6630, je zaista najbolji izbor, simbijan, naravno nemoras da ga kosristis u punom kapacitetu, ali neki programcici, tipa smart settings, rijecnik, neki fini organajzer, itd, plus koja igrica, sve to uz naravno funckije koje se trazio.
6230i, imao sam ga vrlo ostre rezolucije displej, ali zato manji od 6630.
mana mu je baterija, kod 6630 iako je simbijan baterija mu duze drzi.
I ja sam razmisljao o povratku na ovaj telefon, svidja mi se ideja da ga malcice u licnoj izvedbi ukrasim nekim sarama ili da ga cijelog farbam.
E da velika mana 6230i je sto prasina upada na displej pa ga iako je odlicnog kvaliteta, to kvari prikaz, djeluje jeftino, i naravno moras ga cesto rasklapati i pazljivo cistiti.
Mana i jednog i drugog su sto ja kada bi kupovao to polovno, nebih znao kako da prepoznam original od maske A kopije, a to mi je vrlo bitno, jer se kod ovih neroriginal maska displeja izgrebe za 2 sedmice, a to me nervira.
Tastatura na 6230i izuzetno kvalitetna, mrvu ispod 6233 koji ima najkvalitetnij i najugodnije izvedenu tastaturu.a za 6630 nisam cuo da su se zalili na tastaturu, cak naprotiv.
Oprema, pa BL5C baterija, jos malo pa ces je moci i u C marketu
Sluske, maske, naravno ,sve vrlo lako dostupno, mislim na kopije, ipak su ovi modeli bili siroko zastupljeni.
Mp3 na 6230i nista posebno, glasan je ali ima distorzije, naspram mpx200 je smijurija, da nepoverujes kakava krdza.
Sto se tice alarma prednost je na 6630 jer programcicima, mozes skroz da ga prilagodis sebi, kako alarm tako i druge stvari. 6230i mana mu je sto moze namjestiti samo jedan alarm, bar mi se tako po sjecanju cini.
Ciena im je tu identicna.
Od ostlih imenovanih mozda w220 kome fali bluetooth i ima dzojstik sto me nervira ,ali zato walkman sluske i karticu za nekih 30 pjesama plus fm, plus jaku bateriju,
I posljednji za razmatranje, je ta Motorola v3 black, i danas plijeni dizajnom.
Ali opet suma sumaru, cini mi se da je 6630 ipak najpristojniji.
btw, nema te dugo na forumu, da tebe ne bi na mom prvom postu sad bi umjesto creativove masine nosao neki walkman.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3