sta je bolje SE k550i ili SE k750i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
smesko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 13:10

sta je bolje SE k550i ili SE k750i

Post od smesko »

Da li je bolji sony ericsson k550i ili sony ericsson k750i,i zasto.
kad sam kupovao mobilni svi su mi rekli k550i al` sad svi kazhu k750i..
Odgovorite mi..

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Svaki ima svoje prednosti i mane :) ali ako cemo ovako da gledamo naravno k750i
K750i:jeftiniji,jeftinije memorijske,mozes da ga modujes,bolja kamera ;)
k550i: noviji softver,nove skupe kartice,ne mozes da ga modujes,losija kamera i zbog softvera(koji ima i neke bagove) a i posto k550i ima manje socivo ;)
k750i je zastareo telefon za jedno mesec dana ide u zasluzenu penziju :) ali koliko je dobar telefon ko da je juce izasao ;) Ako ti je glupo da nosis k750i jer ga vec cela Srbija ima onda uzmi k550i ;)
K550i je naslednik k750i ali nije all in one kao sto je k750i, i to sto nosi malecki naziv cyber shot na svom poklopcu od baterije ne znaci da ima slike :blinky: slike su dosta losije od k750i, jedina prednost k550i je eto taj brend cyber shot i novi meni kamere i noviji i brzi softver ;)
Svakako bih uzeo k750i...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

smesko Ja bih ti od srca preporucio K750i,imao sam ga i veruj mi telefon je stvarno odlican,kamera mu je i vise nego fantasticna,uostalom pogledaj malo slike po forumu i videces sam.Jeste da je K550i i nov i ima neka poboljsanja po pitanju brzine softvera ali po meni je to zanemarljivo.Uzmi ti lepo K750i i jos ce ti ostati para pa izadi malo i provedi se. :D
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Koliko sam video on je uzeo k550i i vec ima nekih problema u softveru :uhuh: a i lepo je gore napisao kad je kupovao svi su rekli da uzme k550i sad svi kazu da uzme k750i...

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ne volim SE (po ko zna koji put) al moram da kazem da se vise isplati uzeti SE K750 od K550i toliko pozz . . .

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Super Sayian, pa zakljucili smo da ne volis i sto onda postujes stvarno te ne razumem, dokazao si da ne volis se i da samo pljujes po njemu da k750i ima los dzojstik da se kvari takodje je to tako i kod k800i, a to su samo tvoje prazne price...

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

milan91, Opet ti pa jbt stvarno si smorio pusti me ja pricam ne pricas ti K750 je bolji zato sto je jaci po fukcijama -.- i plz ne smaraj me vise ... :dry:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ako ti nije problem za kes,ja bih uzeo K550,pre svega zato sto K750 seta svaki drugi lik na ulici a ovaj jos nisam video da neko ima!
Po funkcijama su isti,a M2 su znacajno pojeftinile tako da ni one nisu vise toliko skupe,a i kad tad ce ti zatrebati za neke novije SE telefone.Softver je u pocetku imao neke bagove ali verujem da je to do sad vec ispravljeno,a ako i nije imas SEUS ili servis gde ce da ti urade flesh i to je to,mada kazem opet,ne verujem da jos ima neke bagove! :wink:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Super Sayian, pa pricaj sta hoces, ali milan91 je potpuno u pravu, svidelo se to tebi ili ne.... I nemoj komentarisati nesto ako ga nevolis, jer nisi objektivan, ni ja ne komentarisem telefone u nokija kategoriji...
iPhone + CX300

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Super Sayian, izvini ali sam to radis niko te nije terao da se prikljucis temi da pises nebuloze...
Ako neko trazi pomoc oko kupovine telefona eto tebe sa predlogom da uzme 3250, jer ga naravno ti imas... Ti se oslanjas na neka tracarenja tvog druga koji ima k750i i sad je njemu crkao dzojstik, ajde dobro desilo se ali sigurno nije crkao vec nije hteo da reaguje na pomeranje u jednu stranu, to je jer je prasina usla i to se sredjuje ciscenjem, i to ne znaci da je dzojstik crkao i da SE pravi uzas dzojstike ali nokija je nokija i ona ima najbolje dzojstike, pogledaj malo sta se desilo mnogim korisnicima sa dzojstikom na n73 pa nesto pricaj.Imam dosta drugova i ljudi koje znam da imaju k750i neki imaju od kako je izasao, evo skoro pune 2 god. i radi kao da je juce uzet...
Kazes ja tebe smaram, pa ne smaram ja tebe nego ti smaras sve nas sa tim tvojim pricama koje si cuo od pere,mike i laze.I naravno preporucujem svima da uzmu 3250, ima odlican ekran, ima puno aplikacija za njega to je pravi symbian telefon, kamera je 2mpx ista kao sa k800i...
Ja ako nisam imao prilike da vidim i koristim E61 ne mogu da pricam da je telefon vrh ili da je uzas i da ga ne treba uzeti, vec jednostavno precutim i preskocim temu...
btw. jel si procitao ovo pravilo
STROGO ZABRANJENO
#1 psovanje, psovanje sa zvezdicama (npr. sr***e), direktno napadanje i provokacija korisnika

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@smesko: u redu bi bilo uzeti k750 samo zbog cene...

Inace ja imam k750 i planiram za nekoliko meseci da menjam za k550 (kada mu padne cena josh malo) najvishe zbog softvera jer je razlika nebo i zemlja! Mnoooogo brzi (u svemu), ima java jp-7 platformu... itd.... Uglavnom bolji je po svemu osim po ceni (i telefona i memoriskih kartica) i trenutno ima bolji softver za kameru (al to ne znaci da sutra nece se menjati situacija sa kamerom mada su male shanse da ce biti bolja posto k750 je "hackovan" telefon, tj. nasli su nacin da zaobidju zabrane tako da i korisnici mogu uz pomoc par programa da cackaju po file systemu telefona i da menjaju bukvalno SVE!, pa i "ponasanje" kamere).

Zakljucak: uzmi sta hocesh, i jedno i drugo ti je ista stvar, ja preporucujem k550 zbog softvera (tj. brzine celog telefona, ostavlja skroz drugi utisak) i baterije (koja dosta duze traje).

pozz :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

moj predlog je k750 prvenstveno zbog cene i zato što je proveren fon i svi koji su ga koristili su zadovoljni njime
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

po ko zna koji put na ovom forumu o5 glas za k750 logicno...mislim da je ovaj fon dostigao sam vrh kupovine i da je bio jedan ako ne i naj prodavaniji fon 2005/6 a evo i sad mu ide bas lepo 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ma taj fon je neprevazidjen...slatko sam ga iznosio a eno i moj brat ga sad s uzivanjem koristi,i nema frke sa joystickom,nishta...odlicna kamerica,dobar mp3,dobro se chuje,kompaktan je i izdrzljiv........mislim da se nema tu sta mnogo porediti,ali to je samo moje misljenje :wink:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Kao sto ste rekli k750 ima jako velik broj ljudi, a jel neko gledao pod bateriju, odakle su ti telefoni?
Od sve ove kombinacije mozda je bolje da dodas jos malo para i uzmes k800, koji pravi provereno dobre slike :D
5130+Koss the plug....

dXm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 24. Jun 2007. 19:13

Post od dXm »

ako je kamera toliko bitna onda ima dve opcije:

1: malo vishe casha i k800/k810/(k850)
2: za cenu k750+30ak eura uzmi k320 i neki entry level fotoaparat :)

ako kamera nije toliko bitna onda kao happy k550 juzer od srca ga preporuchujem...
k750 ima bolju kameru ali porethodne opcije imaju josh bolju :) i jeftiniji je
k550 je jednostavno next generation. ima par sitnica za koje ne bi verovao koliko su ti bile potrebne :) TrackID radi jako dobro, Java multitasking takodje...ma jednostavno NxTGeN. Rekao bih da ima i jachu bateriju (Li-Polymer 950mAh)

A osim toga definitivno privlachi pazhnju poslovnih komitenata... a i zhena :D

Osim toga... za ovo nisam siguran ... k550 je jedan od retkih telefona kod nas koji nije skinut sa neke mrezhe. (jesam li upravu???)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Multitasking ima i k750i 8) Baterije su iste 8)
I ja za sad nisam video k550i sa mreze ali verujem da ih ima ;)

driftkiler
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 20. Jun 2007. 21:30

Post od driftkiler »

Moj buraz ima k750i jos od kad je kostao 205e,moj glas ide njemu zbog cene,a i stalno ga cackam i znam kakav je:ekstra fon!

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

milan91, Brate milane otvorio si mi oci ovo mi je trebalo thx dugujem ti uslugu a za ovo cu od sad tako da radi hvala ti ko rodjenom bratu :|
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Super Sayian, sta je bre tebi opet pocinjes, zaboravi vise na prepiranje ako hoces ima ICQ broj u profilu i daj dodji pa mi reci sta imas ako neces imas PP. :uhuh:

Odgovori