Samsung Galaxy Core I8260 ili Nokia Lumia 620 ili Lumia 520

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Samsung Galaxy Core I8260 ili Nokia Lumia 620 ili Lumia

Post od sugarcoated_ass »

Rekoh ja da je ovo samo jos jedna troll tema... :lol: A sta ja ovde da kazem kao neutralac? :D

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ti se slozi sa svima :grin:
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

kvaka33, hmmm... why not. Trenutno cu da podrzim MiJodraga. :D Sta se vi tu sa drndroidim a javljate? Lumia 520 ostavlja i S4 i N3 za svetlosnu godinu iza sebe! Nije zato sto planiram da ga kupim, ali... :D

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

psyhound napisao:Rekoh ja da je ovo samo jos jedna troll tema... :lol: A sta ja ovde da kazem kao neutralac? :D
Svaka tema na ovom forumu gdje se upoređuju modeli postane troll tema...
Nokia Lumia 820

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

kvaka33, ne koristiti WP zato sto te win na kompu smara??? Hmmm, interesantno, povezani su kao dupe i oko :D
Inace ja se bas trudim da ljudi shvate sta sve WP donosi, a naravno da sam i njegove mane u nekim svojim psotovima nabrojao.
1808, postajes zestok trol, o'ladi.
Ja iza svih svojih postova STOJIM, i ne vidim nigde prevrtljivost. iPhone 2g je bio inferioran, 3G vec nije. Sto se WP tice, meni kao sistem vise odgovara, ali nijednom nisam rekao da je iOS los sistem, nego da je poceo da stagnira, a ja to ne volim. Protiv zelene kantice sam naveo do sada skoro pa sve :D
Nijednog korisnika Androida ja nisam omalovazio, vise puta sam napisao da svako koristi sta mu odgovara. A da budem u skladu sa vecinom NECU!
Sto se licnih uvreda tice, nikad pa ni sada prvi nisam poceo nego ti, a ja mogu da budem jos mnogo brutalniji, znaci nemoj da me izazivas. Ako nemas sta pametno da kazes, ili duhovito, bolje zadrzi prste dalje od tastature. Najbolje, stavi me na ignore i zaboravi da postojim. Zivot ce ti biti lepsi, jer neces citati nista protiv omiljenog ti sistema.
A ja sam vise puta napisao, necu odustati od svog stila i svog misljenja. Odnosno, do onog momenta kad neki Android uredjaj bude radio kao WP ili iOS. Tog momenta cu da promenim plocu.
Sto se dijagnoze tice, tebi se moze uspostaviti jedna vrlo prosta: Cephaloandroiditis acuta! Vrlo opasna forma psihoze, gde covek zivi u tripu da je Android najbolji sistem!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Nije uopste bitno, ja sam rekao da mi se ne svidja android, ima vise razloga, neke sam naveo. Sto vi kazete da je prednost androida, za mene to nije, i meni se to ne svidja. Naravno da ne branim ni jedan os, imao sam ios planiram da predjem na wp, nego sam vise objektivan. Ako je neki wp bolji, ili daje vise od nekod android telefona naravno da cu predloziti wp, a ne android. jeftini android uredjaji se ne mogu porediti sa jednom jeftinom nokiom, jer ona jedino ima jeftine wp uredjaje. Jeftin android uredjaj ne radi lep, i ako neko kaze da to nije tacno, onda taj neko nije probao neki bolji uredjaj. Imao sam, i jos imam u fioki, sa originaln kutiom alcatel ot995, to je krs uredjaj, ne znam kako neko to moze i da razmatra da kupi, a kamo li neki sa jos losijim specifikacijama. Taj alcatel sam uzeo jer sa na nasim forumima citao kako je super uredjaj za te pare, itd, itd, i naseo sam na hvalospeve. Treba biti objektivan, a ne samo hvaliti android kao sto to svi ovde rade, jer drugo ni nisu probali, i sve sto znaju o drugim os je samo sto su procitali, te ovo; te ono. :)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage, rekoh ti ja već da smaraš za medalju, a koliko si pozvan da pričaš o Androidu najbolje se vidi iz ove tvoje pričice...
miodrage napisao:...koliko je sistem debilno uradjen moze da posluzi moje mucenje sa istim: kolega me zamolio da mu stavim veliki sat na pocetni ekran, on ga je imao, nekako izbrisao, i sad ne zna da ga vrne. Rekoh ne znam, ali ajde da vidimo, koliko tesko moze da bude. Pa poskidali smo nekoliko razlicitih sa PlayStore, i nikako da se pojavi. Epilog, nakon nekih 40-ak minuta mucenja, pametovanja i sl, dodje jedna sestrica i kaze pa udjete u widgete i tu ubacite sta treba.
...pa ti ne znaš ni jedan običan widget da prevučeš na početni ekran, a ovde pokušavaš da glumiš nekog kritičara tog OS-a.
Sve veće bisere izvaljuješ i pokazuješ koliko TI zapravo nemaš pojma o androidu i onome što pišeš. :lol: :lol: :lol:

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Mislis Miodrage na interfejs w je w ne moze biti nista drugo
Tako da su jako povezani ne znam odakle ti to da nisu ,nisu isti ali su jako slicni
A ovo za sat je najjaca fora koju sam cuo u skorije vreme ahaha
Miodrage pod hitno nadji neki android i vezbaj ne brukaj se
I naravno nastavi da nas razveseljavas :-)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

slavisaj napisao:Treba biti objektivan, a ne samo hvaliti android kao sto to svi ovde rade , jer drugo ni nisu probali, i sve sto znaju o drugim os je samo sto su procitali, te ovo; te ono. :)
ili WP8 kao što par njih ovde radi. :smile:

Malo ko je skroz objektivan ovde, a lepo ljudi kažu "Svaki Ciga svoga konja hvali", tako da ono. :smile:

Inače, skroz se slažem sa 1808, onaj ko nije skontao kako da izbaci widget na homescreen, taj uopšte nema pravo da kritikuje i pljuje Android.
Pa čoveče, ja kada sam prvi put uzeo Android u ruke skontao sam to vrlo brzo (a verujem i drugi)...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

kvaka33, još jednom zahvaljujem na odgovorima Slika .

Ako sam dobro razumeo, do 150 evra najbolji izbor je Lumia 520 jer Android za tu cifru laguje samo tako.
Između 150 i 200 evra može da se izabere pristojan Android uređaj koji radi približno fluidno ako ne i isto kao i WP.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Cvoruga

Moze se reci i tako
Mada treba proveriti neke nove androide nize klase
Sad opet zavisi uzima li se polovan nov,gde se uzima itd

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

Slazem se.. do 150e lumia 520....mada...generalno moze se naci nize.. npr ja uzeo novu sa 2 god.garancije sim free za 110e...lumie 620 su oko 150,60e na oglasima... dok Core je koliko viidim na oglasima 180e..sto predstavlja razliku od 60% sto treba takodje uzeti u obzir pri samom kriterijumu..zato uvek treba navesti... mesto uzimanja,cenovni optimum... itd....
trenutno se moze reci da sam pristrasan wp8 jer apsolutno trenutno zadovoljava moje kriterijume..pocevsi od baterije, fluidnosti itd..
nisam imao prilike da koristim neke skuplje android modele. ja sam se dvoumio izmedju lumie 520(110e) i lg l9(190)e tako da je malo razlika u ceni prevagla..ali nijednog trena nisam zazalio...

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Nije što ga ja imam ali Alcatel OT Idol je odličan telefon a isto se može naći za 150e!
E za 110e wp je sigurno bolji izbor od androida,tu dalje diskusije nema. :)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

~Arkan~ napisao:Nije što ga ja imam ali Alcatel OT Idol je odličan telefon a isto se može naći za 150e!
E za 110e wp je sigurno bolji izbor od androida,tu dalje diskusije nema. :)
A kako porediš cene ta dva telefona, kada Idol ima znatno veći ekran od 4,65" i kameru od 8MP, a Lumia 520 ima
displej od 4" i kameru od 5MP. Treba li uopšte dokazivati da su i to parametri koji utiču na cenu?

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

Zatoo je prvi i najbitniji parametar pri postavljanju tema NOVAC.. koliko novca,gde kako se kupuje... i razlika izmedju 110 i 150,60 e je Cca 50%. nekome je to mnogo.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ne mogu da čitam sve jbg, mnogo se prepucavate. Core je spor, igram se sa njim skoro svaki dan. S2+ je brži od njega (po meni).

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

1808, Idol ima očajnu kameru, tih 8Mpx je samo marketing i ništa više,
nisam video slike sa Lumie 520, ali su sigurno bolje, jer gore od Idol-ovih biti ne mogu.

Pored novca, po meni i dijagonala ekrana igra ozbiljnu ulogu pri izboru telefona.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Одг: Samsung Galaxy Core I8260 ili Nokia Lumia 620 ili L

Post od znemanja »

Prosto ne verujem u sta se ova tema pretvorila.Vise ne znam ni sta je autor teme zeleo.No, koji god da su modeli u pitanju, treba otici u poslovnicu ili neku radnju, procackati zeljene modele i doneti odluku.
Smatram da WP8 nema sta da trazi pored Androida jer je losiji u svakom smislu, to sam vise puta ponovio i stojim iza svojih reci, WP8 jos uvek nije zreo OS. Tvrdim da je i u budzet klasi i u high-end klasi Android uvek bolji izbor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Znemanja
Tvrdi ti sta hoces
Sad kad te uhvati Miodrage ima da ti bude zao sto napisa ovo:lol:
Hteo covek neki telefon iz naslova teme pa pitao koji i onda klasika Ubi nas Miodrage ahah
Cvoruga je hteo neki fon cirka 150 eura pa pitao covek koji ali da ne baguje,laguje ird

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Evo ja sam koristio android od verzije 2 i nije to to... To je od pocetka lose sklopljen sistem i tacka... Malo li je za tel dati 350 eur i da ne mozes poslije odredjenog vremena normalno zvati i slati poruke ??? Malo li je za tablet dati 485 eur i da mi sebrowser rusi i baguje, a tablet tje bukvalno samo za to i napravljen - net i multimedia... Vidite greske u kucanju, e pa patim se pet minuta da glupi klizac postavim kod rijeci gdje sam pogrijesio i mutavi sistem me prebacuje iz prvog u treci red i to je taj uzviseni, fantasticni, nevjerovatni android....
Nokia Lumia 820

Odgovori