Galaxy s5 ili LG g3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
:: Huawei P8...

Re: Galaxy s5 ili LG g3

Post od Cinderella »

Meni nije jasno zasto je ova tema opet postala sukob oko G2 i S4,pogotovo sto decko uopste nije pitao nista vezano za njih.
Sto se tice pomenutih modela,licno bih izabrala S5 jer je najkompletniji uredjaj (iako mi je licno Z2 lepsi).
Vezano za kameru-gomila testova je pokazalo da S5 ima najbolju za sada sto se androida tice (Nokia 1020 kida sto se tice fotpgrafije). Sta vise gomila uporednih testova koje sam bar ja citala i gledala pokazuju da i G3 ima bolju kameru od Z2. Taj deo ne mogu licno da pitvrdim,ali sam uporedjivala slike sa S5 i Z2 i nije sad da sam ja tu neki samsung fan samo sam realna,S5 pravi jako dobre slike.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Evo da se javim na prozivku , kao što znate imao sam po 2-3 primerka S5 i G3 (neizmenično)

S5 - fantastičan telefon , odličan ekran / baterija / zvuk / kamera
G3 - fantastičan telefon , odličan ekran / baterija / zvuk / kamera
------------------------------------------------------------------------------
Na S5 baterija duže traje do 20%
Na S5 su boje živahnije i ekran je blještaviji

G3 ima dosta veći ekran (QHD) i njegova prednost je u čitanju stranica na netu gde se i najsitniji font jasno vidi .
G3 je brži u radu od S5 i to primetno .

Zvuk (slušanje muzike) odličan i jedan i drugi ali se na G3 mora instalirati Viper For Android da bi se dobio vrhunski zvuk .

Kamere - veoma diskutabilno . Odlične su i na jednom i na drugom smartphonu , zaista su nijanse u pitanju.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podrška developera je odlična i za jedan i za drugi model
S5 je oko 50 evra skuplji od G3 (16Gb)
S5 se daleko lakše prodaje polovan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sa ROOT-om se izvlači maximum na oba modela , S5 trenutno bolje radi na 4.4.2 (tu mu se može izvući maksimum)
G3 sa ROOT-om i Lollipop custom ROM-om bolji je za nijansu od S5 na Lollipop-u

Za obične (ne toliko zahtevne) korisnike , out of the box bolji je izbor i moja preporuka je Galaxy S5 .
16 godina na forumu MOBILNISVET

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zoreli je izneo svoje, rekao bih objektivno i nepristrasno mišljenje, nadam se da i ono neće biti protumačeno kao hvalospev Samsungu i sl.
Kao što sam govorio hiljadu puta, S5 je kompletniji uređaj što ne znači da je G3 loš, ali sa S5 se više dobija out of the box i ne znam zašto je pojedincima na forumu teško da prihvate tu činjenicu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Znemanja, uz dužno poštovanje, smorio si malo više i sa s4 i sa s5 i uopšte sa samsung telefonima.... svi vec znaju da je tvoj izbor samo samsung, što je i ok, i ja sam pristalica samsung telefona, al ti ga preteruješ....bez ljutnje druže....
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

bata bogdan, Ne ljutim se, ali zašto bih preskočio neku temu u sekciji poređenje modela ako je jedan od uređaja u vezi kojeg postoji dlema samsung uređaj? Jel treba da peporučim neki drugi model, nekog drugog proizvođač, iako mislim da je Samsung bolje rešenje?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ja kad bi se odlucivao za g3 to bi svakako bila verzija 3gb rama i 32gb skladista s obzirom da nema mem slot sto je jako glupo sa strane Lg-ja. S5 je fin telefon ali mi se ne svidja dizajn i taj njegov fensi statusni simbol. Zanima me jel ekran tamniji na g3 u odnosu na s5? Kad bi birao samsung uredja to bi bio svakako note4 koji je zaista fenomenalan utedjaj u svakom pogledu...

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

rock9855, Slažem se za Note 4. Da ekran je osetno tamniji na G3 nego na S5, to je baš izraženo kada se oba modela nalaze jedna pored drugog.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Одг: Galaxy s5 ili LG g3

Post od Baraba »

Green napisao:Baraba imao lose iskustvo sa Nokijom 1020 i ne preporucuje je nikome. Da li to znaci da ne treba taj uredjaj uopste uzeti u razmatranje i da ce svi potencijalni vlasnici imati isti problem?
Moje iskustvo se poklapa sa par ljudi, na drugom forumu par nas se vratilo sa 1020 na 808, isto mišljenje imamo o 1020. Sama nokia je preznala da ima problema sa fokusum. Ljudi prave uputstva na netu sa bušenjem rupica kod zvučnika, da bolje čuju sagovornika... Da, jesam kompententan da podelim svoje iskustvo, pogotvo što sam probao 3 kom 1020. Ne kažem da to treba da neko da gleda kao sveto pismo, ali treba da uzme u razmatranje. Kao što ja nisam kada su mi sve ovako predločili, mislio sam da su zaboli loš model.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Postoje dve stvari koje me (out of the box) nerviraju na S5 , izveštaj o isporuci sms-a u vidu nove poruke i ono upozorenje "proverite da li ste dobro zatvorili poklopac baterije" ...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Baraba, da je to bas sve tako kako pises, Nokia bi vec davno povukla 1020 iz proizvodnje.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Zoreli i mene to nervira za novu poruku, tako je isto i na S4. Ali sam ja zato prešao na Textru i prezadovoljan sam :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Apsulutno, em Textra izgleda dosta bolje od stock app za poruke em rešava problem izveštaj o dospeću poruke.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

acamatic, znemanja, da ali LG to ima po default-u (izbaci balončić sa obaveštenjem i stavi kvakicu na poruku da se zna da je isporučena) i ne znam šta Samsung izmišlja toplu vodu oko toga kad su i prastare Nokije to imale .

Odgovori