Telefon do 350 eura...

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Telefon do 350 eura...

Post od filip11314 »

vlade93, jako slični uređaji, samo što G2 ima bolji hardver. Imao G2, sad imam M2 Note tako da sam kompetentan da pričam o tome. M2 Note i G4 su dva različita segmenta, ali kad već neki genije ovde komentariše svašta mogu i drugi.
Edit: najbolji telefon ispod 350e nov je MX5.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ljudi pogrešno gledaju na razliku u ceni. Ne određuje Lg\Sony\Samsung cenu veću od konkurencije eto jer su pohlepni a narod glup. Ne nego jer im se može. Zašto im se može? Jer su se dokazali. Kraj priče.

Pogledajte samo Huawei. Do skora je imao osetno jeftinije flagship modele od konkurencije. A kako se kreće cena za novije modele danas? Uopšte nisu jeftiniji. Zašto? Jer su videli da su prihvaćeni na tržištu i da ima ljudi koji će platiti za njihov dizajn, izradu, bateriju, otisak. Pokazali su se u tim aspektima (kao npr HTC sa izradom i zvukom) i sada mogu da povećaju cene. Nema kompanije koja će dugoročno da posluje sa minimalnim profitima. Niže cene su metoda probijanja na tržištu. Kada doživiš uspeh, počinješ da ga naplaćuješ. To je ono što rade ove veće kompanije.

Samo ako se kod Xiaomi pokaže kao pun pogodak Mi5, sledeći model će odmah biti skuplji i tako dalje. Tako stvari funkcionišu. Dobar deo razlike u ceni je posledica objektivne razlike u kvalitetu a drugi deo razlike u ceni je to što je konkretno ovde Lg dokazana kompanija za razliku od Meizu.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Nisu cifre jedino mjerilo, ali u ovom slucaju imamo stvar koju kupuju razni profili ljudi i kupuju ih godinama. To vec pokazuje da postoji kvalitet.

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

Filipe, nisam rekao da nisu slicni, to je ta klasa, nekome ce vise jedan odgovarati, nekome drugi, ali je suludo reci da je jedan bolji od drugog u toj meri da ne mogu da se porede.

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

El Laki napisao:Ljudi pogrešno gledaju na razliku u ceni. Ne određuje Lg\Sony\Samsung cenu veću od konkurencije eto jer su pohlepni a narod glup. Ne nego jer im se može. Zašto im se može? Jer su se dokazali. Kraj priče.
Nikad nije kraj priče, u tome je i problem. Dokazali su se kad su morali da se dokazuju, a sada kad više ne moraju, može im se da prodaju maglu jer ima potrošača koji veruju da je "kraj priče" kad se neko "dokazao".

Upravo zato i treba gledati šta se novo dešava na tržištu a ne kupovati "dokazano".

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

To što ti pričaš je moguće samo u slučaju monopola. Bahatost te vrste se kažnjava drastičnim padom prodaje i gubicima. Pogotovo danas sa sve većim izborom. Ne mogu ni mnogo veće kompanije da rade šta hoće kamoli Lg.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

drom napisao:Mozete do prekosutra ovako.
Jasno je da Meizu daje mnogo u odnosu na to koliko kosta.
Jasno je da G4 daje vise ali i da dosta vise kosta.
Tehnologija kosta, pa cak i da je mala razlika izmedju ta dva modela kao sto kazete - i to malo kosta mnogo - a definitivno postoje musterije i za taj Meizu, a i za G4: ovi prvi su ekonomicni i spremni da se odreknu nekih stvari, a ovi drugi jednostavno hoce poslednju rec tehnike i ne ekonomisu mnogo.
Takodje, ove dve grupe ljudi se nikada nece sloziti oko nekih stvari, tako da ne kvarite coveku temu, vec predlazite najbolji uredjaj za 350eura.
Upravo tvoj slučaj pokušaja da pređeš na jeftiniji model i to note 4, posle iP6s Plus nije to to, primeti se razlika. Što nisi uzeo nešto od 200e? Pa, nije to to korisničko iskustvo i kvalitet (možemo da poredimo sve, kameru, displej, rad OS... da li bi to dobio za 250e? Ne, ni za veće pare se ne uklapaš a da ne osetiš razočarenje i da si na lošijem uređaju).

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

G4 je po meni odlican uredjaj, brz, lepog dizajna, sa blago zakrivljenim ekranom sto mi je vrh kod LG-a (doduse ovo je subjektivno). Kamera odlicna, sve lepo radi, ekran fantastican. Meni licno prva asocijacija kada neko trazi telefon u ovom cenovnom rangu. Sto se baterije tice, lepo je to sto bi svi mi zeleli da imamo zver od uredjaja i bateriju koja traje 5 dana. E pa ne moze i jare i pare :)
Festina lente.

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Ako je autoru teme najbitnija baterija,preporučujem mu mate 7. Baterija je bukvalno kao akumulator, ja ga punim svaki drugi dan, a nije da ga ne koristim. Kamera je za mene odlična, rijetko je koristim, ali sam zadovoljan. Ja sam svoj platio 300e nov.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Još jedna tema koja je otišla uuu, da ne kažem gde...!
Sve sami stručnjaci, koji sve znaju kako koji fon radi a ni videli ga nisu a kamoli koristili...
G4 kamera
Mate 7 baterija
I to je to...
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Bato, jesi li imao G4? Ili Mate 7? :D :D

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Jesi ti imao mate 7 i sa ostalilim kinezima ? Dodira sam imao jako puno sa oba telefona, ne samo u radnji, i ne znam sto si se ti osetio prozvanim?
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam se osetio prozvanim, nisam imao Mate niti sam ga preporučio.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

gloopiter napisao:Izvinjavam se sto nisam preciznije definisao pitanje.
Mislio sam da se Android podrazumeva :D
Uz bateriju je bitno da ne stuca u multitasking koriscenju i ako je moguce da kamera bude doobra.
mozda previse trazim i hvala na dosadasnjim odgovorima.
Heh sad dobra. Zavisi sta je tebi dobra kamera. Meni je recimo i kamera na nexus 5 sasvim ok(ne fotkam puno pa se i ne zamlacujem, sa tehnicko-hardverske strane nije tako)

G4 ima fantasticnu kameru. f/1.8 lens, IMX234 senzor koji je oko ~35% osetljiviji od G3/G2. Jedna od (naj)brzih kamera. Slike su super, doduse malo ih ostri softver.
Sto se tice baterije, vidim da ljudi guraju oko 4-5h upaljenog ekrana (screen on time). Dakle neki prosek.
LG UI je sada sredjeniji, ali je meni licno previse ruzan. Jednostavno mi se neka resenja ne svidjaju. Nemoj pogresno da me shvatis, pogledaj negde telefon i vidi da li ti se svidjaju izgled i brzina sistema/softvera. Ima i brzih UI-a, a ovaj LG je lag-free sto bi se reklo.

E sad ako hoces Brzinu+Fantasticnu bateriju+sada vec osredju i solidnu kameru, tu je Sony Z3. Softver je nalik Nexusu, baterija ekstremno dobra, na samom vrhu uz Mate 7/OPO/Z2 i ostale monstrume. Kamera nije neki shit, a nije ni predobra, dakle solidna :) . Zavisi koliko gledas detalje i koliko si opsednut kamerom... Sa iskljucenim SA modom(opcija u kameri) kamera je dosta bolja. Video stabilizacija je fantasticna na Z seriji.
Android 6.0 ce verovatno biti i poslednji za Z3 :( Razmisli, tu dajem G4 prednost.

Imas i jeftiniji Nexus 5X. Kamera vrhunska... IMX377 senzor dominira u LL(low light) uslovima. Baterija prosek, rekao bih kao G4, ali zato ne stuca(doduse ni G4 toliko), pravo Android iskustvo i imace najduzu podrsku. Btw. kvalitet izrade je ocajan i ima kvalitetan IPS panel.

Mate 7... Sta znam. Ne gotivim onaj UI. Jeste brz, radi bez problema, sve zavisi da li ce ti se svideti. Standardno brutalna baterija. I taj stariji Kirin SoC ne odusevljava puno. Pogledaj i velicine ekrana...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

G4 u full korišćenju 3G/4G nema šanse 5 sot. 4 sata možda nekako, mada kod mene u full tri ipo.

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Baraba, u tvom korišćenju ( pa i mom), ali kod drugih je to drugačije. Svako koristi telefon na svoj način, ja samo mogu da uporedim s nekim ljudima pa da kažem da je to komparativno i da mogu da uzmem u obzir komentar ( kao kad ti ispišeš za bateriju šta i kako, znam da smo na 90% sličnom korišćenju). Ostale stvari tipa 7h na 30h na g4 i soni z3 sa 9h na 48h ne mogu da shvatim,jer to ne mogu da postignem, ali svašta ljudi rade za sot :D
Dakle, @Zile995 je sve rekao, nemam tu šta da dodam.
@filip11314 ako misliš na QHD rezoluciju na telefonima od 5 do 6", tu se slažem s tobom, ali ako si mislio na generalno displej, tu se uopšte ne slažemo, jer je displej jedan od najvažnijih parametara ( bar kod mene). Ipak u njega gledaš, zar ne? M2 ima fhd ekran, g4 QHD, ali m2kin ekran nije ni blizu ovom sa g4, samo ti uporedi i videćeš o čemu pričam...

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Taj g4 onda ne bi kod mene izdržao ni 2h SOT :)
Huawei

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Fize94 napisao:Baraba, u tvom korišćenju ( pa i mom), ali kod drugih je to drugačije. Svako koristi telefon na svoj način, ja samo mogu da uporedim s nekim ljudima pa da kažem da je to komparativno i da mogu da uzmem u obzir komentar ( kao kad ti ispišeš za bateriju šta i kako, znam da smo na 90% sličnom korišćenju). Ostale stvari tipa 7h na 30h na g4 i soni z3 sa 9h na 48h ne mogu da shvatim,jer to ne mogu da postignem, ali svašta ljudi rade za sot :D
...
Tacno. Napisao sam od 4h do 5h. Dakle zavisi od upotrebe, a naravno mislim na normalnu-jaku upotrebu bez igara.

Za G4, lepo objasnjeno. Zna se koji je kvalitetniji ekran i sta je najbitnije za panel.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Al ste se raspisali.Da i ja pridodam.Znaci ako mozes da nadjes Nexus 5X on je best buy znsci broj 1 kupovina.Na drugom i trecem mestu,poredjaj ih kako hoces po afiniterima Sony Z3/eventualno Z3 Plus ukoliko bi nasao bio bi pun pogodak ili G4 kao sto smo svi vec rekli i to je prosto taj neki best izbor za te pare.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Fize94, poredim svoje korišćenje i koliko meni traje, za mene nema realnije, ako mi na nekom traje 3 a na nekom 5, to onda nešto govori o nekoj bateriji, jer telefon urnišem bez ikakvih ušteda (samo ne igricama, igrice nemam na telefonu).

Odgovori