Koji iphone ili nexus 4
Re: Koji iphone ili nexus 4
Slavisa i ti ga pretera sada ako ti je model od 8gb dobio bi 270-280 ako je 16gb bez problema bi dobio 330e...
Miodrage hvala na ovome prenecu mu pa neka odluci.
Miodrage hvala na ovome prenecu mu pa neka odluci.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Daj mi 300 i nosi ga odmah
. Kako bi dobio kad je nov po toj ceni
A koliko bi dobio posle dve godine?
I opet kazem, nek kupi prvo iphone, i nek ga koristi najmanje mesec dana, da se dobro upozna, pa nek odluci. Kad ga proda i tako polovnog moci ce kupiti novi nexus 4. U tome je poenta

A koliko bi dobio posle dve godine?
I opet kazem, nek kupi prvo iphone, i nek ga koristi najmanje mesec dana, da se dobro upozna, pa nek odluci. Kad ga proda i tako polovnog moci ce kupiti novi nexus 4. U tome je poenta
On bi da kupi iphone ali pod jednim uslovom da je nov iz radnje i da ima garanciju, do 350e za 4s, kod nas nemoguca misija al misli da moze da iscima nekoga da mu to zavrsi.
Slavisaj da zivimo u normalnoj zemlji gde iphone ne predstavlja wow, 4s bi kostao 100e manje nego sada, a sto se tice nexus 4 taj telefon je svuda u svetu kostao 350 dolara samo je kod nas bio bezobrazno skup pa ti se padanje cene cini nenormalno, al generalno sada mu se stabilizuje cena. Tako da ako si ga ti platio preko 350e pretplatio si ga i to je to...
Slavisaj da zivimo u normalnoj zemlji gde iphone ne predstavlja wow, 4s bi kostao 100e manje nego sada, a sto se tice nexus 4 taj telefon je svuda u svetu kostao 350 dolara samo je kod nas bio bezobrazno skup pa ti se padanje cene cini nenormalno, al generalno sada mu se stabilizuje cena. Tako da ako si ga ti platio preko 350e pretplatio si ga i to je to...
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Juce se vratio iz Zeneve, i tamo u radnji jos prodaju iPhone 4 ( nije apple store, vec orange operator ), i kosta 340 eura kad se preracuna iz CHF, a to je telefon koji je star 3 godine , tj pojavio se pre 3 godine. Ako hoce originalni iphone po dobroj ceni nek se obrati nekima na iphonesrbija forumu, ljudi donose sve sa medjunarodnom apple garancijom
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
lesa0208, druze moj, lupetas! u Srbiji su Apple uredjaji najjeftiniji u poredjenju sa celim svetom. Imam sve dokaze za ovu svoju tvrdnju - a prodavnice preporucujem svima da zaobidju u sirokim lukovima, jer se tamo prodaju identicni telefoni kao po oglasima, garancija je validna koliko i mastilo na tom papiru, tako da...
iPhone se kupuje ili od proverenih prodavaca (naveo sam neke), ili preko oglasa ali da tacno znas sta kupujes, sta moze da ne radi i td. To su jedine 2 opcije.
iPhone se kupuje ili od proverenih prodavaca (naveo sam neke), ili preko oglasa ali da tacno znas sta kupujes, sta moze da ne radi i td. To su jedine 2 opcije.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, kako to da si jeftiniji kod nas? Na koju foru, mislim kako im se isplati?
Nokia Lumia 1520
miodrage, e sad ja se ne slazem bas sa tom teorijom da su najjeftiniji al nek bude opet znas vise o iphone-u nego ja. Sto se tice prodavnica kod nas to stoji da ih treba zaobilaziti, e sada preko oglasa opet treba naci nekoga ko nije prevarant pa kupiti provereno...
I u slucaju da ne nadje novi sta onda da gleda kod iphona polovnog sem naravno da lis ve radi kako da proveri koliko je uredjaj star, tj kada je aktiviran, da li moze da se uradi JB da li je sim free, kapiram da ste pisali o tome vec al ono cisto da ne kopam.
I u slucaju da ne nadje novi sta onda da gleda kod iphona polovnog sem naravno da lis ve radi kako da proveri koliko je uredjaj star, tj kada je aktiviran, da li moze da se uradi JB da li je sim free, kapiram da ste pisali o tome vec al ono cisto da ne kopam.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Ja sto znam od ljudi koji donose iphones, i ipads, da oni prodaju po ceni po kojoj nabave, a zarada im je povrat poreza.
sim free je ako osim originalnog sim holdera ( drzaca) nema neki drugi dodatak osim same sim kartice, ili ako imas micro sim karticu , stavis je unutra i ako telefon radi onda je sim free. Ako je telefon u dobrom stanju, da nema ogrebotina, jedino treba pogledati home dugme da li ima onako fin pritisak, i da telefon odmah reaguje na pritisak, ako je to sve uredu onda je i telefon uredu
Ako ima firmware 6.1.3 onda ne moze jailbreak za sada, a ako ima 6.1.2 onda moze da uradi jailbreak
sim free je ako osim originalnog sim holdera ( drzaca) nema neki drugi dodatak osim same sim kartice, ili ako imas micro sim karticu , stavis je unutra i ako telefon radi onda je sim free. Ako je telefon u dobrom stanju, da nema ogrebotina, jedino treba pogledati home dugme da li ima onako fin pritisak, i da telefon odmah reaguje na pritisak, ako je to sve uredu onda je i telefon uredu
Ako ima firmware 6.1.3 onda ne moze jailbreak za sada, a ako ima 6.1.2 onda moze da uradi jailbreak
velika je razlika trenutno izmedju 4s novog i polovnog tako da mu se ne isplati da uzima nov 4s koji je ako nadje, oko 450eur... iphone 4 je nov kod nas, opet ako nadje - 380eur...
u principu su skuplji jedan od drugog po 100eur ali je situacija sa polovnim malo drugacija... mada i oni su tu negde...
sto se tice odokativne - sac metode prilikom kupovine polovnog, Slavisa je naveo otprilike sve a ima jos toga u temi iphone 4 i iphone 4s... sajtovi za proveru imei-a itd...
u principu su skuplji jedan od drugog po 100eur ali je situacija sa polovnim malo drugacija... mada i oni su tu negde...
sto se tice odokativne - sac metode prilikom kupovine polovnog, Slavisa je naveo otprilike sve a ima jos toga u temi iphone 4 i iphone 4s... sajtovi za proveru imei-a itd...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ljudi, sada vec svi lupate cene ko da je iPhone od zlata.
Pisao sam i o tome, i cene su:
iPhone4 - 200€
4s - 300€
5 - 450-480€
Ovo sve vazi za 16 GB uredjaje, 32 i 64GB su naravno i skuplji, ali kod polovnih razlika je zaista mala, tako 64 GB i4 kosta oko 270-300€, 4s oko 400€ i 5 oko 650-700€
Kako je jeftiniji? Pa slavisaj je objasnio delimicno - povrat PDV-a i zaradis na telefonu
Druga opcija je uzimanje preko operatora u Evropi gde uredjaji NE SMEJU da budu zakljucani, pa cak ni mocni Apple iPhone - u Nemackoj, Francuskoj, Italiji... nakon 3 ili 6 meseci od kupovine, uredjaj mora da se otkljuca potpuno besplatno. Ne znam ni ja sva pravila ali je tako.
Pisao sam i o tome, i cene su:
iPhone4 - 200€
4s - 300€
5 - 450-480€
Ovo sve vazi za 16 GB uredjaje, 32 i 64GB su naravno i skuplji, ali kod polovnih razlika je zaista mala, tako 64 GB i4 kosta oko 270-300€, 4s oko 400€ i 5 oko 650-700€
Kako je jeftiniji? Pa slavisaj je objasnio delimicno - povrat PDV-a i zaradis na telefonu

ti kazes za polovne, ja sam napomenuo cenu za nove ako ih nadje (osim ip5), taj lik je pitao za nov, ako se ne varam 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
luca, iPhone4 nov??? Ma ajde molim te... 4s nov je oko 50-70€ vise, a i5 se nov moze naci za malo preko 500€!
Ovo su sve cene SimFree modela, zakljucani su jos jeftiniji.
Ovo su sve cene SimFree modela, zakljucani su jos jeftiniji.
Pa eto S4 sad nov kosta 500e.
Mrtva trka.Ne branim Samsung,sve mi se vise gade ali cinjenica je da Iphone kosta vise ili bar isto kao dosta mladji konkurenti.
Mrtva trka.Ne branim Samsung,sve mi se vise gade ali cinjenica je da Iphone kosta vise ili bar isto kao dosta mladji konkurenti.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
nisam te bas razumeo sta si hteo da kazes...
kod nas u Srbiji je ovako - 4 je nova, ako ga nadje stvarno novog - oko 350 do 380e... evo, slavisa je rekao da ima za 340e... to je ok, tj. realno, po meni... ne mislim da je realna cena za taj model nego realno da se nadje za te pare nov...
tesko se nalaze novi i 4 i 4s... 5ica jeste malo preko 500e nova to sam i rekao, sto implicira da je 4s malo preko 400e nova sto i jesta situacija...

kod nas u Srbiji je ovako - 4 je nova, ako ga nadje stvarno novog - oko 350 do 380e... evo, slavisa je rekao da ima za 340e... to je ok, tj. realno, po meni... ne mislim da je realna cena za taj model nego realno da se nadje za te pare nov...
tesko se nalaze novi i 4 i 4s... 5ica jeste malo preko 500e nova to sam i rekao, sto implicira da je 4s malo preko 400e nova sto i jesta situacija...

- slavisaj
- Mobil poznavalac
On je pisao za Samsung S4. Pa u tome je fora, moze android biti ne znam kakve specifikacije, megabajta, gigabaita, herza, kur... palca, kad im ceena posle nedelju dana padne za par stotina evra. Na jednom drugom forumu sam napisao kako i sad iphone 4 vredi preko 200eura, a 4S bar 250 i vise polovan, pa cak i 300eura. A ja da sad hocu da prodam svoj nexus 4 koji je star 2 meseca, ne znam dal bi dobio 250eura za njega, a duplo jaci hardver od iphone 4 i 4S. Mada iphone 4S i sa slabijim hardverom sisa nexus 4, a sta tek da kazem za iphone 5
Nisam ja mislio na prethodni post nego na @miodrage-ov... Nesto se nismo razumeli... Nema veze, ko razume shvatice
joj, ne pokreci opet poredjenje iOS vs android, to nigde ne vodi 

- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Одг: Koji iphone ili nexus 4
Druze iphone moze da sisa ovce jedino...i androidu moze da zapne jedino kvalitetom ekrana...nista drugo...to sto ovde pojedini pastiri nabijaju cijenu i sto zele da budu vidjeni pa kupe iphone da imaju sta staviti dok sjede po elitnim kafanama i mastaju sta je ko kresno noc prije...pa vidi se na trzistu mimo balkana sta i ko vlada....google ih otresa ko balac iz nosa..haos...znaci tu nema rasprave...nexus je nizerazredni android....mislim na ovaj lg...ostali su bili ok...nexus je aparat koji ce dobijati apdejt 2 god minimalno
..
..
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Tako je to kad je neko ljubomoran. Da da bas je google otreso apple, ovde u Francuskoj, malo , malo pa neko nosi iphone, video sam neke androide ali to su oni tipa samsung spice ili tako nesto, jedni od prvih android telefona, ne znam ni kako se zvao taj prvi android. Al dobro iphone je za bogate a android za sirotinju, samo ne znam sta ce onda samsung galaxy ( bilo koji, jer su svi po ceni kao i iphone ); pa onda HTC modeli koji kostaju ko polovni Fiat, i jos da ne nabrajam. Al dobro, da ne zapocinjemo vise raspravu sta je bolje. Cinjenica je da iphone uvek vredi, a android uvek gubi na ceni
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Одг: Koji iphone ili nexus 4
Pa ti po francuskoj ocigledno vidis auslendere ili ti ga baustelce odavde balkance...jer svi patite kolektivno kad dodjete u yugu da se ljudi dive autu kajli i ajfonu...nema veze sto se jede cajna i pasteta sa dvopekom 11 mjeseci...bitno onih cetri sedmice ferija da se ima i ds se moze...ne znam na sta mislis kad kazes ajfon ostaje na cijeni a android pada...pa android 4 i galaxy s2 su tu negdje para...a galaksija ga pojede za marendu...a to sto kazes sa iphone nose bogati...tvrdnja je da nose oni koji misle da su bogati...jer kod nas jos uvjek prolazi ona ako ne znas sta je dobro znas sta je skupo...pa svi misle iphone nesto extra....alo ljudi..pa daj malo...ne kupujem ja telefon da bi imalo sta da stoji na stolu dok sjedim u kaficu
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Koji iphone ili nexus 4
E pa vidis, telefon se ne kupuje da stoji na stolu, vec da se koristi. No medjutim kako se da videti kod nas da sve vise na stolu su note 2, S3, xperia z,... Telefon se kupuje da se koristi, pogotovo smart fon. Vec sam pisao da i jedan i drugi i treci sitem imaju svojih mana i prednosti, ja vise preferiram iOS. Android mi se ne svidja iako imam nexus 4. P.s. inace ovde u franuskoj gde sam ne druzim se sa nasim ljudima, ne idem na grupna mesta, jer smatram da vec ako sam otisao iz zemlje da nemoram i ovde da budem sa zemljacima
inace svaka 2 meseca sam u srbiji
P.s.s
Samsung S2 je nov oko 250, dok je polovon iphone 4 od 200 pa na vise, a stariji model od samsunga. I iphone 4s polovan je od 300 pa na vise eura bar po cenama kod nas u srbiji

P.s.s
Samsung S2 je nov oko 250, dok je polovon iphone 4 od 200 pa na vise, a stariji model od samsunga. I iphone 4s polovan je od 300 pa na vise eura bar po cenama kod nas u srbiji