Nokia N70 vs Qtek 8310

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Nokia N70 vs Qtek 8310

Post od nikoola »

Imam ponudu da svoju Nokiu (2mes, crna, extra stanje, procenjujem je na oko 150e) menjam glavu za glavu za Qtek 8310 (2mes star, full, bla bla bla).

N70 mi je dosadila jer je dugo imam vec drugi put, a menjao bih je jer joj vrtoglavo pada cena (mislim na polovnjak).

Kakav je 8310? Isplatili se uzimati jer je WM a nije TS? Funkcije? Ispada li sa mreze?
Wlan verotvatno necu koristiti jer nemam tehnickih mogucnosti.

ps. stvar je VEOMA hitna.

HVala puno i pozzzzz

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22

Post od Ivsa »

Pozdrav, moje misljenje je to da pih ipak trebao zadrzat n70 jer po meni ima bolju kameru od Qteka i funkcije, te mi se cini kao model koji ces lakse prodat nego Qtek!? :?
N70 ima 8. symbijan i da ima vise software za nju nego za WM, iako su mozda podjednaki, osim ak ti je nokia bas dosadil onda zamjeni!? 8)
Sve u svemu,moj glas za n70!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Ma sta te boli pozadina.
Ako je taj qtek u super stanju, sto da ne, ako ti je vec nokia dosadila.
Barem ces u dzepu osetiti promenu.(dimenzije)
Racunaj da su jednako usporeni sto se softvera tice, jer je nokia n70 usporena do bola u odnosu na vecinu drugih smart nokii. A to je uvek bio i problem sa windows telefonima.
Qtek ima manje boja na displeju, ali ima jacu rezoluciju, slabija mu je kamera i nema 3g kameru(napred). Poznajes sebe i znas da procenis koliko koristis 3g usluge. Ako gledamo po anketi na forumu 97-8% su samo probali ili nisu uopste probali 3g usluge(ne planiraju u skorije vreme da ih koriste).
Ako ti je frka za softver, koga kako kaze Ivsa, ima vise na netu za n70, ti pazari jedan dvd sa svim mogucim krekovanim programima za qtek(500-800 din.) i zavrsices pricu sto se toga tice.

Moja ti je preporuka da ga chendzirash, probaj, pa ako ti se ne svidi valjaj ga. I sam kazes da n70 pada cena kao luda, tako da ces uvek moci da se vratis na nju, ako ti se ovaj ne svidi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ovako,qtek je odlican i cvrsto odradjen,kvalitetan aparat.imas par sajtova gde ima gomila programa za sve verzije WM za dzabe,kamera je losija na qtek u smislu rezolucije,ali slike su sasvim korekte,za muziku je windows media player odlican.aparat je funkcionalan i nije komplikovan za upotrebu...

sve je to divno i krasno,ali cinjenica je da ces ga jaaaako tesko kasnije prodati,tako da na takav korak se odlucuj samo ako planiras duze vreme da ga nosis a posle eventualno utopis za neku sicju i dodas dosta love za nov fon...ja licno bih menjao jer mi je bolji i funkcionalniji WM nego symbian,pogotovo smartphone edition,jer je zadrzao neke prednosti pocket pc varijante ali mu je upotreba pojednostavljena i primerena standardnom telefonu....s druge strane,razmisli i o ovome;ako ti bilo sta zatreba za taj fon,tipa baterija ili bilo kakav dodatni deo,nigde ga neces naci...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Menjaj ako si resio na duzi period nista novo ne kupujes i menjas jer za razliku od N70,Qtek ces vrlo tesko prodati ili kao sto rece araphel, uzeces neku sicu,pa onda "jovo na novo" :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ja licno bi mjenjao pod obavezno.
Ali tu su neke dodatne okolnosti koje tvoju zamjenu cine bespotrebnom.
Qtek je po meni bolji aparati, prednosti su mu wifi koji ti nekoristis, a vrlo je praktican, ali su tvoje objektivne okolnosti drugacije. Displej na qtek je bolji, manje boja ali je rezolucija jaca, mislim da je i neznatno veci.
3g kamera, meni to nije mana vec prednost. Nisam siguran koji je takt rada procesora na qteku ali cini mi se da je brzi od n70.
Windows mi je daleko interesantniji jer je komplikovaniji ali ne na nacin da mu je upotreba nemoguca, a sto se tice programa i dostupnosti mislim da su podjednaki.
Sto se tice kamere, ja je nebih ni razmatrao jer ako i postoji njena svrha je slika za fotoidentifikaciju.
Sad mana qteka su generalno dzorstik, koji je po meni uvijek losije rijesenje od klasicnog navigacionog tastera, odsustvo tach screena mu nezamjeram niti smatram da mu je tim funkcionalnost umanjena.
Mana mu me i kao sto je rekeo araphel, konplikacije oko nabavke nekog rezervnog dijela a neznam ni ko bi ga valjano servisirao.
Prednosti nokije je ta sto ces ga daleko lakse utopiti, tako da kada sve oduzmem i saberem, mislim da trebas da ostnes na nokiji, jer kako god, tebe svrbila zamjena, mjenjaj ali zaboravi qtek, narocito ako se neces dugo na njemu zadrzavati, jer mnogo ce te to kostati.

uf. sad kad sam procitao sta sam pisoa, vidjeh da je sve vec receno, otese mi rjec iz usta. :D
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Jos jedan glas za qtek (ako ces na duze staze, a verujem da neces, mada nikad se ne zna) :wink: :) uglavnom je vec sve navedeno pa necu da se ponavljam...pozdrav!
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo ovako,par licnih iskustava,posto sam jedno vreme razmisljao o ovom aparatu i igrao se detaljno s njim:

Rezolucija od 320X240 na ekranu jedva nesto vecem ili mozda cak istom kao na n70 daje za rezultat jako lepu i ostru sliku,razlika u bojama se ne primeti jer je ekran jako dobro osvetljen.aparat radi na 205mhz ako se ne varam i sasvim je dovoljno brz i lepo reaguje na komande.Baterija je vise nego solidna i izdrzi 3 dana umerene upotrebe bez frke.Kamera nije losa,ali nije ni sjajna,uporedio bih je po kvalitetu sa 6630.dzojstik je sasvim ok,nije krut,ali razmak izmedju proreza za dzojstik i tastature na masci je jako mali,pa se desava da plastika tu naprsne jako lako pri padovima.video sam 3 aparata u odlicnom stanju,ali sva tri sa naprslinom na istom mestu na masci.wm5 smartphone verzija je jako dobro odradjena,lepo optimizovana,i jako lako se koristi uz pomoc tastera,ne gubi nista skoro na funkcionalnosti u odnosu na pocket pc verziju istog OSa.Media plejer je odlican a hardware kontrole (na i-mate sp5m varijanti) su vise nego korisne.sinhronizacija sa outlook je odlicna i brza,samo prikaci i vozi...zvuk je solidno glasan na zvucniku,ali ne preglasan.na slusalicama je dobar i pun,ali malo tih,sto je poznata mana svim WM uredjaja,ovo se da ispraviti sa boljim slushkama.aplikacija ima,to nije problem,instalacija je laka i jednostavna....

sve u svemu,odlican i funkcionalan aparat,ali nepoznat i nedovoljno cenjen na srpskom trzistu.ako ces ga uzeti i zaista koristiti i ceniti njegove mogucnosti i cuvati ga na duze staze,onda se menjaj,ali se pozdravi od mogucnosti da na kraju uzmes vise od 70ak evra za polovnjak....a i to ako imas srece.ako ces da cackas i ides dalje za par meseci,onda ti se ne isplati jer ces dosta novca izgubiti

to je krajnja linija po meni...ti odluci...ja bih menjao 8)

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Ljudi, sta da vam kazem? HVALA puno. Generalno mi i niste pomogli :D :lol: :blinky: A evo i zasto:

U medjuvremenu mi je izletela ponuda i tel sam prodao za kes 8)

E sad imam drugi problem (koji kupiti, a imao sam N73 [dva puta], N80, P990... a nemam para za N95 :(), ali o tome cu u novoj temi.
A posto imate odlicne komentare i savete, ne bi bilo lose da mi tamo malo pomognete.

Hvala jos jednom
iPhone 3G[s] 16GB

Zaključana tema