Ma uzimam V3x i .

Ne svidja mi se 6630 pa to ti je; 6680/6681 nema za te pare (ima, al' stari po godinu i vise, sa promenjenim maskama itd.) a i ne treba mi nesto smartphone. Jos sad vidim da je V3x nova 150, pa isplati se dati jos 20€ za nov fon.... Necu kupiti nesto drugo, ali cu dati toliko za nov. Samo se nadam da je crn, ove druge mi se ne svidjaju. E da, sto se tice LG-ja, bolje da ne kazem sta mislim, bas sam juce cackao onaj P7200 ili kako-se-vec-zove, to je ocaj (blago receno). Od software-a, tastature, onog mehanizma za okretanje display-a pa do izrade -> ne zna se sta je gore (lep je to pokusaj kopiranja Motorole, Samsunga ali je samo to - pokusaj).
Sto se tice Benq-Siemens EF81 (nasao sam ga danas na par mesta u NS-u, oko 130€ je

), moji utisci su: onaj Vodafone-ov software je grozno spor (kroz menije, dok je u porukama relativno brz), kao stari Siemens-i (sa fabrickim sw-om ne znam kako izgleda), display-i su extra i to je blago receno, znaci rame uz rame sa V3x ili necim slicnim, zvuk - odlican, sto preko slusalica (koje mi se vizuelno i ne svidjaju, ali lepo "leze" u uhu), sto ovako preko zvucnika. Tastaura skroz ok, mada je onaj navigacijski taster (cetvorougaoni) malo nezgodan; kamera je sasvim solidna, recimo skoro kao V3x, cak i u slabije osvetljenim prostorijama (ne znam kako izgledaju slike kad se prebace na komp, verovatno ima suma), ali mi se ne svidja sto ne moze da se fotografise dok je telefon otvoren (to verovatno samo meni smeta). Sto se software-a tice, ok je, ima dosta opcija, negde pak previse, negde i premalo (najmanje u podesavanjima kamere, videa i sl.), al je dosta sporo kretanje kroz meni i zna da prekida/zakuca na sekund-dva pa nastavi, ali to je verovatno do Vodafone-a. E sad, sto se tice kucista (maske, kako hocete), kvalitetno izgleda i oseca se u ruci samo prednji deo (gde su display-i i kamera), dok onaj srednji deo (na kom je tastatura) i poklopac nazad deluju kao da su od plastike, i to ne bas dobro obradjene. To je uglavnom to, pitajte ako nekoga nesto zanima, posto sam proveo jedno 2 sata cackajuci telefon, jedino ne znam kakav je zvuk u slusalici tokom razgovora i koliko je mikrofon osetljiv. Zakljucak je da za 95€ koliko kosta, daje dosta vise i isplati se kupiti, makar trajao i samo 5-6 meseci. Pozdrav