LG G2 vs Nexus 5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Re: LG G2 vs Nexus 5

Post od Layne_Staley »

Nikada nisam gotivio bilo sta osim nexus telefona u android svetu.. Nekako leti taj stock sw u odnosu na sve ostale (sony, lg, samsung).. Po MOM misljenju
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
:: xXx
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

telep, ne znam da li si koristio G2, ekran G2 je sve osim taman, da je tamniji (za nijansu) od Nexus 5 jeste, ali nista znacajno, naspram ispranih boja koje Nexus 5 ima (opet naglasavam da sam koristio oba telefona i ne pricam ovo na osnovu tekstova na nekim internet portalima vec iz sopstvenog iskustva).

Zile995, ja licno obozavam cist Android, a kod Nexus 5 su mi smetale neke stvari, pre svega dosta losija baterija (u odnosu na G2) i nemanje validne garancije, custom rom mi daje mogucnost da dobijem cist Android na kompletnijem urejdaju, sto, budimo realni, G2 u odnosu na Nexus 5 jeste.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Neke stvari ne mogu da ti rade i budu dobre kao na G2 stock romu iskreno. Nexus 5 vec ima stock android, a sa druge strane i "mane" da ne moze da postigne ono sto i g2, govorim o bateriji.
djordjemalisic napisao:telep, ne znam da li si koristio G2, ekran G2 je sve osim taman, da je tamniji (za nijansu) od Nexus
Kada sam ga koristio na kratko, u low light prostoru je display bio izuzetno taman. Morao sam da koristim lux auto brightness. Pitaj barabu, on je isto imao problem. Ali nadam se da su to sa novim update-om sredili.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

Auto regulacija osvetljenja na G2 uopste ne radi na stock romu, ili radi poprilicno lose, vec je o tome pisano poprilican broj puta, lux auto brightness resava problem.

Ja recimo uvek drzim osvetljenost ekrana na 50% i taman mi je tako.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

djordjemalisic napisao:Po meni je bolja varijanta G2 iz jednog prostog razloga, od G2 mozes da napravis Nexus, uz koriscenje custom romova, a od Nexus-a ne mozes da napravis G2.
Uz to dobijas bolju bateriju, bolju kameru i po meni bolji ekran.
Ovo znači da nexus 5 ne može da poraste sa displejom, ne može da se nabudži sjajna baterija, niti da se poboljša kamera sa fix. Kao i da G2 nema problem sa mrtvim pikselima, motorm vibracije koji tandrče i volume tasterima.

Zile995 napisao: Kada sam ga koristio na kratko, u low light prostoru je display bio izuzetno taman. Morao sam da koristim lux auto brightness. Pitaj barabu, on je isto imao problem. Ali nadam se da su to sa novim update-om sredili.
Tačno, isto i na G3, jer su smanjili mnogo osvetljenje, na G3 na 100% pršti displej, na 50% taman i ništa se ne vidi, to je kod G3 baš izraženo. Rešivo i na G2 (sa g3 portom, ne znam da li stock može) i G3 je tako što staviš na auto osvetljenje a skalu pomiriš na 90-100% posto, onda je ok, dosta je svetlije auto osvetljenje tako, ako staviš na auto a skalu na 50% onda je tamno.
Poslednja izmena od Baraba u Ned, 18. Jan 2015. 20:36, izmenjeno 2 puta ukupno.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Slika

Slika
Ja na lux-u u editoru stavljam ovakve procente,ekran sija samo tako :-D
Baterija izgura dva dana uz 5 sati ekrana,za mene extra :-)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Bez lux-a nista ccc :D Ako je tako, onda je super. Baraba nista te nisam razumeo :D

Edit: Razumeo :) Mozda ce na lizalici srediti regulaciju osvetljenja.

Edit2: Ustvari nije to problem do displeja vec do tacno zadatih step-ova, a light senzor radi normalno.

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

Baraba, bravo, pravo u srz, nisam ni mislio da se softverski od Nexus 5 napravi G2.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Zile995, evo slikovito:
Slika Slika

Na 1. slici je auto osvetljenje i skala je na 50%, tada je taman displej u mračnim prostorijama, ako kao na 2. slici pomeriš skalu osvetljenja na 100%, dobijaš dosta svetliji displej sa auto osvetljenjem, rešen problem bez lux. Tako je na G3 romu.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Baraba napisao: Ovo znači da nexus 5 ne može da poraste sa displejom, ne može da se nabudži sjajna baterija, niti da se poboljša kamera sa fix. Kao i da G2 nema problem sa mrtvim pikselima, motorm vibracije koji tandrče i volume tasterima.

Tačno, isto i na G3, jer su smanjili mnogo osvetljenje, na G3 na 100% pršti displej, na 50% taman i ništa se ne vidi, to je kod G3 baš izraženo. Rešivo i na G2 (sa g3 portom, ne znam da li stock može) i G3 je tako što staviš na auto osvetljenje a skalu pomiriš na 90-100% posto, onda je ok, dosta je svetlije auto osvetljenje tako, ako staviš na auto a skalu na 50% onda je tamno.
Zešće si naporan sa pikselima i vibracijom, ja to nisam video ni na jednom nexusu. Al zato crknutih g2 na benchu gomila,pa šta sada treba da kazem da g2 crkava lako.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

telep napisao: Zešće si naporan sa pikselima i vibracijom, ja to nisam video ni na jednom nexusu.
Šta reči. Ti nemaš nikakav komentar. Auuu jeee :lol:
Možda to ne mogu da zabravim jer se desilo mom drugaru ispred mene, otpakovao nov fon, pisao sam već.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Baraba napisao:Zile995, evo slikovito:

Na 1. slici je auto osvetljenje i skala je na 50%, tada je taman displej u mračnim prostorijama, ako kao na 2. slici pomeriš skalu osvetljenja na 100%, dobijaš dosta svetliji displej sa auto osvetljenjem, rešen problem bez lux. Tako je na G3 romu.
Kapiram. To mu dodje nekako ovako: Tih 50% se ponasaju skoro kao 0% dok je sa 100% normalno, onako kako bi trebalo da bude.

Cekaj, koji si ti to telefon uzeo? :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Baraba napisao: Šta reči. Ti nemaš nikakav komentar. Auuu jeee :lol:
Možda to ne mogu da zabravim jer se desilo mom drugaru ispred mene, otpakovao nov fon, pisao sam već.
Pa sad desilo se tvom drugaru i sada znaci tvojom nekom samo tebi poznatom genijalnom logikom se desava svima, evo ja otpakovao 5 nexusa i nijedan mrtav pixel i sta sada.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Mene vise zanima jedna druga stvar
Kako to Nexus linija spada u najbolje kada realno niti ima najbolji ekran niti zvuk, niti kameru,niti bilo sta inovativno,kao ni vrhunsku izradu,sem naravno cistog androida
Realno taj model bez cistog androida je najobicniji prosecan telefon
Licno smatram da je on namenjen za developere i slicne a ne za siroku upotrebu,popularan je bio iskljucivo zbog cene kod naroda sto je N6 i dokazao
Totalno prosecan telefon bio i ostace
Poslednja izmena od kvaka33 u Ned, 18. Jan 2015. 21:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Zato se i uzima nexus uredjaj. Vazno je da on sve moze isto sto i note 4 da pokrece, pa cak i brze. Zato bih pre ovo nexus cudo uzeo.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pa ok ,nisam ja ni rekao da ne treba da se uzima i da je los telefon
Jednostavno mi deluje kao dobro skuvana sarma ali posna
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Baterija mu je kraca, manji ekran, losiji ekran, losija kamera, nema olovku, dosta losiji dizajn.......
Naravno note 4 je daleko skuplji ali i daleko bolji.
Ja sam bio pazario nexus odlicno ocuvan za 225e i to je extra kupovina za te pare ali da moze da se poredi sa note 3 ne moze, a kamoli note 4

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ok, da ne bude da ima ocajan display. To mozes da pricas samo ako poredis sa nekim jacim telefonima. Kao sto rece kvaka33, prosek :).

Softverski je nexus 5 bolji, ovo je model za tacno odredjene ljude, zato se bas i ne preporucuje cesto. Ne moze da se poredi sa note serijom samo zbog losijeg hardvera.

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

Iskreno, meni je Note serija nesto najbolje od Androida, imao sam Note 3 i prodao sam ga samo zato sto sam dobio fenomenalnu ponudu (G2 nov neotpakovan sa dve godine garancije +150eur).

Ali da ne spamujem vise, tema je G2 vs Nexus 5 i moj glas ide za G2.
Poslednja izmena od djordjemalisic u Ned, 18. Jan 2015. 22:04, izmenjeno 1 put ukupno.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

telep napisao: Pa sad desilo se tvom drugaru i sada znaci tvojom nekom samo tebi poznatom genijalnom logikom se desava svima, evo ja otpakovao 5 nexusa i nijedan mrtav pixel i sta sada.
I ja sam imao nexus 5 sa drndavim vibro motorom i klimavim dugmetom, nije baš retkost kao što misliš.
G2 je dosta manje imao hardverskih propusta a prodao se u većem broju nego nexus 5 ako se ne varam.

Odgovori