K Zoom vs 1020 vs 808 vs nesto cetvrto
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Re: K Zoom vs 1020 vs 808 vs nesto cetvrto
Drustvo, odluka je pala, definitivno cu kupiti K Zoom, kod Lumie 1020 mi problem predstavlja losa upotrebna vrednost kao telefona, kod 808 zastareo OS, mislim da najvise dobijam sa K Zoom.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
- :: Htc One m9
- :: Nokia Lumia 920
stvarno ne znam sta to dobijas sa k zoom modelom u odnosu na l1020...a i iskreno mislim da su to bacene pare posto vidim da kosta oko 400e,a i ne znam dal iko ima taj telefon..kako oces odluka je samo tvoja
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
^ pišemo da imaju nove za dosta manje para od 400e, navedem gde, onda se ti javiš sa takvim komentarom, o Bože.
Takođe k zoom je jeftiniji i od 930 koju pominje ovaj grešnik otrovane duše na predhodnoj strani, koja je takođe skuplja od k zoom. Ali se sažem da 930 završava ovde posao, ako mu ne smeta wp. To što je meni wp siromašan opcijama i opcijama u app je druga priča. Naravno ako hoćeš najbolje iz kamere onda to nije 930. Mada i 930 možeš uzeti u razmatranje, lično nisam oduševljen 930 jer nema glance, pa jeftiniji modeli to imaju ali ne i i top model. Tebi to možda neće značiti, meni znači mnogo da vidim ima li obaveštenja na displeju, jer wp telefoni nemaju led lampicu za obaveštenje. Neke stvari ne praštam kao naveden primer sa glance, kao ni što wp nema upotrebljivu vibraciju, kao da je wp iz praistorije jbt, ne može istovremeno da vibrira dok zvoni. Svakako kasnije ćeš lakše prodati 930 od k zoom, ako često menjaš telefon.
@djorđe, cenim da si odluku o sva tri modela lepo obrazložio iz tvog ugla. Možeš pogledati 930, lepši je od k zoom, nema grbu pozadi. Mada 930 nema xenon, meni on dosta znači za slikanje u mračnoj prostoriji (čak i preko dana na 808, nd filter upaljen plus xenon i dobijem full fotku po jakom suncu u nekom situacijama). K zoom ima xenon, 10 puta optički zum, optičku stabilizaciju slike... Pogledaj negde uživo k zoom. Ako ti se ne svidi idemo dalje.
Takođe k zoom je jeftiniji i od 930 koju pominje ovaj grešnik otrovane duše na predhodnoj strani, koja je takođe skuplja od k zoom. Ali se sažem da 930 završava ovde posao, ako mu ne smeta wp. To što je meni wp siromašan opcijama i opcijama u app je druga priča. Naravno ako hoćeš najbolje iz kamere onda to nije 930. Mada i 930 možeš uzeti u razmatranje, lično nisam oduševljen 930 jer nema glance, pa jeftiniji modeli to imaju ali ne i i top model. Tebi to možda neće značiti, meni znači mnogo da vidim ima li obaveštenja na displeju, jer wp telefoni nemaju led lampicu za obaveštenje. Neke stvari ne praštam kao naveden primer sa glance, kao ni što wp nema upotrebljivu vibraciju, kao da je wp iz praistorije jbt, ne može istovremeno da vibrira dok zvoni. Svakako kasnije ćeš lakše prodati 930 od k zoom, ako često menjaš telefon.
@djorđe, cenim da si odluku o sva tri modela lepo obrazložio iz tvog ugla. Možeš pogledati 930, lepši je od k zoom, nema grbu pozadi. Mada 930 nema xenon, meni on dosta znači za slikanje u mračnoj prostoriji (čak i preko dana na 808, nd filter upaljen plus xenon i dobijem full fotku po jakom suncu u nekom situacijama). K zoom ima xenon, 10 puta optički zum, optičku stabilizaciju slike... Pogledaj negde uživo k zoom. Ako ti se ne svidi idemo dalje.
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Prva stvar, ja sam za taj sekundarni telefon hteo da izdvojim do 150e (808 mi je bila prvi pik) pa sam onda dodao malo po malo pa dosao do cifre od 250e za K Zoom (1020), smatram da bi mo bilo zaista previse dati 350e za Lumiu 930 i koristiti je kao sekundarni telefon, a uz to Lumia 930 (koliko procitah na razno raznim forumima) ima poprilican broj problema (purple smearing, pregrevanje, losiju bateriju, itd), kada bih isao na neki WP telefon (da nije 1020) to bi bio 1520.
- Baraba
Slažem se u potpunosti. Miodrag nije objektivan jer za njega postoji samo wp, ograničen je na wp. Nikako da proba nešto pravo, ko što je nexus ili 1+1.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Mozda nije probao,ali zna vise o androidu od svih nas zajedno ahaha
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne vredjaj... o Androidu ne znam nista, ne zelim da znam ista, i ako nesto i znam, trudim se da zaboravim 
Elem, posto je sekundarni fon u pitanju (to mi je negde promaklo), onda idi na 808, i nemas gresku. 930 je samo primarni, nikako sekundarni uredjaj
Ti problemi koje su zli jezici naveli se desavaju, ali sporadicno, ne po pravilu. I inace, svi uredjaji danas imaju bagove i probleme.
Ili mozda ja imam srece jer sam gresnik otrovane duse

Elem, posto je sekundarni fon u pitanju (to mi je negde promaklo), onda idi na 808, i nemas gresku. 930 je samo primarni, nikako sekundarni uredjaj

Ili mozda ja imam srece jer sam gresnik otrovane duse

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ahahaha nikako wp kao sekundarni, to je greh 

Sta dobija? Coveku je potrebna odlicna mobilna kamera, koju takodje nudi i K Zoom (vise je kamera nego telefon). Sta tebi tu nije jasno?bandiof napisao:stvarno ne znam sta to dobijas sa k zoom modelom u odnosu na l1020
Odluka nije pala na WP telefon i to je sad problem neslucenih razmera. Ajde cmizdri jos malo...

КОји јебени краљ од човекаmiodrage napisao:Ne vredjaj... o Androidu ne znam nista, ne zelim da znam ista, i ako nesto i znam, trudim se da zaboravim
E)

Kakvo je tvoje misljenje Baraba?koji je bolji po tebi,i koliko je to u nijansama,recimo.Vidim da taj 808 svi hvale,uzeo bih ga al dzaba kada sa njim moras da se namestas,a kroz zivot stvari suvise brzo prolaze dok se ja namestim
- Baraba
Najbolji po meni za sada je 808, ali kao drugi fon. Brzo je podešavanje kada se navikneš, možeš da memorišeš 3 profila sa kojima najčešće šlikaš... treba vežbe i da se malo čita. Mada ti htc okida odlične slike, koristi 2 kartice... jedino ako prodaješ htc i hoćeš 2 mob da nosaš. Nijanse vidiš koliko je bolji gore od k zoom, a koliko je k zoom...
Ne necu da prodajem HTc zadovoljan sam,a i sto kazes ima dve kartice a i treba lolipop da izadje za njega,nego sam mislio u dogledno vreme da uzmem 808,a recimi koliko je kzoom ili 808 ispred n8,znam da jeste,ali verovatno si posedovao i n8?jesu li u pitanju sitni detalji koji za vecinu korisnika su neprimetni ili je bas primetna razlika,pri tome ne mislim na neke umetnicke fotografije,nego ono,drusvo situacija,kafic neka izlozba utakmica ili slicno?IZvinjavam se na offu
- Baraba
majkon80, ako znaš da koristiš 808 ona je ispred dosta, kada opališ fotku u full 38MP ili 41MP... ali te rezolucije ne koristim, osim ako mi ne treba za neku obradu, onda su odlične. Pogledaj slike na flickr N8 i 808, pa uporedi koliko su bolje, to ti je najbolje.

Evo naloga od kolege sa drugog foruma, samo 808, ništa edit slike:
https://www.flickr.com/photos/125812265@N08/

Evo naloga od kolege sa drugog foruma, samo 808, ništa edit slike:
https://www.flickr.com/photos/125812265@N08/
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
- :: Lenovo Vibe Shot
Ja kad sam video ovu pticu odlucio sam da uzmem 808, mnogo mi je zao sto sam je prodao.Nadam se da je pazarim ponovo.