kvaka33, nadji ijedan moj post u kome ja tvrdim da znam ista o Androidu? Ne znam, i ne zelim da znam. Svoje dogodovstine sa raznim Android uredjajima sam opisao u vise navrata. Najnovija je kolegin Prestigio (pojma nemam koji), i pokazuje mi kako ga je super sredio, nabacio mu neki kuvani ROM... Pazi kad se cak i meni svidelo. I naravno, ja ne mogu da ga ne peckam, i pitam a koliko brzo radi, i on meni pokazuje tranzicije, efekte, sve zaista super, ja iskreno odusevljen. I uzmem ja uredjaj u ruke, i kao da udjem u settings, i tog momenta, bam, telefon zabode, napravi restart.
Pocecu zaista da verujem da ja sirim neku anti-Android energiju oko sebe.
Naravno sve je ovo moglo da bude kao posledica nekog nestabilnog ROMa sto verovatno i jeste, ali kolega mi se kune da je njemu radio perfektno 4 dana, i tog momenta kad sam ga uzeo zabode. Od tada proslo 3 dana, kaze on stalno ga posmatra, sve radi savrseno, bas ga je mucio, svasta radio i nista. Pa sam rekao da ako zeli da testiramo opet ja nemam nista protiv
Elem, da se vrnemo na temu: moji glavni aduti za 1520 (a da nisu vezani za sistem) su odlicna kamera, sjajna izrada, veci ekran a da to ne utice na stabilnost uredjaja u saci i mogucnost bezicnog punjenja.
miodrage napisao:kvaka33, nadji ijedan moj post u kome ja tvrdim da znam ista o Androidu? Ne znam, i ne zelim da znam.
Ako ne znas onda nemoj da objasnjavas drugima kako i sta kad ti prvi nemas pojma.
I ne mozes da kazes nekom da ne uzme android kad nemas iskustva u radu niti iznosis neke cinjenice vec pricas napamet i ono sto si cuo.
A i nasao si uredjaj za opis-prestigio.
Ja verujem da njihovi telefoni ni ne prodju QC.
U al ti je primer,Prestigio.
Ovim si sam sebe zakopao sad,stavljati ga u kos sa high end android modelima.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Ja nijednom nisam napisao da sam realan u pogledu Androida. Kad nesto ne volis, onda ne volis i kraj. KAo sto neki ljudi ne vole spanac, ili boraniju, tako ja ne volim Android. A po vama svima, svako ko kao ja ne voli Android nije bas sav svoj, nije realan i sl. E pa da vam otkrijem jos jednu cinjenicu - ima jos mnogo ljudi kao ja, samo iz ovog ili onog razloga nece ili ne smeju da se eksponiraju, dok mene najsavrsenije zabole sta ko misli, znam ko sam, sta sam, sta vredim, i koliko ne volim Android
I da, smatram iluzornim bilo kakvu raspravu vezanu za neki drugi OS i Android, jer je jasno da u mom obrascu razmisljanja Android nema nikakvo mesto. Pre bih razmatrao dumb telefon! Ovo je pre svega iracionalno, ali je isto tako i stvar ukusa, principa i stava koji se ne menja!
miodrage, Uz dužno poštovanje, ali stav ti je nikakav, jasno mi je da nešto ne voliš, ali uvek mora da postoji razlog zašto to ne voliš. Ovi "razlozi" koje si ti naveo su na nivou deteta kojem mama neće da kupu igrčku pa plače iz inata, ti ne voliš android iz inata. Tim tvojim stavom si sam sebe dikreditovao iz bilo kakve ozbiljne debate jer ti ne navodiš argumente zašto ne voliš android, zašto je on lošiji od WP8 več iz čistog inata pišeš postove protiv istog. Stoga bilo kakva tvoja rečenica o prednostima WP8 više nema težinu jer si ovim uništio i ono malo objektivnosti koja je postojala u tvojim postovima.
Ma drugari...miodrage je emotivno vezan za WP I ako bude pricao protiv ostavice ga I morace da predje na simbian ili bada
Citao sam dosta njegovih postova I poceo je da se popravlja, bar vise ne govori drndroid sto me jako nerviralo!
Miodrage kako objasniti te najave nokia android telefona??? Sta je tu upitanju sa tvoje tacke gledista?
znemanja, zilion puta sam napisao svoje razloge, jel moram jos koji put? Ne mogu da verujem da se ne secas, ali evo, samo zato sto te mnogo cenim i uvazavam: nestabilnost sistema, lag, seckanje, stucanje, malware, virusi, vreme potrebno da se provede sa "igrackom" da bi ona radila kako ja to zelim.
Eto, nadam se da ce ovo da se zapamti, ovo su za mene glavne mane Androida, i cim isprave sve ovo, skoro pa da bih bio spreman, i da uzmem neki u razmatranje. Ja zaista niti imam vremena ni volje da se igram sa necim, da tweakujem do besvesti da bi uredjaj od nekoliko stotina evra radio kako treba. Mogucnost da mi neki bitan podatak negde iscuri, iako me manje plasi, ipak mi ne da apsolutni mir (opet ovo je moguce na svakom OS-u, samo, je na Androidu najlakse), medjutim najveca od svih mora mi je da u odsudnom momentu ostanem bez uredjaja. Priznajem, vrlo je moguce da sam za ovih 14 godina koriscenja mobilnih telefona razvio jedan opak poremecaj psihe koji se zove nomofobija. Jednostavno, ako uredjaj nije uz mene, ili ako mu ista fali (nema signala, nesto ne radi kako bi trebalo) ja se osecam jako lose, ubrzava mi se rad srca, pritisak mi raste, preznojavam se... klasicni simptomi krize. Sa Android uredjajima, hteli vi to svi ovde da priznate ili ne, ta je mogucnost daleko veca nego sa telefonima na iOS-u ili WP sistemu.
Na iPhonu mi se za 4 godine ovako nesto desilo 7-8 puta, i izuzetno je neprijatno iskustvo, a sa Lumiom za ovih sada punih godinu dana (juce bio rodjendan, adekvatno proslavljen) samo jednom, ali mojom krivicom. Srecom, posle par minuta, sve se vratilo u normalu.
Android83, pa ja ga i dalje privatno tako zovem, i jos pojedinim imenima, ali rekoh, ajde makar ovde da pokusam da budem pristojan. Sto se Android Nokia tice, po svim informacijama, one nikad nece ugledati svetlost dana, a napravljene su samo da bi se Microsoft naterao da ubrza kupovinu posrnulog giganta, dok jos nesto vredi. Jer inace bi MS cekao jos, pa da ne mora da izdvaja 7 mlrd $ ako vec moze manje.
I da nisam emotivno povezan sa WP, nego sam emotivno negativno nastrojen prema Androidu. Ja zaista volim i iOS, jedino mi se ne svidja sto je poslednja revolucija bila iOS5, iOS6 je bila recimo neka stagnacija, ako bih bas bio benevolentan sto inace nisam onda bih to nazvao evolucijom, dok za iOS7, i pored svog naprezanja da budem korektan, dobronameran i sve ostalo, mogu da kazem u najmanju ruku da je u pitanju retardacija, ili degeneracija (izraz izabrati po nahodjenju).
WP mi se svidja jer ga stalno nadogradjuju, i delimicno cuju vapaje korisnika. Slazem se da WP ima jos puno mleka da pije dok dostigne veliku dvojku, aliako ovako nastave, vec za 2-3 godine WP moze da pretekne iOS. Ko zna, dotle Android moze da propadne (jer evo sprema se za racunare da izadje kao poseban OS), sto ja najiskrenije zelim.
I na kraju, kako su pojedinci lepo primetili, osim velike kolicine inata, imam i potrebu da se razlikujem od drugih. Zato i ne volim ono sto je popularno i mainstream (bar ne u sredini gde sam). iPhone jeste popularan i mainstream u svetu, ali ne kod nas, isto vazi i za WP, dok je Android i popularan i mainstream, jos jedan razlog zasto ga ne volim.
miodrage napisao: zilion puta sam napisao svoje razloge, jel moram jos koji put? Ne mogu da verujem da se ne secas, ali evo, samo zato sto te mnogo cenim i uvazavam: nestabilnost sistema, lag, seckanje, stucanje, malware, virusi, vreme potrebno da se provede sa "igrackom" da bi ona radila kako ja to zelim.
Eto, nadam se da ce ovo da se zapamti, ovo su za mene glavne mane Androida,
Možeš da napišeš i 10 ziliona puta, ali tvoje tvrdnje neće postati ništa više istinite nego što su sada. A ovim samo pokazuješ kako pišeš o nečemu sa čime nisi upoznat i time diskredituješ sebe iz bilo kakve ozbiljne rasprave.
Poslednja izmena od iKe u Čet, 23. Jan 2014. 12:33, izmenjeno 1 put ukupno.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Ja za svo ovo vreme koliko imam android telefone jos nisam navukao viruse.Neko citajuci tvoje postove pomislice da se android telefoni prodaju fabricki brikovani pa kad ga otpakujes prvo u servis da ga ozivi,instalira antivirus i promeni ikonice.E onda mozes da ga koristis
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Danas se za OS navija kao za fudbalske timove, ljudi su spremni i da se potuku zbog svojih mišljenja. Meni je najbitnija stvar kod tehnike funkcionalnost, zatim pouzdanost i dizajn i sve to sam našao trenutno u G2. Meni android telefon po funkcijama bukvalno liči na trikoder iz zvezdanih staza - imam potpunu glasovnu kontrolu, potpunu automatizaciju svega i svačega (hvala taskeru), može veš da mi opere (ne šalim se, bukvalno mogu da uključim veš mašinu preko androida i to glasom iako sam kilometrima daleko). I posle kad mi neko pomene kako su IOS i WP funkcionalniji, bolji dobijem ospice... Android je još u počecima bio vrlo dobar sistem, danas je odličan i nije tačno da na uređajima od nekoliko stotina evra mora išta da se tvikuje kako bi isti radili.
miodrage, U redu, napisao si svoje razloge, hajde da krenom redom. Koristiš Lumiu 920, znači osoba si koju interesuje high-end segment urađaja i ne libiš se toga da daš 300+ evra za mobilni telefon. Razlozi koje si ti naveo su možda prisutni na nekim low-budget uređajima, ali potpisjuem da ih nema u high-end segmentu koji je tvoja interesna grupa. Sve što si naveo, nestabilnost sistme, lag, (seckanje i štucanje su valjda isto što i lag), tako nešto ne postoji ni na jednom Nexus urđaju, ni na HTC One, ni na LG G2, ni na Note 3.....(možda modeli S3 i S4 imaju lag pru ulasku u dialer, ja ga lično smatram beznačajnim, ali recimo neka ovi uređaji imaju lag) Odgovorno tvrdim da bi ti bilo koji od ovih urađaja zadovoljo tvoje potrebe out of the box bez iakvog igranja sa ROM-ovima ili bilo kakvim drugim intervencijama na sismemu. Virusi i malware su možda prisutni, ali na ovom forumu ne znam nikog ko se požalio na iste, generalno andorid je toliko rasprostranjen da je bilo neminovno da se neki virus ili malwar pojavi za njega, ni WP8 neće biti imun na to čim dostigne odrešnu popularnost. Na kraju krajeva ako je virus ili malware problem zašto koristiš i dalje Winows OS na svom računaru, za njega ima milion zlokobnog koda, virusa, trojanaca, malware koliko hoće, pa opet to nije razlog da se napusti Windows OS. Igranje sa sistemo da bi on radio kako treba je opet besmislica jer bilo koji andorid u višem segmenut će da radi perfektno sa stock ROM-om bez ikakvog igranja. Čar androida je u izboru, savršeno radi onako kao ga je proizvođač zamislio, ali opet ostavlja korisniku da uređaj u potpunosti prilagodi svojim potrebama (pri tome ne mislim samo na menjanje ikonica, tema i sl)
S' druge strane sve mane WP8 su itekako relane i ne mogu da se reše, odsustvo bilo kakve presonalizacije je po meni ozbiljan problem, nedostatak aplikacija takođe, iako ima većina popularnih app, ipak je ekosistem dosta siromašniji nego na androidu. Nemogućnost instaliranja app na memorijsku karticu je opet problem koji nije rešen, da ne pominjem takozvane "live tiles" koje su "live" na svakih 30 min, ne znam šta je tu live, problem sa vibracijom, sa postavljanjem tonova za poruku (ne znam da li je ovo rešeno sa novim update-om). Zatim apuslutna besmislica da fabrički video player ne čita tilove, pa to bilo koji low-budget android uređaj može, šak i vremešni symbina to obavlja bez problema.Čak i app koje postoje za WP8 su dosta "siromašnije" u odnosu na iste na andoridu, Viber kasni sa porukam ,FB ima dosta oskudniji interfejs u odnosu na android...
Summa sumarum, sve "mane" androida su čisto subjektivne, dok su mane WP8 itekako objektivne i realne i meni lično ne prihvatljive, zato smatram da je android svetlosnu godinu ispred WP8 u svakom mogućem pogledu.
Danas bas idem kod kuma da se poifram sa njegovim Note3, kaze da ga je utegao do perfekcije, i posto se stalno peckamo da ima da pozelim da predjem na Android. E aj i to cudo da vidim. Imam neki cudan osecaj da ce veceras kum morati da reflashuje svoj uredjaj Uglavnom, suma sumarum je da se sa pocetnih pozicija niko nije pomerio ni za jedan jedini pikometar. Ako je za utehu, makar sam ja samo malo ublazio retoriku
Zar se na Note 3 uopšte ima šta utezati? Ja kako sam ga izvadio iz kutije i aktivirao vrijeme koje je proveo spojen na računar je ono koje je trebalo da se instalira novi Kies 3 i izvrši sinhronizacija nekih podataka i to je to. Samo tovarim aplikacije i sve guta bez problema i svakim danom sam sve zadovoljniji kupovinom.
miodrage me podseca na one trenere borilackih vestina,koji su ceo zivot trenirali Aikido,i onda ih nalupao neko ko trenira boks,pa su skontali da su ceo zivot trenirali besmislenu bv ali i pored toga iz nekog patoloskog straha i mrznje prema boksu ce ga pljuvati svim silama.
Baraba napisao:Ovim si sam sebe diskreditovao i eliminisao iz bilo kakve ozbiljne rasprave.
Pa to si odavno mogao da konstatuješ, obzirom na tvoj staž na ovom forumu.
Zar si ti stvarno očekivao neku smislenu diskusiju i realno sagledavanje stvari.
kvaka33 napisao:Sad kad mu nadje manu da ne govori Matumba dijalekt ahaha
Neće,... ali će se Note 3 zakucati baš kad ga on uzme u ruke, napašće ga virusi, lagovaće i više puta se restartovat, a onda će totalno
prolupati i postati neupotrebljiv za bilo kakvu upotrebu, kako bi sve bilo u skladu sa prethodno iznetim lovačkim pričama.
A onda će telefon uzeti Kum i konstatovati da nije ni bio uključen, pa će mu pokazati kako to da uradi.
Elem, bio do kuma, nisam se puno akao sas Note, nije mu se nista ni desili nazalost, radi kepo, ne mogu da gresim dusu, ali da mi se i dalje ne svidja i da ga i dalje smatram bezveze stoji. Jednostavno: kao sto je ovde mnogima sasvim normalno da ne voke nista osim Androida, meni je normalno da volim sve osim istog. Jedini je problem i razlika u tome sto vecina na ovom forumu smatra da je ljubav prema Androidu normalna dok je ljubav prema necemu drugom devijantan oblik ponasanja
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.