Note 8 ili Mate 10 Pro

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Batak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Maj 2017. 11:31
:: Samsung S8 plus

Re: Note 8 ili Mate 10 Pro

Post od Batak »

I Samsungov TW je nekada bio uzasan a sada to nema dodira i radi prilicno dobro (lag tu i tamo).

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Šta nam drugo preostaje, tu objektivnost pokažite, postavite video primere korisnika snimaka Mate 10 Pro i S8, da vidimo o čemu pričate.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Dart Vejder, znači nisi koristio nijedna noviji Samsung uređaj. Koristim više od godinu S7 edge i već nekoliko meseci S8 i te priče o usporenju su apsulutno neosnovane. S7 edge radi brzo i fluidno kao i prvog dana, S8 takođe. Samsungov UI je drastično, ali drastično unapređen u odnosu na TW koji je bio na S5 i starijim modelima. Dodatno, EMUI nikako ne može biti bolje rešenje od Samsung Experience UI, koji je vizuelno čistiji, lepši i funkcionalniji. Dakle zaista ne znam kako si izvukao takav zaključak da je softver na Huawei modelim bolji od Samsungovog.

Dodatno, sa Samsung uređajima koristio sam uporedno i iP6 i iP6s i odgovorno tvrdim da gore pomenuti Samsung modeli rade podjedanko fluidno i brzo kao i iOS, a svi znamo da je iOS jako fluidan OS.

Još bih dodao i sledeće. Iako preferiram Samsung brend jer mislim da pravi najbolje android telefone, nisam pupčanom vrpcom vezan za isti. Nemam ja ništa od Samsunga, ali da su im telefoni loši i da rade loše, zasto bih onda za sebe kupio takav telefon kada za manje novca postoji Huawei?

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

@znemanja, prvi Samsug S serije koji sam koristio je S3. Uzeo ga par meseci nakon izlaženja u prodaju. Sve uredjaje koje kupujem, kupujem nove. Imam ga još uvek, radi, ali je praktično neupotrebljiv već tri godine koliko je usporio i koliko bagova ima u TW-u.
Imam samsungov tablet, S2, vrlo slična priča.
Sledeći koji sam uzeo je bio S6, takođe par meseci nakon izlaženja u prodaju. Nakon Katastrofe sa S5 to je bio stvarno mnogo bolji telefon sa potpuno novim pristupom od strane Samsunga. Kvalitet izrade kao i maksimalno( u tom trenutku) olakšan TW. Posle desetak meseci počeo je da pokazuje znake usporenja i bagove koji su se eksponencijalno povećavali.
Već mesec ipo dana koristim S7edge, takodje kupljen nov. Na moje ogromno razočaranje, što se tiče fluidnosti i brzine rada, šije ga i RN4, a kamoli Honor 8 ili Honor 9/ P10. I ne, nije moj primerak faličan. Oko mene dosta ljudi koristi S8, doduše ne plus verziju, ali svejedno, taj preimenovani TW u opšte ne radi bolje od EMUI niti je prijatniji za korišćenje, niti je funkcionalniji.
Brate mili mnogo branite taj Samsung, ja ga prvi gotivim, ali preteraste. Kao da ste svi direktni predstavnici pa branite svoj proizvod. Onda ispada kao da ja branim i reklamiram Huawei, a poredim isključivo sa njime zato što ta dva brenda najviše koristim.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Maj 2017. 11:31
:: Samsung S8 plus

Post od Batak »

@znemanja, ne rade podjednako fluidno kao iP6 i 6s. Rade duplo bolje. iOS radi katastrofalno, nikad gori nije bio.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam dosta modela i S serije i Note serije (sve osim keca i sedmice) koristio i činjenica je da nakon nadogradnje na noviju verziju sistema kao da ga "natovare" i opterete nečim. Imao sam priliku neko veče da snimam u low light uslovima i snimak je trajao 1 minut, a od toga je bar 15x pokušavao uhvatiti fokus i zamuti snimak. Nije bez svjetla ali je bilo blago prigušeno svjetlo u restoranu i imao sam osjećaj da imam digitron u ruci a ne najjači model Samsunga. Sinoć sam imao priliku i pročačkati M10Pro uživi i zaista fantastično izgleda ekran i radi. Uporedio direktno N8 i M10Pro jedan pored drugog i daleko prijatniji ekran na Mate, na Note nekako boje vrište i forsira po automatici jače svjetlo što naravno vuče više baterije. Kamera onako po ekranu daje preciznije boje na Mate-u tako da je moje subjektivno mišljenje da je jedina prednost za Note ta olovka, naravno ko je koristi. :)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

@janka_88, sve se slažem.

Nisam koristio ništa od Apple-a, tako da ne znam kako im rade uredjaji, mada ih svi hvale. Definitivno sam pogrešio što ne uzeh iP7 umesto S7e, pa makar i bio bagovit taj iOS 11 koji popljuvaše svi živi, valjda bi ga ispeglali. Makar bih ga lakše i za bolje pare prodao nego S7e. Koliko sam se razočarao, da mogu makar neke solidne pare da uzmem, a da ne budem u debelom minusu, odmah bih prodao S7e, ali to vrlo teško. Najgore je kad čovek sam sebe za.ebe. [emoji1]
Probao sam iP7 sa 10.3.3 i dosta bolje radi od S7e.
Što se tiče iP6 i iP6s, baš juče pričam sa drugom koji je posle iP6 prešao na S8 i on kaze da je mnogo bolji Samsung, ćale mu ima iP7, kaže da je i od njega bolji. E sad 'bem li ga da li je istina, nemam razloga da mu ne verujem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Pomalo preterujete i idete iz krajnosti u krajnost.
Razocarao sam se kada sam video na S8+ da npr prilikom svajpa i ulaska u meni sa aplikacijama zna da stucne. Ok, verovatno sam vec navikao na fluidnost iOS jer ga vec duze vreme koristim, ali to je nedopustivo, ista stvar sa nekim LG modelima. Zasto se to ne desava na Sonijevom UI, HTC Sense ili Xiaomi MIUI?
Jednostavno uvek moze i mora bolje sto se tice softvera na bilo kom mobu svih platforma.

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

@Joxy, e upravo to mene nervira, ta i još dosta sitnica kojima Samsung kvari korisničko iskustvo, upravo to je nedopustivo za telefone te klase.
Šaomi nema takve probleme ni na telefonu od 150€, a kamoli na visokoj klasi.
Huawei takodje, ni jedan jedini put meni nije štucnuo, bez preterivanja.
Daleko od toga da Samsung ima loše uredjaje, odlični su, ali nije mi jasno da je njima problem da ispeglaju softver, makar za top modele. Vrhunski hardver i izrada, a softver uvek ima izražene mane, koje se vremenom povećavaju. To godinama traje, imaju povratne informacije od miliona ljudi, i opet isto svaki put, sa svakim novim modelom. Bude tu promena na bolje, ali i ekvivalentan broj novih problema.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Baraba napisao:Šta nam drugo preostaje, tu objektivnost pokažite, postavite video primere korisnika snimaka Mate 10 Pro i S8, da vidimo o čemu pričate.

Batalite mlaćenje prazne slame i kilometarske komentare koje većina preskoči pogledom. Šta bi? Gde su primeri korisnika o tom kvalitetu video snimka?

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

@Baraba, čim stignem, kačim. Neću sigurno da tražim i kačim snimke na poslu, i to preko mobilnog neta, preko telefona.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ne slušajte Barabu, ne bataljujte ništa, nastavite da pucate iz svih oružja. :D Slika

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Note 8 ili Mate 10 Pro

Post od Joxy »

Baraba ponekad (u poslednje vreme malo cesce [emoji1]) zna da pretera ali je uglavnom realan.
U pravu je kada trazi primere na osnovu kojih bi mogli da damo neke zakljucke, mada bi idealna prica bila kada bi se vlasnici telefona nasli pa okinuli par fotki u istim uslovima. [emoji3]

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Huawei svaka cast, kvalitet kamere su digli na top nivo, vidi se da su radili na tom polju. Gledao sam na YT uporedni pregled fotografije, sto se tice dnevnih fotki egal je, negde je nesto bolji jeda, negde drugi. U low light uslovima po meni se nesto bolje snalazli Note 8, a u testu iz priloga je vidiljovi da se Mate 10 vidno muci sa OIS kod snimanja videa.

https://www.youtube.com/watch?v=rsPsAFNRtBs
Festina lente.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Vi bi ste želeli da nisam u pravu, ali ste se malo z@jebali :D
Pogledajte Mate 10 Pro temu, postavio je član par klipova.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Apolo, Odgledao sam snimak sa linka koji si postovao i slažem se sa tobom. Huawei je konačno napravio telefon sa kamerom koja može da parira Samsungu, ali nije to još u potpunosti na tom nivou. Video je osetno lošiji u odnosu na note 8, a slike su nekada malo bolje na Mate 10 pro a nekada na Note 8. Stoga, nikako se kamera na Mate 10 pro ne može nazvati boljom od kamere na Note 8.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Iz teme Mate 10 Pro:
korisnikboban napisao:Dobro veče, :)
evo klipa snimljen dans, pa procenite.
https://youtu.be/JkWBdBetlvQ
Pozdrav.
Slobodan.

Foto mod na Mate 10 Pro je odličan, video mod nije, on je ispod proseka za tu klasu i cenu.

Što se tiče video snimaka, tu Samsung/Apple/Sony/Pixel dominiraju. Sony koči foto mod, zato mi nije kompletan sa kamerom.
I, šta nama ostaje koji hoćemo kompletnu kameru i sa regularnom garancijom u Srbiji? Samsung i Apple, vidite sada zašto Samsung uvek nekako ispliva kada se prominje droid, ne forsiramo mi (moja malenkost ili Nemanja i ostali Samsung, kao imamo akcije ili nas Samsung plaća, nego smo realni). Bar ja sam proveo ne sate, nego dane i nedelje, proučavajući i analizirajući pažljivo fotke/snimke korisnika, na osnovu kojih sam donosio zaključak, batalite me plaćenih testova. Uz put sam i promenio traktorsku prikolicu top telefona. I sad jedan šok za sve vas, meni Samsung nije omiljeni brend...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Baraba napisao:Vi bi ste želeli da nisam u pravu, ali ste se malo z@jebali :D
Pogledajte Mate 10 Pro temu, postavio je član par klipova.
Bacio sam pogled na snimke i ruku na srce ono zaista ne deluje dobro. Ali sam ubedjen da se to moze srediti nekom narednom softverskom nadogradnjom, prosto to im je obaveza.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Joxy, razočarao si me dibidus, pa ti sumnjaj ponovo u mene :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Izvinjavam se Ivanu ovako javno sto sam sumnjao u validnost njegovih postova. :)
Salu na stranu, stvarno sam pomislio u prvi mah da se sprdate sa svim tim komentarima jer ih je zaista dosta bilo i resio sam da pogledam u cemu je stvar i evo malopre pogledao prvi video na tu temu i stvarno razlika postoji tu nema govora. Ali svakako nesto sto se moze popraviti softverski nekim narednim apdejtom.

Odgovori