pomoc oko kupovine (250e)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
206
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 00:51

pomoc oko kupovine (250e)

Post od 206 »

Dobar dan ili Dobro vece, zavisno kad citate poruku
Prvo da se predstavim:
Zovem se Vladimir.

Obzirom da sam poslednji put kupovao mobilni telefon pre 5 godina, tako da mi treba pomoc oko kupovine. Dakle imam 250E za mobilni, znam da je izbor veliki, ali ono sto mi treba je da:

-bude dovoljno moderan, pa da izdrzi narednih 5 godina,
-da ima dobru kameru,
-da lako moze da se konektuje na PC.

Nemam afiniteta prema proizvodjacima. Jedini informator mi je ovaj web site ili ti ovaj forum. Mislim da mi se svidjaju U600, U700, K800i, K810i...
Molim za pomoc jer je hitno. Sve dolazi u obzir.

Unapred hvala i obecavam da cu se cesce javljati. 8)

Marko123
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Okt 2007. 02:00

Post od Marko123 »

Nokia: N73,N91,6290
SE: W880i,K810i,W850i,P990i
Samsung: U700,U600,F300,E950
To su moje preporuke. Sad zavisi sta tebi treba i koji je od njih najpouzdaniji i moze da izgura 5 godina :wacko:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

206, ili Vladimire Dobro dosao na forum i zelim ti lepo druzenje. :wink:
Ovako,ovaj tvoj zahtev da ti telefon bude moderan 5 godina je nemoguc,stalno izlaze novi modeli a 5 god je strasno dug vremenski period u mobilnoj industriji i koj god danas telefon uzeo a da je trenutno aktuelan i da kosta papreno za 5 godina ce biti mnogo mator i jeftin. :wink:
Moj predlog ide za SE K800 ili K810,oni imaju sto ti treba,sad ti odluci koji ti se vise svidja,razlike su male, K810 je noviji model i ima neka mala poboljsanja.Pogledaj oba i odluci sta ti vise pase. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Dobro malo sam ga preterao za 5 godina :)
Ne svidjaju mi se modeli na preklop, ali su mi ok slide aparati.
Od gore ponudjenih kome traje najduze baterija?

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Sa Samsungom se neces proslaviti sto se tice trajanja baterije.. :uhuh: A sto se tice konektovanja na pc, to je sada standard, i ne treba da se brines... :) Jel dolaze u obzir samo slide telefoni ili mogu i monoblok? Jer je Wicker man dao odlican predlog za te pare..mislim na k800i

Marko123
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Marko123 »

Ja se drzim pri N73. Moja preporuka za tu lovu. Mozda ces morati da dodash oko 10-20ak jura... :unsure:

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

Vladimire za te pare najbolji izbor ti je nokia n73 koji ima dobru kameru,moderan telefon,konekcija na pc inzvanredna kao alternativno resenje bih ti predlozio Se k810 koji je mnogo dobar telefon i mnogo lep,po dizajnu najbolji sonyericsson model i ima sve sto ti je bitno.Neces pogresiti ako uzmes neki od ova dva modela
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Koja je razlika izmedju K800i i k810i sem u 50e? da li ta razlika vredi 50e?
Nokie imaju 1.92 mega pixela, Sony Ericsson 3.14, pretposstavljam da je kod njih bolja kamera?

Marko123
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Marko123 »

Pa k810 je k800 u lepsem pakovanju... A i Nokia N73 ima kameru od 3 megapixela... :wink: Ali po mom misljenju k810 ima bolju kameru kada se slike gledaju na kompu...

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Drugari,
Gledajuci sve ovo mislim da sam nokiu odbacio, izbor je ostao P990i, K800i, U600.
Cuo sam da Sony-Ericsson ume lako da se blokira (ako mu nazivo vadite bateriju, ako mu je puna memorija). Da li je to tacno i koliko su SE aparati pouzdani?

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

206, pa recimo da su daleko pouzdaniji od nokije... Evo, ako ja koji koristim nokiju to kazem, onda ti je sve jasno...

A sto se tice telefona, p990 sigurno nece pregaziti vreme, jer je p serija standardno dobra, i sada je p900(a posle su izasla dva modela) i dalje dobar...
iPhone + CX300

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ako se dvoumis izmedju SE i LG onda nikako ne uzimaj U600.Ako zelis P990 prvo je pogledaj,pa probaj i vidi kako ces je nositi i da li ce ti odgovarati.Verovatno dosad nisi koristi smartphone(pre 5 godina ih nije bilo).Imaces problema sa nalazenjem besplatnih aplikacija i sporoscu i velicinom telefona pa ti je bolje da kupis K-800 koji je proveren i dovoljno pojeftinio da bi se kupio.To da bude moderan,to ce biti jos neki mesec a ne tolike godine.
Sto se tice pouzdanosti to toliko ne zavisi od marke koliko od modela telefona.Svaki proizvodjac je imao i pouzdanih i ne pouzdanih telefona.Moja iskustva govore da je Nokia bila najpouzdaniji telefon a probleme su mi pravili SE i samsung(moja iskustva-SE je pravio najlosije dzoistike na trzistu).Neko ce reci da se Nokia najvise kvari.Naravno,kad je ubedljivo najzastupljenija.(Golfa ima daleko vise na popravci od kie.Da li to znaci da je losiji auto?)
LG G2 Black,16GB

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

206, moj glas ide za sony ericsson p990. Telefon je odlican, to ti kazem iz licnog iskustva.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

p990 od SE, motorola neka bude a1200, nokia n73/n80/ i to bi bilo to .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

206, Da ti kazem ako nisi vican racunarima i ako nisi spreman da se cimas sa symbianom i svim njegovim trzavicama koje zna da donese nemoj uzimati p990.Uzmi lepo K800 ili K810 i uzivaj,nece da te boli glava hoce li se zaglupiti,treba li ga flashnuti,radi li ova aplikacija...
,a i mnogo su manji i elegantniji od p990.
Ako ipak hoces symbian evo VeNoM, ti predlozi modele koje vredi pogledati iz nokijine kolekcije.

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Puno Hvala svima, kupujem K800I, Samo me muci da li u originalnom pakovanju ili sa Vodafon mreze, razlika je 10e...

Simurgh
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 18:19

Post od Simurgh »

Cao Vladimire,

evo tek sad procitah tvoj topic i rekoh da ti odgovorim. ovako naveo si nekoliko kljucnih stvari koji ti trebaju. moj predlog bi definitivno bio nokia e65. zasto?

krenimo redom.
verovatno rekao si da neces menati mob duze vremena, znaci treba ti mob koji trenutno podrzava dosta naprednih tehnologija. nokia n73 nije losa ali ne na duzi vremenski period. razlog je nedostatak wifi-ja koji je super stvar i koji ce biti nesto kao bluetooth kako vreme bude prolazilo. dalje rekao si da su ti slide mob ok, a ja te uveravam da je ovaj mod sigurno jedan od najkvalitetnijih slidera uopste. hoces moderan tel. ukus je licna stvar ali meni licno ovo je prelep tel. nacinjen je od tri vrste materijala. plastike, metala i koze. sve izgleda jako lepo i kvalitetno presvega. kamera je 2Mp, znaci neki standard, dovoljno dobro bar za sada.
zasto ja nisam preporucio neke druge mod s wifi. recimo n80 je takodjer nokia slider, ali veruj mi dosta losije izrade. a funkcije su tu negde. p990i, heh sad ce Spyker da se alarmira, ali koristio sam. taj display je neupotrebiv na suncu a i prasina i mrlje po display-u su mnogo gadna stvar, takodjer ako volis igrati se na mob tastatura je dosta teska, kao i da mob se odprilike koristi s dve ruke. zato sam i promenio svoj m600, koji je super tel al ima te po meni velike mane.
eto nadam se da sam ti imalo pomogao.
u svakom slucaju sretno!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

206, Ako se nisi konacno odlucio ipak ponovo porazmisli o P990i. Jeste da sa simbian telefonima mozes imati ponekad problema tipa zaglupjivanja i slicno ali imaju znacajne prednosti. Pored toga P990 ima prilicno veliki ekran, WiFi, ...

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

206, Naravno uzmi u orginalnom pakovanju,ako ipak pazaris sa vodafon mreze trebao bi ga flashovati,tako da racunica je prosta uzmi original. :wink:

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Drugari,
Prvo veoma hvala svima. posebo Wicker Man-u
Sto se tice vicnosti sa racunarom... manje vise jesam jer sam MCSD registrovan. Radim u tome, vise od 9h dnevno. Tako da ne vidim poentu da se zezam i sa mobilnim telefonom kao sa PC. Opet ne viidim poentu kupovine mob. koji lici na PC, a za iste pare moze da se kupi solidan laptop, sve sa wirelessom. Cini mi se da od finkcija koje su mi potrebne telefon treba da ima:

- Telefon,
- DOBRU kameru
- prosirivu memoriju,
- dobar alarm (vrlo cvrsto spavam)
- solidnu batreiju.
- dovoljno elegantan
- podrsku za e-mail.
- eventualno organiser;

sada sam koristio Nokiu 7200, koju nkako nisam uspeo da povezem na pc, Supruga ima malu sarenu nokiu koja moze da me probudi, jer budi pola komsiluka. Ali vrlo imaju lose veze sa Pc; ni jedan ni drugi nemaju Bluetooth. i pored toga teba mi obicna neka handsfree Bluetooth slusalica.

Hvala Vam svima, ali mislim da symbian necu (ako se zezam po 9h na poslu sa Pc nije mi ptrenbmno da se zezam i mobilnim).

P990i - toliko razocaravjucih komentara sam nasao na netu, ali to naravno nista ne znaci, pogledacu jos malo pa se javljam.
Naravno sve je jos otvoreno nisam se jos definitivno odlucio, ali mi je najblizi K800i, sto se tice k810i neisam siguran da treba dati 50e vise za istu stvar - k800i.

U 600 koiko sam cuo je proglasen najboljim nob ove godine na nekom sajmu u aprilu. (posto nepratim desavanja, nisam siguran da je to tacno). Ali me nervira to sto mu baterija traje 1 dan.

Hvala puno i nastavite sa prelozima.

Odgovori