Koji od jeftinijih smartphon-ova kupiti ! ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nikolaus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Nov 2007. 01:38

Koji od jeftinijih smartphon-ova kupiti ! ?

Post od nikolaus »

Pozdrav svima !

Gotovo da sam se odlucio da uzmem w950i pa sam onda skapirao da je mozda m600 bolji zbog tastature i na kraju sad procitam ovde se pisalo da su im displeji losi odnosno da se nista po danu ne vidi i uopste vise ne znam sta da kupim... :unsure:

Mislim ideja mi je da uzmem pametan telefon da bi mogao nesto korisno i da radim sa njim a ne samo da se hvalim po komsiluku izmedju ostalog... Znaci koliko realno na njima moze da se skine pogleda neki pdf malo nesto prepravi neki word excel doc, za mail kapiram da sve radi kako treba to vec mogu na mom matorom krsu ! ?

Muzika mi nije toliko bitna u ovoj prici, kuci slusam stereo i smejem se evo kako komentarisu ljudi koji telefon zvuci bolje a slusaju mp3 na nekim 's' sluskama, al ajde ako moze kao mp3 pleyer sto da ne da prekrati vreme na pauzi u prevozu... Kamera mi uopste ne treba imam digitalni aparat, al vidim da ce vreme da me pregazi mobilni su poceli i kafu da kuvaju...

Licno mislim da je Nokia N61 super i uzeo bi je bez razmisljanja ali Mnogo mi je glomazna i ruzna...

I nekoliko pitanja :

P.S Da li je istina ovo za displeje na m600 w950 ?
Koliko se pokazala kao efikasna qvwery tastatura ?
Mogu li i power point ppt fajlovi da se 'vide' na simbian platformi ?

Hvala na razumevanju !

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

nikolaus tacno tako, displeji kod w950, m600 i kod p990 se jako lose vide na suncu :( . a telefon za tebe je M600, preko njega mozes da otvaras PDF fajlove, otvaras i pravis Office fajlove naravno i editujes, usput imas i odlican Internet Exp. ma jednom recju pravi poslovni telefon, mada u izbor ide i cela Nokia E serija, pogledaj i njih.
qwerty tastatura je veoma efikasna ako znas raspored tastera na tastaturi, jer se onda lakse uhodas, a ako neznas raspored, onda ti je potrebno odredjeno vreme za uhodavanje, ma odlicna stvar je qwerty tastatura.
Ja mislim da mogu da se otvaraju Power Point fajlovi, mislim da ima program za to, nisam to jos probao na p990.
usput pogledaj i o p990 i p1, malo su skuplji, ili malo vise, al nisu ni oni losi, jedan od dodataka je wi-fi i kamera(al to ti nije potrebno).
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa sve sto si naveo mozes da radis uz pomoc odgovarajucih aplikacija na symbian aparatima. Sto se tice displeja, nije da se bas nista ne vidi ali su menje-vise neupotrebljivi u smislu da moras da se naprezes ili da telefon drzis pod odredjenim uglom da bi video nesto na njemu ako je suncano. Slicno kao sto je bilo na starijim modelima, znaci prilicno je tamna slika. E61..pa sta znam, ja sam ga drzao u ruci i moje subjektivno misljenje je da on i nije toliko velik ali zato ima pravu qwerty tastaturu sa po jednim simbolom na 1 tastaru sto je ogromna prednost a nikako mana. Moja topla preporuka da ga uzmes u razmatranje jer se aparat pokazao vise nego odlicno u praksi.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Ne znam za se,ali e61 se na suncu vidi sjajno,skoro da ne bledi.Tastatura je daleko udobnija nego na m600,kvalitetnija izrada,ali zato m600 kosta 150eur,pa sad ti vidi sta ti odgovara.
Power point moze po defaultu na e61,probano i prilicno brzo radi. :)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

nikolaus, Pa ovo sto si naveo definitivno u svom postu me navodi da ti samo kazem SE m600 ili Nokia E61,oba ce ti odraditi posao koji ti treba.Sada ne znam sta da ti kazem koji od ova dva jer ne znam ti finansijsku snagu.Ali koji god odabrao neces pogresiti,a ovde imas brdo informacija i o jednom i o drugom. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Izvinite ali sto bas moraju Simbijan :? Zar ne moze npr Motorola MPX200 ili MPX220 koji imaju windows u sebi i imaju jos vise funkcija... inace od jeftinijih bi uzeo M600 fon je po meni odnos cena kvalitet dusu dao ili E50 :oops:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

nikolaus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nikolaus »

Hvala svima na informacijama.
Poceo sam ozbiljnije da razmisljam o E61. Videcu da li mogu toliko da se ispruzim, ali mislim da vredi...
p990 i p1 su izuzetni ali nazalost izvan mog buzeta !
Sto se tice ovih motorola mislim da su one neka druga prica iza svih pomenutih...
Naravno ima i jos lepih telefona iz E serije ali sa numerickom tastaturom.
Shvatam da je rad sa njima dosta komplikovaniji ali kolika je tacno razlika raditi gore pomenute 'operacije' nad fajlovima
bez qwerty-a na obicnoj numerickoj tast ?

Zasto na oficijalnom nokijinom sajtu nema linka i prezentacije za Srbiju :o

Nego da li neko zna koliko 'traje' baterija na E61 ? :roll:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

nikolaus, ja sam imao E60 i sto se tice tog rada sa textom, bez ikakvih problema, jedina razlika je u tome sto, kao i kod poruka, moras da stisnes npr. 3x broj 2 da bi dosao do slova "c" i sl. inace, druge razlike nema. A o velicini displeja i preglednosti je suludo pricati...

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Nikolaus,baterija traje u oko 3-4 dana,pritom je osvetljenje kao najveci potrosac je postavljeno 1 stepen ispod maximuma.Recimo 5-10minuta razgovora,par poruka,30tak minuta igrica,setanja kroz meni,organiser,mp3...3 dana minimum :wink:
Ako smanjis osvetljenje dobices i vise

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

nikolaus, pazi, istina je da se lose vidi SE ekran, ali je to bas preterano preuvelicano od strane pristalica nokije, kao sto recimo SE-ovci se drze kvaliteta izrade, i samo to forsiraju...

Znaci, imas nokijase, koji ti danonocno pricaju da se nista nevidi, i opet da se ne vidi, i nakon hiljadu puta ponovljenog, svima udje u glavu da se ne vidi... Sta da ti kazem, ekran jeste los na suncu, ali osnovne stvari se mogu videti...

Isto tako recimo svi pricaju da je n73 nekvalitetna, i opet da je nekvalitetna, i onda ispadne kao da se lomi ako je mrav udari, a nije bas tako....

Znaci, ekran jeste slab,ali nije beskoristan kao sto neki kazu.

Ja bih na tvom mestu sacekao jos malo i uzeo p990, jer vredi svaku paru, a i qwerty mu je jako udobna...
iPhone + CX300

nikolaus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nikolaus »

Azimuth - ma kapiram, kako to ide ipak je lakse sa qwerty ili jos bolje sa olovkom...

Spyker - Ma dobro to je subjektivno i to su preterivanja...
Mislim iskreno koliko se i vidi u opste nisam u prici ne - pratim razvoj mobilnih, ali glupo je favorizovati neki brend iznad drugog samo na osnovu subjektivnog ili licnog iskustva... Ja sam recimo imao nekoliko modela nokia i u zadnje vreme koristim SE... I mogu da kazem da mi je nokija radila dosta stablnije i mnogo mi je bilo udobnije za rad - kucanje poruka i sl.. N3510i i stariji modeli nasprama recimo SE K600 ako je tako oznaka... Ali to su samo neki od modela ne mogu generalizovati...
Zasto mislis da sacekam ? Pasce cena za p990 ? Koliko je to malo... On je sad koliko 250-270e i koliko ce biti jeftiniji ?

Ipak ne treba biti bilo kakav strucnjak pa shvatiti da je N61 ipak ukupno gledano mocniji od SE m600 i w950 zbog wifi ja, veceg ekrana, mocnije tastature, mozda donekle kompatibilnijeg os-a ... I sigurno ima jos gomila razloga... E da i zato sto je nokia :lol:

Znaci prvo cu sledece nedelje otici u neku radnju da pogledam m600-w950 iz svojih ruku i licno ocenim kako stoje stvari sa displeyem i ostalo...
A naravno pogledacu i E61, eventualno E60 i javljam utiske...

E da - Da li mozda ima jos neki model da smo izostavili koji bi bio interesantan ?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja sam imao E60 i pre 10tak dana menjao ga za N80, u principu 2 ista telefona sa tom razlikom sto je E60 za nijansu brzi i duze mu drzi baterija a N80 manji, ima kameru, radio i 3g kameru. Mozda eventualno da pogledas neki npr. Qtek s200 ili Plam Treo 650?

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

nikolaus, ne, rekao sam da sacekas jos malo, da bi sakupio dovoljno para, p990 je i ovako manje nego sto je realno, tako da ce tesko padati cena...
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

moj savet e61 ako ces poslovni telefon,cale sada koristi p990 i ludi sa ekranom dok vozi i kada mu treba nesto.Bolje skupi malo vise pa budi zadovoljan a ne ovako da das novac za nesto a nisi ni sretan ni zadovoljan a dao si lepe pare.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

madness99, kako to mislis malo vise? Pa evo ja imam E61 za oko 200 evra :D Nov, jedino nema kutiju..od drugara koji snabdeva prodavnice po Vojvodini

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Hehe toliko pala cena :o nemam reci,uzimaj e61 i ne razmisljaj vise .

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

To je nabavna cena koju imaju prodavnice ovde po Vojvodini. Da sam u toj situaciji da moram sad da uzimam telefon bez razmisljanja bih uzeo E61, medjutim imam N80 i prezadovoljan sam :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako bas nisi neki zahtevniji korisnik,a ipak bi hteo smartphone sto ne bi razmotrio Nokiu 6120 Classic.Ja sam se dvoumio izmedju njega i 7500 Prism.Odlucio sam se za Prizmu jer me malo smorio Symbian i zbog nekih licnih afiniteta,ali me odusevio 6120 kojeg ima drugar.Mali,tanak,lagan i mocan u funkcijama kod prosecnog korisnika,a ja takve modele najvise cenim.
Ok je ako i imas kintu,al zasto je dati za neku N95 ili P1 osim ako ti nije stalo do statusnog simbola... 8)

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

6120 ja savetujem da ne uzimas imam je sada i menjacu uskor,nista narocito jedino sto ima bolji procesor al ovako je prevelika rezolucija za onako mali ekran

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Covek je pitao ima li jos koji zanimljiv model da se istakne,mozda mu se dopadne ako zadovoljava vecinu kriterijuma.
Predlog ne moze da skodi... 8)
Ekran sam po sebi nije mali ako uzmemo male dimenzije aparata...sto ne uzme odma' E61 crni madness99... :wink:
Ne mozemo sipati vodu iz kanistera od 20 litara u kutiju sibica... :)

Odgovori