Koji iphone ili nexus 4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Koji iphone ili nexus 4

Post od miodrage »

luca, milsio sam da iPhone4 tesko da igde postoji nov. To po nekim magacinima ako je ostalo i sta ti ja znam, ovde kod nas ako je neko kupio pre oko godinu dana poslednje primerke.
Mislim da je sumanuto ici na nov iPhone osim najnovijeg modela, jer je amortizacija ogromna.
PedjaBL, ne baljezgaj molim te!
To je sve sto mogu da kazem jer si vise ostrascen cak i od mene!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

miodrage, a slavisaj ne baljezga jer brani tvog favorita iPhone?!
Objektivno, nema šta :uhuh: .

Poređenje 3.5" i 4.7" ekrana je kao poređenje 17 CRT i 22 TFT, neuporedivo.
Nikakve veze nema koji sistem je unutra

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

luca,
auu pa nisam znao da si toliko otisao u krajnost uvek si mi delavao onako realan
oni prvi postovi o N4 stvarno ne znam odakle ti to ,kakav li si ti to primerak imao ??

Definitivno N4 noviji model ,veci ekran,cist android na njemu redovan apdejt ,nema tu mnogo sta da se prica sem ako ne preferiras iphone kao firmu
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Stvarno jesam realan. Imao sam dosta androida, ovo mi je treci iphone. Rekao sam na nekoj temi ranije - ipak se sve zavrsi na licnom ukusu jer ne dozivljavamo svi na isti nacin ono sto vidimo. Nekom samoled nekom nesto drugo... I to je ok. Ja samo iznosim svoje misljenje. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cvoruga, iscitaj recnik, i iscitaj kako ko pise...
Drugo, hardverski Androidi jesu superiorniji u odnosu na konkurenciju, ali su softverski daleko inferiorniji. Sve u svemu, kad se podvuce crta, i analizira krajnje korisnicko iskustvo, za mene licno nijedan Android uredjaj nema sta da trazi ni pored WP8 uredjaja, ni pored iPhona!

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Na kraju se sve svodi na licni ukus...miodrage jesi koristio neki android uredjaj u poslednje vreme ? Toliko blatis OS ,mora da si imao neko lose iskustvo.A sto se tice teme ja svakako preporucujem nexus 4 jer je kompletniji uredjaj.Bar sto se tice mojih potreba

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

miodrage, legendo foruma
u cemu su to inferiorni android telefoni :)
ne mislim da je ni ios ni wp los izbor za bilo koga,da se razumemo odmah
jesu android telefoni najpopularniji pa samim tim imaju i najvise protivnika,to mi je jasno,ali reci kako su inferiorni hm...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Nekoliko puta sam napisao da su i jedan i drugi sistem dobri, i da ja kad bih birao, ja bih uzeo prvo iphone i koristi najmanje mesec dana, bas da ga dobro upoznam ( jer obicno ovi sto hejtuju iphone nisu ga koristili vise od 5 minuta). Pa ako mi se ne svidja onda bi ga prodao i uzeo nexus 4, jer iphone bez obzira vredi vise kao polovan od bilo kojeg androida, sta da radim kad je takva situacija.
I sam imam nexus 4 i kazm da se meni vise svidja iphone, jedino zbog cega nexus je velicina ekrana
Koristio sam oba sistema valjda znam sta se meni vise svidja

Ovako bih ja postupio da sam ja u nedoumici, sto znaci da je to moj savet.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

artifex, evo bas sam juce koleginici sa posla nesto namestao net na nekom HTC (ali da me ubijes pojma nemam koji je). Mozda ja ne bih ovoliko pljuvao Android da sam njega uzeo nakon E61, ali eto, sticajem okolnosti, dobio sam taj famozni iPhone, i ma koliko se ko upinjao da to opovrgne, jednostavno iskustvo koriscenja iPhona, ili nekog WP uredjaja u poredjenju sa koriscenjem Androida je kao nebo i zemlja, kao Yugo i Ferrari...
Zilion puta sam pominjao, pa moram izgleda i dalje, lag lag lag... Meni to smeta iznad svega na svetu.
Napisao sam da ona Kolegina Motorola, ili kumov S2 ali sa ko zna kakvim sve kuvanim ROM-ovima u sebi rade skoro pa besprekorno, verujem da se svaka iole jaca masina moze dovesti u takvo ili neko priblizno stanje, ali ja vise nemam ni volje ni strpljenja za to.
iOS i WP pruzaju korisnicko iskustvo jedne lagodnosti, jedne glatkoce u radu, kao da je to nista za taj uredjaj.
Eto, po tome smatram Android uredjaje inferiornim, jer smatram da je sistem ocajno optimizovan, da ne kazem da nije optimizovan uopste. I ne postoji osoba na svetu koja ce da me ubedi u suprotno, pogotovu, sto smatramd a je nemoguce da isti sistem radi fluentno i na S4 i na nekom jeftinom Huawei uredjaju. Isto kao komp od 300 ili 1300€, pa da puste Crysis2, na ultra-high rezoluciji i sl.
Jednostavno ne ide.
I o ovome sam pisao u nekoliko navrata, kad se proizvodjaci uredjaja smiluju pa pocnu za svaki uredjaj posebno da pishu softver od nule (odnosno po kodu), e tog momenta ce Android da sahrani sve druge sisteme, jer jednostavno cak ni ovakvi fanatici poput mene nece moci nista znacajnije da prigovore i toj famoznoj fluentnosti u radu.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Zakljucak : ne koristite iOS pa ce vam android biti dobar :D :D :D

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Sto neko rece, nek uzme iphone,pa ako mu se ne svidi moze ga prodati i uzeti sebi nexus-a. :) Ali to se nece desiti. :D

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Najveca prednost androida nad drugim operativnim sistemima jeste njegova ogromna mogucnost modifikacije u svakom smislu
to je ono sto ga razlikuje od drugih ,to je ono sto ga je dovelo tu gde je
sa androidom mogu da se igraju svi ,i oni bez para i oni koji mnogo ne znaju i oni sa parama i oni koji mnogo znaju
sta nude ostali operativni sistemi ,kazete fluidnost,stabilnost u radu i to je to nema dalje,ne moze niti mnogo bolje niti mnogo gore,mozda je bas to taj nedodtatak koji ljude tera od tih sistema
ljudi po prirodi su znatizelnji .zele da probaju ovo ,probaju ono,cak da budu i oni koji ce ubaciti neki novi rom,karnel itd
to sve mogu kod androida ,ne moraju biti veliki znalci a mogu fakticki uticati na rad svoga telefona, igrati se sa njime

licno mislim da je to najveci adut androida u odnosu na druge
kazete ima lag,pa zar svi od tih nabitnijih sistema nemaju svoje mane da ne nabrajam sada znate ih
ali cim ih ljudi koriste znaci da im nisu toliko bitni
nema savrsenog sve je stvar izbora,imas izbor pa odluci ,nadam se da ce ih biti jos vise ,bolje za nas

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Prosto sam znao da će i ova tema da se pretvori u rat između Android fanova i iOS fanova. Mislim da nema smisla da i u ovoj temi prelazimo nešto što je pređeno toliko puta. Lično, meni zatvorenost iOS smeta, kada nešto kupim, hoću da ga imam u potpunoj milosti i nemilosti, hoću i zadnji detalj da prilagodim svojim potrebma i preferencijama, a to nijedan OS osim Androida ne može da mi pruži u tolikoj meri. Taj lag koji svi pominju, od kako kositim S2 ja ga video nisam, tako da ta priča pada u vodu.
Na kraju krajeva sve je stvar ukusa, neka svako bira ono što mu odgovara.
Potvrdio bih ono što piše u predhodnim postovma, a vezano je za pitanje koje je autor teme postavio, najbolje je da kupi iPhone i kada uvid da mu ne odgovara lako će ga prodati bez gubitak i pazariti N4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Eto android ima lag i gotova priča! I neka ga ima i meni ne smeta kao i većini ljudi sa foruma i to je to. Volim kad mogu postaviti ono što ja hoću tamo gdje ja hoću, a ne da slijepo pratim uvjerenja proizvođača da mora biti tako kako je on rekao i nikako drugačije. Nema smisla više prepirati se između iOS i Android, pa donekle i WP. Potrebno je samo istaći mane i prednosti sva tri sistema i to je sve, a ne pljuvati po nekom sistemu jer on ne skroluje kockice ili ikonice bez laga. Ili zato što imaš mogućnosti staviti bar svoj wallpaper pa je onda to "šarenilo androida". Samo znači iznijeti mane i prednosti svih sistema, bez subjektivnosti kao pojedini ovdje što rade, a na korisniku i čovjeku koji je započeo temu je da odluči i prevagne šta mu od svega toga odgovara a šta ne. :)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

I agree. :smile:

Inače, mislim da bi Mišoni trebalo da počne malo da kažnjava članove koji nepotrebno započinju ovakve svađe... Stvarno su bespotrebne.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Komsija je ispratio temu, i odlucio se za nexus 4, razlozi su sto ce ga legalno kupiti pa nece razmisljati o garanciji, i da li je sve ispravno, sto ce mu trajati sigurno godinu ipo-dve, sto posle galaxy Ace-a ovo ce mu biti upgrade ogroman jer nije on nekakav zahtevan korisnik. Nekako iz cele price muslim da mu 4s nece trajati toliko, da je u pitanju iphone 5 onda bi to bila druga prica.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Dobar izbor ti je komšija napravio, svi agrumenti su za N4, verujem da će biti jako zadovoljna sa telefonom.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Komsija pametan,zna sta valja :-D doneo je pravu odluku..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Komsija nema pooooojmaaaaa :lol: :lol: :lol:

Ok, njegov izbor, postujem, moja iskrena sucut!
Ali moramd a se slozim oko toga da je u pravu za 4s da ce manje da mu traje, mada mislim da ce i N4 vrlo brzo da bude pregazen vremenom.

Aj uzdravlje :D

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

miodrage, hoce biti pregazen vremenom ali ce trajati sigurno do izlaska nexus 6 ili koji vec bude bio. Ja kazem da je iphone 5 u pitanju tu nema greske sa time za ono za sta bi on koristio telefon i to sto bi hteo da proba ios , a ovako sa 4s uzima ga i onda ce da ispizdi i na njega jer nece imati sve sto donosi iOS7 itd. itd.

Odgovori