Ceftriaxone napisao:To oви што имају 16gb на ајфону морају да бришу све што не користе, иначе ће сваких пар минута да им стиже обавештење да је меморија пуна кхм Азимут, кхм Азимут
El Laki, koliko ja znam Samsung je pun bloatware-a koji ne mogu da se obrišu/zamrznu i koji su non stop aktivni u pozadini. A to ne može da se sredi bez ruta.
Baš sam večeras ponovo video druga i malo čačkao telefon i video da ima slobodno između 1,1 i 1,6gb rama. Opet kažem, to su aplikacije koje se svakodnevno koriste, ne neke koje bleje u fonu čisto da ih ima.
Ima li nekih informacija kada će dobiti 6.0?
Slabo znaš. Na S6/Note 5 može dosta stock aplikacija da se deaktivira. Takođe, postoji način bez root-a da se obriše doslovce sav bloatware na androidu. Tako da to nije problem i opet grešiš.
Druga stvar. Prazan ram = bačen ram. Ko toga nije svestan, ne zna osnovne stvari o androidu.
Ima neki program da se skine na kompu pa možeš većinu toga da deaktiviraš... Zanimljivo je da daš 600-700e za telefon da bi morao da ga čistiš od bloat-a. Plus će baš neki laik da se bavi time. Preteruješ, nisu svi zaluđenici pa da non stop nešto čačkaju oko telefona.
Pun ram = puno problema. Nije bitno da li imaš 1 ili 4gb rama, pun ram je pun ram. A pun ram znači puno bagova. Plus ne može da se do kraja popuni na Samsungu zbog njihovog odličnog multitaskinga koji gasi aplikacije kako hoće. Neću da ulazim u dalju raspravu, ima ovde previše "najpametnijih ljudi".
Opet te vraćam na to da sada na S6/Note 5 može fabrički da se ukloni dobar deo aplikacija. A čak i bez toga verujem da rade brže od ogromnog dela konkurencije. Multitasking su sje*ali, to ok.
Na S6 edge+ i ima jako malo bloatware, pogotovo u odnosu na predhodne Samsung model. Svaku app je moguće zamrznuti bez root-a. Bloatware postoji i kod drugih proizvođača, a ne samo kod Samsunga.
Ipak ne moze doslovce sav bloat da se obrise
Lepo kaze bata na klipu,veri kerful
Tacno za odredjeni telefon se zna sta moze da se brise,a sta ne. Sta ne skodi telefonu,a sta vodi do brika
Vecina da,ali 'sav' bloat nikako
Olovka na note5 , kao i na svakom drugom note telefonu je interesantna u prvih par dana. Posle je vise niko ne koristi jer je mala, tj tanka, ne moze lepo da se drzi u ruci, tj prstima. Ne vidim poentu takve olovke.
Mislim da pokretac teme hoce da ima samo nov high end telefon, a da mu odmene komp u smislu pregledanje interneta, igranje igrica, fejs, i tako te stvari. Jer ja nisam stekao utisak da njemu treba tel za neke druge stvari. Izvinjavam se ako sam pogresio.
Iako imam android i win phone, ipak preporucujem iPhone 6s. Kod ostalih ili nesto nema, ( aplikacije) ili ima ali sistem treba prilagodjavati, sto za nekoga ko ne poznaje materiju nije bas jednostavno.
Hvala svima na veoma iscrpnim odgovorima i izvinjavam se što me nije bilo par dana.
Iz svih ovih postova zaključujem da mi nema druge nego da kupim Note 5 sa 64 gb.
To ću i uraditi i izvestiti vas kakvi su mi utisci.
Naravno trebaće malo više vremena kad se instaliraju sve aplikacije, kad se napravi brdo fotki, i skine muzika i kada telefon realno bude mogao da pokaže svoj kvalitet.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.