verovatno legle debele pare za agresivnu reklamu, i zaustavljanje drugih sistema u njihovom pokusaju prodora na jedno trziste.
Ja te nisam pitao zasto hoces ili neces da kupis iPhone, pitao sam koji si imao, sa kojim si se bavio. Ok, sad imam neki odgovor. Tebe nije impresionirao iPhone, mene nije Android, niti ce ikada uspeti kako stvari stoje.
Nego, kazes na iPhonu si instalirao aplikacije, koristio danima... Pa zar isto to ne radis na S3? Na njemu radis nesto sasvim deseto? Proracunavas put koji svetlost predje za 2 nedelje kroz Mlecni put, uzimajuci u obzir supermasivnu crnu rupu u sredistu galaksije? Pravis matematicki model sudara Mlecnog puta i Andromede za oko 2 milijarde godina?
Mislim ovo je izlupetavanje samo tako. i na iPhonu i na SGS3 mozes da stavljas aplikacije i otprilike to je to. Eventualno sa nekom od tih aplikacija nesto sitno da se uradi, tipa procitaju vesti, pogleda FB, Twitter, za naprednije korisnike mozda da skinu neki torrent, oni bas zaludjeni da nesto urade na svom kompu iz grada... Sve to moze na oba uredjaja, i nista od toga nije vredno pomena.
Sve u svemu, zakljucak i presuda u ovom sporu ne mogu da se donesu, svaki korisnik ce uzeti ono sto misli da mu najvise odgovara, a opet podneblje, svest ljudi, platezna moc, kao i neka zajednica, presudno ce uticati na izbor aparata.
- jerkann
- Mobil manijak
Što se tiče navigacije i većeg ekrana apsolutno se ne slažem. Posedujem Iphone 5, a i Galaxy tab2. I pored toga već 4 godine koristim Mio navigaciju koja poseduje rezistent 3,5" ekran i to je to. Zašto? Pa krajnje je glupo staviti uređaj od 400 i kusur eura na šoferku i da ga maltretiraš po suncu ceo dan i da pritom moliš Boga da ne pogodiš neku rupu i razbiješ uređaj. Za navigaciju je najbitniji glas, a što se mene tiče ekran može biti i 3".
Logika oko veličine ekrana i oko surfanja meni ne pije vodu jer po toj logici Note II je najbolji telefon na tržišzu jer ima najveći ekran. Nema veze što ti treba ranac ali surfanje na njemu je extra. Surfanje na telefonu ne treba da bude primarna upotreba već čisto trenutni pregled dok ne dođete kući i onda lepo sednete za komp i uživate.
Realno gledano iOS i Android ne mogu da se porede jer je 2. namenjen za šire narodne mase koji ne žele da se bakću mnogo oko telefona, rootovanja itd, ali da pritom imaju na raspolaganju sjaset glupih i nepotrebnih aplikacija. iOS je predviđen pre svega za zapadno tržište koje ne kupuju samo hardver već i softver tj. aplikacije. Na sreću po nas to nije jedina opcija.
Komentarisati broj aplikacija po meni je najblaže rečeno glupo. Koliko ste aplikacija ukupno probali, 100, 200? Aplikacije su na izgled slične, ali na iOS-u su ipak dorađenije i imaju više detalja baš iz razloga što se većina njih plaćaju. Navešću samo primer AV playera na iOS-u kome nijedan video player , nabilo kom drugom OS-u, ne može da parira.
Baraba, ne sporim ni ja. Ovih dana uzeće ga moj otac pa ću imati više vremena da se igram s njim. Ja sam i dalje ljubitelj Nokia telefona i to nikad neće da se promeni...
Reče kolega telep da se ne JB iOS ne može nazvati smartphone za razliku od Androida?
Logika oko veličine ekrana i oko surfanja meni ne pije vodu jer po toj logici Note II je najbolji telefon na tržišzu jer ima najveći ekran. Nema veze što ti treba ranac ali surfanje na njemu je extra. Surfanje na telefonu ne treba da bude primarna upotreba već čisto trenutni pregled dok ne dođete kući i onda lepo sednete za komp i uživate.
Realno gledano iOS i Android ne mogu da se porede jer je 2. namenjen za šire narodne mase koji ne žele da se bakću mnogo oko telefona, rootovanja itd, ali da pritom imaju na raspolaganju sjaset glupih i nepotrebnih aplikacija. iOS je predviđen pre svega za zapadno tržište koje ne kupuju samo hardver već i softver tj. aplikacije. Na sreću po nas to nije jedina opcija.
Komentarisati broj aplikacija po meni je najblaže rečeno glupo. Koliko ste aplikacija ukupno probali, 100, 200? Aplikacije su na izgled slične, ali na iOS-u su ipak dorađenije i imaju više detalja baš iz razloga što se većina njih plaćaju. Navešću samo primer AV playera na iOS-u kome nijedan video player , nabilo kom drugom OS-u, ne može da parira.
Baraba, ne sporim ni ja. Ovih dana uzeće ga moj otac pa ću imati više vremena da se igram s njim. Ja sam i dalje ljubitelj Nokia telefona i to nikad neće da se promeni...
Reče kolega telep da se ne JB iOS ne može nazvati smartphone za razliku od Androida?
Kva kva kva ...
iOS ne valja bez jb, android bez ruta, zakljucak je uvek isti, kako vas ne mrzi vise?
War on
iOS ne valja bez jb, android bez ruta, zakljucak je uvek isti, kako vas ne mrzi vise?
War on
Naravno da ne može.jerkann napisao: Reče kolega telep da se ne JB iOS ne može nazvati smartphone za razliku od Androida?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- jerkann
- Mobil manijak
iphone5 ili samsung galaxySIII
Nisi me bas razumeo. Slazem se i ja ali to isto vazi i za Android platformu.
Sebe smatram normalnom osobom koja je veliki ljubitelj tehnike.
Ne mrzim nikog i nista, za svoj novac trazim(zelim) uvek najvise(ako mi vec najbolje nije dostupno).
Koristio sam(moji telefoni) skoro sve OS-e(ne bb i Mozila).
Sta mi se nije svidelo na IOS-u: 1) Ne mogu legalno da ga kupim u svojoj zemlji, 2) Garancija uvoznika(globalna garancija kod nas ne vazi), 3)Moram da utrosim dosta vremena podesavajuci telefon da bi imao neke funkcije koje Androd telefon poseduje pri prvom ukljucivanju, 4)BT, 5) Itunes, 6) ne mogucnost prosirenja memorije, 7) ne mogucnost vadjenja baterije,
Da bih povezao telefon sa drugim racunarom, sa prvog moram da brisem instalaciju itunes-a, 9) Ne kompatibilan dzek za punjenje(skoro svi proizvodjaci koriste micro usb), 10) Ne mogucnost postavljanja widget-a, 11) Notifikacije...sigurno toga ima jos, ali ovo mi prvo pada na um.
Ne kazem da je Ios los, nego da mi je Andoid bolji.
Prva pomisao na Iphone mi je brdo para dato za isti, pri cemu sam uslovljen da ga koristim kako zele neke cike iz jabuke a ne ja(korisnik).
Nije ni Android savrsen, cak ni blizu savrsenstva.
Najveca mana Androida je baterija, mene kao korisnika ne zanima da li je ekran ogroman i ima xx jezgara pa je zbog toga baterija slaba, ne zelim da iskljucujem net i druge opcije na telefonu i drhtim da li ce mi baterija sastaviti JEDAN radni dan, zelim da uzivam koristeci svoj pametni telefon bez bojazni od "restrikcije".
Za nekoga ko smartfon koristi kao smartfon Android JB u odnosu na ICS donosi lepa i korisna unapredjenja, bas me interesuje sta ce sledeca verzija doneti.
P.S. Nadam se da ce WP brzo da se razvija i eto mene na nekoj Nokia-i sa ksenon kamerom i bar 41mPX
Ne mrzim nikog i nista, za svoj novac trazim(zelim) uvek najvise(ako mi vec najbolje nije dostupno).
Koristio sam(moji telefoni) skoro sve OS-e(ne bb i Mozila).
Sta mi se nije svidelo na IOS-u: 1) Ne mogu legalno da ga kupim u svojoj zemlji, 2) Garancija uvoznika(globalna garancija kod nas ne vazi), 3)Moram da utrosim dosta vremena podesavajuci telefon da bi imao neke funkcije koje Androd telefon poseduje pri prvom ukljucivanju, 4)BT, 5) Itunes, 6) ne mogucnost prosirenja memorije, 7) ne mogucnost vadjenja baterije,

Ne kazem da je Ios los, nego da mi je Andoid bolji.
Prva pomisao na Iphone mi je brdo para dato za isti, pri cemu sam uslovljen da ga koristim kako zele neke cike iz jabuke a ne ja(korisnik).
Nije ni Android savrsen, cak ni blizu savrsenstva.
Najveca mana Androida je baterija, mene kao korisnika ne zanima da li je ekran ogroman i ima xx jezgara pa je zbog toga baterija slaba, ne zelim da iskljucujem net i druge opcije na telefonu i drhtim da li ce mi baterija sastaviti JEDAN radni dan, zelim da uzivam koristeci svoj pametni telefon bez bojazni od "restrikcije".
Za nekoga ko smartfon koristi kao smartfon Android JB u odnosu na ICS donosi lepa i korisna unapredjenja, bas me interesuje sta ce sledeca verzija doneti.
P.S. Nadam se da ce WP brzo da se razvija i eto mene na nekoj Nokia-i sa ksenon kamerom i bar 41mPX

Totalno netačno. Ali me mrzi da se nastavljam, valjda je 100 puta razglabano u vezi toga.jerkann napisao:Nisi me bas razumeo. Slazem se i ja ali to isto vazi i za Android platformu.
A evo zašto, hoćeš drugu tastaturu može, skineš je sa marketa ćao, hoćeš drugaciji launcer, može, skineš sa marketa, hoćeš npr. toglove u status baru, može, skineš sa marketa.... itd, mislim da shvataš poentu.
Poslednja izmena od telep u Sub, 16. Feb 2013. 15:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Одг: iphone5 ili samsung galaxySIII
Totalno se slažem sa @ione-om 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ajde da pokusam da ti odgovorim na neke stvari koje si ovde nabrojao, a za dosta njih si potpuno u pravu:ione napisao: Sta mi se nije svidelo na IOS-u: 1) Ne mogu legalno da ga kupim u svojoj zemlji, 2) Garancija uvoznika(globalna garancija kod nas ne vazi), 3)Moram da utrosim dosta vremena podesavajuci telefon da bi imao neke funkcije koje Androd telefon poseduje pri prvom ukljucivanju, 4)BT, 5) Itunes, 6) ne mogucnost prosirenja memorije, 7) ne mogucnost vadjenja baterije,Da bih povezao telefon sa drugim racunarom, sa prvog moram da brisem instalaciju itunes-a, 9) Ne kompatibilan dzek za punjenje(skoro svi proizvodjaci koriste micro usb), 10) Ne mogucnost postavljanja widget-a, 11) Notifikacije...sigurno toga ima jos, ali ovo mi prvo pada na um.
1) jasno da ne mozes kad je debeli, ruzni, prljavi i zli Samsung zalegao sa poprilicno novaca da ovde Apple ne dodje, tj. platio operaterima da ne pristanu da uslove koje Apple trazi (a svima je poznato koliko su to rigorozni uslovi)
2) nema sta da se doda ili oduzme, potpuno si u pravu, garancije nema iz razloga pod 1.
3) ovde bih morao da te pitam na sta to moras da potrosis vremena da podesis telefon? Ja sam svaki iPhone ispodesavao prema sebi za cca 15 minuta, kod Androida sam se posle 15 minuta pitao sta sam ja to uopste poceo da radim.
4) Ima AirBlue Sharing, nije nativni, ali daj sta das, medjutim, i o ovome smo X puta polemisali, u eri ultra brzog Interneta neko da koristi BT konekciju, osim za slusku?

5) Potpisujem
6) iPhone3G 8GB i iPhone4 16GB, imao sam uvek dovoljno memorije, a nisam stedeo ni na cemu. Jedino sto nisma nosio filmove na uredjajima, ali to ne bih ni gledao na tome, to je cist mazohizam.
7) Ovo je mana jedino ako baterija gekne, sto se desava prilicno retko

9) dobijes kabl od njih, mozes i da dokupis pa nosi sa sobom
10) ok nema widgeta, bu-hu, predlazem kolektivno samoubistvo svih korisnika Apple uredjaja.
Tu bih samo da dodam - Android nema tu fluidnost u radu koju ima iOS, i sta sad?
11) sta sa notifikacijama? rade SAVRSENO. NC je odlicno odradjen, i ja za godinu dana koliko sam imao 5.x nisam imao zalbi na to.
telep vec smo utvrdili da je Android sjajno resenje za one koji bi svakog casa nesto da menjaju na svom uredjaju, da papkaju, akaju, njakaju... Onda sjebu sistem, pa idemo jovo nanovo.
Iako ovo sve ima i preko Cydie da se ubacuje za iOS, gomila takvih dodataka da se potpuno sve izmenja u telefonu, do neprepoznavanja! ti opet tendenciozno sireci poluinformacije zbunjujes ljude koji nisu toliko u materiji.
Ali, ipak, po meni, iOS, i WP su za korisnike koji su sve to modovanje prevazisli, kojima je potreban stabilan i brz uredjaj.
Svako uzima sebi sta mu odgovara. Problem - u Srbiji ima jako puno uzetih Android uredjaja iz prostog razloga sto alternative svemu tome prakticno i ne postoje. Pa onda kad jos cujes radnike u poslovnicama koji te ubedjuju da uzmes Android... O tome bih tek mogao da pricam... Imao sam vrlo zestoke polemike sa nekolicinom njih u poslovnicama sva 3 operatora.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ovo je tvoje mišljenje, kao što je moje da neće ništa spektakularno promeniti u broju korisnika, neće sad odjednom dobiti milion novih korisnika zbog iP5 koji nije fon za 1din, a neće zarađivati na njemu kao na ostalim, to je pre logičniji za naše operatere zašto ne ubacuju iP5.miodrage napisao: 1) jasno da ne mozes kad je debeli, ruzni, prljavi i zli Samsung zalegao sa poprilicno novaca da ovde Apple ne dodje, tj. platio operaterima da ne pristanu da uslove koje Apple trazi (a svima je poznato koliko su to rigorozni uslovi)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, pa sad je kasno za bilo sta, sad bi dobili max 15-20k korisnika koji bi presli na novi sistem. Da je u pre-Android eri dosao iPhone, situacija bi bila drasticno drugacija.
A nasi vajni operatori su upravljani od strane alavih retarda koji imaju u glavi jednu gliju, velicine kocke secera koja ima funkciju da stoji u istoj. Stoka retardirana, i profiterska!
A nasi vajni operatori su upravljani od strane alavih retarda koji imaju u glavi jednu gliju, velicine kocke secera koja ima funkciju da stoji u istoj. Stoka retardirana, i profiterska!
- zoreli
- Moderator
Reče mi drugar koji radi u menadžmentu Telenora da Apple traži na nivou Srbije minimum 50.000 prodatih jedinica godišnje
...

Toliko bi prodali samo u BG-u garantujem.
Nije to razlog zbog kojeg nema iphone kod nas.
Nije to razlog zbog kojeg nema iphone kod nas.