Uh, ovo postaje zamorno

ali hajde da budemo konstruktivni i konkretni zarad neupucenih korisnika kako ne bi podlegli polu-informacijama :
1.Pocnimo od glasanja ("koje sve govori"

). Zainteresovani neka odu na sajt:
http://www.gsmarena.com, gde ce se videti da je srednja ocena po glasovima posetilaca sajta/korisnika:
W950 - 7.8 (nije lose

)
N91 - 8.2 (DAKLE BOLJE od W950 za 0.4

, sto ukazuje, kad se ima u vidu da ocene uglavnom prelaze granicu od 7.0, da pomenuta razlika nije zanemarljiva). Ova srednja ocena je dobijena od preko 23000 glasova.
2. Tastatura udobnija? - opet subjektivno, predlazem da postetite gore navedeni sajt i procitate utiske korisnika ili jos bolje odete u bilo koju prodavnicu i testirate obe tastature

)
3. - Kad smo vec kod testova, a sto se tice kvaliteta zvuka, slusalica i uopste, music playera, predlazem da odete i na stranicu :
http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml, gde izmedju ostalog mozete u testu za w950 procitati sledece za slusalice koje se dobijaju uz W950: "The quality of the headphones is one of the best on the market, although they are slightly yield to the ones in Nokia N91." Dakle, jedne od najboljih na trzistu ali IPAK ZAOSTAJU ZA N91

.
- Dalje, takodje na sajtu
www.mobile-review.com, na testu za N91 autor zakljucuje sledece: "Audio components of N91 are nicely matched. The sound playback is very clear, it has rich diapason. This aspect of the phone is one of the leading ones on the market, it shares top position together with Sony Ericsson W950i. And my preference goes to Nokia’s product, the sound here is better." Dakle, OPET JE PREDNOST DATA N91

.
- Dalje, da ne citiram previse, evo jos jednog zakljucka : "One of the obvious advantages (of N91) is sound quality, it’s excellent and can be easily compared to best digital music players"

.
4. Dalje, iz testa sa sajta koji je naveo Alien (koji sam BTW naravno procitao odavno pre kupovine moba

), onaj ko pazljivo cita moze zakljuciti da su UTISCI AUTORA TESTA IZJEDNACENI, a da je otprilike glavna prednost W950 u tome sto se gumeni odbojnici slusalica mogu nabiti duboko u uvo

. N91 i ovde pobedjuje u overall sound quality testu, ukupnom paketu, konektiviti opcijama, external kontrolama, a o kameri je suvisno pricati jer je W950 nema. S druge strane autor testa hvali izgled W950 (subjektivno), meni music playera, display (opravdano), nesto duzi vek baterije (obe su od 900 mah) i slusalice koje se dobijaju uz paket (vidi gore

).
5. Po stoti put : Rad HDD-a na verzijama N91 koje su trenutno u prodaji (dakle FW 2.00 ili veci) je potpuno stabilan i bez ikakvih problema

(licno iskustvo i iskustvo ostalih korisnika sa raznih foruma).
6. Uhh umalo da zaboravim : Ekrani koji pripadaju kategoriji "touchscreen" (W950) su generalno osetljiviji i cesce se desava da napuknu ili se polome

nego klasicni ekrani
Takodje, predlazem svima koji se dvoume izmedju ova dva modela, da pogledaju spisak audio formata koje podrzavaju jedan i drugi fon, kako im se ne bi desilo da ih iznenadi cinjenica da ce mozda morati da konvertuju omiljenu muziku sa formata koje vec imaju.
ZAKLJUCAK: Idite sami u prodavnice dobro se raspitajte procitajte sa vise izvora

.
Licno mislim da bolji i nesto veci displej, manja tezina i (eventualno, za nekog) zgodniji meni music playera kod W950 ne mogu nadoknaditi nedostatak kamere, nedostatak wifi povezivosti, metalno kuciste i ukupan zvucni kvalitet koji daje N91, ali to je, jos jednom naglasavam, moje misljenje