n80 ili p990

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

n80 ili p990

Post od Sn1p3r »

Imam n80 black, kao nova je, kupljena u Srbiji, na nasem jeziku je i nije starija od 3meseca, uglavnom neka nigdje ogrebotine :)
Ovako prijatelj mi nudi SE P990 za njega, ima full pack ali mob i nije bas u sjajnom stanju, malo je izlizan sa strana... Sta da radim, da uzmem ili ne?

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Pa..... :wink:
Ja bih uzeo jer licno vise volim SE i p990 mi lepse izgleda.
E sad zavisi koliko je p990 izlizan?
Koliko je star p990?
Pitanje je da li vise volis TS i da li ti to treba?
Oba fona imaju wifi a i i nije neka razlika u kamerama.
Po meni je slajder na N80 mana i vise volim monoblok telefone.
and justice for all...

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sn1p3r »

hehehe a se ti ga je monoblok 8) ma ja obozavam aplikacije, igrice, muziku, multimediju... nisu mi bitne poslovne funkcije... wlan takodje koristim ali oba ga posjeduju pa ne brinem, pa u prihvatljivim granicama je izlizan... samo me brine jer SE nenormalno padaju cjene, a Nokia koliko-toliko ostaje stabilna :disgust: kakva ce mi biti situacija posle kada budem mjenjao :unsure:
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Sn1p3r ja ti predlazem da uzmes p990, pre ovog sam imao telefon iz Nokia N serije i naspram ovog nemogu da se porede,bio sam malo skeptican pri kupovini sony ericssona symbian telefona, jer sam nekako naviko na nokiu, al kad sam uzeo p990 moje misljenje se drasticno promenilo na bolje. verujem da bi tako bilo i kod tebe.
Cena netreba da te brine. Slobodno uradi zamenu.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

pa nokiju ces verovatno moci da prodas za malo vece pare i mozda malo lakse ali niSE nije za bacanjev :lol: :lol: :lol: :D :wink: :) :roll: :oops: :P 8)
and justice for all...

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sn1p3r »

hmm ma treba onda malo bolje da razmotrim tu zamjenu, jer sam je dobio cim san nabavio n80 a tad mi je bila srcu prirasla pa :lol:
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Sn1p3r uradi ovako:
pitaj druga da ti da p990 na par dana testiranja, da ga malo profuras, vidis kakav je, dal ti odgovara, uocis mane i prednosti u odnosu na n80. to ce ti u mnogome pomoci oko tvog izbora.
ja kad sam uzeo p990, zaboravio sam na n71(koja mi je kao i tebi prirasla uz srce).
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa pazi ovako, rezolucija je na N80 bolja, mnogo je manji telefon, cini mi se vise aplikacija, bolji kompromis izmedju mogucnosti, slajd mu nije nikakva mana pogotovu sto je tvoj N80 3 meseca star, znaci noviji je, jedini problem moze biti oko baterije koja traje oko 2 dana u proseku. p990 ima prakticno 2 tastature, ovu numericku i qwerty za koju kazu da i niej upotrebljiva ili da je u vecini situacija neprakticna za koriscenje, TS, prilicno je glomazniji, baterija mu je jaca..
Ne znam, ja ne bih menjao, nije ni on lud sto ti je to predlozio :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

menjaj bez razmisljanja...kljun je u pravu :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Azimuth nebih se slozio sa tobom da mu je qwerty tastatura neupotrebljiva, jer ja je imam i dosta pomaze u kucanju, i dosta je prakticna tastatura, barem za mene, a ako nekom bas smeta qwerty tastatura onda moze da koristi i olovku za pisanje, al pre bih rekao za olovku da je neprakticna nego za qwerty tastaturu.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Qwerty tastarura je extra za kucanje jedino sto su ti potrebne dve ruke, bar je meni tako bilo na E61 a pisanje poruka olovcicom je zanimljivo ali ume da smori i ako si u pokretu skoro je nemoguce (imam W950).
and justice for all...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ja bih uzeo p990 .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, uh, gresis silno, tastatura je inzvanredna... Ja nisam mogao da verujem kako je udobna, jer sam mislio da je bas beskorisna, a ispala je odlicno...
iPhone + CX300

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sn1p3r »

Hm pa ne znam ni ja sad sta da radim :unsure: a tu je to negdje ustvari obadva, uglavnom velicina aparata i baterija mi ne igraju ulogu, jer uvjek ili imam 2bat ili mi je dovoljno 1 dan imam punjac i na poslu i kuci i ne ostajem bez struje :D sad sam pravo u deelemi 8)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

To je nesto sto ti moras sam sa sobom da resis.
Meni se uopsete ne svidja n80 pa bih ja zato uzeo p990 ali to sam ja :wink: :D
and justice for all...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Sn1p3r, Da Dream Weaver, je potpuno u pravu. Sedi i dobro razmisli sta ti treba, zbog cega ti to treba i koliko ti treba.Svi cemo mi reci svoje misljenje ali ces ga samo ti nositi i "muciti muku" kao krajni korisnik.Ako ti nesto znaci ja bih uzeo N80. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Sn1p3r, da kupujesh taj p990 za kes, mogao bi da ga preporucim, ali ti da dash extra ocuvanu n80 i to josh crnu(jako, jako lep telefon) za neki izguljen P990, ne bih ti preporucio da to radish ostani ti na n80, ipak jos inimum tri meseca garancije daje kakvu takvu sigurnost. A sto se tice touch screen-a to je bash extra stvar i treba probati ali ne po svaku cenu. Znaci da je P990 extra ocuvan pa i pomoz boze ali ovako nikako(minimum 50e je maska, a ta ako je vec pocela da se haba sigurno nece ostati na tome nego ce nastaviti).
5130+Koss the plug....

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

kljun i Spyker, pa ja samo prenosim iskustva ljudi iz mog okruzenja. Neko je spomenuo E61 i qwerty, jeste veoma je prijatna za koristiti ali je i komfornija, veci su tasteri, veci razmak i samim tim nema gresaka u kuckanju a kad je situacija drugacija to ume prilicno da izervira. U svemu bih se slozio sa Masterokratom i mislim da je sve receno. To je moje misljenje a na tebi je da odlucis Sn1p3r. Ako ti je vec drugar, vidi da ti ga da na samo 1 dan i uocices prednosti i mane pa to sve lepo na papir i kad saberes i oduzmes docices do odgovora na tvoje pitanje :wink:

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sn1p3r »

Ovako, bio sam zamjenio na par dana, i nije taj p990 nesto :dry: po meni je n80 dosta kompletniji telefon.
moji licni zaključci: N80 manji, ljepsi, bolji ekran, kvalitetniji zvucnik, lakse rukovanje..
p990 ostrije slike kad se prebace na pc slikane kamerom valjda zbog autofocus-a, kvalitetniji bas na slusalicama (mada su mi od nokie neke pijaca), :uhuh:
uglavnom ako dobijate n80 i p990 za iste pare uzmite n80, opet ukusi su razliciti 8)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Sn1p3r naveo si samo dve prednosti p990 u odnosu na n80, mislim da ih ima mnogo vise, trebao si ga ti uzeti na duze vreme, video bi i ostale razlike,al dobro nema veze.
i jel si odlucio sta ce biti, jel uzimas p990 ili ostajes na n80(mada nekako mi lici da ostajes na n80)?

Odgovori