Dilema, trilema... sta li vec

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zaključana tema

Na koji nacin kupiti Lumiu 950XL?

Opcija 1> preko oglasa
7
39%
Opcija 2> preko Telenor paketa
2
11%
Opcija 3> preko Telenora na rate
3
17%
Opcija 4> nesto cetvrto?
6
33%

Ukupno glasova: 18

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Dilema, trilema... sta li vec

Post od cvoruga »

miodrage, pa dal si realan da daš 500+€ za beta OS i iste aplikacije koje imaš i sad?

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

au covece 100k za telefon i to kod operatera...ne mogu da se opasuljim... A ima li 4 varijanta: neko obnavlja ugovor posle dve godine kod operatera trazi 950 sa popustom i tu mu das pare?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

hibiskus, pa jedino ako da znacajno ispod 500€, jer za toliko mogu da ga uzmem. Ne zelim te pare da dam, pogotovu ne odjednom. Zato i razmisljam o opciji 3, jer 4300 din mesecno ne osetim.
cvoruga, pa i sa iPhonom i sa Androidom je isto to... davanje novaca za isti sistem, iste app...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage, pa nije isto.
Prešao si sa iOSa na WP i video i osetio razliku, sad prelaziš sa WP na WP,
sem bolje kamere ja ne vidim nijednu bitnu prednost 950 nad 930,
na ovom stepenu razvoja samog OSa i aplikacija, možda kasnije da, ali sad 930 radi kao Doxa.
Ne vidim šta vredi toliku razliku u ceni?!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, čim se premišljaš to nije to, a dugo se premišljaš, neodlučnost nije bila tvoja strana po pitanju uređaja. Nije to to, vidiš i ti sam. Kupi iP i Bog da te vidi.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Samo pazi jer ti nece vratiti pare nazad ukoliko ti se ne svidi trajanje baterije ili bt konekcija ili sta god. Jednom kad potpises onaj ugovor, u najboljem slucaju ces dobiti samo zamenu uredjaja i to pod uslovom da postoji hardverska greska na telefonu, ali pare vise videti neces.

Mislim da bi zaista trebao da poslusas ove savete koje su ti dali, popravis 930 i strpis se jos malo.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Uzmi pa ako ima problema vrati. Imas 24h i nema sta da rizikujes ako ima problema

Azimuth
Moderator
Moderator

Dilema, trilema... sta li vec

Post od Azimuth »

Problem je sto pare nece dobiti nazad. Jel kupio telefon? Jeste. Ako iz nekog razloga ima kvar, dobice samo novi telefon, ali pare nece. Ne moze ono sto je zamislio, uzme da se igra pa ga vrati i zahvali im se.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ja sam razumeo da može da vrati telefon i poništi ugovor. Po zakonu tako može e sad ne znam kako je u praksi?
@Miodrage jesi razmišljao o običnoj L950 iz oglasa? Bile su sa Telenora za 420-30€ sto je super cena. Najveća razlika je u veličini ekrana. CPU jeste drugaciji ali se u realnom radu neće primetiti. Baterija je odlična na L950 i bez problema gura ceo dan zahtevnog korišćenja.
Ja sam razmišljao da uzmem L950XL ali sam odustao tamo do jeseni. Čekaću da padne cena tj da uhvatim neku akciju za 350-400€ kad budu već na pragu surface modeli. Nemam velike zamerke na L1520. Iako je e god star baterija i dalje odlična. Ali počeće da slabi verovatno i teško da zadrži veliki kapacitet 3 godine

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ako kupujes telefon sa razmisljanjem da ga vratis ako ti se pojedine stvari ne svide ti definitivno nisi siguran sto se tice kupvine L950 XL. Ili kupujes ili ne kupujes, a jos si ubacio i Xiaomi Mi5 u citavu pricu. A ta cena koju si naveo za Xiaomi ce biti u Kini, kod nas ne racunaj ispod 50.000 tim pre sto je i Mi4 i dalje na 45.000+ hiljada kod Tehnomanije, Gigatrona itd...
Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cvoruga, kako nije isto? Android je Android, iOS je iOS. Prvi necu, drugi me ne privlaci vise. Prednost 950XL je Octa core procesor, 3GB RAM, i ogroman ekran.
Baraba, rekao sam da me iPhone ne zanima! Odnosno, zanimao bi me da imam 3-5k€ pa da uzmem iPhone, iPad, MacBookPro i Apple Watch. S obzirom da nemam ni cvonjka, sve to otpada.
Azimuth, da li si siguran u to sto pricas? Po zakonu o zastiti potrosaca na koji sam se odmah pozvao u poslovnici, ja imam prava da vratim uredjaj u roku od 7d, bez ikakvih pitanja sa njihove strane. Ne cuci mi. Kraj price. To je Zakon! E sad, oni to tumac ekao 24h. Sto se mene tice, i to mi je dovoljno (vikend je za moj test sasvim dovoljan), ali, me prodavacica malo pokolebala sa mi takav slucaj jos nismo imali. Videcu da razgovaram sa sefom poslovnice, pa da onda vidim sta i kako. Uredjaj me jako zanima, ali isto tako, ako ima bilo kakvu manu, ja nemam namerud a ga zadrzavam kod sebe...
rock9855, 950 mi se ad1 ne svidja, ad2 ne razlikuje se puno do 930.
Apolo, tako puno a? Hmmmm....
E da, 950XL je pojeftinio za 10000 u Telenoru, i sada uz onaj Duo paket, je 57k, sto mi je jos i dostizno na 6 rata...
Popravka 930 je opcija tek kad nabavim drugi uredjaj.
Jos uvek se lomim, verovatno cu da nastavim....

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baraba napisao:Kupi iP i Bog da te vidi.
Šta nagovaraš čoveka na taj Ajfon, pa da posle više ne bude WP guru? :D :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Primera je koliko hoces. Ako imas hardverski kvar, tada mozes da trazis zamenu i da izboksujes da ti vrate pare, ali samo ako je defektan uredjaj. Ako ga vracas samo zato sto se tebi nije svidelo trajanje baterije ili sta vec, skinuce te s nokta bez da trepnu.

Jesi cuo da je neko vratio npr zamrzivac posle par dana koriscenja jer je inicijalno trazio onaj u koji moze da mi stane polutka, pa se predomislio i ipak bi celu svinju? Nema toga druze kod nas. Ne zaleci se. Ako uspes da izboksujes to sto hoces, trazi da ti taj koji ti je to rekao to da i napismeno. Bagra su, zavrnuce te kao da njima iz dzepa uzimas.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, burazeru moj, nijedan nas telefon u sledećih par godina neće oboriti s nogu, bojim se. Zato uzmi ovaj, i ne razmišljaj, 4300 mesečno nije ništa.
miodrage napisao:To je Zakon!
Zakon se piše malim slovom. ;)
miodrage napisao:950 mi se ad1 ne svidja, ad2 ne razlikuje se puno do 930.
Šta znači ovo boldirano?
miodrage napisao:950XL je pojeftinio za 10000 u Telenoru, i sada uz onaj Duo paket, je 57k, sto mi je jos i dostizno na 6 rata...
Eto još jednog razloga da ga odmah uzmeš - pa na licu mesta raščisti sa prodavcem oko tog eventualnog vraćanja posle 24 sata - i rešio si stvar.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

miodrage, Da, secam se kada je Xiaomi mi4 izasao zvanicna cena je bila 320 dolara, sto jeste bila tacna informacija ali za Kinu, po drugim zemljama, regijama cena je naravno bila nesto veca. Primera radi, trenutno se Mi4 moze preko Alija nabaviti za 175e + porez i carina, sto izadje cca 230e bruto, naspram 360e koliko izadje u Tehnomaniji. Imas internacionalni rom, ubacis i uzivas ko covek a ostatak ustedis sebi za more :)
Nego da se vratim na L950, koliko god da ne zelis da slusas najbolje bi ti bilo da opravis L930 i uzivas dok ne izadje zvanicni W10M. Imas odlican uredjaj, cekao si ovoliko nije na odmet da se jos malo strpis posto planiras poprilicno izdasnu kupovinu sa novim (potencijalnim) uredjajem.
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage, naravno da nije isto.
Kupiš Android imaš mogućnost personalizacije, svaki dan izlaze svakojake (i bespotrebne) aplikacije.
Kupiš iOS dobiješ stabilnost i prestiž.
Kupiš 950, dobiješ bagovit OS, koji konstantno moraš da čačkaš,
a ti prvi pljuješ po tome i govoriš kako voliš da radi out the box,
dobiješ sistem sa neažuriranim aplikacijama, dobiješ odličnu kameru,
dok koji niko ne koristi, i (po meni) kineski jeftini izgled.
I pitanje je sve koliko će Lumija da živi i koliko će MS da se bakće sa svim tim još uvek?
Ispraviće MS sve to, ali brate 500€ za tako nešto ......
Imaš lika na Benču koji je kupio 950, ali i on je fanatik za WP i nerealan poput tebe,
tako da njegovi opisi ne vrede kao ni tvoji.

Evindzer, oladi malo, lako je tuđim gloginje mlatiti, kupi ti pa onda pričaj nešto.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cvoruga, pa meni jeste isto.
Android me interesuje manje nego crno ispod nokta. Sto se iOS-a tice, ok je sve, ali ja sam se istoga zasitio. I ne bih rekao da je samo on stabilan, meni je i WP stabilan, doduse 10 jos nisam koristio na dnevnoj bazi. Cale ga koristi, i ne zali se.

Evindzer, videcemo jos.

Iskreno, nemam puno vremena za donosenje odluke, neko je rekao da dolaze rode (da, dolaze), a ceka me i kupovina i uredjenje stana, tako da ako u sledecih metar dana ne uzmem nov telefon, bojim se da ga jako dugo necu uzeti.
Eto, sad sam sve rekao, sad znate na kakvim sam mukama. Zato i ne zelim da dajem veliku zivu lovu, jer znam da ce da mi treba. A 3784 din koliko sad kosta nije strasno u slucaju da uredjaj radi kako ja zelim, jer u suprotnom, bacio sam novac!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Šta god bilo, računaj na jedno. Ako uzimaš 950 "na probu 24h" za konačni zaključak morao bi da uđeš u Insider program.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

cvoruga napisao:Evindzer, oladi malo, lako je tuđim gloginje mlatiti, kupi ti pa onda pričaj nešto.
U čemu je problem? Jesam li te nečim uvredio? Ili možda iznervirao nekim svojim komentarom? U poslednje vreme izgleda da ti baš idem na živce.
Kritikuješ mene, a ti daješ savet čoveku čije mišljenje otvoreno kažeš da ne ceniš, i pritom mu se obraćaš sa vidnim nepoštovanjem:
cvoruga napisao:miodrage (...) Imaš lika na Benču koji je kupio 950, ali i on je fanatik za WP i nerealan poput tebe, tako da njegovi opisi ne vrede kao ni tvoji.
I to je samo jedan primer, u prethodnim komentarima ih je bilo još dosta.
Dalje, od otvaranja ove teme, Miodrag u svakom drugom komentaru jasno i nedvosmisleno ističe da ga ne interesuje ni drugi OS osim WP-a, ni drugi telefon osim L950xl, a ti redovno savetuješ sledeće:
cvoruga napisao:miodrage (...) Kupiš Android imaš mogućnost personalizacije, svaki dan izlaze svakojake (i bespotrebne) aplikacije.
Kupiš iOS dobiješ stabilnost i prestiž.
Sve što je on želeo otvaranjem ove teme jeste to da čuje još nečije mišljenje (osim svoga) kojim putem je najjeftinije i dugoročno najbezbolnije po budžet doći do L950xl, i ja mu upravo takvo svoje mišljenje iznosim, za razliku od tebe - dakle, odgovaram na samu temu i suštinu zbog koje je otvorena.
I posle ispade da su moji saveti nepoželjni?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, pusti ga, on hejtuje pa hejtuje. A svoje zakljucke donosi zbog slabijeg uredjaja. Ja sam lepo napisao da ja licno nisam imao probleme, a ako jesam, napisao sam i koje. Sve transparentno.
Ovo sto ostali iznose, to 80% nije iz licnog iskustva. Ne verujem dok mi se ne dokaze suprotno.

Zaključana tema