Postovani forumasi, posle svih vasih odgovora, konacno sam se odlucio za Nokiu N73 ME ili N80 IE. Ali sada imam jos jedno pitanje za sve vas. Posto sam vam vec rekao da sam imao HP PDA Ipaq600, da li neko zna sta bi me u tom pravcu zadovoljilo i sta ima sada najnovije na trazistu sto bi ipak bilo bolje od Nokie E6o ili N73 ili80? ne svidja mi se E61i.
Puno hvala
posle PDA HP sta sada?
posle PDA HP sta sada?
extra je sto postoji internet
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
winok, ako mora biti nokia,onda ti je izbor sveden na recimo n91,e70,e60,n73,n80... (svi sem n73 i wi-fi i svi su 9.1 symbian),a moja preporuka bi ti bila p990i ili p1i od SE (oba imaju uiq os,qwerty tastaturu,wi-fi,touchscreen,sve u svemu oba su tehnoloski izuzetno napredni...),sve zavisi kojim budzetom raspolazes...
D500&E71
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
winok,
-PDA - PERSONAL DIGITAL ASSISTANT
Kombinacija rucnog racunara i organizera impresivnih mogucnosti koji obicno pokrece neki OS, jos se koristi kod nas naziv LDP (Licni Digitalni Pomocnik)
-iPAQ jeserija PDA uredjaja kompanije Hewlett-Packard.
-Smartphone je "pametni"i telefon,tj telefon koga pokrece neki operativni sistem.
-3G Stands for 3rd-generation. Analogni mobilni telefoni su bili prva generacija. Digitalno markirani druga generacija. Servis spojen sa 3G obezbeduje mogucnost za transfer glasovnih i neglasovnih podataka. 3G donosi bežicno prenošenje brzinom, što dopušta kompletan video, veliku brzinu internet pristupa i video razgovor. Postoje nekoliko razlicitih srandarda 3G tehnologije. Najpoznatiji je UMTS, koji je baziran na WCDMA tehnologiji. (WCDMA i UMTS se cesto razmenjuju.)
Ovo je ukratko imas po netu jos tonu informacija o ovim pojmovima,ako sam negde pogresio neka me neko ispravi.
Sto se tice tvog prvog pitanja,sve zavisi koliki ti je budzet,ali eto ja bih ti preporucio da pogledas treo 680 ili 750,oni su meni stvarno ekstra,naravno ima jos super pda uredjaja ali eto ja glasam za ova dva modela,jer zaista sta ti treba vise ako kupis n73ME ili N80IE.
-PDA - PERSONAL DIGITAL ASSISTANT
Kombinacija rucnog racunara i organizera impresivnih mogucnosti koji obicno pokrece neki OS, jos se koristi kod nas naziv LDP (Licni Digitalni Pomocnik)
-iPAQ jeserija PDA uredjaja kompanije Hewlett-Packard.
-Smartphone je "pametni"i telefon,tj telefon koga pokrece neki operativni sistem.
-3G Stands for 3rd-generation. Analogni mobilni telefoni su bili prva generacija. Digitalno markirani druga generacija. Servis spojen sa 3G obezbeduje mogucnost za transfer glasovnih i neglasovnih podataka. 3G donosi bežicno prenošenje brzinom, što dopušta kompletan video, veliku brzinu internet pristupa i video razgovor. Postoje nekoliko razlicitih srandarda 3G tehnologije. Najpoznatiji je UMTS, koji je baziran na WCDMA tehnologiji. (WCDMA i UMTS se cesto razmenjuju.)
Ovo je ukratko imas po netu jos tonu informacija o ovim pojmovima,ako sam negde pogresio neka me neko ispravi.
Sto se tice tvog prvog pitanja,sve zavisi koliki ti je budzet,ali eto ja bih ti preporucio da pogledas treo 680 ili 750,oni su meni stvarno ekstra,naravno ima jos super pda uredjaja ali eto ja glasam za ova dva modela,jer zaista sta ti treba vise ako kupis n73ME ili N80IE.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Mnogo zavisi od toga da li zelis aparat koji je pre svega telefon i ima tome podredjen dizajn,a dodatke u smislu Osa i tako to,ili zelis vice PDA centrican uredjaj,joji je pre svega dzepni racunar samo sa funkcijom telefona.iz licnog iskustva sa prvo p910 pa treo650 pa sad jasjam (svi su pre svega pda,znaci touchscreen i to),ponekad jako zelim da imam obican telefon koji ce osnovne stvari moci da uradi prostim pritiskanjem dugmicja.Takodje,kao covek koji je koristio i modele tipa k750,v3i,i slicno...ponekad mi jako zatreba dobar organajzer i funkcije koje obican fon prosto nemoze da pruzi....zeznuto je to...jos uvek trazim fon koji ce biti upotrebljiv kao fon,a dobro vrsiti i funkciju podsetnika i organajzera i moci da se nosi sa word dokumentima......sve vise se bacam u razmisljanje o nekom od novije serije nokijinih smartphona,poput n80,e65,ili nesto slicno....