nokia 6233 ili 6300?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 11. Jun 2007. 12:06
nokia 6233 ili 6300?
U nedoumici sam sta kupiti. Vidim neke komentare koji se odnose na probleme sa 6233 dok se na 6300 malo ko zali. Voleo bih da "cujem" iskustva vlasnika ovih modela.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
vojkan035, po meni ako dizajn na 6300 ne znaci previse,mislim da je 6233 svakako bolja kupovina!
Sto se tice kvaliteta oba telefona su na vrlo visokom nivou,kamere su im jednake,osim sto 6233 ima mnogo bolje video snimanje (640*480),sto se tice ekrana 6300 ima deklarisano 16mil boja,dok 6233 ima 256 hiljada,ali razlika nije primetna i na kraju baterija na 6233 je ne uporedivo bolja,traje barem 30% duze nego na 6300 (6233 ima bateriju od 1100 mah,dok je na mislim 850 mah)!
Ostale funkcije tipa radio,gprs su im jednake,jedino sto u prodajnom paketu 6300 dolazi kartica od 128 mb,a kod 6233 64 mb.........
Na kraju krajeva,odluka je na tebi....
Sto se tice kvaliteta oba telefona su na vrlo visokom nivou,kamere su im jednake,osim sto 6233 ima mnogo bolje video snimanje (640*480),sto se tice ekrana 6300 ima deklarisano 16mil boja,dok 6233 ima 256 hiljada,ali razlika nije primetna i na kraju baterija na 6233 je ne uporedivo bolja,traje barem 30% duze nego na 6300 (6233 ima bateriju od 1100 mah,dok je na mislim 850 mah)!
Ostale funkcije tipa radio,gprs su im jednake,jedino sto u prodajnom paketu 6300 dolazi kartica od 128 mb,a kod 6233 64 mb.........
Na kraju krajeva,odluka je na tebi....
D500&E71
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Pa nokia 6300 je novija i jos kako da kazem neistrazena,za razliku od 6233,pa je zato manje komentara vezano za nju.
loki13 je naveo prednosti i mane oba telefona,tako da nem se sta vise reci,al po pitanju dizajna 6300 je fantasticna,tanak,dobar displej, kompaktan ma otkida,ako ti je bitan dizajn bez razmisljanja 6300,jer zaista izgleda perverzno dobro i u tom segmentu rusi 6233.
loki13 je naveo prednosti i mane oba telefona,tako da nem se sta vise reci,al po pitanju dizajna 6300 je fantasticna,tanak,dobar displej, kompaktan ma otkida,ako ti je bitan dizajn bez razmisljanja 6300,jer zaista izgleda perverzno dobro i u tom segmentu rusi 6233.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
I ja sami imao istu dilemu pre mesec dana, i odlucio sam se za 6300, za sada nemam nikakvih problema. Slazem se sa sa nekim od gore navedenih poredjenja. Nokia 6233 ima bolju bateriju, bolji video (640x480) i bolji zvuk (stereo zvucnici), ali nokia 6300 je novija lepsi dizajn i ima stvarno bolji displej, Svi oni koji kazu da i nema neke razlike donekle grese, jer se to odnosi na slike koje su slikane kamerom telefona koja je ista kao i kod Nokie 6233, dakle neki prosek, Ali kada se prebace fotke koje su slikane sa nekim osrednjim digitalcem, tu je vec prilicno velika razlika u displeju. U svakom slucaju neces pogresiti za koju god se odlucis. 

Nokia 6233 ima odličnu bateriju i performans uopšte. Ali, moraš ima ti sreće d analetiš na aparat koji nije iz serije sa greškom na ploči. Pre dvadesetak dana su se pojavili i pakovani telefoni 6233 i 6300. Plagijat je uradjen vrhunski i ne može se spolja utvrditi o čemu se radi. Čak i IMEI ima logički izgled, pa se ni po njemu ne može znati o čemu se tu radi, kao što se nekada moglo videti kod 3310 i 3330.
Nokia 6300 je vrhunski po dizajnu i sigurno jedan od najlepših telefona, ali ima jedan žestok problem - baterija! Imam 5-6 poznanika koji imaju taj fon i jako su razočarani baterijom. Bukvalno, nose punjač sa sobom i prava je retkost da baterija drži duže od jednog dana. Postoji solucija sa struganjem baterije BL-5 i ubacivanje u ovaj phone, ali to je nesigurna varijanta i glupavo je budžiti nešto na novom telefonu. Pošo je meni baterija bitan faktor, odustao sam od tog telefona. Lep je zaista, ali...
Nokia 6300 je vrhunski po dizajnu i sigurno jedan od najlepših telefona, ali ima jedan žestok problem - baterija! Imam 5-6 poznanika koji imaju taj fon i jako su razočarani baterijom. Bukvalno, nose punjač sa sobom i prava je retkost da baterija drži duže od jednog dana. Postoji solucija sa struganjem baterije BL-5 i ubacivanje u ovaj phone, ali to je nesigurna varijanta i glupavo je budžiti nešto na novom telefonu. Pošo je meni baterija bitan faktor, odustao sam od tog telefona. Lep je zaista, ali...
- loki13
- Expert
gsmcode, u vise tema navodis da 6233 ima neku famoznu gresku na ploci,kako su svi ljudi iz moje firme imali tu srecu da dobiju 6233-ke bez te greska,nas ukupno oko 50-tak!
I na forumu imas barem 15-20 ljudi koji su prezadovoljni svojim 6233 i ne zele da ga menjaju,dok je do sada bilo svega 10-tak postova gde se neko zali na rad iste!
Takodje da postoji ta greska ne verujem da bi i telenor i telekom (kao i pola mreza u Evropi) davali ove telefone pod ugovornu obavezu,ipak mnogo je to los marketing!
Zeleo bih da nam samo razjasnis date tvrdnje?
I na forumu imas barem 15-20 ljudi koji su prezadovoljni svojim 6233 i ne zele da ga menjaju,dok je do sada bilo svega 10-tak postova gde se neko zali na rad iste!
Takodje da postoji ta greska ne verujem da bi i telenor i telekom (kao i pola mreza u Evropi) davali ove telefone pod ugovornu obavezu,ipak mnogo je to los marketing!
D500&E71
Nemam ništa protiv Nokia telefona. Naprotiv, za mene je Nokia na prvih 10 mesta, pa onda idu ostali.loki13 napisao: Takodje da postoji ta greska ne verujem da bi i telenor i telekom (kao i pola mreza u Evropi) davali ove telefone pod ugovornu obavezu,ipak mnogo je to los marketing!
Nokia 6233 mi se mnogo svidja i u mom okruženju ima 4-5 ljudi koji je imaju i ekstra su zadovoljni. Svi su je kupili kod dva prodavca. Medjutim, ima par ljudi koji su se opekli sa njom. Pojavila se loša serija i kako su mi rekli prijatelji u servisu kvarovi se ne mogu otkloniti. Poslednja dva slučaja: jedan drugar koji je diler, pre desetak dana je dobio 90 ovih telefona, a 80 je morao vratiti zbog neispravnosti (različite stvari - od mikrofona, mreže, ne vidi karticu...) i drugi slučaj, koji me je konačno odvratio od ovog telefona, čovek je doneo nov aparat, kupljen u Nemačkoj sa istim simptomima.
Kako hoćete, svako na svoj rizik i odgovornost. Možda vam se posreći. Meni je žao što ga nisam uzeo u samom početku, a sada nemam nameru da rizikujem, koliko god da mi se svidja. Najgore je što sad ne znam šta bih... N70 mi se dopada, ali mi ne odgovara to što je Symbian, jer te funkcije ne koristim, pa mi smeta manja brzina rada.
- loki13
- Expert
gsmcode, problem je sto je po tvojoj prici 90 % 6233 doslo sa tim famoznim kvarom,a sada i i ti navodis kako ima zadovoljnih korisnika,sto so tice tih 80 pokvarenih komada,da nisu mozda oni onaj fals sto ti sam navodis?
Uzgred o tom famoznom kvaru,koji ti navodis raspitao sam se u temi servisranje i zamisli dva servisera (koji su inace pomogli mnogima i koji su na forumu podosta) nikada nisu culi za tako nesto......a bave se time (po valjda bi jedan zavrsio kod njih u radionici)
Uzgred o tom famoznom kvaru,koji ti navodis raspitao sam se u temi servisranje i zamisli dva servisera (koji su inace pomogli mnogima i koji su na forumu podosta) nikada nisu culi za tako nesto......a bave se time (po valjda bi jedan zavrsio kod njih u radionici)
D500&E71
Stvarno ne znam šta da kažem. Nemam razloga da nešto izmišljam. Pitaj te servisere d ali znaju za Nokie 6300 koji ne vide memorisjku karticu i kako se taj kvar otklanja. Ako ne znaju, onda i nisu neki serviseri. No, da ne davimo više sa ovim. Ja sam od tog modela odustao, iako znam nekoliko ljudi koji su zadovoljni sa telefonom. Kakve sam sreće, naleteo bih baš na fake seriju .loki13 napisao:Uzgred o tom famoznom kvaru,koji ti navodis raspitao sam se u temi servisranje i zamisli dva servisera (koji su inace pomogli mnogima i koji su na forumu podosta) nikada nisu culi za tako nesto......a bave se time (po valjda bi jedan zavrsio kod njih u radionici)

Telefon je stvarno funkcionalan od tastature, displeja, opšteg izgleda pa do softvera. Za te pare puno se dobija, ali sa kvalitetnom garancijom. Za svaki slučaj.
- loki13
- Expert
gsmcode, sto se tice 6300 pitaj ih sam(ako znas i sam.....),u podforumu servisiranje imas dve teme gde su ta dva servisera odgovrili na more i more problema i tako pomogli vecini ljudi koji imaju probleme takve prirode...........
A i sto da ne bi udruzili znanje i napravili pomoc kvalitetnijom i pouzdanijom!
Zar ne?
A i sto da ne bi udruzili znanje i napravili pomoc kvalitetnijom i pouzdanijom!
Zar ne?
D500&E71
Ma, nema potrebe da ih pitam. Nije mi nikakva satisfakcija i da ne znaju. Ali, za one kojima se slučajno tako nešto desi, obično posle dan-dva upotrebe, postoji čip koji se ugradjuje naknadno i košta 14€. Mada, meni je to potpuno bezveze servisirati nov telefon. Ali, loša baterija na 6300 je već dovoljan razlog da ga ne uzimam.
Ma, odvratno, ne znam šta bih kupio. Mnogo volim Nokie, ali svakoj nešto fali... preterano sam cepidlaka.
Ma, odvratno, ne znam šta bih kupio. Mnogo volim Nokie, ali svakoj nešto fali... preterano sam cepidlaka.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 20. Jun 2007. 21:30
Moja preporuka je DEFINITIVNO NOKIA6233 , ja sam ga uzeo pre nedelju dana i mogu da ti kazem da sam vrlo zadovoljan njime:
Baterija drzi do 4-5 dana uz aktivno koriscenje ,
po meni je prednost malo veceg displeja u tome sto se video snimci i klipovi jasnije vide ,
o Blututu i GPRS-u da i ne govorim ali da naglasim da podrzava JAVU
imam i memorisku karticu koju prepoznaje bez problema i to bi bilo to
u najkracim crtama

SVE U SVEMU NOKIA 6233 DEFINITIVNO !!!!

Baterija drzi do 4-5 dana uz aktivno koriscenje ,
po meni je prednost malo veceg displeja u tome sto se video snimci i klipovi jasnije vide ,
o Blututu i GPRS-u da i ne govorim ali da naglasim da podrzava JAVU
imam i memorisku karticu koju prepoznaje bez problema i to bi bilo to
u najkracim crtama

SVE U SVEMU NOKIA 6233 DEFINITIVNO !!!!

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
gsmcode, moja preporuka glasi za Symbian, ali neki noviji, recimo E60 je meni licno prelep, ali sam se odlucio za E61 samo zbog ogromnog ekrana i QWERTY tastature. Znachi nisi svestan, koliko je sve brzo. Ok, ponekad se neka aplikacija dugo otvara, ali sve se uglavnom sredi unutar 2 sekunde. I nakon nedelju dana, vishe i ne primecujes.
Nego, niko ne pominje 6234, brat blizanac 6233. Losha iskustva, nema ga na trzistu ili sta?
Nego, niko ne pominje 6234, brat blizanac 6233. Losha iskustva, nema ga na trzistu ili sta?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
My vote goes to 6233! Ovo je jedan od rijetkih dumbphoneova koji me baš oduševio! Kad bih kupovao dumbphone 6233 bi definitivno bio moj izbor! Kvalitet izrade je fenomenalan, telefon je vrlo kvalitetan, ovi što sam ih ja čačkao rade bez greške, nikakvi bugovi i kvarenja mi nisu "prijavljivani". Telefon za svako poštovanje! Mnogo mi se dopao, nemam riječi osim pohvalne. Doduše i 6300 je prilično fin, moja sestra ga ima i baš je OK. Ipak mi se 6233 više sviđa. Predlažem njega.
Pozdrav!
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!