Iphone4 ili Galaxy S3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: Iphone4 ili Galaxy S3

Post od iLuka »

evo da kazem nesto i ja...
recimo, odem u kupim note 3 u radnji, na crno naravno, dam 480eur... gore-dole neki evro, nije bitno... i desi mi se

ovo -

''Imam nekoliko problema. Telefon mi jako brzo trosi bateriju, pogotovo nocu kad ga ne koristim a ugasene su mi sve aplikacije. Takodje, kad se sam zakljuca gori mi lampica za obavestenje, a on nece da se upali i onda mi jedino preostaje da izvadim bateriju. To se desava s vremena na vreme. I trece, odjednom mi izadje u sred igrice,hard reset sam uradio i opet isti problemi.pomoc!!!''

ili ovo -

Posle update na 4.4mora factory reset jer je poceo da laguje i brljavi.

ili ovo -

evo 5 dana ga imam i poceo da zeza kada ga stavim na punjenje izgubi skroz mrezu i ne dolazi dok ne izvadim usb zna li neko sta moze biti vratio sam fabricka podesavanja menjao mreze rucno automacki punjace i usb-ove druge ma nista sve je isto predpostavaljam da samo servis tu moze da zavrsi posao

ili ovo -

Čitajući razne forume ni kit kat neće rešiti problem sa kamerom tj sa linijama koje se javljaju prilikom snimanja.Stvarno sam razočaran mnogo,jer za ove pare telefon treba da radi savršeno.Džaba i brzina i sve kada ne mogu da snimim ni jedan klip bez linija.Da ne pominjem ekran koji se konstantno zatamnjuje čim se telefon zagreje,PRILIČNO IRITIRAJUĆE.Verujem da nekimaradi bez greške,ali većina ima primedbe što je stvarno žalosno...

ovako nesto na apple jednostavno nije moguce da se desi... imao sam na kratko i wp8 i verujem da je i on stabilniji od androida... imao sam dosta androida i zato mislim da mogu da komentarisem i da je sve ovo realan problem koji kada date preko 300eur ne sme da postoji... ovo su price vezane za note 3 koji je trenutno najjaci andorid...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

To se može desiti bilo kojem modelu telefona i proizvođaču. Pa da li se sjećate priče o gubljenju signala na iPhone-u ili ste već zaboravili? I kako je Apple izdao saopštenje kako ne držite ispravno telefon? To je čisto primjer da se svašta može desiti. Ja koristim Note 3 nepunih mjesec dana i ni jednog prisilnog restarta nisam imao i sve funkcioniše perfektno. Dobio update na 4.4.2 i samo nastavio koristiti kao i prije, nikakav factory reset nije bio potreban i telefon još bolje radi nego što je radio.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Tačno, može se desiti svakom modelu, ima i aplle falinki - ali apple menja uređaj, dobijate nov! Sa tim eko sistemom on je najbolji u svetu. Meni je lično zamenjena jedna 5 jer joj joj je otkazao power taster. Ej, za taster zamenili uređaj!
A samsung preteruje sa falinkama. Rešavanje istih je sizifov posao.
Miodrag jesete u pravu, nexus rade razni proizvođači a ne google. Nije istina da svi nexus dobijaju update istog trenutka, koliko se sećam N5 je dobio dosta pre N4 (a dobro se sećam). Znači kod iOS jeste prednost update. Najveća mana jeste što uglavnom jabučari pljuju android a nisu ga pošteno koristili (kao ja, da znaju prave mane i gde da udare, isto važi za ios - čist primer Behemoth, ali sam mu napisao sa čime da spoji iphone sa pc, i nemoj da mi kažete da je to komplikovano, pa naterati kies da radi je fantastika), isto je kod robotića, pljuju ios iako nikad nisu imali iphone (neki dobar model, uputili se bar 10% koliko čitaju o androidu da znaju kako i šta). Kvalitet iphone niko ne može da ospori, ono što ima sve radi kako to očekujete od uređaja za taj novac, sve je najbolje u klasi, ako snima u 120FPS on snima u 120FPS bez opadanja, ne morate da menjate kernele, romove itd. Iphone prosto mami da ga svaki čas čačkate, veće mi je zadovoljstvo koristiti ios jer znam da sve jednostavo radi. Ios se jednom podesi prvi-drugi dan, i ne morate ništa da čačkate mesecima, bez restarta, gašenja, da će se nešto zaglupiti. E, to još nisam doživeo na androidu, nexus 4 je bio blizu ali sam morao da menjam kernel zbog displeja i zvuka, bio je poneki restart i zakucavanje - nije strašno ali desilo se, onda mora custom rom... ljudi, mene više sve to smara, nemam vremena za to.
Poslednja izmena od Baraba u Pet, 07. Feb 2014. 23:19, izmenjeno 1 put ukupno.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Jedina mana je sto nema i iphone s vecim ekranom. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ kaže čovek koji koristi iphone 5 i note 3 :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Fanny, bice, ove godine izlazi iPhone sa 4.6", a mozda i sa 5.5", to su govorkanja. Videcemo
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Pa bas zato je tu i note 3. :) Ne znam kako posle da se naviknem da nema te vrste multitasking-a. Samo nek izbace sa 5.5". :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Au al ste se raspisali :D sutra kad ispari alkohol iz mene pa ću vam odgovoriti. Samo polagano :D

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Da iskoristim priliku dok ste pripiti, ili spavate da napišem nešto a da ne možete odmah da mi odgovorite tako da budem u pravu bar do jutra. :)

^^Multitasking-a, ili multiscreen view-a? Koliko znam, ios nema pravi multitasking, aplikacija u pozadini se iščitava iz ram-a i ponovo učitava kada se vrati na nju. Ne znam da li su u međuvremenu nešto menjali na ios-u, ovo su stvari koje bi mi falile:

-sharing iz aplikacija. Npr. čitam neku vest, ili link iz browser-a i poželim da pošaljem nekome preko viber-a, fb-a, mejla, bluetooth-a...;
-direktno slanje fajla mejlom i slanje više fajlova različitih ekstenzija odjednom;
-promena opcija i više opcija u control centru;
-widgeti;
-third party tastature;
-custom launcher-i;
-native podrška i mogućnost reprodukcije svih mogućih muzičkih i video formata, uključujući subtitlove;
-slušanje mp3 i gledanje videa bez konverzije (nadam se da je ovo sada omogućeno);
-notifikacije, tj. količina informacija u njima;
-flash (mrzim flash, ali je još uvek neophodan);
-prečice na lock screen-u;
-download u pozadini;
-izbor podrazumevane aplikacije;
-instalacija aplikacija iz nepoznatig izvora bez jb;
-mogućnost korišćenja aplikacije poput taskera i njegovih priključaka, tj. automatizacija upotrebe hardvera i softvera-podizanje funkcionalnosti na viši nivo;

Ako sam nešto omašio, slobodno me ispravite.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nexus nije bred koji proizvodi Google kao sto ni iPhone ne proizvodi Apple nego Kinezi u Foxconnu. Batali to. Bitno je da ga Google potpisuje, a totalno nebitno koja fabrika ga sklapa, isto vazi i za iPhone.
Ja, koliko znam, ovaj iOS 7 se pojavio sa iP5 pa tek posle nekog vremena (istina kratkog) su stariji uredjaji dobili apdejt. Da li je tako bilo? Nesto se ne secam da su isti dan ili pak pre iP5 predstavili iOS7 (ili kako mu vec bese oznaka pre ovih apdejtova silnih).
Ali ni to nije bitno, svakako su svi dobili poslednje verzije softvera.
Na tu temu moemo u nedogled. Istina je da nema savrsenog sistema, ali je istina i koji sta moze da ponudi. WP ne mogu nikako da uzmem u neko ozbiljnije razmatranje. Cak sta vise, rekao bih da je BB napravio bolji posao sa svojim sistemom.
Meni je licno bitna personalizacija, da mogu uredjaj da prilagodim mojim potrebama jer ne zelim da se prilagodjavam onome sto mi namece proizvodjac. Bitno mi je da u jednom pogledu mogu da vidim sve sto me zanima, da ne moram da ulazim pojedinacno u aplikacije.

Zavrsio bih sa ovim da ja nisam gadljiv na neki sistem. Pa ni taj WP kad se sredi nece biti toliko los koliko je sada. Sto da ne, u nekoj daljoj buducnosti kad sve ispeglaju i nateraju da radi posao, verovatno cu uzeti neki telefon isto kao sto sam imao ispad sa Ajfonom. Ljudi smo, jbg, pogresimo svi ponekad :P

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Baraba, ajde u ponedeljak za NS. Ja ću biti prepodne, možda i deo poslepodneva, pa da vam budem sudija. :D

Čitam postove raznih izlagača i iz ugla posmatrača, svi ste u pravu, samo previše subjektivni. :wink: Lepo kaže Azimuth, kako N5 i N4 ne dobiju apdejt istog trenutka, tako ni i5 i i4 isto. miodrage je isto u pravu što se tiče apdejtovanja Živih pločica. Kome to treba na manje od pola sata... Evo nek napiše neko ko ima program da mu je apdejt namešten na manje od pola sata?!
Meni se svidja ideja WP-a, ali ima tu još mnogo posla. Dok god ne budu različiti profili za pojačavanje, manje opcija na istim programima naspram drugih OS-a i sličnih mana, WP je još u "početnom" razvoju.
Što se tiče dileme teme, mislim da poredjenje ne stoji. ili i4s ili i5 protiv S3. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, nekoliko ispravki, iOS7 je dosao sa iPhone5s, sa i5 je dosao iOS6. Zapravo, nije prvo dosao telefon, nego iOS pa telefon. Ali je update za sve uredjaje koji su mogli da ga dobiju izbacen iste sekunde, i za i4 i za i5 i za 4s.
Mislim da se brojke ne slazu sa tvojom konstatacijom da je BB napravio bolji posao od WP, jer WP ima oko 5% svetskog trzista ovog momenta, u Evropi cak 10%, dok BB ima jedva 1%, ako ima i toliko.
Sto se tice NE ulazenja u aplikacije, a vidim i tebi da je to bitno kao i meni, tu najvise nudi WP, jer ne samo da sve vidis bez ulazenja u aplikacije, nego cak ne moras ni ekran da pregleedas ceo, nego ako znas da postavis plocice, sve imas odjednom u vidu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Moja greska, iOS 6 ili 7..
BB je napravio bolji posao jer sad na toj platformi mozes koristiti prakticno sve aplikacije pisane za android. Time su, cini mi se, preskocili nekoliko stepenica gde se WP malo zaglavio. Ok, napreduje WP, ali nije sve u aplikacijama koliko u samom OS. O tome se pisalo i pisalo.
Sto se tice ulazenja/ne ulazenja u aplikacije, tu se slazemo, bitno mi je sto vise informacija da vidim za sto krace vreme. Trenutno to postizem na 2 nacina. Tako sto necu ni otkljucati telefon nego u notifikacionom baru videti sta ima da se vidi, ili cu pak otkljucati i tu saznati sve ostalo. Tu nema kasnjenja od 29min i sl.

Ali opet ponavljam, skroz se slazemo da je sustina oko ovih telefona da zadovoljavaju potrebe svakog od nas pojedinacno. Licno ne volim da mi neko namece nesto kao takvo i da nemam mogucnost izbora. Neko opet voli drugacije. U tome i jeste car razlicitih OS-ova.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

@vla-do, na Zlatiboru sam. Kada me put nanese u NS mogu da ti pustim PP. Samo glupo da testiram sa telefonom koji zaostaje, tek kad izbace S5 i ako bude imao procesor od 64bit pa da testiram (nemojte bas ozbiljno da shvatite, malo se salim, ali činjenica je da Samsung kasni i juri apple) :D

I dve fotke Zlatibora:
Slika
Slika

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

A sta hocete da testirate? Ko brze udje u aplikaciju? :lol:

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Baraba, nisam ja toliko često u NS, nego pomislih kad već idem, da spojim lepo, korisno i zabavno. :)
Obe slike su dobre, ali druga je vrh. Za pozadinu. Ajde ostavi link za punu rezoluciju. :)

fannY, ne, nego koji će brže da izbaci iz iste. :lol:

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

A onda je ok takmicenje. :D

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Neko je pominjao da iphone nema multitasking... Ima.. 5s barem.. Nego neke aplikacije nisu isprogramirane kako treba... Ja sam prvo proverio i ima multitasking a ne MULTITHREADIG kao android...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Layne_Staley, pa na to mislim na miltithreading...To je posao. :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Jel znas sta znaci multithreading a sta znaci multitaskingg... Multitasking je rad vise programa (taskova) istovremeno.. Multithreading je rad vise niti tj procesa istovremeno, ali konkurentno tj sa pauZom koju ne mozes da vidis... Win ili na primer mac os x imaju multitasking.. To je posao :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Odgovori