Telefon do 600e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Telefon do 600e

Post od filip11314 »

A kakva je situacija sa garancijom? Npr kupim u vakuum pakovanju telefon, ne iz prodavnice ili od operatera. Da li imam godinu dana Apple garanciju ili ne?
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Imaš, ali od dana kupovine telefona u prodavnici a ne od dana aktivacije. To je urbana legenda, tako da uvek gledaj da saznaš kada je tačno kupljen telefon ili to proveri preko nekog od sajtova. Detaljna provera se plaća, ona osnovna može da se odradi i besplatno na par mesta.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ja sam na 100 mesta čuo/video da važi od dana aktivacije. :/ Za proveru je dovoljan imei?
Može npr ovde? https://checkcoverage.apple.com/

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Najbolje ti je da nazoveš ili proveriš u iStyle. Ja samo prenosim šta je njihov čovek rekao, garancija važi od dana kupovine, a ne od aktivacije.
Možeš na tom linku proveriti, imei check i sl sajtovima. Smrzao sam se i umoran sam sada da tražim onaj koji se plaća, ali gde dobijas komplet info o telefonu...ako ti je uopšte zanimljivo to da radiš... Mislim da je oko 5$/€ provera.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ma ne treba. U svakom slučaju hvala ti, nemam više pitanja. :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Da, garancija važi godinu dana od dana kupovine i to je internacionalna Apple garancija. Nju možeš da ostvariš u bilo kojoj Apple radnji u svetu i kod ovlašćenih servisera (kod nas su to Macola i iStyle).

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

dusan87vr
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 09:01
:: Galaxy Note10+ N975F
:: Nokia 2626

Post od dusan87vr »

A jel zna neko kakva je situacija sa ovim 7 plus sto ih prodaju po oglasima sa MTS i telenor mreze.. ? Da li je i kod njih garancija 2 god. od operatera i 1 god Apple garancija, tj. prvih godinu dana Apple i jos godinu dana MTS,telenor,vip.. ? Jer znam da dzaba garancija operatera, ako ne ode vlasnik ugovora licno u predstavnistvo, nista od garancije.. :)

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Garancija godinu dana je od trenutka aktiviranja.To sto covek iz istyla pise nema veze sa mozgom, demantovali su ga bezbroj puta.Ako kupis telefon od operatera njihova garancija krece od datuma kupovine i traje dve god.

dusan87vr
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dusan87vr »

U tom slucaju telefon ima ili nema godinu dana Apple garancije ?

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Ima naravno

Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Alsap napisao:Garancija godinu dana je od trenutka aktiviranja.To sto covek iz istyla pise nema veze sa mozgom, demantovali su ga bezbroj puta.

Ovo se, naravno, baš i ne podudara sa mojim iskustvom. Pre par godina sam video 5s, nov, vakuum pakovanje, otvorim ga sa tim dečkom koji ga je kupovao, ubacimo karticu, aktiviramo, i odemo na apple sajt da mu pokažem i da proverimo stanje garancije. I gle čuda, lepo pise da garancija istice čitavih par meseci pre nego što je on kupio telefon. Kako? Jednostavno je i vrlo logično. Taj telefon je kupljen u Apple Store, imao je čak i račun koji se, opet gle čuda, poklapao sa datumom isteka garancije. Pre i posle toga sam se naslušao urbanih legendi preprodavaca, kako garancija teče od dana aktivacije telefona itd., ali moje iskustvo je bilo totalno drugačije. Pa sam onda pomislio da je možda to zamenski telefon, što nije bilo nemoguće, ali mi je bilo čudno da ima račun iz prodavnice sa punom cenom telefona. I onda vremenom čitam šta drugi pišu, pratio sam i pratim tu scenu, ali stalno jedne te iste priče. Kupuju telefone od preprodavaca, sve novi telefoni, ali niko nema garanciju 365 dana nego svi imaju manje ili više kraću. Posle nekog vremena vidim šta je taj čovek, inače autorizovani serviser, napisao. Garancija počinje da teče od dana kupovine telefona u prodavnici. E tada mi je sve imalo smisla i tada sam zapravo dobio zvaničnu potvrdu da su moje sumnje i iskustva bili opravdani.
Jedini način da imas 12 meseci internacionalne garancije jeste da kupiš telefon od preprodavca koji ga je tih dana kupio tamo negde odakle ih nabavlja. Sve mimo toga je prazna priča.
Moj savet svima vama koji planirate da kupite iPhone i da ne menjate mrežu jeste da uzmete telefon od prvog vlasnika, onog koji ga je lično kupio kod nekog našeg operatera, da sa njim odete odmah u opštinu ili kod notara i tamo da vam da punomoćje da raspolažete pravima iz garancije na taj uređaj. Na taj način ćete imati 24 meseca garanciju za čije ostvarivanje vam nije potrebna osoba koja je potpisnik ugovora.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

A evo moj slucaj, kupim 7 od coveka koji ga je uzeo u mts-u.Stajao na oglasu 20-ak dana neaktiviran.Ubcim karticu, proverim na sajtu i garancija krece od tog dana.I sve koje znam a koji su kupovali preko oglasa garancija im je krenula od tog trenutka kad su aktivirali tel.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ne znam, nisam izričit, samo pišem o mojim iskustvima. Zato sam i napisao ono da se to što si rekao ne poklapa sa mojim iskustvom.
Inače, i zamenski telefon može biti u vakuum pakovanju. Lično sam dobio 2 takva telefona od mts-a, u vakuum pakovanju, sa nove dve godine garancije, ali je problem bio što se garancija na Apple sajtu nije baš poklapala sa onom na papiru tj nisam imao godinu dana internacionalne garancije nego praktično dve godine mts garancije. Takvu garanciju ostvarujes isključivo kod mts-a.

Bilo kako bilo, treba sve proveriti pre kupovine. Ja sam uvek za veću garanciju nego za simfree. Mreža se ne menja toliko često, ali garancija itekako može da znači i uštedi pare. Pre kupovien obavezno uzeti IMEI broj, proveriti, pa čak i platiti proveru. 500-600 dinara je ništa kada znaš da može da te zadesi problem od nekoliko stotina evropskih novčanica.

I moram da te pitam, da li i ti imaš problem kao što ostali imaju, da li možeš da koristiš telefon sad kad su temperature u minusu? Vidim da se svi redom žale da im se gase telefoni bez obzira na procenat baterije, a da mogu da ih upale tek kada ih zagreju i stave na punjač.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Iskreno, nisam ga mnogo koristio napolju,ovih dana, par razgovora po nekoliko sekundi i to je to.Nisam imao problem a vidim da se mnogi zale.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Moja drugarica imaš 6icu i kaže da ga najnormalnije koristi napolju. Je l postoji negde taj zvanični podatak za garanciju?

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Da l su bre realne ove cene za 6S Plus 64gb na oglasima? U normalnom stanju i star do 2 meseca nema ispod 500e. Mnogo mi je to para za ovaj telefon.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

filip11314, Najjeftinija ti je verzija od 16GB, osetno su skuplji modeli od 64 i 128 GB, ta razlika u memorijskom kapacitetu se dosta manifestuje na cenu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Primetio sam to, baš velika razlika. 16gb je ništa. Slobodno nešto preko 10 i dok instaliraš aplikacije već imaš oko 6. Nakupi se dosta keša za 2-3 meseca i mora reset. Komotno bih se osećao sa 32gb. A ovih od 32gb uopšte i nema. A i kad bih našao za ovu cenu 32/64gb verovatno bi bio space grey ili rose gold, a mene samo interesuje gold varijanta. Ništa, čekam dok ne izleti neki. Ne znam kakva je situacija u inostranstvu. Možda bi mi se više isplatilo da mi neko tamo kupi.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Probaj malo da se cenkas ali u principu to je ta cena, tesko da nadjes jeftinije, jos ti hoces do dva meseca starosti.

dusan87vr
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dusan87vr »

Mnogo je 500e za polovan telefon... Ljudi nemaju obzira kad prodaju, gledam po oglasima, prodaju pojedine telefone polovne, koriscene, skuplje od novog telefona,sto je neralno dosta.. cim ga raspakujes, to vise nije nov telefon, samim tim mora i cena biti realna..

Odgovori