Iphone 6 ,samsung s 6 ili.. da li postoji nesto bolje?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Re: Iphone 6 ,samsung s 6 ili.. da li postoji nesto bolje?

Post od Nennad »

Napisasmo istu stvar u isto vreme. :)
Naravno da je bitan taj odnos, svima ma koliko para imali, osim ako nisi Rokfeler.
Nijedan telefon ne bi trebalo da košta 700 evra.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

[SMILING FACE WITH SMILING EYES] A dobro, ima nas svakakvih. Da ne idem sad offtopic ostavljam vas da se "prepirete"[SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Festina lente.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Molderu, ajde ne lupetaj molim te. Ovo sto si napisao je budalastina svoje vrste. Iscitaj to sve ponovo, pa razmisli sta bi napisao, pre nego sto to zaista i uradis.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Nexus 4 ne moze da se poredi ni sa xiaomi mi2 (koji je izisao godinu dana pre nexus 4) a kamoli sa iP6.
Neko rece da iP6 kosta 250$ proizvodnja, koliko kosta S6? mislim da je bilo negde 180$, Ne znam ko vise dere apple ili kako gledam po novom i ostali. Sta im vredi ti quad i okta procesori, i silne ram memorije kad ih jedan iP6 sve sisa na celavo :)
Samo neki ne mogu da priuste sebi iP pa zato, kao iphone nevalja. Primetio sam da se isto hejtuju svi kineski high end telefoni (xiaomi, meizu, iuni,...) jer imaju launcher kao iOS, iako je i to android samo sa takvim launcerom.Kao ne mogu da se naviknem, te ovo te ono, a kao CM je jako logican, ne moz zapamtit gde je za sta podesavanje, od silnih podesavanja koji sluze nicemu.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Druze gde ti zivis pa da ovako lupas, pa mislim da vise od pola foruma trenutno nosi n4 koji nov nemas ispod 500e na oglasima, koliko kosta i ip6? Znaci za note 4 se ima para, za ip6 se nema ? Te price svi mrze iphone jer ne mogu da ga priuste su mi posebno smesne.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

molder79bgd, molio bih te da prvo procitas ono sto napises pre nego sto postujes. Administracija je obavestena o tvom neprimernom izrazavanju i nadam se da uskoro reagovati. Zbog ugleda foruma kao i zvog svih clanova, koriguj svoje postove sa objektivnim cinjenicama i eliminisi vulgarne izraze prilikom izrazavanja licnih stavova.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

slavisaj, S6 ima vecu cenu kostanja od iPhone, oko260-270 dolara. Da se razumemo, ja sam komentarisao iPhone sa ekonomskog aspekta, jer licno nikad ne bih dao tolike novce zbog nekog imena. iOS je dobar OS kako cujem, o tome neka pricaju oni koji ga koriste, meni licno su Lumije favorit i da imam pare pre bih uzeo L930 sa duplo jacim hardverom od iPhone, 2gb rama (a uzeci u obzir optimizaciju WP to je zver od uredjaja, neki kazu da cak i ne moze pun potencijal telefona da se iskoristi). iPhone neka kupuje ko ima para i uziva u njemu, samo hocu da kazem da se identican kvalitet moze uzeti i za manje pare a za visak para covek moze da se obuce od glave do pete :) Sto se kineza tice, pozdravljam cinjenicu da ce se probiti ka vrhu. Xiaomi i Meizu su otkrovenje i nadam se da ce u skorije vreme biti medju prvih 5 proizvodjaca jer su izbacili fantasticne uredjaje.
Festina lente.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Gde sam ja rekao za note4? ja sam napisao za molderovu konstataciju da je nexus4 bolji od iP6, zato sam i stavio nexus 4 a ne note4.
inace evo jedan post na temi o S6 sa jednog drugog foruma:

Ja moj prodao, nesto me je prebrzo smorio.
"Na telefonu je sve ok, dtvarno su napravili zmaja, ali onaj srednji taster, kamera u nekim trenucima su me nesto nervirali, ne znam zašto.
Najviše me je nervirao multitasking, ne gasim nikad aplikacije, ali je umeo dosta aplikacija da učitava iz početka iz meni nepoznatog razloga.
Baterija, 4h sot samo na 3g, sa wifi kombinacijom oko nepunih 5h.
Meni neprihvatljivo za cenu koju nudi.
Šta znam, da je dobar, dobar je, ali sam ponovo uzeo nov MX4, meni daleko upotrebljivi i duplo jeftiniji fon koji mi zadovoljava potrebe. Razmišljao sam i o M9, ali ipak ne, bar za sada...."

@Apolo, L930 ne moze da iskoristi potencijal hardwera zbog samog WOSa, jer jos nije dorastao takvim specifikacijama kao sto ima taj telefon.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

slavisaj, Windowsu realno ne treba vise od 1gb rama kako je dobro optimizovan, a kao sto vidim Android sada gura sve vise, stigao je do 3gb posto ih kolje Java. Korisnici Windowsa imaju drugacije rezonovanje nego Androdiasi. Nije nam bitan taj kic, teme, Launcheri i sve ostalo sto se koristi na Androidu vec prosto da telefon radi fluidno bez bug-ova, a tu preporucujem da uporedis Lumiu 520 sa bilo kojim low budget androidom pa da vidis u cemu je stvar jer flagship telefoni svi rade odlicni bilo koji OS da je u pitanju.
Festina lente.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Pa to ti divanim i ja :)
Jos malo pa android nece biti dovoljno ni ove specifikacije za android jer jos uvak samsung i lg imaju lag na telefonima. Smesni su ko "Stripi" ako znas ko je to.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ja se slazem da svi premijum modeli trebaju da imaju cenu od maximum 500€. A oni naduvavaju cene 1000 i kusur eura. Vec posle nekoliko meseci to se svede na razumnu cenu. S5 nov je sad oko 400€ n4 oko 500€. To su dosta razumnije cene od nobog ip6 ili s6 edge koji su preko 1000€ u trenutku pojavljivanja. A ova orepucavanja ne vode nicemu. Jednostavno dve filozofije koje imaju svoje poklonike. Svako najbolji za svoje fanove. A ni jedni ni drugi ne odstupaju od svojih stavova. Mmeni su najvece mane oba modela slabe baterije i slaba autonomija. Kod ip bi trebalo da bude bar 2500mah dok kod s6 minimum 3000mah da bi imali jedan dan koriscenja zahtevnijih korisnika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

rock9855, pa bilo bi jako dobro, da mi krajnji korisnici odredjujemo max cene pojedinih top modela, ali nazalost to nece ici :D
Drugo cene iPhone6 i 6+ nisu bile 1000€ u momentu pojavljivanja (nase preprodavce i gulikoze NE RACUNAM!|), zna se tacno koje su cene, mozda je samo 6+ od 128Gb 1000€ (999 u Nemackoj), a vec sada se moze kod nas naci iPhone za manje para nego u zvanicnom Apple Store.
Za S6 niti znam, niti me zanima.
Uglavnom, sto se mene tice, sve sto nije Android valja!

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Ip6+ je bio preko 1000€ kad je izaso i s6 edge takodje. Tj s6 edge je sad 32gb 850chf, gledao sam pre dana prospekt. 128gb je blizu 1000

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije bio. Cene u nemackom Apple Store se od prvog dana nisu menjale. Iskljucivo 6+ 128GB je 999€ i to je to.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

apple cene se ne menjaju od momenta pojave novog modela u bilo kom apple store-u... ovo po oglasima ne bih komentarisao...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Evo malo poredjenja brzine, ali na drugi nacin, upitanju je multitasking. S6, M9, iP6
Najbolje je na kraju. Ako hocete nesto najbolje od oba onda kupite iP6
https://www.youtube.com/watch?v=hUw9PUl ... pp=desktop

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Pa eto i 6+ i s6 edge su oko 1000€ jos uvek. 64gb je oko 100€ jeftiniji. 16gb je stvarno smesno za danasnje standarde bez podrske za sd karticu.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Dzabe a vrede,ko je lud da kupi te zveri
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Jucer pogledah taj famozni S6. Osim ako ne patite da imate zadnji model mislim da se ne isplati. Isti tw, mozda bogdu bolji ekran, izrada je meni i dalje jeftina.
Kakva je kamera i kako radi sistem to ne znam. Svaki klizi kad je izlozen:D

Odgovori