Zamena galaxy s3 za lumia 920??
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Re: Zamana galaxy s3 za lumia 920??
Bilo bi dobro reci ti da ces jako tesko prodati taj telefon ako ti se ne dopadne
Inace iako sam korisnik Androida mislim da Nokia modeli nisu losi
Ali cisto da znas na cemu si ako se odlucis na taj korak
Inace iako sam korisnik Androida mislim da Nokia modeli nisu losi
Ali cisto da znas na cemu si ako se odlucis na taj korak
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
32 gb je puno vise od 8 ili 16 koliko ostali nude. Evo, ja imam tek nekih 12 gb popunjeno. Da je WP8 bolji od iOSa ne mogu da kazem, ali ima ono sto meni barem treba, a to je povezivost sa socijalnim mrezama, i to na jednom zavidnom nivou, tako da mi za FB, Twitter i LinkedIn uopste ne treba posebna aplikacija.
Nadalje, brzina i fluidnost rada su kao na iPhonu, ali meni najbolja stvar su "zive" plocice. Njima dobijas mogucnost da ako ih postavis na pravi nacin imas jednim letimicnim pogledom na ekran sve informacije. Ni iPhone ni Androidi ne nude tu mogucnost.
I jos za kraj, ova mobilna platforma se tek nalazi u usponu dok je iOS vec dosegao zenit, a Android samo sto nije
Nadalje, brzina i fluidnost rada su kao na iPhonu, ali meni najbolja stvar su "zive" plocice. Njima dobijas mogucnost da ako ih postavis na pravi nacin imas jednim letimicnim pogledom na ekran sve informacije. Ni iPhone ni Androidi ne nude tu mogucnost.
I jos za kraj, ova mobilna platforma se tek nalazi u usponu dok je iOS vec dosegao zenit, a Android samo sto nije
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- McSkiltron
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 16. Jul 2013. 12:44
- :: Galaxy S7 g930f
- :: Huawei medpad T1 8.0
Evo kao sto sam i rekao pre par dana uzeh lumia 920 pa da kazem moje misljenje.pocicemo od izrade telefona.L920 daleeeko bolja izrada i plastika je mnooogo kvalitetnja od one na S3. L920 radi mnogo tecnije nego S3 koja imala nekih zastoja.Kameru mislim da ne moram da ni uporedjujem jer nemoguce je uporediti nebo i zemlju (u ovom slucaju nebo bi bila Lumia 920) ekran na Lumiji je malo bolji nego na S3, bar po mom misljenju, ali daleko od toga da je na s3 los,samo ih tanka linija deli.to sto je tel tezi nego s3 je vec stvar ukusa,ja to ne volim ali polako se navikavam pa i ne primecujem toliko.sve u svemu pomenuo sam u proslom postu nedostatke S3-ke bagovi i tako te stvari zbog kojih se ne mogu potpuno pouzdati u nju,toga na lumiji nema i stabilan je sistem (testirao sam ga i stavio ga na muke
).e sad par stvari koje mi se ne svidjaju ( ne postoji vibracija za tastaturu u porukama sto meni licno smeta jer sam navikao na to na androidu ali lako se kucaju poruke i odziv je 10+, vibracija na zvonu zavibrira 2-3 sekunde pa onda zvono, to im je VELIKA mana koliko god hteli da ustede na bateriji nisu trebali na tome da stede i to se nadam da ce u skorijem nekom update-u omoguciti inace ce biti velika sramota da telefon iz 2013 ima tako jadnu opciju koju su imali telefoni 2003,te price da: "ako ne osetis vibraciju prvih par sekundi neces je ni osetiti" kod mene ne pale jer sta se desava tokom setnje pa kad vibraciju osetis tek nakon 10-ak sek. ili tokom voznje bajsom itd.market je dobar s tim da jako malo aplikacija ima ali meni je vazno da imaju fb neke vesti, parking.rs i tako neke osnovne app koje stvarno dobro sluze.baterija na L920 mi se cini kao dosta slabija nego na S3 valjda zbog tih zivih plocica na home screen-u,a mozda jos nisam skontao kako na pravi nacin sacuvati bateriju . sve u svemu telefon mi se vise dopada nego s3 i sa svim tim manama,tako da mislim da cu ostati Nokia Lumia 920 korisnik
takodje i mislim da nisam pogresio sto sam menjao GS3 za NL920( +dobih i doplaticu neku) i necu ga u skoro menjati i to bi svakom preporucio ko nije zavisnik od onih glupih free igrica i gluposti sa Google Play marketa.ovo je pravi i ozbiljan tel a ne igracka.pozz 

Poslednja izmena od McSkiltron u Uto, 22. Okt 2013. 01:14, izmenjeno 1 put ukupno.
- "Za svako resenje postoji problem!" True story
McSkiltron: delimo isto misljenje
L920 je profi,zaljubio sam se 

- McSkiltron
- Redovni učesnik
sad mi se jos vise svidja jer sa update na GDR3 medju dosta novih opcija dobih i opciju da mogu da stavim custom melodiju za ton poruke
samo jos da urade tu vibraciju i par sitnica i da malo vise obogate market sa aplikacijama ( govorim o ozbiljnim aplikacijama ne igrice)zaboravih da pohvalim zvuk u slusalicama koji je daleko bolji od onog iz s3 naravno tu je i cuveni dolby surround koji se po zelji moze ukljuciti...telefon je ozbiljna zverina 

S3 ima mnogo bolji audio cip od onog u lumiji tako da ne znam na osnovu cega si zakljucio da je bolji zvuk.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Valjda on zna, imao je oba telefona; ...............................................................................
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
slavisaj, subjektivno i objektivno su dve različite stvari.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Cip nije isto sto i zvuk. Dzabe cip, dzabe vrhunske sluske, kad nesto ne stima. Evo, konkretan primer, pisao sam o tome: sa sluskama od iPhone4, i sa Senheisser c300 (Barabine) zvuk iz L920 je bio pa skoro mogu da kazem OCAJ! Stvar se drasticno menja cim se stave Nokijine sluske, kada zvuk prevazilazi sva ocekivanja. Baraba moze da posvedoci.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Pa ovaj gore srećan što može da promeni ton zvona za poruku, šta reći, to je vrhunac WP8 i lumia 920, još kad ubace vibraciju
miodrage, mogu da kažem da je nokia nešto zabrljala i da nema nikakvu kompaktibilnost. A taj bolji zvuk sa njenim sluškama nisam čuo.

miodrage, mogu da kažem da je nokia nešto zabrljala i da nema nikakvu kompaktibilnost. A taj bolji zvuk sa njenim sluškama nisam čuo.
Svojevremeno smo se radovali kada smo dobili update na Androidu i tada je Bluetooth proradio tako da nzm cemu takvo iscudjavanje sada ?Baraba napisao:Pa ovaj gore srećan što može da promeni ton zvona za poruku, šta reći, to je vrhunac WP8 i lumia 920, još kad ubace vibraciju.
Nokia Lumia 820
- McSkiltron
- Redovni učesnik
ovako, imam svoje Genius sluske koje koristim, koristio sam i na S3, koristim na iPod nano 2nd gen. i sad na L920, muzika koja mi je bila na S3 je prebacena u L920 i mnooooogo je kvalitetniji zvuk i lepsi dozivljaj slusanja. recimo u to vreme dok sam imao S3 uglavnom sam slusao muziku na iPod-u jer je mnogo bolja bila muzika na njemu,s3 je imao nekako puno zagusen zvuk bez obzira kako je EQ bio podesen, sad otkako sam kupio L920 (petak 18.10) muziku na njemu slusam,jer mi se mnogo lepse i prirodnije cuje nego na iPod-u,ali treba napomenuti da se na mojim sluskama doooosta bolje cuje zvuk nego na nokijinim.ovo je moje misljenje.Pomenuto je da windows tek u usponu,s obzirom kakav je android windows radi mnogo bolje
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Ne znam ko je subjektivan a ko objektivan ovde 

Poslednja izmena od Lobachewsky u Sre, 20. Avg 2014. 15:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Izbegavaj da komentarisanjem pravila 60 karaktera dopunjujes do potrebnih 60 karaktera. Budi kreativniji.
Rezlog: Izbegavaj da komentarisanjem pravila 60 karaktera dopunjujes do potrebnih 60 karaktera. Budi kreativniji.
- 1808
- Expert
Ako te zanima da stvarno saznaš, onda potraži relevantne informacije na internetu i biće ti jasno.slavisaj napisao:Ne znam ko je subjektivan a ko objektivan ovde...
Na ovom forumu se toliko pristrasno iznose komentari da skoro svaka diskusija gubi svoj smisao. Sve se
svodi na „meni se to sviđa“ čak i za parametre koji su na mernim instrumentima evidentno lošiji od konkurentskih.
Takva je i ova priča o kvalitetu zvuka koji u načelu može biti subjektivna kategorija, ali postoje i neke činjenice koje
jasno pokazuju kakvo je zaista objektivno stanje stvari po tom pitanju, pod uslovom da to ove pristrasne uopšte zanima.
Ako znate da čitate dijagrame, evo u prilogu slika frekventnih karakteristika sva tri telefona koja ovde pominjete,
pa onda pogledajte zašto je Lumia 920 po tom pitanju najslabija u ovoj grupi...

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-review-490p7.php

http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_g ... -761p8.php

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920 ... -858p6.php
Ispod svakog dijagrama je i link ka ostalim izmerenim vrednostima svakog uređaja kao što su stereo separacija,
nivo izobličenja, linearnost, dinamički odziv i odnos signal/šum. Kada se sve ovo uzme u obzir, sasvim se jasno
može zaključiti da je Lumia 920 u ovoj grupi najlošiji uređaj po zvučnim karakteristikama, a da je iPhon najbolji.
To i nije neko čudo jer Apple sa svim svojim modelima postiže zaista odlične zvučne rezultate i to je već dobro poznato
svima koji se razumeju u audio tehniku. A koliko je tek smešna konstatacija da su pripadajuće slušalice Nokia NW-208
bolje od Sennheiser CX-300, nema potrebe ni dokazivati, jer izgleda nema ni kome.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Одг: Zamana galaxy s3 za lumia 920??
+1 Svaka ti je na mestu.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Niko nije tvrdio da su slusalice bolje ili losije, ja sam samo rekao da je sa Nokijim zvuk daleko bolji, ocito se Senheisser i L920 ne vole. Prema tome, moze ovde da se iscrtavaju najrazlicitiji dijagrami, kad uvo kaze drugacije
- McSkiltron
- Redovni učesnik
Salzem se miodrage
Genius HP-02 LIVE to su moje slusalice o kojima govorim i iste su koristene i na ipod-u, s3 i L920.danas sam kod druga ubacio u iphone 4s, o tome ne vredi ni govoriti,zvuk je najbolji sa iphone-a ali u duelu izmedju s3 i l920,definitivno se bolje i kvalitetnije cuje na l920, mogu statistike da pisu sta god hoce ali ovo je moje licno iskustvo i ostajem pri tome.

- 1808
- Expert
miodrage, već sam jednom na ovoj temi napisao da objektivno i subjektivno nisu isti pojmovi. Šta tvoje uvo kaže može
da bude samo tebi važno, ali je to bez bilo kakvog značaja za sve koji žele da saznaju stvarni (objektivan) zvučni potencijal ovih uređaja.
da bude samo tebi važno, ali je to bez bilo kakvog značaja za sve koji žele da saznaju stvarni (objektivan) zvučni potencijal ovih uređaja.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa jedino ako su moje usi felericne, a znam da nisu. Poredio sam direktno zvuk na i4 i L920, sa jednim i drugim slusalicama i to napisao ovde. Ali da ponovim, sa iPhone sluskama, zvuk bolji na iPhonu, sa Nokijinim sluskama, zvuk bolji na Nokiji, u ukupnom utisku Nokia za,mene ima bolji zvuk. Da napomenem, iste pesme, ista mesta u pesmama, nista nisam prepustio slucaju.