Best buy za 450-480e
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Best buy za 450-480e
Pogledaj bolje [emoji14]
Šalim se, ako ti tako misliš onda menjaj.
Šalim se, ako ti tako misliš onda menjaj.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Note je Note da, ali ove godine na S6 je sve po malo bolje i novije od aktuelnog modela iz Note serije.
Ne znam Laki na osnovu čega to zaključuješ, po meni je S6 totalni pogodak što se svega tiče a posebno dizajna i izrade, definitivno je to stvar ukusa. Ne znam na osnovu čega tvrdiš to? Procesor noviji/bolji, takođe ram, izrada, kamera, senzor za otisak prsta kao što sam već pomenuo po meni najbolji, ekran po mnogim testovima najbolji, novi TW itd itd.
Ne znam Laki na osnovu čega to zaključuješ, po meni je S6 totalni pogodak što se svega tiče a posebno dizajna i izrade, definitivno je to stvar ukusa. Ne znam na osnovu čega tvrdiš to? Procesor noviji/bolji, takođe ram, izrada, kamera, senzor za otisak prsta kao što sam već pomenuo po meni najbolji, ekran po mnogim testovima najbolji, novi TW itd itd.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Staklo pozadi koje se prlja stalno, upija otiske i mikroogrebotine, tanka lajsna koja ne daje nikakvu sigurnost pri rukovanju i sve zajedno jako klizavo. Kamera izbačena par mm. I na oko ružan dizajn. To je moje viđenje dizajna i izrade šeste generacije. Note ima čvrstinu , ne kliza, ne prlja se...
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
To je druga stvar ako misliš samo na izradu i dizajn ali i to je opet lični doživljaj i utisak, meni je telefon prelep. 
Od prvog dana sam stavio foliju na ekran i ultra tanku providnu futrolu, taman toliko tanku da zaštiti kameru koja je malčice izbačena i da ne ostaju otisci po staklu. Uostalom takva je cela Z serija Sonija pa se niko ne žali.
Odjednom su koža i plastika zakon a premijum materijali ništa ne valjaju, čudno ali dobro.
Da ne bude zabune, meni je svejedno da li je plastika i koža ili aluminijum i staklo ali mi je prosto čudno da sad kad imamo neki flagship model od plastike a da nije Samsung odjednom to bude dodatni plus.

Od prvog dana sam stavio foliju na ekran i ultra tanku providnu futrolu, taman toliko tanku da zaštiti kameru koja je malčice izbačena i da ne ostaju otisci po staklu. Uostalom takva je cela Z serija Sonija pa se niko ne žali.
Odjednom su koža i plastika zakon a premijum materijali ništa ne valjaju, čudno ali dobro.

Da ne bude zabune, meni je svejedno da li je plastika i koža ili aluminijum i staklo ali mi je prosto čudno da sad kad imamo neki flagship model od plastike a da nije Samsung odjednom to bude dodatni plus.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Slažem se potpuno sa tim sto je laki napisao, takvo je i moje mišljenje u vezi s6.
Nema tu s6 sta da traži pored note 4 naravno to je moje mišljenje.
Sa s6 ili će se oduševiti ili razočarati posle note 4.
Nema tu s6 sta da traži pored note 4 naravno to je moje mišljenje.
Sa s6 ili će se oduševiti ili razočarati posle note 4.
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Za mene nije premium staklo i nikad neće biti jer jednostavno musavo i izgrebano ne odaje takav utisak. Premium je metal poput Mate 7, Apple, M8, M9... Druga stvar, džabe premium izrada ako telefon kliza i nije lak za rukovanje ili ima neki treći problem. Opet kažem, to je sve moj lični utisak (mišljenje).
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ne znam zasto ste se uhvatili te kamere. I Note 3 je imao, S5, Note 4...nista cudno i strano za Note i S seriju.
Ako mislis da se duze zadrzis na telefonu, u manjem gubitku ces biti sa Note nego sa S. Ako ti je kompaktnost bitna stavka, onda S. Ako ti pak ne smeta velicina N4, ne menjaj ga.
Osim drugacijeg osecaja u ruci, nista vise nece ostaviti WOW utisak. Razlike u radu ja nisam primetio, a sa oba sam se igrao, sa kamerom isto, baterija je isto tu negde koliko sam skontao, displej dobar na oba.
Licno ne bih menjao iako mi S6 zaista izgleda odlicno.
Da li si razmisljao o nekom drugom brendu ili OS-u?
Ako mislis da se duze zadrzis na telefonu, u manjem gubitku ces biti sa Note nego sa S. Ako ti je kompaktnost bitna stavka, onda S. Ako ti pak ne smeta velicina N4, ne menjaj ga.
Osim drugacijeg osecaja u ruci, nista vise nece ostaviti WOW utisak. Razlike u radu ja nisam primetio, a sa oba sam se igrao, sa kamerom isto, baterija je isto tu negde koliko sam skontao, displej dobar na oba.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Joxy, Tebi je bas S6 doneo onaj wooow osecaj posle Ip6?
Sto se tice ultra tankog silikona. Jel to silikon 0.3mm? Ako jeste,da li skroz pokrije senzor kamere?
Sto se tice ultra tankog silikona. Jel to silikon 0.3mm? Ako jeste,da li skroz pokrije senzor kamere?
Poslednja izmena od Miškoni u Sre, 16. Sep 2015. 23:56, izmenjeno 3 puta ukupno.
Rezlog: Uklonjene dezinformacije
Rezlog: Uklonjene dezinformacije
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ko kaže da mora da bude izgrebano i musavo? Za to postoji dodatna folija/staklo za leđa ili futrola i vozi.El Laki napisao:Za mene nije premium staklo i nikad neće biti jer jednostavno musavo i izgrebano ne odaje takav utisak. Premium je metal poput Mate 7, Apple, M8, M9... Druga stvar, džabe premium izrada ako telefon kliza i nije lak za rukovanje ili ima neki treći problem. Opet kažem, to je sve moj lični utisak (mišljenje).

Definitivno su nam mišljenja različita, meni recimo je neshvatljivo da nekome metal i GG4 nisu premijum materijali ali dobro.

Moje mišljenje je da menjaš slobodno pošto ti je kompaktnost bitna kako si već naveo doduše i Note je u neku ruku kompaktan jer su spakovali ogroman ekran u onoliko kućište ali prelaskom definitivno ništa ne gubiš čak nešto i dobijaš.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Jesu kamere i ranije bile ispupčene ali doslovce bar duplo manje nego sad. Mislim da ova ima bar 3-4mm. Uz to ide i izuzetno neravnomerno raspoređena težina telefona duž kućišta.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ihh sad ga i ti pretera, kakva crna 3-4 mm. Ultra tanki silikon je zaštiti u potpunosti.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Lični doživljaj dizjna je urpavo to, lični. S6 je najlepši model iz S serije, premium materijali, savršen dizajn i hardver koji je trenutno najbolji u Androdi svetu, sve to svrstava S6 ispred Note 4. Daleko od toga da je Note 4 loš, ali S6 ima sve po malo unapređeno u odnosu na Note 4, naravno na strani Note 4 je već rečeno, slot za Sd karticu, izmenjiva baterija i S-pen.
Da li menjati ili ne je stvar korisnikovih ličnih prefernecija, ali navesti dizjan kao razlog za ne menjati jednostavno ne pije vodu, jer je dizajn isključivo subjektivna kategorija.
Ispupčenje kamere je tipično za Samsung i nijedan model nije imao problem sa time, tako da se to nikako ne može navesti kao mana. Na kraju krajeva ispupčenje posotoji i na iPhone6/6plus, pa kamera, bar u mom slučaju, nema nijednu tačkicu, a 50% vremena telefon nosim bez ikavih case-ova i sl.
Da li menjati ili ne je stvar korisnikovih ličnih prefernecija, ali navesti dizjan kao razlog za ne menjati jednostavno ne pije vodu, jer je dizajn isključivo subjektivna kategorija.
Ispupčenje kamere je tipično za Samsung i nijedan model nije imao problem sa time, tako da se to nikako ne može navesti kao mana. Na kraju krajeva ispupčenje posotoji i na iPhone6/6plus, pa kamera, bar u mom slučaju, nema nijednu tačkicu, a 50% vremena telefon nosim bez ikavih case-ova i sl.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Razmisljao sam i o iphone-u, ali citajuci probleme na drugom forumu, odustao sam.Azimuth napisao:Ne znam zasto ste se uhvatili te kamere. I Note 3 je imao, S5, Note 4...nista cudno i strano za Note i S seriju.
Dizajn je vec stvar licnih preferencija, ali kvalitet materijala i zavrsna obrada su po meni ipak subjektivne kategorije. S6 jednostavno ne odise premiumom osim na slikama.
Naravno, ako ti se svidja, mijenjaj.
A koji su te problemi sa iP odvratili?
Naravno, ako ti se svidja, mijenjaj.
A koji su te problemi sa iP odvratili?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Note 4 zbog funkcionalnosti. Nista ne dobijas zbog lepog izgleda. Znas i sam da svi vremenom osedimo i zbabimo se i da je bitno ono sto imamo u sebi, ljudske osobine... Slicno je i sa telefonima 

Note IV N9100 dual
Pucketanje ekrana i krckanje. Nema ko nije promenio iphone za zamenski.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
fannY, ja sam promenio, ali za novi u vakuum pakovanju zbog prednje kamere. Inace, to pobrojano se ne desava svima, samo nekima. A ono sto me raduje u celoj prici jeste sto uvek dobijas nov telefon umesto da ga popravljaju priuceni serviseri (cast izuzecima). Uz to ide i internacionalna garancija, kao i garancija na sve sto se dobija u pakovanju (punjac, kabl, slusalice).
No dobro, to nije tema. Nego, kolika bi ti bila doplata za S6?
No dobro, to nije tema. Nego, kolika bi ti bila doplata za S6?
Nekih 50 evra. Puno? Ok?
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Najidelanije bi bilo da menjaš glavu za glavu. No, ako s-pen funkcije ne koristiš, a zeliš nešto kompaktniji uređaj, onda menjaj, 50€ u tom slučaju nije puno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)