p990i vs n73me vs n80

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

p990i vs n73me vs n80

Post od Sensei »

Imam par ponuda da menjam moj k800i za druge polovne telefone pa bi molio da me posavjetujete za koju da se odlucim...
Prva ponuda je da doplatim 40e za p990i, tu sam maltene otpisao jer je prilicno velik za moj ukus a i kako sam procitao na ovom forumu od korisnika jones-a jako tesko se podesava wifi, barem u ns-u a meni bas tamo treba)
Druga ponuda je Nokia N73 ME, takodje treba da doplatim 40e i taj telefon mi je ok, jedino sto mi se ne svidja na njemu je dzojstik i sto nema wifi.
Treca ponuda je Nokia N80, za koju(gle cuda) isto treba da doplatim 40e, i taj telefon mi je ok, svidja mi se sto nema dzojstik i sto ima wifi ali mi se nikako ne svidja mali displej(barem u poredjenju sa druge dvije ponude) i kako svi kazu slaba baterija.
Dakle, sta vi mislite koju ponudu bi trebao da prihvatim od ove 3? mada kazem p990 sam skoro otpisao...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Cekaj, ti otpisujes p990 jer mu je tesko namestiti wifi, a razmisljas o n73, koji uopste nema wifi... Jel to nije malo bezveze? Inace, ja bih bez nekog veceg razmisljanja uzeo p990...
iPhone + CX300

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Spyker, to sam rekao jer je meni p990 bio u uzem izboru samo zbog toga wifi-a, a kako sam odje cuo ni to mu ne radi kako treba. Znaci wifi je svakako veliki plus ali nikako obavezan!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Sensei p990 bez nekog velikog razmisljanja bi bio moj izbor, mada to ja govorim jer ga imam a znam kakav je N73, a N80 nisam imao, pa razmisli.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

n73 me.. imas dosta memorije, na pretek, veliki lep displey, jaku bateriju, vrlo slicni kameru ko na k800, odlican video....
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Danas sam koristio malo n80 i mogu reci da sam razocaran...Displej mu je extra ali nije preterano velik,sto mi se nesvidja...Onaj slajd uopste neizlazi sam kada ga malo poguras,vec sam moras da ga otvoris do kraja.Tom drugaru sto ga ima baterija traje 3 dana ali nekoristi wi-fi i neslika puno,znaci samo poziv i koji sms i to je to...Mali a debeo,nije mi bas simpaticna ta kombinacija,mada ovaj je bio u crnoj varijanti sto mi se svidelo.Za n73 znam da mi se extra svidja,ima bruka displej,stereo zvuk,baterija 3 dana ali stvarnog koriscenja,ako se koristi kao sto moj drug koristi n80 moze bat da izdrzi i po 4-5 dana...Kamera naravno n73 mi je extra,ali na n80 nisam bas bio zadovoljan slikom u mracnim prostorijama,a i nestoji mu oboreni polozaj snimanja na slajd telefonu.P990 necu da komentarisem jer ga u zivotu uzivo nisam video,to prepustam ostalima..
Pozz
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Zar bas niko da mi preporuci n80? ...a ja nekako bas najzagrejaniji za njega :D :D :D
Jeli stvarno toliko losa baterija u poredjenju sa n73?

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Znas kako,sacu ti reci.Moj drugar ima n73 i pokidao mu se punjac(naravno njegovom krivicom) i sada meni daje fon kada mu je prazna baterija da mu ja napunim fon.Na svakih 4-5 dana mi daje fon sa jednom crticom,jednom mi je dao posle 7 dana i jos uvek je fon bio upaljen,dobro jeste malo stedeo,nije puno telefonirao,slikao i tako to,ali opet...Meni da n70 kada ga nediram jedva izdrzi 2 dana...Znaci n73 ima extra bateriju,barem po ovome sto sam sam doziveo...Za n80 ti kazem da sam lose cuo za bateriju,a sam sam se uverio da mu je slajd krsina,pazi kada sam moras da ga skroz guras dok se neotvori,pa slajd na d500(samsung) je bolji od ovog...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

vostezmaj, a mozda taj drug ne puni samo kod tebe...

Sto se tice baterije, se je ekstra po tom pitanju, a uz to ima i mnogo veci ekran, ts, qwerty tastaturu, mnogo je kvalitetniji, bolji zvuk na sluskama, wifi(u odnosu na n73)...

A mane su malo losija kamera(u odnosu na n80, n73 je bojli), video je jako slican, nema nekih bitnih razlika, i velicina...

Znaci, on ima dve mane, a mnogo prednosti...
iPhone + CX300

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Ma extra je p990i nema tu sta da se prica, i vjerovatno bi mi bio i zanimljiv jer nikad nisam imao touch screen ali nekako mi se ne da da predjem na njega...mnogo mi je velik skok sa k800i na p990i...zato sam ipak odlucio za n73 music edition, idem danas da ga uzmem, javljam kasnije utiske...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Spyker, -Sigurno znam da puni samo kod mene,ali je veoma lako moguce da ga iskljucuje nocu dok spava...Znam samo da mu je neki prosek normalnog koriscenja 3-4 dana trajanja baterije...Inace ja mislim da se Sensei, nece pokajati ako uzme n73ME mnogo mi se svidja u crnoj varijanti,i dobija se bolja oprema...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

moj glas ide p990 .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Kasno VeNoM vec sam zamjenio za n73 me...i za sad sam vrlo vrlo zadovoljan... :D :D :D
malo spor u odnosu na k800i ali odlican u svakom smislu...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

pa dobro,kad je symbian naravno da je sporiji od k800i... mislim da se nisi zeznuo ako ti WiFi nije neophodan...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Sensei, e pa srecno ti bilo i da ga dugo koristis i uvaljas za dobre parice..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Evo i mene posle nekog vremena.. Cisto da kazem par reci u vezi N80 koji i sam koristim. Sto se slajda tice, nikakvih problema sa njim nema, jeste da nema oprugu i da se ne izvlaci sam nego trebas manualno to da uradis ali to mu nikako ne moze biti mana, naprotiv, to je prednost. Sto se baterije tice o tome ne vredi da pricamo jer svi mi razlicito koristimo telefon, neko manje nego vise. Kamera u mraku je vise nego odlicna a vidim da je neko kudi, a po danu je jos bolja. Video standardno odlican. I zamisli cuda, ne moras da otvaras slajd da bi telefon radio, bukvalno sve osim kuckanja poruke mozes da uradis sa zatvorenim telefonom a ne kao sto rece vostezmaj. Kaze "mali a debeo" a onda kad pogledas da uopste i nije toliko debeo s obzirom kakvih jos imas telefona...
Sve u svemu, Sensei, ako se odlucis da uzmes N80 definitivno neces pogresiti, signal odlican, zvuk u slusalici klasika odlican, glasan i jasan, wifi koji u NS-u radi bez ikakivh problema i bilo kakbih dodatnih namestanja itd. Ja mu za ovo vreme koliko ga imam jos nisam nasao manu.. Pitaj ako te jos nesto konkretno zanima.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Azimuth, nisi procitao citavu temu...
Vec sam se odlucio za N73 me i koristim ga nesto vise od nedjelju dana i za sad sam vrlo, vrlo zadovoljan.
N80 mi je isto dobar telefon i i dalje mi se svidja ali sam shvatio da bi wifi rijetko koristio, ako se to promjeni pa mi wifi bude potrebniji mozda i budem mijenjao za N80...za sad ne planiram tako nesto.

Odgovori