SG Note I ili Note II

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: SG Note I ili Note II

Post od pero0000 »

Kako da ga kupim na deal extreme, odnosno da li ga šalju u Srbiju?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

pero0000, šalju za Srbiju i to free. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Samo treba obratiti posebnu pažnju i uzimati samo one koji imaju dobre ocjene i review kupaca jer česte su pojave da deklarisani kapacitet nije ni blizu stvarnog.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Hvala momci i naravno devojke za info :) Sad ću se bacim na "studiranje". 8) Da vidimo šta je najbolje za neke normalne novce?

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Otvorio sam temu pa ako neko ima iskustvo sa ovim:
viewtopic.php?f=2&t=26277

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Samo da javim da je Note I stigao "bezbedno" iz Kikinde i da je zaista onakav kakvim ga je prodavac opisao, bukvalno kao nov. Pošto je na njemu bio custom ICS, odmah sam ga uz pomoć @Chobby88 (hvala puno kolega :) ) flešnuo (valjda se tako žargonski kaže :oops: ) sa "Stock_Rooted_Odexed_XXLSC_by_Eric-Mod", kao što mu i ime kaže, to je stok rom sa nekim sitnim izmenama, ali koji radi odlično (barem za sada), takođe mu rade i sve s-pen funkcije što je meni bitno i što je razlog kupovine Note-a.
Ako ga poredim sa GNexus-om koji sam prodao pre otprilike tri-četiri meseca, GNexus (u daljem tekstu GN 8) ), GN radi nešto brže, naravno kad je "oslobođen" fabričkog UI-a. Prikaz na ekranu sa ove vremenske distance ne mogu da ocenjujem, ali pošto imaju iste matrice, samo GN ima gušći ppi (316 vs 285) zbog manjeg ekrana, cenim da je to tu negde, pogotovo što nisam baš "opterećen" s tim, samo da napomenem da sam prikaz podesio sa standard na natural i boje nisu više onako "vrišteće" nego prirodnije. To sam uradio prvenstveno da vidim da li će baterija malo duže trajati? Inače još nisam obraćao pažnju na to koliko traje baterija (pošto je sad u fazi ispitivanja, instaliranja aplikacija...). Veličina, a naročito širina u odnosu na GN je primetna, ali je rad na njemu zahvaljujući olovci i mojim dugim prstima :) vrlo prijatan. Muziku ne slušam, tako da o kvalitetu zvuka nemam šta reći. WiFi mreže hvata odlično, a GPS radi i u sobi (pored prozora) i veoma brzo se "kači" za satelite. Izrada je veoma kvalitetna (kao i kod GN-a) i nema nikakvog krckanja ili uvijanja prilikom malo jačeg stiskanja telefona. Telefon (barem za mene) nije uopšte težak, a ni preširok. Sin ga je nosio danas u školu i kaže da su "popadali" :wink: kad su ga videli :o (većina njih nije ni čula, a kamoli videla Note), srednja škola je u pitanju. Da ne dužim dalje, ovaj uređaj je namenjen onima kojima treba rad sa olovkom za brzo hvatanje raznih beleški, kojima je udobnost rada na prvom mestu i onima kojima nešto veći telefon neće smetati kod korišćenja. Sve u svemu, ovaj telefon nije za svakoga, odnosno neće se svima dopasti. Zato pre eventualne kupovine, treba dobro razmisliti da li vam takav telefon uopšte treba? Oavezno ga isprobadi ako ste u mogućnosti, prvenstveno zbog veličine.
Poslednja izmena od pero0000 u Čet, 17. Jan 2013. 16:49, izmenjeno 3 puta ukupno.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Nema na cemu kolega,bitno je da si uspeo a tu smo da se pomazemo medjusobno.
Ako te smori tw probaj slimbean aosp rom.
Mogu da preporucim taj rom,koristim ga par nedelja i mnogo je brzi od stock tw.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Chobby88, da li je to ovaj rom? http://forum.xda-developers.com/showthr ... n+aosp+rom

Koliko sam uspeo na brzinu na xda forumu da pročitam (ako je to taj rom iz linka)? Na njemu nema s-pen funkcije, a one su mi bitne. Inače svaki rom, odnosno UI vremenom dosadi...u svakom slučaju hvala na preporuci, možda ga i isprobam?

Još nešto bih dodao što sam malo pre slučajno otkrio, a nisam znao za tu funkciju? Prilikom dopisivanja i čitanja sms poruka slučajno sam pritisnuo dugme volume up/down i poruke (slova) u onim balončićima su se počele povećavati do god sam pritiskao up, a naravno i smanjivati kad se pritiska down. Verovatno je vas većina to znala, ja nisam, pa reko da podelim to iskustvo, možda će nekome trebati?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Nije,ovaj je u pitanju
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2060391
Nema s pen funcije ali meni to nije prioritet,ako i tebi dosadi olovka obavezno probaj ovaj rom.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Evo da dodam, preporuka za rom ParanoidAndroid, sjajan aosp rom, koristim ga nekih nedelju i po - dve, zasad sljaka bez ijednog baga, sto bi se reklo kao podmazan, a i blag je po bateriji, izvucem nekad i do 3 sata igranja zahtevnih igrica tipa GTA, NeedForSpeed, Sims... i tako sljaka fino skroz... a ima i taj njegov glavni adut: taplet i phablet mod, pa kome je to zanimljivo moze da cacka... ja ga licno drzim u phone modu, a ni pen nesto ne koristim, eventualno kad sedim gajbi pa zameracim, ovako on-the-run, nikada, a i da napomenem da mi je potpuno opusteno koristiti ga jednom rukom, naravno mnogo je prijatnije sa dve, ali kazem, nije frka ni sa jednom...
Samo nek se rolaju....sarme.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Evo mene opet sa pitanjima i podpitanjima. Morao :wink: sam da prodam Note 1 i to onom istom kolegi iz teme o "iPhone5".

Čovek zapeo, prodaj mi, pa prodaj..."ti si kriv što sam kupio lažni iPhone, i sad ima da mi prodaš Note" :? Kaže, znao si da u opticaju ima lažnih telefona, što me nisi unapred upozorio? Naravno da se malo i šali, ali pošto mi je ponudio 350€ (platio sam ga 320€), što sam mu i rekao i pre nego što sam ga i kupio. Toliko je navaljivao, da sam "morao" da popustim :wink: i nije hteo da mi plati ispod 350€, kao zaslužio sam što sam mu pomogao da se reši lažne petice.

Dosta je bilo uvoda. Pošto ne volem 8) da se vraćam na isti telefon (nije baš pametno, al' takvi smo mi tehno-manijaci :oops: ). Odlučio sam da uzmem Note 2 ( našao sam ga za 440€ sa 24 meseca garancije) sa Telenor mreže. E sad vas molim za pomoć oko dekodiranja, ili ti otključavanja. Koliko sam upoznat (ispravite me ako grešim), prvo treba da se rutuje pa tek onda ide dekodiranje. Ima li ovde neka tema gde je malo bolje objašnjen ceo postupak (naravno da ću tražiti i na xda i ostalim forumima). Hvala i unapred se izvinjavam ako sam "naporan".

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Mislim da ces morati da cekas sa free otkljucavanjem note 2,suvise je nov model da bi se to odradilo free
Ali naravno imas nase radnje koje to rade za neku lovu ,sad koliko kosta najbolje je da se raspitas
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

kvaka33, hvala na odgovoru, ali ja sam iz malog grada gde ne postoje takvi servisi koji to rade (ima jedan), koji ti uzme telefon, pošalje u Bgd. ili N.S. i ugradi se debelo u cenu. Mislim, nisam baš toliko "mutav" da to i sam ne bi mogao uraditi. Ali nije stvar samo u parama, nego i u principu, hoću sam to da uradim.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

pero0000, imas drugu varijantu ,a to je da pronadjes servis u beogradu a ima ih poznatih i priznatih nazoves objasnis situaciju ,uplatis im online i dobijes kod za otkljucavanje
sam proces ubacivanja koda je laganica ,lako ces to sam odraditi ,ili naravno put pod noge do najblizeg servisera koji se time bavi ,pa sve to onda ispadne malo skupo
nisu svi serviseri prevaranti niti ce se blamirati da ti uzmu 15-20 evra za otkljucavanje i prevare te
naravno tvoja je zadnja sta ces uraditi

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

@kvaka, hvala na odgovoru i informaciji. Ima još jedna solucija. Imam varujantu da kupim (ovaj od 440€ će biti raspoloživ krajem nedelje i to nije još sigurno da će mu-prodavcu ostati, jer ima već nekoliko naručenih) sim free Note 2, ali sa poznatih 6 meseci garancije na (naglašeno hardware i software :x ) za 460€. Šta vi mislite o toj drugoj soluciji? Prodavac me ubeđuje (naravno, jer mu je cilj da proda, mislim nismo klinci, znamo za jadac...), da i oni u Telenoru daju 24 meseca garanciju samo na software i da ni jedna prodavnica u Srbiji ne daje više od 6 meseci za hardware? :uhuh: :disgust: :x Prodavci stvarno misle da su svi kupci ovce za šišanje (kao onaj moj kolega :) ). Ako se i odličim da kupim taj sa tih famoznih 6 meseci, to će isključivo biti moja svesna odluka i rizik na koji idem svojom voljom, a ne zato što me je taj prodavac ubedio da je kod njega bolje.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

pero0000,
iskreno ti govorim ne pamtim kada sam u prodavnici kupio telefon,imao sam uglavnom sve polovne ,naravno kupljene face to face nikada na slanje,sednem u kafic ,ja placam pice i krenem da proveravam telefon,kakva crna garancija ,dobro je imati ali ti nista po meni posebno ne garantuje(divlji zapad je ovo ,jos uvek),sta vredi mojoj sestri garancija u telenoru kad od 2 godine u servisima je proveo 6 meseci ,ako si takva talija ,da kupis takav telefon onda neka ti je bog u pomoci :)
iskreo ja bih pre isao na varijantui jefinije bez garancije a to preko oglasa moze da se nadje i iskljucivo face to face
Sad, to sam ja ,koliko vidim vecina drugacije razmislja,ali ja para nemam za takve vrste telefona i ne zadrzavam se na telefonu 6 meseci, obicno su kod mene po 2 godine ili ako iskrsne neka opasno dobra varijanata pa ga se ranije resim
Znaci ako ti lova nije problem onda garancija,ako jeste onda kreni u poteru i cenkanje :wink:

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

@kvaka33, nisam ni ja nikada kupovao u prodavnicama telefone, a promenio sam ih preko dvadesetak (računam samo smartphone), uvek sam ih kupovao preko oglasa na neviđeno i dosad nisam imao nikakvih problema. Ali sada se kupuje dosta skup telefon, pa nije baš svejedno, pogotovo što nisam iz Bgd-a ili iz N.S.-a da bih mogao da ih proverim. Zato uvek naglasim da pošiljalac stavi opciju pregled paketa pre plaćanja, bolje i tako nego platiti pa onda otvoriti paket. I skoro svi su bili polovni telefoni (hoću reći, namerno sam kupovao polovne).

Što se tiče novca, naravno da je novac uvek problem i teško je naći sredinu između želja i finansijskih mogućnosti. Dugo sam sakupljao novac za neki telefon kao što je note 2, kupovao lošije telefone, pa ih posle mesec-dva prodavao i sad kad kupim Note 2 neću ga menjati dok se ne pokvari (čitaj dok mi ne dosadi :wink: ). Šalim se pomalo, ali stvarno ću se trudit da ga ne menjam tako brzo kao one pre njega, mada uvek izlaze noviji, bolji...teško je sve to ispratiti.

Rešio sam da uzmem što jeftiniji (koliko se može naći), a da je sim free. Garancija me kao što i sam kažeš pretereano neće interesovati.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

pero0000,

ja ti druze zelim da ga nadjes po sto jeftinijoj ceni,vidim da si se bas nameracio :) nadam se da ce te sluziti dugo i dobro ,telefon je zaista vrh
A ja cu ostati da sakupljam parice za Nexus 4,pa sta mi bog da :)

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od pero0000 »

Stigao Nonte 2 :) Sad jedno pitanje, ponudio mi je Software update (verovatno 4.1.2), a nisam ga ljudski ni podesio. :wink: Kad kliknem da prihvatam apdejt, on mi traži da izaberem zemlju, pa pošto mi je jezik UI-a na Engleskom, stoji da je zemlja Englesaka (UK), da li da pustim da tako ostane, ili da stavim Srbija ili Francuska, kao što neki savetuju? Navodno taj njihov rom (Francuski) je najoptimizovaniji i najbolji (kako uopšte može da se razlikuju oficijelni romovi :?)? Ako je uopšte bitno, telefon je kupljen u Mađarskoj.

Utiske i razlike između "jedinice" i "dvojke"ću napisati za dan-dva, dok ga malko istestiram (čitaj: namučim). 8)

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Post od gdrazen »

Da ne otvaram novu temu.....planiram da mijenjam SGS2 za Note I....oba telefona su u vrhunskom stanju...vrijedi li Note I SGS2 + 60e.???

Odgovori