LG G2 vs Nexus 5
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Re: LG G2 vs Nexus 5
Ljudi ne vole stock zato što se nikada nisu susreli sa njim. Retko koji telefon izlazi u stock varijanti, svi su pretrpani kojekakvim preinstaliranim aplikacijama, a i zna se kako većina ljudi kupuje telefon, svidi im se boja ili im neko kaže e taj je najbolji jer je Samsung (primer) ili im operatorski prodavci uvale nešto po njihovom "stručnom" mišljenju.
Da ima bolju bateriju i kameru ne sporim, ali kažem da nikako nije softverski bolji od Neksusa.
Da ima bolju bateriju i kameru ne sporim, ali kažem da nikako nije softverski bolji od Neksusa.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Cooomi, Apsulutno se slažem za softverski deo.
.............
.............
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Covek koji kupi g2 mora da otvori gmail, da se uloguje na playstore i da skida aplikacije. Ne dodje g2 sa viberom, mondom i tv programom. Moj komšija uzeo g3, stariji covek, dao mi da mu sredim sve, ceo dan sam se zajebavao dok nisam isekao karticu, otvorio mail, prebacio brojeve, skinuo sve sto treba, verifikovao sta treba, 'kupio' neke placene app, podesio vidzete itd. Jedino sto je telefon imao je onaj meni kad spustis status bar, to nexus nema pa moras da podesis ali ja sam na mom podesio tako da tu imam 20 precica po mom izboru dok kod g3 nisam mogao da stavim da tu bude lampa npr.
- Cooomi
- Mobil manijak
I Nexus ima to, prevučeš sa dva prsta i otvori ti... Mnogo mi je lepše odrađeno na Nexusu to jer na ovim skinovima što imaju te prečice u notification baru može samo par obaveštenja da stane, dok je na Nexusu čisto sve i nema tih prečica da zauzimaju ekran dok ih sam ne poželiš.
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Svako kupuje sta mu je volja i sta mu vise odgovara... Ali sto se tice toga da G2 vise odgovara obicnim ljudima nije istina jer bar 6-7 mojih prijatelja poseduje nexus(4-5). A burazer kad je procacackao malo moj n5 istog dana je prodao G2 i uzeo nexus.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Šta ti je navika, mora nexus 5 da restartuje na par dana kada prolupa sa v5telep napisao: Prolupali svi nacisto, treba jedan zestok reboot

Baraba, i sad on (telep) kritikuje forum i članove.
Da je po njegovom, izbor bi pao na savršenu Nexus seriju, ili na "običn"i, neki drugi telefon...
Davno beše kad sam se igrao sa Nexusima, ali da je za običnog korisnika (koji ne budži telefon) bolji G2, jeste. G2 ima bolju kameru i bateriju, tako bi se moglo vrlo lako izabrati koji od ta 2.
Da je po njegovom, izbor bi pao na savršenu Nexus seriju, ili na "običn"i, neki drugi telefon...
Davno beše kad sam se igrao sa Nexusima, ali da je za običnog korisnika (koji ne budži telefon) bolji G2, jeste. G2 ima bolju kameru i bateriju, tako bi se moglo vrlo lako izabrati koji od ta 2.
Pa da skoro kao ti na s5, mada i sa memory leakom je brzi od s5.Baraba napisao: Šta ti je navika, mora nexus 5 da restartuje na par dana kada prolupa sa v5
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Interesantno je da ce nexus 5 uvek isto raditi bez obzira na memory leak. Inace neki ovde preteruju oko hardverskih mana ovih uredjaja. Oba ih imaju...
Mikrofon u toku razgovora, los speakerphone, lose lepak za displej... Vibracija, pikseli, klimavi dugmici... Te price dakle ne piju vodu.
A da je nexus softverski jaci... to stoji.
Mikrofon u toku razgovora, los speakerphone, lose lepak za displej... Vibracija, pikseli, klimavi dugmici... Te price dakle ne piju vodu.
A da je nexus softverski jaci... to stoji.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Cooomi
- Mobil manijak
Mislim da su ispravili te klimave dugmice na novim verzijama...
Cooomi, Nije "ispravljeno". Tj. power dugme ima plitak hod to ni ne može da bude zategnuto tako kako je izvedeno. Ne smeta ništa, niti se oseti nešto strašno, volume dugmići su OK, kod njih se to ne dešava, bar na ova tri što ja svakodenevno koristim. Takođe na ta tri nema problema sa pikselima, vibracijom, ako je i bilo problema to je bilo u prvim serijama, kao što svaki model ima svoje probleme u proizvodnom procesu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
dupli, nisam znao da je prebačeno u ovaj pdf .
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Nexus 4 je lepota od telefona , petica je izgledom mnogo ružnija . Kamera uopšte nije loša na Nexus 5 ali je na G2 (sa fixom) daleko bolja . Kad sam imao Nexus 5 baš me je nerviralo relativno kratko trajanje baterije (pre njega sam imao Note 2 , Note 3 , G2 ... više se i ja ne sećam koliko i kojih - brzo se smenjivali) , sa G2 uopšte nisam bio zadovoljan na 4.2.2 a i slaba je bila podrška na XDA .
Onda je odjedanput G2 eksplodirao sa podrškom developera , dobio 4.4.2 i brdo ROM-ova / Kernela / Tweakova te postao pravi best buy smartphon u svom cenovnom rangu .
Ovde se pomalo šuplje priče vode koji je bolji a ima i mnogo subjektivnosti i zajedljivih komentara bez argumenata .
O ukusima ne vredi raspravljati , neka kupi svako ono što mu se više sviđa ... samo bez ostrašćenih ubeđivanja šta je bolje.

Onda je odjedanput G2 eksplodirao sa podrškom developera , dobio 4.4.2 i brdo ROM-ova / Kernela / Tweakova te postao pravi best buy smartphon u svom cenovnom rangu .
Ovde se pomalo šuplje priče vode koji je bolji a ima i mnogo subjektivnosti i zajedljivih komentara bez argumenata .
O ukusima ne vredi raspravljati , neka kupi svako ono što mu se više sviđa ... samo bez ostrašćenih ubeđivanja šta je bolje.

16 godina na forumu MOBILNISVET
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
nexus 4 izgleda kao premium uređaj naspram nexus 5 po dizajnu i kvalitetu izrade. dvojica kolega s posla imaju nexus 4 i znam šta pričam.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Izgled je subjektivna kategorija, meni se recimo ne sviđa dizajn Nexus 4, a dopada mi se Nexus 5. Tako da De gustibus non est disputandum 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Po meni je bolja varijanta G2 iz jednog prostog razloga, od G2 mozes da napravis Nexus, uz koriscenje custom romova, a od Nexus-a ne mozes da napravis G2.
Uz to dobijas bolju bateriju, bolju kameru i po meni bolji ekran.
Uz to dobijas bolju bateriju, bolju kameru i po meni bolji ekran.
Zašto bi neko iz bilo kojih razloga hteo da uskrnavi nexus sa g2 softerom, da sam hteo g2 kupio bi g2. Kamera bez fixa je dosta lošija na g2, ekran na g2 je preterano taman.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Ja sam imao Nexus 5, a sada imam G2 i ovo sto sam rekao pricam iz sopstvenog iskustva.
Pa ako bi hteo g2 uzeo bi g2 tako da taj argument ne znači ništa.
Svetlina ekrana nema veze sa iskustvom, jednostavno je izmereno da je ekran na g2 taman.
Svetlina ekrana nema veze sa iskustvom, jednostavno je izmereno da je ekran na g2 taman.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Zasto bi od nexusa pravio g2? Nije u tome fora koriscenja nexus-a.
I malo je bezveze da trenutno sada dok g2 ima podrsku, pravis od njega nexus.
I malo je bezveze da trenutno sada dok g2 ima podrsku, pravis od njega nexus.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0