SE w950 ili m600 sa 2GB?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

SE w950 ili m600 sa 2GB?

Post od Wicker Man »

Postovani forumasi,
potrebna mi je vasa pomoc.
E ovako,znaci dvoumim se izmedju ova dva telefona.Znam dosta o w950,imao sam prilike da ga cackam,a m600 samo jednom takodje na kratko.Znam prednosti kod w950 po pitanju memorije i bolje opreme mislim kvalitetnije slusalice i fm radio.Ako bih uzimao m600 sa njim bih odmah uzeo karticu od 2GB.On me privlaci zbog dizajna,nekako mi je ozbiljniji od w950 a i koliko sam citao tastatura mu je laksa za koristenje od w950.Sad vas pitam da li bih se zeznuo ako bih uzeo m600 sa 2GB za razliku od w950,konkretno da li bih bas mnogo izgubio na kvalitetu zvuka i uopste?
Molim vas ako mozete da mi pomognete.
Hvala ;)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Bolje uzmi w950,probao sam oba i nije mi se nesto svidela qwerty na m600,mada ni na w950 nije bas sjajna ali ti je bar poznat raspored + dobices vise memorije.Sto se tice zvuka,ne znam,logicnije je da w950 ima kvalitetniji zvuk,mada ne mora da znaci da je razlika drasticna (nisam probao pa ne mogu da tvrdim).
U svakom slucaju dva slicna telefona,bilo koji da uzmes neces pogresiti.
Poslednja izmena od Phantom Lord u Ned, 07. Okt 2007. 02:01, izmenjeno 3 puta ukupno.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa, sto se tice zvuka, izgubio bi sigurno, e sada koliko to ne znam.... Ako bi uzimao recimo neke dobre sluske(tj. neki hpm model) zvuk bi bio dobar, ali opet ni blizu kao na w950.

E, sada, za tastaturu necu da pricam, jer nemam nekih iskustava sa m600. Meni je tastatura na w950 dosta dobra, ali posto ne znam za m600, necu nista reci.

Znaci, gubis kvalitet muzike, fm radio i 2gb memorije, a dobijas bolji izgled i verovatno bolju tastaturu.

E, sada, znaci da je na tebi da odlucis da li ces radje uzeti w950(bolja muzika, fm radio, 4gb memorije) ili ces uzeti m600 (bolji izgled, ne znam za tastaturu, i brzi prenos podataka(preko citaca kartica))

Ja bih uzeo w950, jer mi je najbitnija muzika, a i mislim da ce te m600 izaci vise ako budes uzimao i slusalice i karticu.

Pozdrav...
iPhone + CX300

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Wicker Man, uzmi w950 Phantom Lord, i Spyker, su ti naveli razlike izmedju ova dva modela, ja necu nista dodavati, i moj glas ide za w950.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Spyker napisao:Pa, sto se tice zvuka, izgubio bi sigurno, e sada koliko to ne znam.... Ako bi uzimao recimo neke dobre sluske(tj. neki hpm model) zvuk bi bio dobar, ali opet ni blizu kao na w950.

E, sada, za tastaturu necu da pricam, jer nemam nekih iskustava sa m600. Meni je tastatura na w950 dosta dobra, ali posto ne znam za m600, necu nista reci.

Znaci, gubis kvalitet muzike, fm radio i 2gb memorije, a dobijas bolji izgled i verovatno bolju tastaturu.
Imam m600 vec...dugo...telefon je genijalan.
Na zvuku gubis maltene samo zbog sluski.
Uporedjivao sam i jedan i drugi, sto se tice jacine zvuka, apsolutno su isti,kvalitet sa hpm-70 je maltene isti i kod jednog i kod drugog.Malo, ali samo malo je bolji na w-950.(na m600i ima megabass, koji je abnormalno bitan).Doduse taj w950, na kome sam slusao muziku, softver mu nije bio apdejtovan, tako da bi mozda bio i bolji zvuk.

Na m600 tastatura je mnogo dobra kada se naviknes(kroz nedelju/dve dana),toliko se brzo kucaju poruke i sa neverovatnom lakocom.
Mana je ta da ce ti sve poruke biti preko 300 karaktera, ali boze moj...svi smo mi masni.(Rambo Amadeus)

I iz ne znam kog razloga, kada sam se video sa malim madness99-om, koji ima/o w950, primetio sam da je w950(barem njegov). dosta usporeniji softver nego na mom m600.

Imas moju punu podrsku za m600, iako ce te izaci skuplje sa karticom i sluskama.
A, ako ti je muzika bitna ti bolje pazari m600 i odvojeno mp3 player sa 2 giga memorije i izacice te ili isto ili jeftinije nego w950, a ubices dve muve, doduse sa dva udarca, ali ces ih ubiti mnogo bolje, nego sa jednim.

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22

Post od Ivsa »

Moj glas ide za m600, jer je puno brzi i ima bolju tipkovnicu!? A ako ces ga koristit za muziku, neces puno izgubit u odnosu na w950, koji je precjenjen!? :P :P

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ok,ja necu ovde mnogo da filozofiram jer nemam nekog iskustva sa bilo kojim od ova dva fona,ali mislim da po pitanju prakticnosti upotrebe m600 odnosi pobedu.bilo kako bilo,ona tastatura na w950 je apsolutno nezamenjiva,znaci nedaj boze nesto se desi,pozdravi se s fonom...koliko se secam to je i u testu navedeno kao glavna mana doticnog modela.Takodje,cistom logikom je moguce utvrditi da ce w950 imati problema sa brzinom prenosa podataka sa kompa,cini mise da je memory stick plus citac kartica mnogo brza kombinacija,a pravo da ti kazem,mislim da ce ti i 2gb biti sasvim dovoljno,jer ako nije,onda te ni 4 nece puno spasiti,i sa tolikom kolicinom muzike bolje da batalis slusanje na fonu i zaista uzmes neki plejer za tu svrhu.

to je samo moje skromno misljenje,nadam se da je nesto pomoglo.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ako ti treba qwerty onda m600. to su ti dva u stvari veoma slična telefona .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ako ti nije bitna memorija za muziku, uzmi M600, prvenstveno zbog tastature, koja em je qwerty, em je kvalitetnija. I predlazem bijeli M600 ako ga je moguce naci jer je nevjerovatno mocan i lijep, dok mi je crni malo ruznjikav.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Hvala na dosadasnjim odgovorima. :wink:
Ovako,sto se tice memorije,poznavajuci sebe meni je i 1GB dosta,mislim nikada ne napunim karticu do kraja,ali resio sam za ovaj telefon pazariti 2GB ako bih ga uzeo.Naravno sto se tice zvuka,znam da gubim na kvalitetu sada koliko ne znam,ali to je cena koju sam spreman da platim.Slusalice sam ionako resio kupovati,uzecu neke kvalitetene da me duze sluze,naravno necu odmah ali uglavnom njihova kupovina je u planu.SE m600 mi se dopada bas zbog izgleda,mislim nekako mi vise stoji za razliku od w950.Jos nisam prelomio koji bih uzeo,tako da ako jos ko ima kakav predlog dobrodosao je,narocito ako je posedovao/poseduje jedan od ova dva modela.
Hvala
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

To zavisi samo od tebe, al'ti tražiš savet, koji po default kreće sa - Meni je -
-lepši m600, qwerty ("klackalica", pitanje je na kom je udobnije kuckanje, na m600 je sigurno lakše)
-glupo je pričati o nečem drugom, SE je već to fino razdvojio, izbor je ličan (ne verujem da su audio čipovi na ova 2 moba isti)
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Posedujem W950 a M600 sam imao u rukama na par minuta, sto se tice samog zuka na W950 nije nesto (pisao sam o tome u jednoj ili dve teme) tishi je, tastatura je ok ali mi se desava da pritisnem jedan taster umesto drugog.
Da sam ja na tvom mestu ja bih ipak uzeo W950 ili P990 ako imas malo vise para na raspolaganju jer je on keva za ova dva :P
and justice for all...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ajoj, Dream Weaver, nemoj ništa shvatiti lično :wink: , ovaj podforum "Poređenje modela" je zreo za "format" :P
Ti si samo "čučnuo" k'o primer, kakav bre sad p990, pa "još malo para +" i odosmo na "kevu" n95...
U vezi čega zvuk na w950 "nije nešto"???
(ne bih te ja prozivao da nisi "stari" član ;) )
:?

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Vlada Zem napisao:Ajoj, Dream Weaver,
Ti si samo "čučnuo" k'o primer, kakav bre sad p990, pa "još malo para +" i odosmo na "kevu" n95...
:lol: :lol: za prethodnu izjavu...Vlada Zem svaka cast!
Da se mi vratimo...
Wicker Man, ne znam sta sve zelis da posedujes na telefonu, ali u principu 1 gb je sasvim dovoljan, iskljucio sam sebe u ovome, jer meni ni n91 od 8gb ili iphone ne bi bili dovoljni.. :oops: Razlike su vec navedene , necu da se ponavljam, glas ide za w950...

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Poz ljudi...posedovao sam p990 celih dan i po i sad mi iskocilo 100e od caleta i ja reko da probam m600...
Situacija je sledeca...Ja sam u quest-u za telefonom bez kamere ali da je od novije generacije,da je tanak da ima dobru tastaturu ok bateriju i tako dalje...
U pretrazi ispade medju njima i m600...i jako mi se svideo!!!!!
Memorija mi nije potreban jer mi nije potrebna...,mozda padne neka od 256mb tek tako za koji klip ili vec tako nesto...Za muziku imam moj mp3

Al avaj izadje i w950 i tempting je solucija jer ima 4gb(koja garant ne bi koristio),super sluske i muzicki orijentisan ali ima ocaj tastaturu(znate o cemu pricam)

Ovako je znaci imam taman za nov m600
Za polovan w950(ali star mesec dana bez ogrebotine) moram prodati moj k510 ukratko cak i sa prodajom k510 morao bi da dodam josh 40e

E da da li ima za m600 onako stabilan software ko za p990i(ovaj sto sam ja imao je bio perfektan)

Muziku na ovim uredjajima ne bi slusao jer ipak je slusam kad idem na trcanje a i kontam da mi baterija ne bi drzala ni ceo dan kad bi na primer slusao 6 sati i non stop cackao fon uz 20 min poziva i 30 pporuka

Naginjem ka m600 65% ali opet w950 je veoma lako utopiti ako mi se opet cefne(a garant oce)
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Jones pa onda kupi m600 (jedan od stvarno najlepših telefona ikada). Tastatura na w950 nije loša, samo je različita od ostalih pa traži navikavanje...odziv iste je za 10-ku :) Više smeta ekran na dnevnoj svetlosti, to jeste katastrofa. I šta će ti 4gb i Walkman plejer ako to nećeš koristiti...
Ti kupuješ, a već brineš o prodaji, ccc...go for m600 :wink:
(mada poznavajući te sa Foruma, džabe sve ovo :D )

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

Wicker Man, ja ti preporucujem m600,po meni lepsi telefon i mislim da je 2gb memorije sasvim dovoljno a posto ces kupiti kvalitetnije slusalice neces mnogo izgubiti na kvalitetu zvuka
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Vlada Zem, i meni je tastatura bas dobra, svidja mi se, i kao sto rece, i meni je cista desetka... Mada, ocigledno je da ima nekih kojima ne odgovara, verovatno zavisi od onoga sta covek voli.
iPhone + CX300

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

:lol: :lol: Uzeo sam m600 nov(posle dugo vremena nov fon) i I am :lol: :D 8)

A tek kad sam video Sandisk M2 od 2gb za 2900din tek sam onda bio happy(ali to ce da saceka posto se kesha nema)

Mnogo bolji od P990(citaj meni mnogo bolji jer je manji,laksi,izgleda skupo(ekstravagantno) i NEMA KAMERU

I josh da vidimo koliko ce da istraje...

E da ako moze neko da mi pojasni tehnologiju touch screen-a Koliko su sanse da ja to ubijem??
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22

Post od Ivsa »

Ma m600 i gotovo, fon izgleda izvanredno naspram w950 i me ima bolju tipkovicu i mislim da ce ti bit dovoljno 2 gb memorije a ak ti ne bude sumnjam da ce ti i 4 gb bir dosta tak da ti preporucujem m600!? :D :D

Odgovori