Nokia N95 vs SonyEricsson K850..

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Nokia N95 vs SonyEricsson K850..

Post od Gallee.. »

Koji vam je bolji i zasto?

moj glas ide za n95 jer ima bolji, veci ekran, gps, video snimak...........
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Posto nisam neki ljubtelj Nokie N95, moj glas ide za K850. mada kod K850 mi se nesvidja sto su uveli zelenu i crvenu slusalicu, a izbacili ono back dugle :cry: (mogli su barem to da ostave da bi se razlikovali od drugih, to im je bio kao neki zastitini znak).
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

k850 definitivno... NIJE BOLJI OD N95, ali mi se toliko smucilo jeb#vanje oko simbijana i tih gluposti, da je to nenormalno... Mislim, koristim n91, ali zbog muzike, cak sta vise imam samo jedan program u telefonu, i njega ne koristim...

A, sto se tice k850, meni je on super, cak sta vise, kada dodje u neku razumnu cenu... A i kamera mu je odlicna, i mp3 je sigurno nadprosecan, tako da je za moje potrebe super telefon...
iPhone + CX300

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Maratonska bitka dobija svoj novi pocetak.........
Posle silnih prepucavanja na relaciji k750 vs n70,k800 vs n73.....
Dokle ce se vise porediti java i symbian telefon???
Kada su to aparati prevljeni za dve potpuno razlicitie ciljne grupe....

Inace po meni je bolji k850,jer dzaba ti veliki ekran i video snimak,a pogotovo gps ako ti baterija ne izdrzi jedan dan....Stvarno nema smisla????
D500&E71

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Kada bi me neko pitao koji telefon hocu da mi pokloni, ja bih izabrao k850 (nezavisno od cene ili razmisljanja da ovaj ili onaj kosta vishe pa cu da ga prodam i da se vishe ofajdim ili slicno).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ja bih pre uzeo n95 :wink: :roll: :oops:
and justice for all...

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

Bilo je pitanje vremena kada ce neko postaviti ovu dilemu :lol:
Licno ne vidim neke silne prednosti simbijana, mnogo vise mi se svidja "normalna" softverska platforma SEa! Da N95ica ima vise mogucnosti, ima , mada opet po meni veliki munus N95 je sto je slajder ... Ustvari ova dva telefona se mogu porediti samo po velicini kamere. Moj glas definitivno za K850!
HTC M8Q HTC 10

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

k850....dobar, zgodan, praktican telefon, bez fletova koji mogu da se kvare(tek tako), bez symbiana koji ce da baguje,bez gps - koji 2% populacije korisnika mobilnih telefona uopste i koristi, ima bolju bateriju(rekao bih valjda, ali kapiram da je sigurno iako jos nisam uzivo video fon) i po meni ima veci "cool factor" od n95.
Sve u svemu, k850, definitivno

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Nema dileme uopste...K850 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Evo cak i ja kome se nimalo ne svidja(tj ne odusevljava me nesto posebno) K850 moram da kazem da uvek pre K850....Upravo zbog baterije,kliznog mehanizma...E sad ima i K850 mana ali opet pre on nego N95
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

I moj izbor bi definitivno pao na K850! :)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

S obzirom da su oba trenutno preskupa za mene da mi neko da da biram uzeo bi skuplji i prodao ga :D ali onaj koji bi radije koristio kao svoj je naravno k850(logicno po mom potpisu)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ajooooooj... Pa ovo nikako nisam ocekivao... Jos reko dali da pisem da bi uzeo k850, sada kad svi pocnu da se ljute.... Kad ono, skoro svi bi radje k850 :)

Pa, dobro, i logicno je, lepo je sve to na n95(mada ni k850 nije daleko), ali ako ne izdrzi jedan dan... Nista niste uradili...
iPhone + CX300

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

loki13 napisao: Dokle ce se vise porediti java i symbian telefon???
Kada su to aparati prevljeni za dve potpuno razlicitie ciljne grupe....
Ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se.. ;)

gallee, mogao bi da stavis ova dva fona na glasanje pa da vidimo ko ce u toj bici polomiti koplja i podici belu zastavicu. 8)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

milann, odavno je poznato da je glsanje jako nepravedno, jer se samo gleda proizvodjac, i svako glasa bez argumenata, a ovako moras da kazes zasto si glasao... Evo, odmah cu ti reci rezultat glasanja bi bio negde 65% n95, a 35% k850, jer je taj odnose Nokije i SE-a, dok sada kada se argumenti iznesu, poredjenje je mnogo pravilnije... Moze i neko dete od deset godina da se registruje i da glasa za n95 jer pise NOKIA, ali sa postovima to ne moze tako...
iPhone + CX300

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Spyker, ne bih se slozio, npr. ovde viewtopic.php?t=12575 i viewtopic.php?t=12550&sid=2332a1a3d2251 ... 3ca65c7ebe, SonyEricsson odnosi pobedu,tj. ima vise glasova.

Za klince se isto ne bih slozio, jer kako sam video na ulici svaki drugi u ruke ima k750i, a mnogo njih su me pitali da im moddujem mob. A za ove druge koji su su samo culi da Nokia ima ime, ne znaju da koriste ni gprs a kamoli da dodju do adrese www.mobilnisvet.com/forum/poredjenje modela/Nokia vs SE.

U svakom slucaju, mislim da bi bilo interesantno videti rezultate, ujedno bi i pokazalo koliko ljudima uopste znaci OS i te neke naprednije mogucnosti.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ponovo,po ko zna koji put pogresno postavljeno pitanje.Ne mogu se porediti smart i dumb phone.O tome smo pisali mnogo puta na forumu.Za mene je bolji i N/70 od K/850 jer ne volim dumb telefone.Dok sam imao dumb telefone,menjao sam ih tromesecno a od kada imam smart phone ni jedan nisam prodao u prvoj godini koriscenja.Za korisnike koji ne vole da traze po netu aplikacije,ne razumeju se ili ne vole tehniku,nemaju slobodnog vremana uvek preporucujem dumb phone jer je strasno videti korisnika sa symbian telefonom bez ijednog programa osim fabrickih.Da li su culi samo za simbian telefone ili videli da su trazeni ne znam ali sve vise vidim osoba sa totalnim ne znanjem a imaju pametne telefone.Ako razgovarate,pisete sms,slusate muziku i napravite neki snimak kupite dumb telefon.
Normalno bi bilo pitati na kome je telefonu bolja kamera mada je i za to pitanje jos rano.Kazem rano jer nisam video da ovde neko ima pomenuti model i da je uradio neku sliku vec samo pricamo o komentarima drugih tj. utiscima sa neta.Posto je K/850 izasao mnogo kasnije od N/95 a poznat je kvalitet kamere na SE verujem da ce fotografije biti bolje na k/850 dok ce sveukupno biti bolja ne N/95.Uzgred,negde sam procitao da ima uporedni test i da je rezultat 34 prema 31 u korist N/95.Naime,kao sto svi znamo kamera ima dve opcije(image i video mod).Neko vise koristi jedan a neko drugi mod pa se kamera mora gledati sveobuhvatno jer su obe opcije podjednako vazne i ne mogu se razdvajati.Sliku mozete stampati ali video moze docarati atmosferu na nekom dogadjaju,svecanosti ...(licno vise koristim video mod).Sa obzirom na video koji ima N95 normalno je da ima bolju kameru.Ne bih kupio ni jedan od ova dva ali da mi neko poklanja ne bih se dvoumio ,iskljucivo N/95.
LG G2 Black,16GB

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

PA mislim pobeda je ocigledna za SE jer ce on ipak moci da izdrzi dva dana sa njakanjem dok N95 to sigurno nece moci...Uostalom pogledajte section oglasi i koliko ljudi prodaje N95 a od toga cak 70% NISU preprodavci samo su ljudi koji su razocarani fonom i oce da ga uvale posebno sada kada ga ima na postpaidu za smesne pare sto znaci da ce cena kod nasih "legalnih snabdevaca mobilnih uredjaja" da dobro padne(vec i sada pada)
Jednostavno N95 nije hit kao N73 ili mozda buduca N81 kojoj takodje predosecam dobru prodaju....Da N73 ima malo bolju tastaturu i dzojstik mozda bi i kupio Nokiu...

K850 je telefon koji ce koliko toliko drzati cenu i po svemu sudeci biti popularan(iako malo neopravdano) zbog tih 5mpx koje iako N95 ima opet zna se da ce pravi 5mpx fon ipak biti SE

O da treba obratiti paznju i na dolazeci LG Viewty(perverzan video zapis i 5mpx kamera) izvinjenje za OFF
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

AnGeL oF LoVe, uredu je, shvatili smo da mrzis SE... :lol: I, to, kao neko koristi pun potencijal symbiana :lol: ma ajte molim vas, bio symbian telefon ili ne, on nakon par dana sluzi za pricu, sms, slikanje i muziku, imao symbian ili ne, a po osnovnim funkcijama je k850 bolji, jer je baterija dosta bolja, a i cena ce uskoro biti osetno niza od n95...
iPhone + CX300

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Glasam za k850. Probao sam i neke simbijan nokije, ali se redovno pogubim ili ja ili nokia. Sta ces kad sam SE fan :roll: .
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

Odgovori