Miodrage, sve se slažem. Samo kažem, eto, meni to nije bilo presudno. Razumem da ima onih kojima jeste. Pogotovo kad su neki specifični programi u pitanju. Meni to nije bilo potrebno, nego pre svega Office i podrška za periferiju, usb, itd.miodrage napisao:Araphel, hvala na ispravkama. Ja sam uvek smatrao da je funkcija vrh svega, i ako mogu za iole pristojne novce da nabavim redovan pc a koji je prenosiv kao tablet, to je za mene plus. Meni licno legacy win stvari znace, jer se ne razmisljam da li ima ili nema necega, skinem i instaliram. Naravno da se dosta stvari moze zaobici, ili da se resi nekom alternativom, ali cemu to ako za iste novce mogu da dobijem nesto sto to sve radi. Da je razlika u novcima neka opipljiva, prvi bih bio za mozda malo manje funkcionalnu, ali daleko jeftiniju varijantu.
Koji tablet kupiti?
Re: Koji tablet kupiti?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kefalo: procesori su uglavnom Atomi. Ima tableta sa Core i3, i5, cak i i7 ali je i cena odgovarajuca
Svi oni rade prilicno dobro i za svakodnevni Office rad neces osetiti da li ima 2,4,8,24,256 ili koliko vec jezgara. Pretpostavljam da nisi manijak koji zeli da radi 3d animaciju u realnom vremenu na tabletu (nije da ne moze, Surface Pro3 sa core i7 i 8gb RAMa bi trebalo da se izbori i sa time, ali to zadovoljstvo staje 1947$)
Araphel: nisam znao da RT ima full office funkcionalnost. Znam da ima desktop mode, ali to nije kao na redovnom kompu.

Araphel: nisam znao da RT ima full office funkcionalnost. Znam da ima desktop mode, ali to nije kao na redovnom kompu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Situacija je zakomplikovana dodatno 
Handy ima ponudu sa vip net paketima.
Druga opcija koju su mi pondili u radnji je da uzmem samo net sa 40% popusta na pretplatu i da vidim šta za razliku od novca mogu da uzmem od uredjaja. Ušteda je 15k dinara.
Nedostatak je taj što se to odnosi samo na usb adaptere a ona kutijica na bateriju koja izigrava ruter za do 10 računara, na nju se to ne odnosi tj tretira se kao poseban uredjaj i dobija se samo uz ful pretplatu.
Ako je to slučaj onda moram veoma voditi računa da uredjaj koji uzmem ima mogućnost da prepozna usb wifi adapter što koliko sam čitao je teže kod androida u odnosu na windows.
Možda griješim.
PS. Razlika izmedju samsung note serije i tab serije?
Govorim o 10.1 ekranima.
Da li je olovka kod taba jedina razlika pošto su im specifikacije veoma slične.
EDIT.
Npr ovo http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... _Note_10.1
spram ovog http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... Tab_3_10.1
Doduše ne u telenoru već u slobodnoj prodaji.
Ovo u telenoru je preskupo obzirom da su pretplate preko 2k i to na 3 godine.
Mogu li ovim samsunzima da parira ovo http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... ifications jer kažem na oko specifikacije je vrlo vrlo slična.

Handy ima ponudu sa vip net paketima.
Druga opcija koju su mi pondili u radnji je da uzmem samo net sa 40% popusta na pretplatu i da vidim šta za razliku od novca mogu da uzmem od uredjaja. Ušteda je 15k dinara.
Nedostatak je taj što se to odnosi samo na usb adaptere a ona kutijica na bateriju koja izigrava ruter za do 10 računara, na nju se to ne odnosi tj tretira se kao poseban uredjaj i dobija se samo uz ful pretplatu.
Ako je to slučaj onda moram veoma voditi računa da uredjaj koji uzmem ima mogućnost da prepozna usb wifi adapter što koliko sam čitao je teže kod androida u odnosu na windows.
Možda griješim.
PS. Razlika izmedju samsung note serije i tab serije?
Govorim o 10.1 ekranima.
Da li je olovka kod taba jedina razlika pošto su im specifikacije veoma slične.
EDIT.
Npr ovo http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... _Note_10.1
spram ovog http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... Tab_3_10.1
Doduše ne u telenoru već u slobodnoj prodaji.
Ovo u telenoru je preskupo obzirom da su pretplate preko 2k i to na 3 godine.
Mogu li ovim samsunzima da parira ovo http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... ifications jer kažem na oko specifikacije je vrlo vrlo slična.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
Kefalo. Razlika između note i tab serije je često i u memoriji i procesorima, kao i svakako u olovci kao i mogućnostima vezanim za nju.
Ako uzimaš onaj mali wifi ruter u koji se stavi sim kartica i onda on šljaka kao wifi hotspot, ne bi trebalo da imaš problema sa bilo kojim uređajem. Ako ideš na varijantu usb stick u koji ide kartica, tu budi siguran da Win RT uređaji otpadaju, jer ti neće dati da instaliraš Vip komandni centar. U tom slučaju ti kod Win uređaja treba ful verzija, a Androide otpisuješ odmah.
Miodrage, između Office 2013 na Surface i na laptopu nemam ama baš nikakvih razlika koje bih primetio. Desktop mod na Surface RT je potpuno isti kao na standardnom 8.1, osim što ne mogu da postavljam prečice na njemu, bar ne bez malo trikova. Realno, ja navijam za to da skroz ukinu desktop mod, i naprave Office koji će se dizati iz tablet moda, jer čak i kad sedim i koristim Surface kao laptop (evo kao naprimer sada, uz touch cover) ja u principu nikad i ne zalazim u desktop mod. Metro commander je odlično rešenje za file manager, ima sad i neka aplikcaija koja reguliše BT tako da ne moraš iz desktop moda da klikćeš na ikonicu i prihvataš transfer....tako da realno meni i ne treba. naravno, svako po svojim potrebama.
Ako uzimaš onaj mali wifi ruter u koji se stavi sim kartica i onda on šljaka kao wifi hotspot, ne bi trebalo da imaš problema sa bilo kojim uređajem. Ako ideš na varijantu usb stick u koji ide kartica, tu budi siguran da Win RT uređaji otpadaju, jer ti neće dati da instaliraš Vip komandni centar. U tom slučaju ti kod Win uređaja treba ful verzija, a Androide otpisuješ odmah.
Miodrage, između Office 2013 na Surface i na laptopu nemam ama baš nikakvih razlika koje bih primetio. Desktop mod na Surface RT je potpuno isti kao na standardnom 8.1, osim što ne mogu da postavljam prečice na njemu, bar ne bez malo trikova. Realno, ja navijam za to da skroz ukinu desktop mod, i naprave Office koji će se dizati iz tablet moda, jer čak i kad sedim i koristim Surface kao laptop (evo kao naprimer sada, uz touch cover) ja u principu nikad i ne zalazim u desktop mod. Metro commander je odlično rešenje za file manager, ima sad i neka aplikcaija koja reguliše BT tako da ne moraš iz desktop moda da klikćeš na ikonicu i prihvataš transfer....tako da realno meni i ne treba. naravno, svako po svojim potrebama.
Pa pitam jer upravo moj mem pad, dakle ne memp pad hd već običan ima samo jedno jezgro na 1ghz i nije baš agilan kao memo pad hd ili nexus 7.miodrage napisao:Kefalo: procesori su uglavnom Atomi. Ima tableta sa Core i3, i5, cak i i7 ali je i cena odgovarajucaSvi oni rade prilicno dobro i za svakodnevni Office rad neces osetiti da li ima 2,4,8,24,256 ili koliko vec jezgara. Pretpostavljam da nisi manijak koji zeli da radi 3d animaciju u realnom vremenu na tabletu (nije da ne moze, Surface Pro3 sa core i7 i 8gb RAMa bi trebalo da se izbori i sa time, ali to zadovoljstvo staje 1947$)
E ako je to tako onda ova varijanta sa popustom na pretplatu i kupovinom uredjaja u slobodnoj prodaji otpada.araphel napisao:Kefalo. Razlika između note i tab serije je često i u memoriji i procesorima, kao i svakako u olovci kao i mogućnostima vezanim za nju.
Ušteda je 15k na pretplati, a ono što miodrage ima košta 40k , dakle moram dati 25k što mi je previše, tj. nisam planirao toliko da dajem.
O kojoj razlici u cpu i ram-u govoriš.
Ja koliko vidim oni su isti. 1gb ram i dvojezgreni cpu?
EDIT: Ja imam običnu olovčicu za tablet. Ima gumeni vrh nalik gumici na olovci samo zaobljeno.
KUpljena je preko ebay-a , košta dolar.
Jel se može kupiti olovka kakvu ima Samsung note ?
Probao sam to u TC Ušće i bila je brutalna.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sub, 26. Jul 2014. 03:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne pisi postove jedan za drugim, koristi opciju izmeni.
Rezlog: Nikada ne pisi postove jedan za drugim, koristi opciju izmeni.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
araphel, nisam to znao
kefalo, za malo para nemas veliki izbor, za vise para imas veci izbor, nazalost koliko para, toliko muzike.
Ako bi se zadovoljio sa 8" onda recimo predlog je: http://www.open.telekom.rs/internet/Con ... 18&id=2039 ili nesto slicno, cene su tu oko 30-37k. Sa ovim navedenim modelom, mozes razne popuste d aprobas da iscupas od mt:s (mislimd a je sa njima svaki dogovor moguc
)

kefalo, za malo para nemas veliki izbor, za vise para imas veci izbor, nazalost koliko para, toliko muzike.
Ako bi se zadovoljio sa 8" onda recimo predlog je: http://www.open.telekom.rs/internet/Con ... 18&id=2039 ili nesto slicno, cene su tu oko 30-37k. Sa ovim navedenim modelom, mozes razne popuste d aprobas da iscupas od mt:s (mislimd a je sa njima svaki dogovor moguc

miodrage, Pa odlična je ponuda, ne znam kako ranije nisam vidio ovo. 2gb rama i quad baš super.
Jedino rezolucija ali nije ni kod tebe ni kod Araphela puno veća pa nema zamjerki na rad ofica.
Idem sutra do Ušća još jednom pa ću pogledati šta i kako.
Na današnji dan best buy je LG sa 8.3''.
Lenovo je takodje dobar.
Samsung note mi je zbog olovke interesantan, treba da vidim koliko je u slobodnoj prodaji
I Asus sa windwsom, medjutim on je dosta skuplji od konkurencije.
Jedino rezolucija ali nije ni kod tebe ni kod Araphela puno veća pa nema zamjerki na rad ofica.
Idem sutra do Ušća još jednom pa ću pogledati šta i kako.
Na današnji dan best buy je LG sa 8.3''.
Lenovo je takodje dobar.
Samsung note mi je zbog olovke interesantan, treba da vidim koliko je u slobodnoj prodaji
I Asus sa windwsom, medjutim on je dosta skuplji od konkurencije.
Gledao malo detaljnije za vikend.
Ima tu svega za malo više novca od planiranog.
Svidja mi se kako radi olovka na samsung note seriji .
Veoma precizno piše, što mi znači ako čitam neki dokument/podnesak mogao bi kad je npr. skeniran da ga iščitam i stavim bilješke na njemu da ne gubim vrijeme kad se vratim u kancelariju.
E sad pitanje.
Da li postoji olovka slična samsungovoj po funkcionalnosti i preciznosti da se može naći u slobodnoj prodaji i da vrši posao na nekom asusu ili toshibi ?
Kod nas sam našao samo one sa gumenim vrhom a tavkv već imam i teško da bi nešto sa njom napisao. Njihov domet se završava na skrolovanju.
Inače probao sam i polaris office na androdiu.
Za moje potrebe u wordu više nego dovoljno, obzirom da kucam čist tekst bez tabela , grafikona isl.
Poredio sam lenovo i samsung od 10.1'' i LG od 8.3'' svi iz vip-a i LG ih šije, pretpostavljam zbog rezolucije a i najagilniji je u radu/odziv je skoro pa trenutan.
Office na windows tabletima tipa toshiba nisam probao iako su full sa razloga što traže aktivaciju a to naravno neće uraditi za probavanje.
EDIT: Neko mišljenje o Asus padfone 2 iz VIP-a, ponuda je korektna, 28k za telefon i tablet na pretplatu od 2k dinara.
Ima tu svega za malo više novca od planiranog.
Svidja mi se kako radi olovka na samsung note seriji .
Veoma precizno piše, što mi znači ako čitam neki dokument/podnesak mogao bi kad je npr. skeniran da ga iščitam i stavim bilješke na njemu da ne gubim vrijeme kad se vratim u kancelariju.
E sad pitanje.
Da li postoji olovka slična samsungovoj po funkcionalnosti i preciznosti da se može naći u slobodnoj prodaji i da vrši posao na nekom asusu ili toshibi ?
Kod nas sam našao samo one sa gumenim vrhom a tavkv već imam i teško da bi nešto sa njom napisao. Njihov domet se završava na skrolovanju.
Inače probao sam i polaris office na androdiu.
Za moje potrebe u wordu više nego dovoljno, obzirom da kucam čist tekst bez tabela , grafikona isl.
Poredio sam lenovo i samsung od 10.1'' i LG od 8.3'' svi iz vip-a i LG ih šije, pretpostavljam zbog rezolucije a i najagilniji je u radu/odziv je skoro pa trenutan.
Office na windows tabletima tipa toshiba nisam probao iako su full sa razloga što traže aktivaciju a to naravno neće uraditi za probavanje.
EDIT: Neko mišljenje o Asus padfone 2 iz VIP-a, ponuda je korektna, 28k za telefon i tablet na pretplatu od 2k dinara.
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Ni jedan tablet na našem tržištu ne podržava takvu olovku, to je do hardvera pošto Samsung u svoju Note seriju ugrađuje Wacom digitiser. Probaj i Guglov office, meni on odrađuje posao najbolje.
Što se tiče Padfone 2, to je ekstra mašina, preporučio bi ti, pogotovo što bi imao uvek uz sebe radove i sve ostalo što na tabletu radiš.
Što se tiče Padfone 2, to je ekstra mašina, preporučio bi ti, pogotovo što bi imao uvek uz sebe radove i sve ostalo što na tabletu radiš.
Ma fora sa olovkom mi je dobra jer ako zaglavim negdje tražim da mi se pošalje skeniran dokument na kome radim i onda taj pdf ili koji već drugi format dok pregledam lagano šaram tj. bilježim kao što bi radio i u kancelariji.
Ne vidim neki način da sa qwerty tastaturom i preko nekog programa vršim to isto, tj. da na slici/pdf-u ostavljam komentare,
A ovo sa email korespondenciojom i osnovnim podnescima to se mogu snaći i bez hardverske tastature, mada ona ima velike prednosti
Ne vidim neki način da sa qwerty tastaturom i preko nekog programa vršim to isto, tj. da na slici/pdf-u ostavljam komentare,
A ovo sa email korespondenciojom i osnovnim podnescima to se mogu snaći i bez hardverske tastature, mada ona ima velike prednosti
Kefalo, za Android postoji bar 5 dobrih office programa: kingsoft, office pro, Polaris office, odlični google docs i ms office (radi uz instaliran ms cloud). Ne znam koliko jezgara prepoznaju office programi, ali na svim jačim Androidima rade dobro, ili odlično.
Što se dijagonale tiče, preporučujem ti da negde probaš i vidiš razliku između 7 i 10 inča uživo. I gledaj da uzmeš nešto sa otg podrškom da možeš da kačiš tastature i miša, kao i usb memoriju.
Što se dijagonale tiče, preporučujem ti da negde probaš i vidiš razliku između 7 i 10 inča uživo. I gledaj da uzmeš nešto sa otg podrškom da možeš da kačiš tastature i miša, kao i usb memoriju.
Uf sve bi ja probao to na memo pad-u ali je otišao sa burazerom na odmor tako da moram čekati.
Doduše iz iskustva sa njim znam da nije baš agilan sa chromom i da zbog toga koristim operu mini koja ima svoja ograničenja.
Memo pad hd na drugoj strani je brži za nekih 15% što znači da browser prepoznaje 2 jezgra.
Pretpostavljam da bi i program za office bio agilniji sa 2 odnosno 4 jezgra.
E sad naletio sam u VIP-u na dobru ponudu.
Asus padfone2 za 17.000 dinara.
Da li treba da se brinem što je on 4.1 android .
Pitam sa aspekta dostupnosti office programa u budućnosti.
Inače ovako tablet mi djeluje ok, cijena je ok, jedino što nisam planirao mjenjati telefon, ovaj SE K770 za razgovore mi je više nego OK.
Za sad je prvi izbor LG iz VIP-a i Lenovo takodje iz VIP-a.
NEgo pitanje.
Miodrage je kačio link sa ponudom telekoma.
Tamo je ponuda dobra medjutim bune me tarife.
Ono su tarife za adsl a ne mobilni internet.
U čemu je fora ?
Uzmem ugovor na 2 godine za kućni net a tablet nosam onako bez neta ?
Govorim o ovome http://www.open.telekom.rs/internet/Con ... 18&id=1924
Doduše iz iskustva sa njim znam da nije baš agilan sa chromom i da zbog toga koristim operu mini koja ima svoja ograničenja.
Memo pad hd na drugoj strani je brži za nekih 15% što znači da browser prepoznaje 2 jezgra.
Pretpostavljam da bi i program za office bio agilniji sa 2 odnosno 4 jezgra.
E sad naletio sam u VIP-u na dobru ponudu.
Asus padfone2 za 17.000 dinara.
Da li treba da se brinem što je on 4.1 android .
Pitam sa aspekta dostupnosti office programa u budućnosti.
Inače ovako tablet mi djeluje ok, cijena je ok, jedino što nisam planirao mjenjati telefon, ovaj SE K770 za razgovore mi je više nego OK.
Za sad je prvi izbor LG iz VIP-a i Lenovo takodje iz VIP-a.
NEgo pitanje.
Miodrage je kačio link sa ponudom telekoma.
Tamo je ponuda dobra medjutim bune me tarife.
Ono su tarife za adsl a ne mobilni internet.
U čemu je fora ?
Uzmem ugovor na 2 godine za kućni net a tablet nosam onako bez neta ?
Govorim o ovome http://www.open.telekom.rs/internet/Con ... 18&id=1924
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kefalo, sad u Telekomu imas onu foru, za 2 soma dindzi imas adsl 10 mbit i 3 gige mobilnog neta. To im je kao akcija.
A šta ti tableti koriste za prijem signala interneta jer vidim da nisu 3g.
Ovako nešto http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... .2547.html kao ruter ili klasičan usb wifi adapter ?
Problem sa ovom prvom stvarčicom je autonomija od samo 4 sata a kako je to huawei, pretpostavljam da će nakon prve godine korišćenja baterija spasti na 3 sata a to je malo.
Zbog ove stavke nisam uzeo LG i sad sam još u potrazi.
Sva sreća ova akcija sa temperaturom u VIP-u traje do 18tog.
Ovako nešto http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... .2547.html kao ruter ili klasičan usb wifi adapter ?
Problem sa ovom prvom stvarčicom je autonomija od samo 4 sata a kako je to huawei, pretpostavljam da će nakon prve godine korišćenja baterija spasti na 3 sata a to je malo.
Zbog ove stavke nisam uzeo LG i sad sam još u potrazi.
Sva sreća ova akcija sa temperaturom u VIP-u traje do 18tog.
Razjašnjeno šta tableti koriste za mobilni net.
Ne koriste ništa
Služe da ih se nosa po kući 
Dobiju se za neki iznos uz potpisan dvogodišnji ugovor za adsl internet.
Juče sam bio u poslovnici VIP-a, ponovo
Problem mali je što većina nema ta tri modela koja su mi u razmatranju ili ako ima nisu izloženi a kada ih dobijem na test treba se prijaviti na market jer najčešće nemaju polaris office , onda to skinuti instalirati itd tako da se sve svodi na utisak u izradi.
Inače gledao sam RT, izrada je brutalna, ekran kao da je od stakla za razliku od lenova tj vodafone-a koji kao da je plastičan.
Nije vodafon loš uopšte, naročito ne za taj iznos, probao sam ono što me interesuje a to je kreiranje i skrolovanje kroz word dokument i pretraga pdf fajla.
Sporiji je ali je upotrebljiv.
E sad pitanje i to dva.
Na period od 2-3 godine koliko mi 1gb rama (LG ima 2gb rama) može predstavljati problem u odnosu na korišćenje office programa i browsera (taj tablet ima 4 procesorka )
U toku rada imao je slobodnih 400-500mb ram-a.
Drugo pitanje.
Jel neko vidio kod nas RT za manje novca od 48.000 dinara u slobodnoj prodaji i za koji iznos?
Ono što sam probao na njemu radi besprekorno a najviše mi se svidja srpska tastaturi i dupla baterija.
Ne koriste ništa

Dobiju se za neki iznos uz potpisan dvogodišnji ugovor za adsl internet.
Juče sam bio u poslovnici VIP-a, ponovo

Problem mali je što većina nema ta tri modela koja su mi u razmatranju ili ako ima nisu izloženi a kada ih dobijem na test treba se prijaviti na market jer najčešće nemaju polaris office , onda to skinuti instalirati itd tako da se sve svodi na utisak u izradi.
Inače gledao sam RT, izrada je brutalna, ekran kao da je od stakla za razliku od lenova tj vodafone-a koji kao da je plastičan.
Nije vodafon loš uopšte, naročito ne za taj iznos, probao sam ono što me interesuje a to je kreiranje i skrolovanje kroz word dokument i pretraga pdf fajla.
Sporiji je ali je upotrebljiv.
E sad pitanje i to dva.
Na period od 2-3 godine koliko mi 1gb rama (LG ima 2gb rama) može predstavljati problem u odnosu na korišćenje office programa i browsera (taj tablet ima 4 procesorka )
U toku rada imao je slobodnih 400-500mb ram-a.
Drugo pitanje.
Jel neko vidio kod nas RT za manje novca od 48.000 dinara u slobodnoj prodaji i za koji iznos?
Ono što sam probao na njemu radi besprekorno a najviše mi se svidja srpska tastaturi i dupla baterija.
Koji tablet predlazete do 20000din? Ne mora da ima slot za sim, velicina ekrana takodje nije bitna. Koristio bi se za surf, filmove i citanje knjiga uz poneki rad u ofisu. Iskljucivo nov i sa garancijom.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Ja sam kupiio Lenovo 8 inca i radi besprekorno,brz je,ekran odlican i prijatan za dugo gledanje,Cena nije velika,manje od 18 000,Vise na netu,ukucaj- Tablet Lenovo IdeaTab A8-50 WH 8" IPS,QC MTK8121/1GB/16GB/BT/GPS/Cam/Android 4.2 (da ne reklamiram prodavca).Odmah kupis futolu sa tastaturom Xwave i uzivas,
.
.
Koliko ti drzi baterija i koliko treba da se napuni? Deluje odlicno za te pare.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Baterija drzi prosecno,zavisno od koriscenja ali neka sredina,ni mnogo ni malo.Provedem nekoliko sati ponekad na netu dok se ne isprazni a uvece kad podjem na spavanje ostavim na punjenju do ujutru tako da nisam jos video dali se napuni za dva ili tri sata.
Hvala. Oticici cu do radnje da ga pogledam.