Sony Z, Lumia 1320, Lumia 925 ili Lumia 1020
Re: Sony Z, Lumia 1320, Lumia 925 ili Lumia 1020
i ja bih preporucio G2,vidno je bolji od S4 I9505 kojeg sad koristim.S4 se znatno vise greje,i to vec posle 10-15 min surfovanja netom preko 3G mreze.Pogotovo displej bude u gornjem delu topao.Kod G2 to nisam primetio.I druga stvar kao da je kamera na kitkat-u losija nego kad sam prvi put imao S4 sa 4.2.2 Jako sporo fokusira,i treba imati jako stabilnu ruku prilikom fotkanja,inace bude malo zamuceno.Evo primera kad sam uslikao stanicu u Cortanovcima.Fali da kazem ostrine,nemoguce da svaki put toliko zadrmam rukom.Deluje kao da je slikano sa 2MP jer cim malo zumirate drasticno se menja kvalitet,kao da S4 pravi veliku kompresiju slika.

Poslednja izmena od kovach81 u Pon, 08. Dec 2014. 16:46, izmenjeno 1 put ukupno.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
kovach81, Možda da uradiš jedan hard reset. Te simptome koje pominješ uopšte nemam na svom S4. Naprotiv, baš suprotno posle dužeg surovnja i sl, telefon je mlak, nikako vruć, kamera je odlična, sve je brzo i fluidno. Rootuju uređaj, zamrzni sa titaniumom nepotreban bloatware i telefon će da leti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Uzeo sam ga preko mts-a na svoje ime tako da bih izgubio garanciju.Da li si probao da surfujes bar 15-20min sa stalno upaljenim ekranom i aktiviranim 3G modom?Mislim da je to do Snapdragon 600 procesora.Vec sam pre pisao kako je drugu posle dva meseca koriscenja nakon jedne male zvanicne softverske zakrpe baterija se nenormalno brzo praznila,a telefon bas,bas pregrevao posle samo par min. koriscenja.A sta je sa problemom naduvanih baterija na sta su se mnogi korisnici zalili?Bile su price da su problematicne serije baterija da bi posle neki rekli da S4 ima generalno problem sa kontrolom punjenja.Mislim da je S4 najkvarljiviji Galaxy dosad i zao mi je sto sam zamenio svoj G2 za njega jer sam se vodio devizom da mi istice ugovor i da cu biti miran dve godine sto se tice servisa,posto sam G2 kupio preko oglasa na crno.
Poslednja izmena od kovach81 u Pon, 08. Dec 2014. 16:58, izmenjeno 1 put ukupno.
- znemanja
- Moderator
kovach81, Pa svaki dan skoro više od sat ipo vremena neprekidno surfujem (vesti, neki sajtovi, tapatalk, FB, twiter, instagram) i telefon bude mlak, nikako vruć. Ali, kao što rekoh, root-ovo sam ga, očitio od nepotrebnih app, ima greenify tako da sam za sada jako zadovoljan preformansama uređaja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
znemanja, pa mozda je u tome i poenta da se rutuje jer je pretrpan gomilom softverskih gluposti.Neke aplikacije sam samo stavio na disable tipa chat on,google +,kao i watch on koji je non-stop radio u pozadini,a samo sam ga jednom upotrebio.Cak sam razmisljao da ga menjam za S4 I9506,ali mi je problem garancija za njega.Za ovaj imam u romingu na dve godine.Tako da cu se strpiti osim ako ne vidim extra ponudu za S5,koji ih sije u svemu
Nisam mogao da verujem koliko je jako osvetljenje na jednom super amoled displeju,i koliko je sad bela boja poboljsana.Na s4 vuce na prljavo belu,a kod S5 skoro pa kao kod G2 s tim da je ekran na automatskom osvetljenju bio svetliji nego kod G2 sa 80 posto osvetljenosti.To pricam iz iskustva jer sam tad koristio G2 i poredio ga sa drugovim S5.Toliko sam bio zadovoljan korisnik G2,ali priznajem da je pored S5 delovao prilicno inferiorno kad pricamo o kvalitetu ekrana,narocito o osvetljenosti a uporedne slike ne bih ni komentarisao jer nisam imao fix za kameru.

- znemanja
- Moderator
kovach81, Mislim da je upravo u tome trik, postoji masa samsung gluposti koji veliki broj korisnika ne koristi, to samo opterećuje urađaj. Kada se to sve pobriše onda je sasvim druga priča.Konkretno ništa od tih preinstaliranih app ne koristim, zato su sve otišle napolje. Takođe imam garanciju operatera, ali sam napravio backup za svaki slučaj. Ako neki hardverski problem iskrsne samo restorujem na fabrička podešavaja i problem rešen. Mislim da su galaxy uređaji dosta tromi dok se ne root-uju i ne izvrše potrebne korekcije.