Nokia N91 ili Sony Ericsson W950?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

N91 vs W950?

N91
9
23%
W950
30
77%

Ukupno glasova: 39

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

nick6, manje dimenzije, bolji ekran, bolja rezolucija, laksi je, manje se kvari, flash memorija, bolja tastatura(koja traje bar dve-tri godine), tuch screen, mnogo mnogo mnogo bolje slusalice...

I to nije dovoljno??? Telefon je bolji dosta, a to sto ti nije bitan TS, ni meni nije bitna kamera... :P :P :P A ti nesto pametujes, kazes nismo probali, kad sam uzimao w950, probao sam i n91, razocarenje :x

A zvuk jeste kvalitetniji, 90% ljudi je w950 lepsi, a funkcije su dosta bolje, a ti se smej koliko hoces kad si nenormalan...

A McLaren, pogledaj sta sam napisao u postu koji je par postova iznad tvog :roll: Rekao sam isto sto i ti...
iPhone + CX300

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Mislio sam da stvari ne mogu biti smesnije ali evo iznenadjenja.

Dimenzije ne bi da komentarisem, o tome sam vec rekao, kao i o displeju.
Ali ostalo... :lol: :lol: :lol:

Manje se kvari :lol: :lol: :lol:
Bolja tastatura :lol: :lol: :lol: ...predlazem ti da odes na gsmarenu da vidis koliko se korisnika zali na zgrcenu tastaturu W950

A tek : "bolje slusalice" i "kvaliteniji zvuk" ? :lol: :lol: :lol: :lol:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

argumenti su vam stvarno nikakvi ..... kontrolišite se malo jer izgleda da svako poređenje modela mora da završi pod ključem... :uhuh:

pozdrav...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

nick6,
Manje se kvari, svi se bune na Hard od n91, i to je tacno.
Taststurs je mnogo udobnija, jedino sto rikne posle dve godine, ali ne verujem da ce iko na forumu drzati neki telefon vise od godinu i po...
Slusalice jesu bolje, s zvuk jeste kvalitetniji. Uostalom, pogledaj ovaj sajt: http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=bee7e9

Tako da nemoj pricati napamet, ja sam ti dao sajt, da vidim kako ces sad da se izvuces :x :x

b_udder, argumenti koje sam naveo nisu bezazleni, i tacni su... Mislim, bolji ekran, bolja rezolucija, flash memorija, tuch screen, mnogo mnogo mnogo bolje slusalice...

To su ipak velike prednosti...

Uostalom, glasanje sve govori...

Pozdrav...
iPhone + CX300

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Uh, ovo postaje zamorno :o :o ali hajde da budemo konstruktivni i konkretni zarad neupucenih korisnika kako ne bi podlegli polu-informacijama :

1.Pocnimo od glasanja ("koje sve govori" :lol: :lol: ). Zainteresovani neka odu na sajt: http://www.gsmarena.com, gde ce se videti da je srednja ocena po glasovima posetilaca sajta/korisnika:

W950 - 7.8 (nije lose :D )
N91 - 8.2 (DAKLE BOLJE od W950 za 0.4 :oops: :oops: , sto ukazuje, kad se ima u vidu da ocene uglavnom prelaze granicu od 7.0, da pomenuta razlika nije zanemarljiva). Ova srednja ocena je dobijena od preko 23000 glasova.

2. Tastatura udobnija? - opet subjektivno, predlazem da postetite gore navedeni sajt i procitate utiske korisnika ili jos bolje odete u bilo koju prodavnicu i testirate obe tastature 8) )

3. - Kad smo vec kod testova, a sto se tice kvaliteta zvuka, slusalica i uopste, music playera, predlazem da odete i na stranicu : http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml, gde izmedju ostalog mozete u testu za w950 procitati sledece za slusalice koje se dobijaju uz W950: "The quality of the headphones is one of the best on the market, although they are slightly yield to the ones in Nokia N91." Dakle, jedne od najboljih na trzistu ali IPAK ZAOSTAJU ZA N91 :wink: :wink: .
- Dalje, takodje na sajtu www.mobile-review.com, na testu za N91 autor zakljucuje sledece: "Audio components of N91 are nicely matched. The sound playback is very clear, it has rich diapason. This aspect of the phone is one of the leading ones on the market, it shares top position together with Sony Ericsson W950i. And my preference goes to Nokia’s product, the sound here is better." Dakle, OPET JE PREDNOST DATA N91 :roll: :roll: :roll: 8) 8) .
- Dalje, da ne citiram previse, evo jos jednog zakljucka : "One of the obvious advantages (of N91) is sound quality, it’s excellent and can be easily compared to best digital music players" :) :) .

4. Dalje, iz testa sa sajta koji je naveo Alien (koji sam BTW naravno procitao odavno pre kupovine moba :roll: :roll: ), onaj ko pazljivo cita moze zakljuciti da su UTISCI AUTORA TESTA IZJEDNACENI, a da je otprilike glavna prednost W950 u tome sto se gumeni odbojnici slusalica mogu nabiti duboko u uvo :lol: :lol: :lol: . N91 i ovde pobedjuje u overall sound quality testu, ukupnom paketu, konektiviti opcijama, external kontrolama, a o kameri je suvisno pricati jer je W950 nema. S druge strane autor testa hvali izgled W950 (subjektivno), meni music playera, display (opravdano), nesto duzi vek baterije (obe su od 900 mah) i slusalice koje se dobijaju uz paket (vidi gore :D ).

5. Po stoti put : Rad HDD-a na verzijama N91 koje su trenutno u prodaji (dakle FW 2.00 ili veci) je potpuno stabilan i bez ikakvih problema :) (licno iskustvo i iskustvo ostalih korisnika sa raznih foruma).

6. Uhh umalo da zaboravim : Ekrani koji pripadaju kategoriji "touchscreen" (W950) su generalno osetljiviji i cesce se desava da napuknu ili se polome :smutny: nego klasicni ekrani

Takodje, predlazem svima koji se dvoume izmedju ova dva modela, da pogledaju spisak audio formata koje podrzavaju jedan i drugi fon, kako im se ne bi desilo da ih iznenadi cinjenica da ce mozda morati da konvertuju omiljenu muziku sa formata koje vec imaju.

ZAKLJUCAK: Idite sami u prodavnice dobro se raspitajte procitajte sa vise izvora :) :) .
Licno mislim da bolji i nesto veci displej, manja tezina i (eventualno, za nekog) zgodniji meni music playera kod W950 ne mogu nadoknaditi nedostatak kamere, nedostatak wifi povezivosti, metalno kuciste i ukupan zvucni kvalitet koji daje N91, ali to je, jos jednom naglasavam, moje misljenje :) :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

nick6, upravu si, postaje zamorno... Ajde da sklopimo mir. Ovo sto cu sad napisati je maksimalno korektno...

1. Meni je bolji w950. Zivim u Sapcu, i wifi mi ne znaci. Kameru na telefonu ne koristim. Svaki dan trcim, i treba mi lagan fon, a n91 to nije.
2. Ti verovatno zivis u BG-u. Iz teksta koji si napisao, verovatno koristis wifi, i u tom slucaju n91 je prednost. Ako ti je potrebna kamera(tebi jeste, meni nije), ako mozes izdrzati sa losijim ekranom, onda treba uzeti n91...

Dakle, iako su ova dva telefona muzicki, nije ih lako porediti...
W950 je bolji ako vam znace veci ekran i slusalice koje su ekstra, ekstra uradjene, koje su savrsene za sport, jer ekstra leze, a imaju i u tri velicine. Ukoliko zelite da imate kameru(za danasnje standarde jako losu, ali bolje ista nego nista), i potreban vam je wifi, a masa telefona vam je nebitna, onda bez mnogo razmisljanja n91.

Prema glasanju se vidi da ima vise ljudi kojima odgovaraju prednosti w950 vise od prednosti n91, ali ukoliko je kod vas suprotno (trebaju vam kamera i wifi) onda nema mnogo dileme...

Ovo je maksimalno posteno, i vese nemam nameru da se raspravljam. Sve sto sam ovde napisao je tacno, iz iskustva...

Pozdrav...

Edit: A to za glasanje okaci macku o rep, ima mnogo ljudi koji nemaju pojma, nego vide to je nokia, sad cu joj dati desetku, a kad vide SE, misle da je glupost jer im je na k700 riknu dzojstik :D Sve zavisi sta vam treba, i bas me briga kako su glasali, jer se od tih glasaca pola ne razume u telefone...

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

1.Sto se kamere N91 tice, predlazem zainteresovanima da odu na sajt : http://www.symbian-freak.com i pogledaju stranicu : http://www.symbian-freak.com/forum/view ... 616#106616. - Mogu da garantujem za pouzdanost ove informacije jer su u rubrici "Camera image samples/Photos taken with N91" fotografije koje sam licno snimio sa N91 8) 8) , pa cete tako sami moci da se uverite i zakljucite da li je kamera N91 "jako losa za danasnje standarde" ili je u pitanju nesto drugo :) :) .

Dalje, na testu N91 kamere, koji se nalazi na sajtu gsmarena.com, doslovno stoji sledeci zakljucak : "The quality of the (N91) photos is similar to that of the 2 megapixel photo mobile kings Sony Ericsson K750/W800/D750." Da li je potrebno da prevodim ? Ako se izuzme nedostatak blica, zbog cega su vecernji/nocni snimci losi, ostaje zakljucak da su dnevne fotografije snimljene sa kamerom N91 sasvim pristojne :) .

2. Sto se tice glasanja, ne vidim kako bi se moglo zakljuciti da glasovi na sajtu gsmarena.com poticu od ljudi koji nemaju pojma tj. ne razumeju se u telefone - a da su mozda, s druge strane, ovi glasaci sa naseg sajta sve sami eksperti :uhuh: :uhuh: (ma koliko bih voleo da je to tacno).

pozdrav... :)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

nick6, Alien, ukoliko planirate još da se raspravljate nastavite na PP, da ne biste ovde spamovali...

pozdrav...

Odgovori