SE K800i v SE K810i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dusan2
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 21. Sep 2007. 17:49

SE K800i v SE K810i

Post od Dusan2 »

Posle duzeg razmisljanja ja se odlucio da sebi kupim telefon K810, i krenuh ja u obilazak prodavnica u rodnom mi Vranju. Udjoh ja u jednu prodavnicu, pitah za K810, a prodavac poce da mi prica o tome kako je K800 mnogo bolji telefon (kod njega po ceni od 220 eura) a da je K810 cabar i da ne vredi ni cvonjka. Bio bih zahvalan ako bi mi neko dao svoje misljenje. Ne razumem se mnogo u telefone (mnogo vise u racunare) i sada sam potpuno zbunjen. Unapred hvala :)

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Re: SE K800i v SE K810i

Post od VladaII »

Dusan2 napisao:a da je K810 cabar i da ne vredi ni cvonjka.
Lepe atribute si uporebio :)

iskreno...k800i je lepsi u dizajnu, jedina razlika izmedju ova dva telefona je u memoriji koja dolazi uz telefon , uz k810i ti stize 128 mb, dok uz k800i ne dobijas karticu...
ustedeces 50 evra...moj savet k800i

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

koliko ja znam,razlika izmedju 800 i 810 je samo dizajn,koji je na 810 po meni daleko ruzniji...nekako deluje plasticno i jeftino,neumem da objasnim,to je samo moj subjektivni osecaj...i ja bih pre k800. :D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Dusan2, Prelazak sa K800 na K810 nema nikakovog smisla jer je u pitanju nasminkani K800 sa nekim neznatnim poboljsanjima,ali ako trebas da kupis jedan od ova dva onda glas ide za K810. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

ma uzmi k800, meni su oba ruzna, al k800 je malo lepsi od onog k810(koji je zesce ruzan).
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

k810 mozda ima ime kao da je naslednik k800 pa ljudi koji ne znaju bas mnogo o telefonima, mogu da kazu "pazi ovog ima k810, a k800 je vrh"

mislim da razlika u ceni ne odgovara onoj za koju mozes da kupis nesto vecu karticu..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Dusan2
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Dusan2 »

Wicker Man napisao:Dusan2, Prelazak sa K800 na K810 nema nikakovog smisla jer je u pitanju nasminkani K800 sa nekim neznatnim poboljsanjima,ali ako trebas da kupis jedan od ova dva onda glas ide za K810. :wink:
Trebam da kupim jedan od ova dva. Zaboravio sam i da pomenem da, po prodavcu, K810i nema "stitnik" za kameru i da se kamera kvari? Dizajn mi uopste nije bitan. Btw, da li se bilo koji od dva telefona mora "otkljucavati" ili su sve mogucnosti odmah dostupne?

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ovako imam k800, imao sam priliku da se poigram sa k810 ceo dan i stvarno telefon je dosta slican k800, ali meni tastatura na k810 uopste ne odgovara, sva je nekako zbunjujuca i bas su mi tasteri mali(nekako nije za moje prste) ostalo je sve isto.K810 je malo tanji i zastita za kameru je manja i nije toliko ispupcena kao na k800. Znaci pre bih izabrao k800 sto se tice hardvera ;) Sto se tice softvera pre bih izabrao k810, cak sam imao na svom telefonu k810 softver koji je potpuno slican k800 ali ima 2 nove funkcije, to su PhotoFix koji popravlja sliku nakon slikanja(meni potpuno ne odgovara) i TrackID e ovo je odlicna aplikacija za prepoznavanje pesmica sa radija ili odakle ti snimis ;)
Ako budes zeleo da imas k810 softver jednostavno ga mozes ubaciti u tvoj k800, ali moras popraviti i osvetljenje gornjeg dela gde je dzojstik, ali i nekih tastera koji nemaju osvetljenje(jer je na k810 drugacije) to se lako radi, ali ja sam se ipak vratio na k800 jer je laksi za menjanje ikonica i ostalih zezancija.

btw. moram da napomenem da mi je k810 nekako ruzniji, ta veca kartica uopste nista ne znaci, a i iskreno ne svidja mi se kako je odradjena vezica za nosenje oko ruke(mnooogo jeftino u odnosu na onu sto ide uz k800 koja je kozna)

Kazes da se moraju otkljucati?? :? Ne znam sta ti to znaci, malo pojasni...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ne znam sto ste se uhvatili oko toga koji je lepsi to je subjektivno,sto je nekome ruzno drugome je lepo.Dusan2, Eto MilančeBGD, navede konkretno poboljsanja kod K810 u odnosu na K800 pa ti sada vidi da li ti se isplati, da sam ja u pitanju ja bih uzeo K810,ali ti fino otidji u shop uzmi oba modela i vidi koji ti se vise dopada i da li ti ergonomija odgovara i kod jednog i kod drugog. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Svako ima svoj ukus ;) nekome se svidja nekom ne ;) Po meni razlika u ceni nije realna... 8)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

SLazem se da razlika u ceni nije realna ali dizajn i stavka da se pojavio kasnije na trzistu i da cena tek treba da mu padne...meni se licno vise svidja k810 nego k800 mnogo je lepsi dizajn tastature na k810...uostalom stvar ukusa,,,
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ja takođe imam k800 i kad sam ga kupovao ozbiljno sam se razmišljao između njega, kartice od 1gb, boljih(walkman) slušalica sa jedne strane i k810 sa druge, jer za tu razliku u cijeni možeš da kupiš sve ovo. Jasno ti je za koji sam se na kraju odlučio ali iskreno ni sad nisam siguran da li sam dobro postupio jer se i meni više sviđa dizajn na k810, prije svega zbog poklopca na kameri ali čini mi se da bi mi i ta "neobična" tastatura više odgovarala, no to ne mogu da tvrdim jer je nisam probao...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Po meni imas dva izlaza.. U jednom je cena realna a u drugom ne.

Cena je realna (po meni) ako ne zelis da se zezas sa softwerom, jer kao je track ID po meni najbolji program ikada, a i imaces malo problema ako ne znas kako se to radi sa softwerom...

Cena je nerealna ako znas da sve uradis sam, jer onda k910 nema prednosti)

Ja se iskreno ne bih zezao, posto nisam nesto sa kompom, i uzeo bih k810, ali ako je kod tebe druga prica, onda uzmi k800

P.S. da se razumemo, toliko mi se svidja trackID da on sam po meni vredi vise od 50e, jer mi je jednostavno najkorisniji program ikada, a ima ih mnogo koji su preko 50e...
iPhone + CX300

Dusan2
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Dusan2 »

Hvala vam, odlucio sam uzeti k810i, racunar mi je jaca strana ali ne zelim da rizikujem. A sada, sta za garanciju? Neki nude 6 meseci za softver, a 3 za hardver, neki godinu uopste, sta da odaberem? Zivim u Vranju i zeleo bih naruciti telefon iz Beograda, ali da me, ako se desi neki kvar, ne nerviraju prodavci. Dakle, ima li neka dobra beogradska firma koja daje 1god garanciju (bez obzira koliko je skuplja), da im telefoni nisu skinuti sa strane mreze i sl. negativne strane. Ako neko ima nekog iskustva, stvarno bih mu bio zahvalan. Napminjem da sam pocetnik sa mobilnim telefonima i da mi je vas savet vrlo vazan.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Preko telekom+ i media mobill mozes naruciti telefon, ostale radnje mislim da nece da salju telefone... Zovni ove dve radnje i pitaj da li imaju k810 da nije skidan sa mreze i da li je u full pakovanju... 8) Naravno pitaj i za garanciju, mislim da telekom+ daje 6 meseci na hardver i softver :wink:

Odgovori