Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: Koji tablet kupiti?

Post od iKe »

miodrage, čestitam! Napiši kad stigneš neke svoje utiske i to kakav je kao tablet i koliko je upotrebljiv kao lap top.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

@miodrage,cestitke za to cudo,tablet-lap top:-)
Huawei

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E pa, dugo ocekivani review je tu.
Da krenemo redom - u pitanju je Asus TrasformerBook T100TA DK003H - sto ce da kaze model koji ima navodno neki aGPS i 64GB eMMC. To su otprilike jedine razlike ovoga i DK002H modela koji nema GPS i ima 32GB eMMC. Razlika u ceni je prakticno nepostojeca, moj model kosta 46k, a ovaj drugi 44k, ako se plati u keshu, ima neki manji popust pa je jeftiniji model 39990, a skuplji 42k.
Pakovanje je poprilicno siromasno: u njemu su tablet, dock (tastatura), punjac i usb kabl, uz osnovne papire (garancija i standarna uputstva, kao i papiric na kome je product code za Office). Nadalje, tablet i tastatura su izradjeni od sjajne plastike, na kojoj jako brzo ostaju otisci prstiju. Tastatura dole ima 4 silikonske nozice da se spreci klizanje po uglacanim povrsinama, ali u praksi to tako ne radi :D Na docku se jos nalazi jedan USB 3.0 port i to je to.
Sama tastatura je pristojno uradjena, tasteri su crni, sa lakom teksturom plastike, tasteri su nesto tvrdi ali imaju dobar hod. Svi tasteri su medjusobno razdvojeni, poseban numericki deo tastature zbog dimenzija ne postoji.
Ja sam dobio tastaturu sa domacim karakterima, sto iskreno ne volim, ali nazalost biranja puno nema.
Dock i tablet se povezuju preko jednog veceg konektora i 2 metalna zuba koji su tu radi dodatne stabilnost. Prilikom otvaranja na ravnoj podlozi, sarka ce lagano da izdigne tastaturu u gornjem delu, sto nije lose (zanimljiv detalj).
E da se povetimo samom tabletu - ekran je 10.1", 16:9 odnosa stranica, ali mi se doima manji od iPada (9.7" prim. aut), sto je zaista neverovatno. Prednjom stranom tableta dominira ekran, i kamera iznad njega. Kamera je cini mi se 1.3MPix, nista posebno, posluzice za video razgovore. Zadnja kamera je namerno izostavljena, pretpostavljam zbog forme laptopa. Sa gornje strane je power taster pomeren skroz ulevo, sa leve strane tableta je kontrola glasnoce i odmah ispod Win taster sa kojim se trenutacno dolazi do pocetnog ekrana. Sa desne strane u donjem delu su micro HDMI, micro USB i port za slusalice. Slusalice NE dolaze u pakovanju.
Necu da trosim prostor ispisujuci sta je unutrasnjost uredjaja, to svako koga zanima moze da pogleda, bitno je istaci da je u pitanju Intel Atom Z3760 BayTrail, koji se kotira kao cetvorojezgarni procesor, sto daje ovom malisi dodatnu snagu i brzinu, ali je nazalost mozda osakacen sa samo 2GB RAM memorije. Za svakodnevni rad, za "nosenje" posla ce biti sjajan, kao i za poneki film u casovima dosade, ali ovo nije igracka, pa ko zeli da igra igrice, preporucio bih neku jacu masinu
sto se testiranja uredjaja tice, kod mene je nekih skoro 48h, iskreno, nisam imao previse vremena da se bakcem sa njim, uspeo sam da ga delimicno iskonfigurisem, da isprobam neke osnovne stvari i to je to.
Preko USB porta uspeo sam da se nakacim na mt:s mobilni Internet preko njihovog Huawei E173 modema i prepaid kartice koju sam dobio u Gigatronu na poklon sa 6GB protoka (vazi 60 dana).
Baterija je potrajala od rano ujutro do kasno uvece, uz nekih 4-6h rada na uredjaju, konkretno, skinut sa punjaca u 07:05, stavljen ponovo na punjac sa jos nekih 20% baterije u 00:15. Uredjaj je bio u dock-u skoro sve vreme, osim mozda zadnjih 40 min, kad sam ga skinuo sa docka i igrao Hill Climb Racing.
Zvucnika ima 2, sa svake strane, i dobro se cuju. Kada se zvuk pojaca na maksimum, kao da ipak ima neka distorzija zvuka, ali mozda mi se samo i cini.
Odziv ekrana je odlican, ali dok se ne naviknete na neke nove komande, bice da cete morati istu komandu da ponavljate i nekoliko puta.
Jedna od sjajnih stvari, je mogucnost seckanja ekrana - ako otvorite 2 ili vise aplikacija, prozori ce biti svi odjednom otvoreni, da imate paralelan uvid u to sto radite, ali jednostavnim swipe-om birate koji prozor zelite da zadrzite. Kada je potreban drugi prozor, jednostavan swipe, i sledeci prozor je tu, gde za prethodni imate mogucnost da uradite swipe na dole cime ga zatvarate, ili sleva nadesno cime se prebacujete na sledeci proces, a prethodni ostaje otvoren.
Kao laptop nisam jos stigao dobrano da opteretim uredjaj, ali cu o tome svakako da pisem kad budem imao priliku.
Hteo bih malo da se zadrzim na samom Win8, iliti njegovom Metro delu. Sto se start ekrana tice, sve je moguce lepo da se podesi, svaki Tile ima 4 moguce velicine: Large, Wide, Medium i Small, i jos postoji mogucnost da se ukljuci opcija more Tiles, cime se svi Tile-ovi dodatno smanjuju kako bi ih vise stalno na ekran, sto ce reci da je kostimizacija prilicno dobro uradjena (za Metro).
Na samom kraju, dosao bih do Marketa, ili Windows Store, kako se pravilno zove... postoji dobar broj aplikacija za sve i svasta, ali jos vise se oseca i njihov nedostatak (aplikacija prilagodjenih za Win8 Metro). Takodje, dobar broj ovih aplikacije se naplacuje, sto nama naviknutim na pirateriju predstavlja dodatni problem. Nadam se da ce u buducnosti vise aplikacija biti preradjeno da imaju i sopstveni Tile jer je znacajan broj informacija koje se na ovaj nacin mogu preneti do krajnjeg korisnika koji sve moze da vidi jednim letimicnim pogledom (pisao sam o tome u vezi WP8 - potreban je samo dobar raspored i osecaj za sve to).
Sto se tice nekog mog dosadasnjeg, kratkog, ali slatkog iskustva sa novom igrackom, bio sam iskreno skoro zabezeknut, a ustvari, jako prijatno iznenadjen, kada sam po logovanju na svoj Microsoft nalog, zatekao skoro sve iz telefona vec u svom novom tabletu, ukljucujuci tu i neke XBox igre, sve sto imam podatke o pacijentima u OneNote, sve kontakte, Skype...
Zakljucak: u ovom cenovnom rangu, bolji Win tablet mislim da ne postoji. Jako sam se dugo dvoumio, i verovatno bih jos bio na muci, jer sam gledao i Asus VivoTab Smart ME400CL-1A011W koji ima i 4G, sto sam shvatio da mi je potrebno, iako je skuplji 10000, na kraju je presudilo to sto ga nema na lageru niti u jednoj prodavnici (uzet uredjaj u WinWin), a ja nisam hteo vise da cekam. Medjutim taj VivoTab ima dual core procesor, tako da je to bio razlog vise da ga ipak ostavim ad-akta
Kao jedini ozbiljan nedostatak ovog uredjaja, za mene je samo nedostatak integrisane cellular konekcije, ali uz pomoc nekog MiFi rutera ili sl. mislim da ce i to da bude nadomesteno.
Ako neko ima pitanja, stojim na raspolozenju :D

Dodatak - par slicica:

Slika

Slika

Slika

Slika
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

miodrage, svaka čast za review i čestitke za kupovinu. I u zdravlju da ga trošiš. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

miodrage, čestitke i od mene, da te služi još dosta vremena.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Cestitke i od mene, al kud windows :roll:
Vaša poruka sadrži 42 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Čestitke na novom uređaju, taj Asus izgleda obećavajuće :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, čestitam i da ga što manje koristiš na poslu, na poslu više da radiš :D

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Cestitam na uredjaju !!! NEka te dugo sluzi ! :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hvala ljudi.
Baraba, ako ja radim, to znaci da je neko unesrecen. Znaci sebi zelim da ne radim, vec da se u dezurstvu zezam sa tabletom jer to znaci da niko nije povredjen.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, znaš ti šta sam mislio, da ne zabušavaš i vataš krivine, stavio sam smajli na kraju bukvalisto :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Koji tablet kupiti?

Post od toda81 »

Miodrage, svaka ti cast na ovome sto si napisao! Bilo bi prelepo kada bi vi dr imali sto manje posla, a placeni kao na zapadu. Ogromna je odgovornost na vama
Note IV N9100 dual

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

miodrage uzeo sam onaj slabiji model 02 bez gpsa i ono kao lepo radi ali imam jedno pitanje
da li je i kod tebe kada se pritisne volume up on ide sam do 100% a vol down ide onoliko koliko ga držiš pritisnutog.
inače uredjaj je odličan
sada pored t101 imam i t100
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

miodrage, odlično napisan tekst! :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Venom, ne, koliko drzim toliko ide i up u down

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Одг: Koji tablet kupiti?

Post od Sale_M »

Ja sam narucio danas u bcgroup Asus Memopad HD 7 tablet,treba da mi stigne sutra.Mislim za te pare nisam mogao bolje proci,nov,kosta ravno 15000.Ima Meditek chipset,quad core 1.2ghz procesor,1gb rama,7 incha HD ekran,Android 4.2.2,8 gb memorije + plus 16 gb micro sd poklon,super stereo kvalitetne zvucnike.
To je sto se tice specifikacije. :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Nije to lose, ali si za te pare mogao naci nexus 7 2012 model... Napisi utiske kad stigne tablet.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Gledao sam Nexus 2012,skuplji je polovan nego ovaj nov,i to cak verzija od 16 gb.Ovo je vise mid range uredjaj u najavi.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Danas sam baš u TC Ušće video taj Asus na akciji u ComTrade Shop-u za 11000 din.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori