Šta posle Mate 9?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Re: Šta posle Mate 9?

Post od slavisaj »

Ja mislim da tebi onda ne treba smart telefon. :unsure:
Zasto bi bacao pare na smart telefon ako ga koristis tako kako ga koristis?
Kakve veze ima 500mb ram memorije, kad telefon ima 6gb, ne znam koliko ima mate9?
nemoj da se opterecujes sa time.
Ne znam kakav paket imas, pa ne znam koliko interneta imas uz pretplatu.
ja sam na play2 u telenoru i sto ne potrosim prebacuje mi se na sledeci mesec, tako da uvek imam dovoljno, plus sto za facebook, i ostale socialne mreze imam dodatnih 10gb interneta, pa ne vidim razlog da gasim mobilni internet.
Nemoj da se ljutis zbog ovog mog posta. nije mi to namera.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

:|

Telefon gasio preko noći ili ne isto će imati dužinu trajanja ekrana, a nekad ga gasim a nekad ne ako očekujem neki poziv.
Wifi, palim kada mi treba, a na poslu je upaljen non stop, na 2G držim, a po potrebi idem na 4G, osvetljenje je automatski.

Svaki jedan telefon sam isto tako koristio, naučio sam šta troši bateriju pa takve programe izbegavam, a one sistemske koji mi ne trebaju zamrznem...

Gde si video da ima Mate 20 za 300€? Sada sam otvorio KP i najjeftiniji je 385€[/quote]

Napisao sam kao nove do mesec dana koriscene. Bilo je mislim par komada na KP ili ms oglasima oko 300.
U CH je nov 320-330€. Po oglasima moze da naleti neki malo koriscen za oko 250e.
Ja sam u Februaru platio nov u foliji oko 300e. Doduse uz malo srece.
Pravi naslednik mate 9 je Mate 20 po gabaritima i osecaj u ruci uz pola inca veci ekran

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

slavisaj,
trenutno sam u VIP-u pa imam samo 400MB koje ne mogu prebaciti u drugi mesec, trošim i to kada mi treba a nemam wifi pri ruci. Tako i bateriju trošim po potrebi, ili ceo telefon trošim kada mi nešto treba a ne radi mi to sve non stop.

Kada sam na bolovanju ili godišnjem pa sedim kod kuće nemam potrebu da čačkam telefon jer mi je kompjuter privlačniji pa mi baterija traje po 6 dana. Čitam vesti na kompu, odgovaram na poruke na fejsu ili viberu itd...
Ne volim kada mi se baterija brzo troši, takav telefon mi ne treba jer kao da nema snagu, na primer našao sam Samsung S9+ za 345€ od istog lika koji mi je prodao ovaj Mate 9 (uzgred Mate 9 ima 4GB ram memorije) ali koji će mi S9+ kada mu baterija radi sa 4-5 sati sota.

rock9855,
Nema za te pare kod nas Mate 20, eto proveri u oglasima. Nisam čitao da li su korušteni ili ne ali svi su od 380€ pa na više
Android 12

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

S obzirom na tvoj nacin koriscenja, baterija na S9+ bi bila sasvim dovoljna. Svakako bi izvlacio vise od tih 4-5h ekrana uz takvo koriscenje. [emoji4]

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Joxy,
Možda, ali to me podseća na trajanje baterije koje sam imao na LG G3 koje je bilo u proseku 5.5 sati, prvi put sam izvukao 6 sati i okačio ovde slike pa niko nije verovao... ipak malo je to
Android 12

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Onda Max 3 i ne razmisljaj. [emoji16]

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Sto napadate coveka kako koristi telefon? To sto ste vi opsednuti i ne ispustate isti iz ruke, da ne bi slucajno ne daj boze koju notifikaciju propustili, ne znaci da neko drugi ne treba imati telefon, ako ne popali sve zivo. Gade mi se takvi komentari.
Zbog cega drzati upaljen wi-fi ili data ako je covek kuci na racunaru? Da ne bi propustio lajkovanje na fejsu ili instagramu? :roll: Zasto ne staviti neke glupave sistemske aplikacije na disable?
Skoro potpuno isto telefon i ja koristim, osim sto ga nikad ne gasim. Po vama bih i ja trebao da ga bacim u kantu. :roll:

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ne napadamo mi njega zbog toga :) iako tako izgleda. Vec zato sto on hoce da ima bateriju na nivou mate9 i kad smo mu predlozili telefone, on nece jer imaju bateriju manjeg kapaciteta od mate9 a ne uzima za informaciju da su u ovim drugim telefonima procesori mnogo stedljiviji, kao i ekrani.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

@slavisaj
Barem neko bi imao 10 sati SOT-A sa S9+ da je to tako kako misliš, da su štedljivi mislim.

Na Mate 9 nije baterija tako velikog kapaciteta već od 4000mAh, a S9+ ima bateriju od 3500mAh e sad taj Samsung bi trebalo da ima oko sat i po manje sot-a nego Mate 9 a ne tri četvrtine
Android 12

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

^ Nije sve u kapacitetu baterije. Ima tu mnogo faktora koji uticu na trajanje iste. Softver, cipset, nacin koriscenja...
Green napisao:Sto napadate coveka kako koristi telefon? To sto ste vi opsednuti i ne ispustate isti iz ruke, da ne bi slucajno ne daj boze koju notifikaciju propustili, ne znaci da neko drugi ne treba imati telefon, ako ne popali sve zivo. Gade mi se takvi komentari.
Zbog cega drzati upaljen wi-fi ili data ako je covek kuci na racunaru? Da ne bi propustio lajkovanje na fejsu ili instagramu? :roll: Zasto ne staviti neke glupave sistemske aplikacije na disable?
Skoro potpuno isto telefon i ja koristim, osim sto ga nikad ne gasim. Po vama bih i ja trebao da ga bacim u kantu. :roll:
Zasto imas Aston Martina ako ga vozis samo do pijace i nazad? [emoji848]

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Joxy napisao:Zasto imas Aston Martina ako ga vozis samo do pijace i nazad? [emoji848]
Jer može, bolje je nego Stojadinom pa i do pijaca zar ne?
Koristim telefon za ono što mi treba, a za ostale stvari kompjuter na kojemu visim više od 10 sati dnevno, zašto bi pored ekrana od 32˝ čačkao telefon i pisao sa njega kada on ima 6˝ kao da sam retardiran?
Na poslu kao što rekoh ubijam vreme telefonom kada mogu, a kod kuće mi je to glupost
Poslednja izmena od Drafer u Ned, 30. Jun 2019. 11:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Android 12

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Ma u redu je sve to, nego ti pises kao da samo ti koristis PC a svi ostali samo mob. [emoji3]
Poenta price je da ti za takav nacin koriscenja nije potreban flagship. Max 3 bi ti recimo savrseno odgovarao, mozda cak i naterao da vise koristis mob, jer je stvarno uzivanje raditi bilo sta na onolikom ekranu. Potpuno drugaciji osecaj od bilo kog drugog moba.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Joxy,
Navikao sam na brzinu, ne volim da mi se išta sporo otvara a imam u kući dva tableta pa sam navikao na veličinu.

Gledao sam juče cene za Max 3, jedna budala sa oglasa nije htela da mi odgovori, a prodaje ga za 200€ pa mi je sumljiv.
A70 mi je mnogo lepši i ima amoled i brži procesor pa mi se više sviđa. Mada zavisi i koji prvi naleti jer pisao sam sinoć poruku nekome ko je stavio oglas za Mi9T, prodaje ga za 299€ pa se nije ni taj javio...
Flagship obično ima bolju kameru od običnih telefona, tu bi trebalo da su i ostale stvari kao ekran, baterija, izdržljivot, podrška, rezervni delovi itd...
Poslednja izmena od Drafer u Ned, 30. Jun 2019. 11:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Android 12

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Ti oglasi su klasicno obaranje cena. Gledaj samo kod proverenih clanova, sa dosta pozitivnih.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Pa taj i ima preko 300 pozitivnih bodova na KP, stavio je oglas da prodaje Max 3 i ništa više, pitao sam ga koliko je star, a on nije odgovorio nego je kasnije prepravio oglas i napisao nov nov nov.
Napisao sam mu pošalji mi ga, platiću ti 220€ i ništa više, bez adrese naravno jer se tako ponaša.
Android 12

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Moguce da ceka ocenu, pa iz tog razloga nema detaljnijeg opisa.
Ako zelis javi se na PM, mogu ti proslediti linkove oglasa par 100% proverenih i ozbiljnih clanova.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Jednom sam naručio uloške za obuću od memorijske pene i tako napisao adresu i stigli su mi ulošci od sunđera i nisam ga mogao oceniti jer lik nije odgovorio a imao je mnogo pozitivnih ocena, pa sada znam kada se neko tako pravi blesav i ne odgovara a čeka adresu znači da je sumljiv.
Videću još, nisam odlučio, našao sam neke A70 za 280€ ali su iz Beograda, ne bih da putujem 120Km
Android 12

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

A70 deluje kao ok opcija. Sa velikim amoledom i veliko baterijom. Kamera u low light nije nesto ali upravo je to razlika izmedju flag shipa i srednjeg segmenta

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Joxy napisao:Zasto imas Aston Martina ako ga vozis samo do pijace i nazad? [emoji848]
Mozda zato sto sam auto entuzijasta, volim Aston Martin brend i imam kintu da ga priustim iako ga vozim tako kako ga vozim. Sta ce i seiku iz Dubaija 58 najskupljih automobila, kad bi mu posao vrsilo i dva, tri. :roll:
Ne izmotavaj se Joco, pametan si momak, znas u cemu je poenta.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Drafer napisao:slavisaj,

rock9855,
Nema za te pare kod nas Mate 20, eto proveri u oglasima. Nisam čitao da li su korušteni ili ne ali svi su od 380€ pa na više

Upravo kupio na akciji Mate 20 sa god i po garancije (star 6 meseci) za 180€ (200fr).
Ako imas nekog iz CH da dolazi pa da posaljem do njega da ti donese :)

Odgovori