Potrebna mi je preporuka za izbor telefona. Naime, evo nekih smernica:
-cena do 200 evra
-dobra baterija (pozeljno 3 dana ili vishe)
-kvalitetan kalendar i imenik (mada ovo je pomalo bezveze naglashavati jer
danas praktichno svi telefoni imaju kalendar i imenik zadovoljavajuceg
kvaliteta)
-multimedijalne karaketristike (da ima kameru koja moze da napravi
slike pristojnog kvaliteta i pozeljno radio i/ili .mp3 player, ali ne strogo,
vrhunskog kvaliteta, vec onako prosechnih mogucnosti)
-monoblok telefon
-iskljuchivo Nokia, SE ili Samsung (nisam pristalica alternativnih
proizvodjacha)
Ja sam neshto trazio preko neta i trenutno mi je favorit k550i, iako sam se u prvi mah "zaljubio" u Nokiu 6300, ali kad sam chuo da baterija omogucuje vrlo kratku autonomiju rada, razocharao sam se.
Takodje, interesuje me, da li bih dobio neshto, ukoliko bih prolongirao kupovinu telefona za mesec-dva, tj. da li bi se tada na trzishtu pojavili neki novi modeli sa karakteristikama koje me interesuju, ili da li bi znachajnije pale cene nekim sada top modelima.
Hvala svima unapred
Izbor telefona do 200e Nokia,SE ili Samsung
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Na osnovu tvojih smernica telefoni koji se namecu kao dobar izbor su SE W810 i Nokia 6233,oba su dobrih multimedijalnih karakteristika i mislim da su upravo ono sto trazis.E sad koji izmedju ova dva na tebi je da odlucis.Ja bih N6233 dao blagu prednost.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Ja kad bi sad kupovao telefon uzeo bi w810 bez razmisljanja (jos kad bi nasao beli
), a mislim da ti mesec, dva nece bas puno znaciti. Telefon zadovoljava sve sto si gore napisao, jedino je glupo prognozirati trajanje baterije, jer to najvise zavisi od tebe. Inace baterija je zadovoljavajuca

w810 + 8GB
A kada bih zanemario ovu stavku multimedija, tj. kada bih rekao bilo kakva kamera i bez .mp3 playera, kakvi bi onda modeli bili za preporuku?
Kriterijume sam rangirao po vaznosti, pochevshi od cene pa prema dole.
Jedini nepromenjiv kriterijum je cena i zadnja stavka (da mora biti Nokia, SE ili Samsung).
@djape48
Da, svakako si u pravu da je trajanje baterije individualna kategorija, ali ja sebe smatram prosechnim potroshachem. Znachi, oko pola sata razgovora, nekoliko poruka, pola sata wap-a, i eventualno pola sata muzike (ako fon ima .mp3 player) dnevno. U takvom rezimu rada voleo bih da mi baterija traje 3 dana, a ako moze i vishe. E dodushe, velika stvar je kartica koja ide uz w810, shto je investicija od 20-30 evra.
@all
Zashto je w810i vishe za preporuku od k550i? Chini mi se da su telefoni gotovo identichni po karakterstika. w810i ima Walkman, ali poshto nisam teshki audiofil (valjda se tako kaze), mislim da tu razliku u zvuku i necu primecivati, a pak k550i ima lepshi software. To je poslednja generacija software i gotovo je identichan sa k800i, koliko sam mogao primetiti. Kamere su im iste, valjda. Svidja mi se shto je deklarisana ergonimija kod k550 veca nego kod w810.
Kriterijume sam rangirao po vaznosti, pochevshi od cene pa prema dole.
Jedini nepromenjiv kriterijum je cena i zadnja stavka (da mora biti Nokia, SE ili Samsung).
@djape48
Da, svakako si u pravu da je trajanje baterije individualna kategorija, ali ja sebe smatram prosechnim potroshachem. Znachi, oko pola sata razgovora, nekoliko poruka, pola sata wap-a, i eventualno pola sata muzike (ako fon ima .mp3 player) dnevno. U takvom rezimu rada voleo bih da mi baterija traje 3 dana, a ako moze i vishe. E dodushe, velika stvar je kartica koja ide uz w810, shto je investicija od 20-30 evra.
@all
Zashto je w810i vishe za preporuku od k550i? Chini mi se da su telefoni gotovo identichni po karakterstika. w810i ima Walkman, ali poshto nisam teshki audiofil (valjda se tako kaze), mislim da tu razliku u zvuku i necu primecivati, a pak k550i ima lepshi software. To je poslednja generacija software i gotovo je identichan sa k800i, koliko sam mogao primetiti. Kamere su im iste, valjda. Svidja mi se shto je deklarisana ergonimija kod k550 veca nego kod w810.
- Wicker Man
- Expert
@Danex uh brate ova recenica
Na kraju krajeva symbian ili ne?
bas otezava posao i mnogo prosiruje potraznju za potencijalnim modelima,da ti to malo suzis a?Jedini nepromenjiv kriterijum je cena i zadnja stavka (da mora biti Nokia, SE ili Samsung).
Na kraju krajeva symbian ili ne?
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ovako.ja bi prvo uzeo n70 koji ima radio ima lepu kameru i može da pušta mp3 a baterija mu može izgurati 3 dana/ok meni ne može jer mi svaka baterija traje po dan thanks to omiljeni broj/. ima gomilaaaaaaaaaa programa za nju a i dobrog je kvaliteta.još ako nabasaš na nekog koji hoće ME da proda iz telekoma za 200e ti si na konju.avi fajlove bez problema guta.
w810 je ok izbor što se SE tiče ali ako hoćeš da kupiš posebno karticu i neke bolje sluške onda ti preporučujem k750 koji radi posao na nivou
w810 je ok izbor što se SE tiče ali ako hoćeš da kupiš posebno karticu i neke bolje sluške onda ti preporučujem k750 koji radi posao na nivou
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
@Wickerman
Kriterijumi ostaju i dalje i rangirani su po vaznosti za mene. Ova 2 (cena i brand) se moraju isposhtovati, a ostali su pozeljni. Ako neki telefon isposhtuje 80-90 % onoga shto hocu, ali sluchajno nije monoblok, vec slajder, svakako cu ga uzeti u razmatranje, pa cu ga uporediti sa drugim i izvagati.
Moze i Symbian, ali uopshte nije proritet. To je svakako plus za jedan telefon.
@Venom
I ja sam razmishljao o N70, mada mi se chini da je pomalo glomazan, a i neverovatno mi deluje da onaj fon moze da izvuche 3 dana rada bez dopune, tako da sam ga u startu (mozda i nepravedno) odbacio.
Danas malo bacih pogled po radnja i nigde ne mogu naci k550i, a i w810i retko gde. Ne znam shta je ovo, samo se prodaje k750i.
Da li mi mozete preporuchiti neku bolje opremljenu radnju? Bilo bi pozeljno kad bi se u njoj prodavali mahom ne-brednirani telefoni (ne O2, Vodafone,...).
Kriterijumi ostaju i dalje i rangirani su po vaznosti za mene. Ova 2 (cena i brand) se moraju isposhtovati, a ostali su pozeljni. Ako neki telefon isposhtuje 80-90 % onoga shto hocu, ali sluchajno nije monoblok, vec slajder, svakako cu ga uzeti u razmatranje, pa cu ga uporediti sa drugim i izvagati.
Moze i Symbian, ali uopshte nije proritet. To je svakako plus za jedan telefon.
@Venom
I ja sam razmishljao o N70, mada mi se chini da je pomalo glomazan, a i neverovatno mi deluje da onaj fon moze da izvuche 3 dana rada bez dopune, tako da sam ga u startu (mozda i nepravedno) odbacio.
Danas malo bacih pogled po radnja i nigde ne mogu naci k550i, a i w810i retko gde. Ne znam shta je ovo, samo se prodaje k750i.
Da li mi mozete preporuchiti neku bolje opremljenu radnju? Bilo bi pozeljno kad bi se u njoj prodavali mahom ne-brednirani telefoni (ne O2, Vodafone,...).
- Wicker Man
- Expert
E onda Danex potpisujem ovo sto je rekao Venom,dakle topla preporuka za N70,mislim telefon je provereno dobar i poseduje ono sto tebi treba,jos ako si i ti razmisljao o njemu onda pun pogodak.
To je moje misljenje ti opet vidi sta ce ostale kolege reci.
pozz
To je moje misljenje ti opet vidi sta ce ostale kolege reci.
pozz