JasJam ili N91?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

JasJam ili N91?

Post od araphel »

Dakle,posto ste me definitivno zarazili svojim pominjanjem N91,bacio sam se na razmisljanje o eventualnoj zameni svog JasJama za isti.

Zelim da stavim definitivnu tacku na svoje igranje sa telefonima i bacanjem para na iste,i razmisljajuci o tome sta mi je neophodno,dosao sam do sledecih zakljucaka:solidna kamera,naglasak na ovom solidna,nemora biti nista spec,ali definitivno ne vga.zatim,rado bih se vratio na varijantu klasicnog oblika,znaci candybar sa standardnom tastaturom.takodje bih jako cenio izdrzljivo i dobro odradjeno kuciste.opcija skidanja email poruka u pokretu je pozeljna,a tu bi se znaci i wifi mogao lepo iskoristiti.solidna kolicina memorije i dobar zvuk,da na kracim relacijama ne moram da nosim mp3 sa sobom...

nekako mi se n91 uklapa lepo u sve ovo,a stvarno je lep telefon,doduse vise mi se svidja srebrna varijanta...Dakle ajde da cujem sta vi experti mislite-vredi li menjati se ili ne?pogotovo imajuci u vidu da vrednovanja telefona ovde kod mene idu malo drugacije i da bih svoj JasJam mogao da zamenim za nov ili skoro nov N91 glavu za glavu,i ne vise od toga....da cujem ;)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Moj savet nemoj menjati jer je JasJam dosta mocniji od N91 i po meni bolje uradjen.Sad moj savet ako vec uzimas uzmi 8GB na Ebay i proci ces dosta jeftinije :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

pazi,poenta nije vise u mocnosti....svaki put kad kupim neki mocan telefon,samo pozelim nesto jos mocnije...tako sad kad sam se druzio sa Jasjam neko vreme,samo sam pozeleo da imam JasJar :lol:

Stvar je u tome da to negde mora da stane,i kad pogledam sta mi je od funkcija NEOPHODNO,onda mi se tu N91 prilicno dobro uklapa kao aparat koji je obican i zadovoljava sve osnovne potrebe,a s druge strane je i pomalo egzotican i nesvakidasnji,a takodje je i symbian pa se moze s vremena na vreme i poigrati s njim...

nadam se da je jasno zasto zam pomislio na ovu kombinaciju...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

araphel, znas koje je najbolje resenje? Stavis sve prednosti oba na listu i ocenis vaznost prednosti, i odaberes. Tako sam ja radio. Recimo,
N91- izgled (vaznost 10) muzika(vaznost deset) znaci zbir je dvadeset.
jasjam- funkcionalnost(vaznost 9) i veliki ekran (vaznost 10)

I, onda ides da sa n91 imas dvadeset bodova, a sa jasjamom imas 19 bodova, i onda ti n91 vise odgovara. ;)

Kada sam ja menjao iPod i p990 za n91 8gb, ja sam tako radio, i sa n91 sam nasao 40 bobova, a sa iPodom i p990 samo 26 bodova, i zamenio sam...

Ako ti hoces super kuciste, mocan izgled, ekstra mp3 i jednostavnost symbiana, nema boljeg fona od n91, zar ne?
iPhone + CX300

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

araphel napisao: Stvar je u tome da to negde mora da stane
NIKAD nece da stane i to znas i sam...samo moras da promenis tj okrenes navike na drugoj strani...auto,racunari,garderoba,sport, i moras po svaku cenu izostaviti ove gadgete iz dnevnog zivota! 8) nemoj menjati na N91...
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Nism ovo hteo pisati ranije,znas nemoj pomisliti da omalovazavam tvoj sud i procenu ali moje i samo moje misljenje je da si malo pogresio kada si utopio treo650,secam se kada si u jednom postu naveo kako si ga nabudzio i trebao mu nabaviti skracenu antenu,e tada sam pomislio "ovo je srecan covek,sta mu treba pored masine od trea650."Bio sam ti zavidan :)
A onda ga ti prodade i eto...
Sto se tice N91 telefon je stvarno odlican sto se tice zvuka i inace ali dimenzije,ekran,ergonomija nisu bas za pohvalu.
Sto receSpyker, ti pogldaj sta ti treba i odluci ali moje misljenje je nemoj menjati Jas Jam za N91,ako vec hoces promenu i imas mogucnost prodaj Jas Jam i uzmi treo680. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

probaj...tj nadji nekog ko ima dati model pa ga pitaj da ti pozajmi da vidis da li ti lezi ta n91.nemoj dzaba da se opeces
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Wicker Man, rece da je ergonomija na n91 losa... Uh, pa ne bih se bas slozio... Jesu dugmici mali, ali su jako dobri, mislim da ce se ostali korisnici telefona sloziti, madness sigurno hoce.

Dalje, ekran, nije los, ali nije ni dobar. Po meni je negde prosecan, ali u odnosu na jasjam je definitivno mana.

Dimenzije... Pa sta znam, meni su dobre, manji je od vecine pda uredjaja...

Ali, ako zelis "svemirski" izgled i super muziku, nemas o cemu da razmisljas :) Tako sam i ja za p990, kao ode qwerty, manji i losiji ekran... Ali, nisam se ni jednoga trenutka pokajao sto sam izvrsio zamenu... :) N91 me je odusevio. Ja ne kazem da je telefon bez mane, ima ih (mada trenutno osim displeya mi nista ne pada napamet, mada nije ni on los), ali je svakako dobar...
iPhone + CX300

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

araphel, kako god hoćeš, ali molim te donesi JasJam da prčačkamo a posle ako baš hoćeš prdaj ga tj. zameni, mada ne vidim preteranu logiku u tome jer bez obzira što je stvarno dobar telefon u odnosu na njega tvoja trenutna kombinacija JasJam + Cowon je ubica, pjus i JasJam ima Wifi ako i N91, i 3G, i 2Mpix. Prema tome stvarno ne vidim poentu. Plus bi u BGu mogao više da dobiješ, samo je pitanje za koje vreme ,mada ako se dobro sećam pre samo 5-6 dana ti ej neko ovde nudio solidnu cifru kakvu mislim da tamo ne možeš da postigneš, ili ako je to to onda je kod vas N91 preskup, na šta si ti odgovorio da nemaš nameru sad da menjaš bilo šta.

Ne znam šta će biti, znam samo da sam ti još više otežao izbor, ali odluči se maaan :roll:

:)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja ne bih menjao, toliko je taj n91 nahvaljen da to nije normalno... Pa za manje para uzeti neki dobar player i kraj, nikad n91 nece biti bolji od bilo kog playera... Takodje sto se drugih stvari tice JasJam je daleko boljiii... 8)
araphel, a sto se tice stajanja :) nema toga :) to je urodjeno u krv :lol: ja cim sam uzeo k800i ja sam odmah seo da trazim neki model koji bi mogao da uzmem :lol: palio sam se malo na w950i i onda me je sve proslo ;) Reci sebi imam odlican telefon, cak i dosta bolji od nekih i gotovo... 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

gargamel4, pa ko zna,ako ne dobijem neku ponudu uskoro,verovatno cu se ohladiti od menjaze.a sto se cackanja tice,nema problema,samo i dalje nije sigurno da li cu dolaziti,posto moram da pozavrsavam tokom septembra neke stvari,pa onda ili pocetkom oktobra dolazim za stalno,ili se ne vidimo do sledeceg leta...ko zna

A sto se cene tice,ovde mogu ako se potrudim da dobijem jedno 400 eura za njega,i upravo u tome je poenta,to je ovde pola cene novog aparata....Nova N91 kosta ovde oko 350-400 eura,ali caka je u tome sto ovde cim hoces da prodas aparat koji je malo koriscen,odmah ti skidaju pola cene....znaci dovoljno je da si ga i nedelju dana koristio,vec se racuna kao polovan i koriscen i automatski brises pola od onog sto si platio...takva je politika trgovine,sta da kazem...

Danas mi onaj isti dosadni lik koji me vec neko vreme cimao za JasJam zvao ponovo i judi mi JasJar,ali trazi da mu doplatim mnogo,kao nov je aparat,blabla...naravno,odustao sam.....menjaza samo glava za glavu ili da meni doplate....videcu sta cu uraditi.....

milan91, u pravu si za ovo sto kazes da nema stajanja dok ne kazes sebi da je to TO.

Samo kad nebih morao da izvlacim tastaturu da odgovorim na poruku,onda bi ovaj fon imao apsolutno sve sto mi je potrebno,pa cak i vise...glupavi 3g nisam nijednom koristio jer nemam nikoga sa mogucnoscu video poziva,a za internet kad sam van kuce uglavnom koristim samo wifi koji mi je dzabe,tako da ovo stogargamel4 navede kao prednost definitivno otpada...

JasJam jeste genijalan,i zacudo jako stabilan,sad kad sam mu ubacio evropsku verziju WM6 sa novim radio controllerom,nestale su cak i najsitnije oscilacije u signalu i overall prijem mi se poboljsao,a fon ubrzao,tako da zaista neznam sta me je spopalo da se menjam.....Ma vi ste me navukli sa tom pricom o n91 sram vas bilo! :lol: :D :wink:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

milan91 napisao: Pa za manje para uzeti neki dobar player i kraj, nikad n91 nece biti bolji od bilo kog playera...
he, he, nesto ovako glupo odavno nisam cuo :lol: Izgleda da jos uvek ima onih tvrdoglavih, koji jednostavno nece da prihvate cinjenice...

Milane, teze je naci mp3 koji je bolji nego koji je losiji, to budi siguran... I, tesko da je i jedan mp3 bolji od n91, a da je ispod 100e(mada ima izuzetaka, ali malo)... A ti si ili tvrdoglav ili ne informisan... (glup nisi, ne mogu da kazem, znas dosta toga, ali nekad bezveze teras po svom...)
iPhone + CX300

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja ionako imam odlican MP3 plejer koji i po kvalitetu i po memoriji daleko nadmasuje N91 sigurno,te i nije for u tome....ali ok.Kao sto rekoh,sacekacu malo,pa cu videti,mozda me prodje....Ionako je N91 ovde dosta redak primerak i ne nalazi se tako lako :D

Voleo bih kada bi Miskoni banuo i dao svoje misljenje,posto znam da je rasklopio i sklopio N91 i sigurno ga zna i uzduz i popreko :lol: pa bi verovatno mogao jos ponesto da mi kaze o doticnom aparatu...

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Spyker, Uh, vidim ja da si se ti opasno nalozio na svoju N91 pa te ljubav zaslepela :D
Ergonomija definitivno nije za pohvalu,meni pored malih tastera smeta i neizbalansiranost,gornji deo preteze pa je potrebno koristiti i drugu ruku.Neko moze mozda sve i sa jednom ali ja se ne usudjujem,mislim zamisli ispadne mi. :shock:
Sto se tice ekrana,ma daj molim te neoboriva je cinjenica da je ekran los,tj rezolucija je neprihvatljiva za danasnje standarde.
Za muziku je ok ali ovih nekoliko mana je bas "vidljivo".

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

pa ja sam se jedva odvojio,sad meni je ispao jedno 20-tak puta na plocice nista mu nije bilo :D :lol: Ekran je na suncu bolji nego u mraku,a tasteri su odlicni ;)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Spyker, pa ti pricas ko da taj n91 kosta 50e, pa sad kao nema nista bolje za 50e...
Ja nisam dvrdoglav, a ni glup... jedino sto vredi na n91 je wifi, 4GB, i to sto je dobar player...
Kamera nista posebno, ekran takodje, tastatura...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Wicker Man, pazi, ja se slazem sa tobom, nisi me razumeo... Ali, ekran nije los za prosecan telefon, ali posto je n91"visoka klasa", ekran ispada katastrofalan. Sto se tice ergonomije, moguce, svako ima svoje misljenje. Znas i sam da se misljenja razlikuju. Mene je najvise iznenadilo u temi o e61 sto neki obozavaju dzojstik, a neki ga mrze. Jedino sto mi se nesvidja je dugme za meni, tj. ne svidja mi se njegova pozicija, ostalo mi je sve ok...

araphel, ako pitas Miskonija, dobices vecinu pohvala, on je jako zadovoljan telefonom, i svakome bi ga preporucio. Ja kada sam ga pitao da li da menjam p990 i iPod za n91 8gb, on je rekao: "Ja ti nikad ne bih dao moju n91 za tih dvoje"(njegova je 4gb, znaci da ne bi ni razmisljao za 8gb) Zato sam i zamenio, a to je jedan od dokaza koliko je on zadovoljan tim telefonom :wink:

E, da, Wicker Man, evo imas i madnessove utiske, vidis da ne preterujem, da se i njemu svidja ergonomija... A, vidis i sam da ni ekran nije los(mada, opet napominjem da je najveca mana ovog telefona...)
iPhone + CX300

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

madness99 napisao:...sad meni je ispao jedno 20-tak puta na plocice nista mu nije bilo...
Pa jeste ali taj n91 je tvoj licno,a zamisli meni ispadne od druga pa se nesto zezne.
Spyker, madness99, Pa momci ako se vama svidja ergonomija onda ok,bolje po vas,meni jednostavno "ne lezi". :wink:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Wicker Man, pa naravno, svako ima svoje misljenje i svoj ukus, zar ne :wink:

milan91 napisao:Spyker, pa ti pricas ko da taj n91 kosta 50e, pa sad kao nema nista bolje za 50e...
Ja nisam rekao 50e, nego 150e! I, ovde pricamo o telefonima, ako nisi primetio... :lol:

milan91 napisao:Ja nisam dvrdoglav, a ni glup...

Nikad nisam rekao da si glup, znaci rekao sam da NISI glup, ali jesi tvrdoglav...

milan91 napisao:jedino sto vredi na n91 je wifi, 4GB, i to sto je dobar player...
Kamera nista posebno, ekran takodje, tastatura...
Ponovo glupost, ovim dokazujes da je nisi ni koristio, tastatura je super udobna, i to ne samo meni, nego svima! Ne znam, i meni je bila glupava na slici, onako mala i nikakva, ali je jako udobna! Takodje, zaboravio si da stavis kao prednost izuzetno visok kvalitet izrade...
iPhone + CX300

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa kad n91 bude bio 150e mozemo da pricamo o necemu ;)
N91 jesam koristio, 30min. dovoljno da zakljucim kakav je telefon...

btw. ja koliko se secam citiranje postova je zabranjeno :roll:

Odgovori